anksioznost posle virusa!!!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: anksioznost posle virusa!!!
Ne znam da li knjige ima sada ili ne, moram da kontaktiram izdavaca, trebalo bi da je bude na medicinskom fakultetu u NS.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dr. Ivice, hvala sto ste se vratili na forum ! Najlepse cestitke za izdatu knjigu i sav Vas uspeh ! Iskreno se nadam da cu i ja doci ubrzo do knjige , ako ne pre , ali kad dodjem kuci .
Zelim Vam sve najbolje u daljnem radu i humanitarnoj pomoci na forumu .
Zelim Vam sve najbolje u daljnem radu i humanitarnoj pomoci na forumu .
Za drugarstvo i druzenje!!!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Pre neku noć sam sanjala da se počeli ponovo da pišete na forumu, ne mogu da veeeeeruuujeeeeeeeem!!!dr ivica napisao:Pozdrav svima.
Napustio sam drzavno zdravstvo i sada radim u ustanovi koja nema puno veze sa Ministarstvom zdravlja. (detaljnije drugom prilikom ili u emailu). Takodje, radim ponovo pomalo i privatno, jer sada smem. Ovih dana se vratih na forum. Uzgred, izdao sam novi knjigu "Panicni poremecaj - prirucnik za lekare i pacijente". To je knjizica od samo 90-ak strana, mislim da u prodaji kosta samo oko 300 dinara, ima je u knjizarama kod medicinskih fakulteta, kao i u knjizari u Ul. 27. marta u BG. Ako ikoga sretnem uzivo, poklonicu mu kopiju, a kad se proda prvo izfdanje, saljem besplatno i PDF verziju. Tu je otprilike sve sto sam pisao na ovom forumu i sto sam koristio u lecenju ovog poremecaja poslednjih 15 godina.
Sve najbolje!

Koja sam ja veštica!!

Pišite gde ste, šta radite i kako živite!! Moj e mail je isti kao i pre (ako imate gmail, nemojte tamo nego na yahoo a sve ono što prethodi je isto

Da li privatno radite u Po?! Da li svraćate u BG?!
Jao baš mi je drago što ste se javili, ali mi je malo nelagodno zato što sam sanjala da jeste, zona sumraka!!

Veliki pozdrav i čestitam na knjizi, pišem ovde kada i ako je pronadjem. Da li je ima u onoj studentskoj knjižarici u dr. Subotića?!
Jedva cekam da izadje knjiga u PDF formatu pa da je s merakom procitam, ovdje u RS i u ovoj vukojebini nece nikad doci ali radujem se pdf formatu.
Pozzzzzzzzz........................

Pozzzzzzzzz........................

-
- Stalni član
- Kontakt:
Ima knjige u dr Subotica, a za PDF format, pa, hm, sta da kazem, mozda nekome i posaljem
ako mi je bas drag i ako sam siguran da nece umnozavati knjigu, email je isti, [email protected]
Pozdrav svima.

Pozdrav svima.
Samo sam želela da Vam poželim dobrodošlicu jer ste zaista mnooooogo nedostajali na forumu i ovim putem Vam se zahvaljujem na svakom odgovoru koji ste mi poslali putem privatne poruke.
Pozdrav i srećan rad.
Pozdrav i srećan rad.
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 17, 2005 5:08 pm
Dr Ivice kako je dobro videti vas opet. Dobrodosli
Interesuje me da li kada dodje do napada (tj.ubrzanog rada srca kod mene, ja nemam problem sa disanjem i padanjem u nesvest i slicno) da li to dodje od mitralne regurgitacije (ili prolapsa kod nekih) ili od "glave" odnosno nervoze i anksioznosti?
I da li neko ima iskustva sa lekom CardioVitality?
Veliki pozdrav svima na forumu...
Interesuje me da li kada dodje do napada (tj.ubrzanog rada srca kod mene, ja nemam problem sa disanjem i padanjem u nesvest i slicno) da li to dodje od mitralne regurgitacije (ili prolapsa kod nekih) ili od "glave" odnosno nervoze i anksioznosti?
I da li neko ima iskustva sa lekom CardioVitality?
Veliki pozdrav svima na forumu...
-
- Stalni član
- Kontakt:
Pozdrav. Ne secam se bas tacno Vasih nalaza, ai ne verujem da regurgitacija/[rolaps mogu da variraju tako naglo i da izazivaju epizodicne tegobe, bec trajne i stalne. Epizodicnost, eksplozivnost (paroksizam) najcesce su karakteristika somatizacije - odn. panike i srodnih poremecaja.
Sve najbolje.
Sve najbolje.
-
- Stalni član
E odlično, nadam se da ću ovih dana svratiti do te knjižarice pa javljam. Ja baš knjigu želim, jer mi je veći ugodjaj da se uvalim u fotelju i da čitam, a i da odmorim oči malo od kompa!!dr ivica napisao:Ima knjige u dr Subotica, a za PDF format, pa, hm, sta da kazem, mozda nekome i posaljemako mi je bas drag i ako sam siguran da nece umnozavati knjigu, email je isti, [email protected]
Pozdrav svima.

Pozdrav i sve najbolje i hvala što ste nam javili novosti i što ste ponovo sa nama!!

