anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Predsednik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 17, 2005 5:08 pm

Re: anksioznost posle virusa!!!

Post od Predsednik »

Ono sto je zanimljivo je da sam primetio da se ovde niko nije u potpunosti izlecio i rekao meni je isto kao pre ili meni je sad dobro. Okrecem se bioenergiji i isceliteljima pa sta bog da :D A majjo ja od 3-6 nocu ne spavam vec ihaajhaj, a ujutru kad mi se najvise spava neko me uvek probudi :evil:
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

izgleda da ja jedina nemam velikih problema sa spavanjem :lol: ja cim osetim da me misli spopadaju i da mi mozak radi 300 na sat, ustanem popijem persen i vratim se u krevet. toliko sam nekada umorna da proklinjem sat koji ujutru zvoni :lol:
ja sam danas skupila hrabrost i otisla po rezultate krvi. nisam imala napad panike, bila sam potpuno prisebna!! jedino sam imala misli, sta ako mi je nesto ozbiljno, kako ce se moj zivot promeniti preko noci .. isl. posle sam otisla kod pulmologa i spirometrija mi je dobra, znaci ne gusim se od pluca nego od srca.. treba da idem jos kod neurologa zbog tih nesvestica pri skoku pritiska i kod ocnog na pregled ocnog dna i bas se plasim .. cula sam da se svasta moze videti tim pregledom, a meni su pre par godina sumnjali na ms :o zbog zescih problema sa kicmom. ima jos nesto, zakazala sam za 26 ginekoloski. skupila sam hrabrost, ima da se sad iskontrolisem i ako je sve u redu, bar znam da sam fizicki zdrava i da je jedini problem moja luda glava!!!
ljudi, nemojte sebi da dozvolite da budete u kuci po 2,3 dana, to vam moze samo pogorsati stanje!! koliko god da vam je tesko, izadjite. izmislite nesto zbog cega treba da izadjete bar na pola sata. :wink:
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Nauciti oslanjati se na sebe (ako je neko tu da pomogne, odlicno, ali ne ocekivati previse jer tada nema ni razocaranosti).

I prihvatiti tegobe, reci sebi:"bice sta ce biti... a bice sve dobro....

pozdrav svima, evo me u prolazu, pa reko` da se javim :lol:
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

ja sma danas opet imala nekakav napad. . ne znam sta mi se desava vise. :cry: od kada je bio, neprestano me bole obe plecke, sad se plasim da nije ovo ipak srce :o ne znam sta vise da mislim . ..
kivi zelena
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 2:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od kivi zelena »

[quote="andjelija81"]ja sma danas opet imala nekakav napad. . ne znam sta mi se desava vise. :cry: od kada je bio, ne
prestano me bole obe plecke, sad se plasim da nije ovo ipak srce :o ne znam sta vise da mislim . ..[/quI

Idi snimi kicmu , tj uradi MR kicme , ako do sad nisi to uradila. Mozda imas krivu kicmu, skoliozu ili nesto slicno, pa ti to pravi problem sa srcem ili plucima. Ja sam se jedne godine sa Zlatibora vratila posle treceg dana. Bilo je veoma hladno , sneg, a meni pocelo pecenje sa desne strane grudnog kosa i izmedju lopatica. Nisam mogla da disem, tako da sam zavrsila u Cigoti kod jedne doktorke i stravicno neljubazne sestre, koja mi je uradila EKG . Tad su mi rekli da ima nekih promena , iako do tada savaki EKG je bio uredu.
Brze , bolje sam se vratila kuci i uradila sve moguce kardioloske preglede , cak i Multislasnu CT koronarografiju, i sve je bilo ok,valjda. Posle su mi rekli da mi je to od kicme, koja je stvarno malo kriva i u S polozaju, a i misici oko nje u gornjrm delu su traljavi, tj treba im svakodnevno vezbanje da ojacaju. I ja sam tako patila i pitala se sta je, srce , ili...? Tu dilemu imam i
danas, posto mi je mama srcani bolesnik, ali se trudim da verujem doktorima. E, da jos nisam otisla na MR kicme, a to se desilo 2oo4, a ovo pece li pece , narocito kad je promena vremena i vlazno. Pozdrav!
Preko trnja do zvezda
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

andjelija, taj strah , to je ono sa cim se panika hrani. imala strah ili ne , prvo znas da moras da posetis doktora i analize ako su potrebne za taj bol. Ako je sve uredu , tada znas da je panika i sta da preduzmes. Najvaznije je u panici da sto god vise mozemo biti svesni da je to to i da sto vise obratimo paznju na desavanja oko nas , sta vidis, cujes oko sebe u tom momentu. jednostavno da si tu sa mislima u sadasnjosti, jer tako ces preseci krug automatskih misli straha.

Mozda si nesvesno mislila nesto sto si sebi zacrtala da uradis , a mislis da je puno za tebe ili ti se ne radi oko toga. Kad god se vracamo u proslost (koju nismo dovoljno razradili ili mislimo sta ce biti kad ce biti, nase telo reaguje na to ,a nekad je takvih misli ili dogadjaja oko nas vise nego sto mozemo podneti u tom momentu.

Danka , pozdrav i tebi , uvek je prijatno kad si tu , makar i na kratko :D

Pozdrav svima !
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

ne znam da li je samo strah ili je jos nesto. .ono sto znam je da imam vec 5,6 godina velikih problema sa kicmom, radila sam emng gde su mi nadjena ostacenje na nogama, pa sam zbog toga isla na rezonancu l-s kicme i tamo je naravno svasta nesto nadjeno, degeneretivne promene, degeneracije diskusa isl. . . sa vratom sam oduvek imala i vecih problema i sve mi je gore - stalno mi je vrat ukocen i bolan i ne samo vrat nego i vilicni zglob, glava me boli svakoga dana, napeta sam . . a to nikada nisam ni sminala.
jutros sam otisla kod oftalmologa, ocni pritisak mi je normalan. onda su mi sirili zenice i kaze dr sve je u redu, ali mi je ipak dala neke kapi za cirkulaciju :o kaze zbog moje anemije :roll: ne znam kakve veze ma jedno sa drugim . .. :roll: posle vidim da je napisala dj. cephalea i uplasila sam se sta je to, pa sam izguglala da znaci glavobolja. :-?
kod neurologa je htela da mi zakaze tek posle 28-og, ali se sazalila , pa rekla da dodjem sutra u 7 .. i sta sad ja njoj da pricam??? ako joj kazem da ima vec sto godina problema sa tim, ona ce da pocne da kopa po tome sto ja ne zelim, da me salje na snimanje, koje ce da mi zakazu za 8 meseci, a ja to necu da cekam jer hocu da radim na bebi!!!! i zasta onda idem . .da joj kazem: internista me salje, kada mi skoci pritisak zaboli me glava dobijem nesvesticu i slabost, zaboli me vrat i ramena blabalblabla. . . i onda ce ona da trazi jos nekoliko stvari da uradim, a meni se stvarno vise ne ide nigde!!!
zato kazem, ne znam da li je samo panika ili nije . . . mozda mogu da imam takve simptome i zbog kicme, a kada se simptomi dese to me onda dodatno uplasi. znate kako, kada ste narusenog zdravlja poput mene (a prilicno i zapustenog) onda prosto ne znate sta vas od cega boli . . :(
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

andjelija, sigurno da ides kod neurologa sutra kad vec imas uput za istog i da kazes kakve simtome imas kad te zaboli glava. Jer ce ti pomoci da znas zasto je to tako , kako je i sta da preduzmes. Jer , tako mlada i buduca mama jedne bebice , nema opravdanja da ne ucini sve sto je u njenoj moci da bude zdrava maksimalno koliko se moze i zadovoljna.

Ja posto mi panika bila totalno nepoznata , a upravo zahvaljujuci ovom forumu i dr. Ivici, sam prvi put razumela sta se desava u organizmu i zasto. Zato sam posvetila dosta vremena da naucim maksimalno sta moze sami da ucinimo , a kad da se obratimo za pomoc doktora.