Dobar dan svima.Procitala sam sve vase postove od prve strane i u vecini simptoma sam se i ja nasla.Vise puta su mi vase reci pomogle da prebrodim napade koje jos uvek imam povremeno.Jako mi drago sto se dr.Ivica ponovo vratio na forum.Moj najveci problem sada su svakodnevne aritmije,koje su nastale u novembru posle jedne jako stresne situacije.Pozdrav za sve i jedno pitanje za dr.Ivicu.Doktore gde u Pozarevcu moze da se nabavi vasa knjiga? Posto i ja radim u zdravstvu jako bih volela da je imam.Hvala unapred na odgovoru.
-
- Stalni član
- Kontakt:
Pozdrav, upravo sam se vratio sa suprugom iz Rima, isli smo na malo turisticko uzivanje...
Knjigu dajem besplatno svakom ko me sretne, ako je imam uz sebe. Znaci, Magaka, ako ste u Pozarevcu 9ili se nadjete u Pozarevcu), javite mi se na 064 269 259 1 (uvece posle 18h) i vidimo se, dacu vam primerak.
Sve najbolje!
Knjigu dajem besplatno svakom ko me sretne, ako je imam uz sebe. Znaci, Magaka, ako ste u Pozarevcu 9ili se nadjete u Pozarevcu), javite mi se na 064 269 259 1 (uvece posle 18h) i vidimo se, dacu vam primerak.
Sve najbolje!
Dogovoreno, javicu se sigurno....Imam i jedno pitanje za vas dr.Ivice , dali su opasne aritmije koje se javljaju najcesce u stanju mirovanja i po dvadesetak puta na dan? Osecaj je jako neprijatan i dali te aritmije mogu da dovedu do fibrilacije? Koje analize uraditi? Hvala vam unapred na odgovoru.....
-
- Stalni član
- Kontakt:
Ne znam na koje aritmije mislite, jesu li to ekstrasistole, ako jesu, kog su porekla, ventrikularnog, supraventrikularnog, ako nisu ekstrasistole, jesu li paroksizmalne tahikardije, poremecaji provodjenja.... za svaki nepravilni rad/ritam srca holter-EKG je najbolja inicijalna metoda dijagnostike.
Sve najbolje.
Sve najbolje.
-
- Stalni član
Samo da se javim na raport, nisam još uvek išla do knjižare da potražim knjigu, jer su bile one paklene vrućine pa nisam mrdala iz kuće.
Nakon toga sam "udesila" stomak, nečim sam se valjda otrovala, pa mi nije bilo do života.
I dalje vrlo često imam iznenadne i u tom trenutku ničim izazvane skokove pritiska (145/105), sa povećanim pulsom (oko 136-140), uz to imam i veliki strah i mučnine (bez povraćanja).
Još uvek nisam vadila krv (pozli mi i od pomisli da me bodu)
A od jutros sam primetila da mi je donja usna u uglovima, sa obe strane, poprimila neku modru, teget, ljubičastu boju....kao da sam sinoć pila crno vino, a nisam. Naravno, čim sam to primetila, puls mi je skočio, sva sam se isprepadala. Sinoć sam u par navrata osetila kao da će da mi se "prekine film u glavi" i sva sam bila smlaćena. Izmerih tada temperaturu i imala sam 37.6 od jutros nemam, osim što slučajno primetih ovu modrinu na donjoj usni.
Dr Ivice, jel to mnogo opasno?!
Nakon toga sam "udesila" stomak, nečim sam se valjda otrovala, pa mi nije bilo do života.
I dalje vrlo često imam iznenadne i u tom trenutku ničim izazvane skokove pritiska (145/105), sa povećanim pulsom (oko 136-140), uz to imam i veliki strah i mučnine (bez povraćanja).
Još uvek nisam vadila krv (pozli mi i od pomisli da me bodu)

A od jutros sam primetila da mi je donja usna u uglovima, sa obe strane, poprimila neku modru, teget, ljubičastu boju....kao da sam sinoć pila crno vino, a nisam. Naravno, čim sam to primetila, puls mi je skočio, sva sam se isprepadala. Sinoć sam u par navrata osetila kao da će da mi se "prekine film u glavi" i sva sam bila smlaćena. Izmerih tada temperaturu i imala sam 37.6 od jutros nemam, osim što slučajno primetih ovu modrinu na donjoj usni.
Dr Ivice, jel to mnogo opasno?!

-
- Stalni član
- Kontakt:
Ako imate pov. temperaturu, nije cudno sto imate malo izmenjenu boju usana i tahikardiju. Za vas je definitivno izbor beta-blokator, moze proprabnolol, moze bisoprolol. Takodje, ako postoji strah sa mucninama, jedno 4-5 dana Eglonyl kapsule 50mg 2x1, i naravno: redovna medikamentozna antiankisozna i antidepresivna Th, plus psihoterapija i/ili "radna terapija", ozbiljna promena zivotnog stila - okruzenja i aktivnosti).
Ne bih se uzbudjivao oko boje usana, uradite standardne lab. analize (KKS, SE, feremija, glikemija, kreatinin, ALT, AST, chol, trigl, fibrinogen, moze i CRP) i t je to.
Ne brinite puno!
Sve najbolje!
Ne bih se uzbudjivao oko boje usana, uradite standardne lab. analize (KKS, SE, feremija, glikemija, kreatinin, ALT, AST, chol, trigl, fibrinogen, moze i CRP) i t je to.
Ne brinite puno!
Sve najbolje!