Znam da je jako vazno da po potrebi i dva puta sebe analiziramo da li nase misli idu automatski bez nase kontrole . Jer ne mozemo imati reagovanje na nekog ili nesto , pre nego nam misao dodje . Znaci ako je ona automatski dosla , i negativna je , tako i nase telo reaguje na istu, sa razlicitim simptomima.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

danka napisao:Nauciti oslanjati se na sebe (ako je neko tu da pomogne, odlicno, ali ne ocekivati previse jer tada nema ni razocaranosti).
E ovo je najpametnije, samo što se onda upada u apatiju.... :roll:
Superhik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 19, 2008 3:46 am

Post od Superhik »

Predsednik napisao:Ono sto je zanimljivo je da sam primetio da se ovde niko nije u potpunosti izlecio i rekao meni je isto kao pre ili meni je sad dobro. Okrecem se bioenergiji i isceliteljima pa sta bog da :D
Ja sam se prije par mjeseci javljao na ovoj temi. Imao sam miokarditis i nakon toga anksiozni poremećaj, panične napade, svu onu simptomatologiju koja je maltene svima ovdje skoro identična. To je trajalo skoro godinu dana, bukvalno svaki dan sam se osjećao loše. Naravno ne cijeli dan ali više puta dnevno su nailazile žute minute. Za svo to vrijeme sam potrošio svega par bromazepama u situacijama kad je bilo neizdrživo, par puta se obraćao i hitnoj pomoći. Čitavo vrijeme nisam bio načisto da li su simptomi organskog porijekla ili pak produkt preuveličavanja psihe sasvim bezazlenih senzacija u organizmu. Pošto su sve kontrole pokazivale da je srce u redu a i svi ostali pregledi takođe, počeo sam da problem tretiram isključivo kao problem, uslovno rečeno - psihe, i pošto mi je medicina struka udubio se malo u raznu literaturu koja tretira ovu problematiku i tu pronašao objašnjenje i razumijevanje za sve ono što mi se dešava u organizmu . U isto vrijeme sam započeo sa fizičkom aktivnošću, trčanjem i vježbama. Bilo je u početku čupavo jer skoro godinu dana nisam izlagao organizam većem naporu. Ali brzo sam stekao kondiciju i podnosio napore kao i prije bolesti kada sam se i profesionalno bavio sportom. Vremenom sam prestao da osluškujem organizam, da razmišljam hoću li se ponovo loše osjećati i napadi su se vrlo brzo prorijedili a onda i potpuno nestali. Evo skoro 8 mjeseci kako ni trenutak slabosti nisam osjetio. Mislim da mi je najviše pomogla fizička aktivnost. Podnošenje napora je bio najjači signal koji je tijelo slalo psihi da je sa njim sve u redu. Naravno, uz sve poznate blagotvorne efekte fizičke aktivnosti. Potpuno sam zaboravio na sve one teške trenutke i kad sam postao svjestan da sam se otrgao začaranom krugu osjećao sam se kao da sam se ponovo rodio. Dakle ne gubite nadu, anksiozni poremećaj se može potpuno izliječiti. Najbitnije je da stoprocentno ubijedite sebe da ste zdravi a da su svi simptomi posljedica straha da niste. Shvatam da je put do toga težak i nije isti za svakoga, ali ne gubite strpljenje. Želim vam da i vi pronađete put iz začaranog kruga. Pozdrav.
Ako kaniš pobijediti,ne smiješ izgubiti
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

mogu vam reci da sam super prosla kod lekara, bas sam prijatno iznenadjena! :lol:
neurolog mi je mlada, super zena :D povecala mi je dozu propranolol-a na 2x1/2 tj. trebalo bi svake nedelje da povecavam za po 1/4 . .ali moja dr kaze da ce mi to mnogo obarati puls. od kada pijem tako, nije mi skocio pritisak. pokazala sam joj i nalaze od rezonance kicme od pre 4,5 godina i rekla je da je moja kicma pocela pre vremena da "stari" i da je to zato sto sam naglo prestala da se bavim baletom. da je za mene resenje da nesto vezbam, pod obavezno!!
moja dr mi je dala ferrum lek za zvakanje i rekla da dodjem tek za 2,3 meseca. . .da mogu da ostanem trudna uz propranolol i da je ona na lekovima od 20-te i uz terapiju rodila dvoje :D , da se u inostranstvu beta blokatori daju najnormalnije i da smo mi celu svetlosnu godinu iza njih :lol: kaze da je veca steta da meni bude lose, nego sto je steta od leka!
bila sam kod mojih kada sam trazila te stare rezultate koji su mi trebalo i nasla sam nalaze ultra zvuka srca od pre 4,5 godina .. . prolaps i priraslice, na oba nalaza pise srcani ritam nesto ubrzaniji.. . da vam kazem, ja sam ubedjena da sma i tada imala srcanih probelam, i to mnogo vecih nego danas, da sam i tada imala i tahikardije i aritmije, ali je razlika u tome sto nisam pridavala znacaj tome. nisam imala aparat kuci, pa da merim pritisak po deset puta dnevno!!
i posto sam sad videla da sam zdrava - fizicki, znaci treba da lecim svoje psihicke probleme!!
jos nesto da vam kaze, moj otac je organizator plivanja za krst za bogojavljanje. . i svi ucesnici su duzni da prodju lekarski pregled u sportskoj medicini, sigurnosti radi, da bi se videlo da li su sposobni da plivaju u ledenoj vodi. dolazi pre neki dan i donosi dve prijave momka koji su odbijeni, ja bacim pogled na ekg :o nisma mogla da verujem :o ljudi moji, pa to su skokovi, skokovi, pa onda skoro ravna crta, pa opet skokovi . . :o nisam nikada videla tako nesto!!! a ti ljudi su hteli da plivaju, mislim verovatno su bili spremni psihicki, a nisu ni osecali svoje tegobe. pocela sam da se pitam da li postoji bilo ko sa "normalnim" srcem?

pitanje za Mrs Parker: kako si se osecala dok si pila propranolol? meni je dr rekla da se on daje i za glavobolje, znam da si ga i ti za to pila. . ja se za sada doro osecam, videcemo . .
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

andjelija, bravoooo! e, upravo je to najvaznije kad dr. potvrdi da je sve uredu sa nama fizicki i da znamo da je to do nas kako ce mo dalje.

Ja licno nisam imala problema od pocetka marta , a i tad znam zasto sam imala simtome -strah-kako ce biti nesto odradjeno sto je meni bilo prioritet, a ocekivala od sebe previse.

Superhik, upotpuno se slazem, sa fizickom aktivnosti, jer tada i misli ne lutaju ne opazene.

majjo zasto mislis da se upada u apatiju? ja sam misljenja da kad god mi svesno, nesvesno ocekujemo previse od sebe i drugih da uvek problem osecamo mi licno. ili sta sam videla kod sebe , kad se razocaram u necije ponasanje , a ne pitam sebe prvo, da li se razocaram u te osobe ponasanje ili u moje ocekivanje kako bi doticna osoba "trebala " da se ponasa.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

da sam primetio da se ovde niko nije u potpunosti izlecio i rekao meni je isto kao pre ili meni je sad dobro.
a ja sam primetio da niko od vas nije ni isao na psihoterapiju (odlazenje kod psihijatra koji nije psihoterapeut nije isto).....
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

zola29 napisao: majjo zasto mislis da se upada u apatiju? ja sam misljenja da kad god mi svesno, nesvesno ocekujemo previse od sebe i drugih da uvek problem osecamo mi licno. ili sta sam videla kod sebe , kad se razocaram u necije ponasanje , a ne pitam sebe prvo, da li se razocaram u te osobe ponasanje ili u moje ocekivanje kako bi doticna osoba "trebala " da se ponasa.
Kod mene je tako. Kada se prepustim tome o čemu pišeš, onda upadnem su ono stanje:Više ništa ne može da me razočara niti da me očara. Sve je ravno. Tabula rasa.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

drbgd napisao:
da sam primetio da se ovde niko nije u potpunosti izlecio i rekao meni je isto kao pre ili meni je sad dobro.
a ja sam primetio da niko od vas nije ni isao na psihoterapiju (odlazenje kod psihijatra koji nije psihoterapeut nije isto).....
Jesam ja i to celih 8-9 meseci, kada sam bila kao zombi. Redovna terapija, redovni razgovori, a ja kao biljka, a napad kad poželi da dodje, on dodje a lekovi tada kao da ne deluju. Uspaničim se podjednako isto kao i bez njih.
Odgovori