anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
tara-bg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 10:12 pm

Re: anksioznost posle virusa!!!

Post od tara-bg »

Mrs.Parker,
pijem Cipralex i Rivotril.

Ranije sam pila Fluxilan.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

To je dobra terapija. Koliko je dugo pijes? Ides li na psihoterapiju?
tara-bg
Stalni član
Stalni  član

Post od tara-bg »

Pijem vec godinama :-?

Na psihoterapiju ne idem jer nemam novca.

Ranije sam cesce isla kod psihijatra a sada jako retko posto mi se cini da me psih. nekad jos vise ubedaci.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Na zalost lekovi bez psihoterapije nisu dovoljni. Za tvoju vrstu problema bi bila racionalno-emotivno bihejvioralna terapija (REBT), koja ne traje dugo kao druge psihoterapije, nekada je 10 odlazaka dovoljno. probaj odvojiti novac za to. Ako nisi dobra sebi neces biti dobra ni drugima, veruj mi.
tara-bg
Stalni član
Stalni  član

Post od tara-bg »

I ja to znam da bi komb. psihoterap. i lekova bila najbolje resenje...Mada, ne znam da li bi meni bilo dovoljno 10 odlazaka..

N.pr kod moje dr. jedan terapijski sat je 30 eu.

I ako bi mogla da pojasnis zadnju recenicu
Mrs_Parker napisao:Ako nisi dobra sebi neces biti dobra ni drugima, veruj mi.
U principu kapiram sta si htela da kazes ali ipak pojasni
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Htela sam reci da se cesto neophodna terapija odlaze zato sto je skupa, ili nemamo te pare, ili nam je to mnogo, ili nam je blam da toliko odvajamo samo za sebe, a ako nam bez nje nece biti bolje onda se svi ti razlozi mogu posmatrati drugacije. To je ulaganje u buducnost, u bolju i funkcionalniju osobu, a takva osoba se dobro oseca i moze da daje drugima. Ako mi nismo sami sebi dobri kako cemo biti drugima? Npr. zena u slicnoj situaciji kao ti, ima porodicu. Naci ce uvek novac potreban za dete i za bolju odecu, za sportove... i bice joj zao da trosi 30 eura po seansi. Ali, ona nije dobro, dete to oseca i ona nije dobra za dete, kojem je najvaznija srecna i nasmejana majka.
tara-bg
Stalni član
Stalni  član

Post od tara-bg »

Da, razumem..ali ja zaista nemam da odvajam 30 eu (2, 3 {a mozda i vise}puta mesecno) jer ne radim.. :(

Da li ti ides negde kod psihijatra?
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Koliko imas godina, sa kim zivis? Moze nesto da se uvek nadje. Milslim da je u Domu omladine bilo besplatno savetovaliste i radili su grupe, Pastirski centar radi besplatno psihoterapije ali se tesko moze ici svake nedelje, obicno jednom mesecno. Mnogi su imali dobra iskustva u grupama u Palmoticevoj, npr. Psihoterapija na VMA je mnogo jeftinija, ne znam tacno koliko kosta...
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Eto, treba da se razbolim, da bih nasla vremena da nesto i napisem.
Sastavila me neka temperatura, pa sam se vec oprostila od ovog sveta, ali izgleda da je samo prehlada. Sada samo grozno kasljem, toliko da me vec i stomacni misici bole, a sirupi ne pomazu. Moracu sutra kod doktora.
Tara, jako je tesko iscupati se bez psihologa, ali dobrog, jer on ne sme da te "ubedaci", vec da ti pomogne da pronadjes sebe. Pisem iz iskustva.
E, ja sad imam sina studenta, u Novom Sadu je i jos se privikavam na to. Kad sam rekla cerki - e, duso moja, sada cemo nas dve biti same, ona je rekla - ne, mama, ti ces biti sama.
Zola, danka ,Minja Parker, Dakon, citam vas redovno, pozdrava puno saljem... :wink:
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

O, Jasna, mozda si imala ovu novu gripu, pa odmaraj!

Moja deca su (svo troje) odjednom to dobili ali nije potvrdjeno (kao da su bili izolovani jer im je porodicni dr samo tf davao savete, a mali je imao t* 39,6*C, pa su se od njega i roditelji razboleli - valjda im je bilo lakse da nam to odmah jave, ali od nas pomoci konkretne sa ove daljine nije moglo biti)

Sada se oporavljaju, mislim da je mali danas krenuo u skolu....

....da, Jasna, cerka ti je dobro rekla da ces ti sada biti sama - zato kada osetis nostalgiju za sinom,a ti pravo kod kozmeticara ili frizera - to jedino pomaze! :)

Mada se i ne salim - sada je vreme da ulazes u sebe i da misli na sebe!
veliki pozdrav saljem
tara-bg
Stalni član
Stalni  član

Post od tara-bg »

Mrs_Parker napisao:Koliko imas godina, sa kim zivis? Moze nesto da se uvek nadje. Milslim da je u Domu omladine bilo besplatno savetovaliste i radili su grupe, Pastirski centar radi besplatno psihoterapije ali se tesko moze ici svake nedelje, obicno jednom mesecno. Mnogi su imali dobra iskustva u grupama u Palmoticevoj, npr. Psihoterapija na VMA je mnogo jeftinija, ne znam tacno koliko kosta...
Mrs.Parker
te podatke bih ti poslala na pp.

Znam za Pastirski centar u Beogradjanci i ovo ostalo sto si navela...

Ali ja sam izgubila i volju..Nemam vise snage da se borim..Odem kod svog psihijatra, posl.put pre god. dana (znam, jako davno)i ona mi, na moju tadasnju krizu, kaze da ne zna vise sta samnom da radi sto me je dodatno ubedacilo.. :cry: Plus rece da ako me ona ne izleci niko nece moci, na moje pitanje kako cu ja sutra da radim n.pr, da nemam volje, ona kaze da bih mogla da primam maminu penziju (jednog dana) ali hmmm..ipak ne mogu jer to je u slucaju shizofrenije i teskih dusevnih oboljenja :o (to su njene reci.)..itd, itd.
Jasna60 napisao: Tara, jako je tesko iscupati se bez psihologa, ali dobrog, jer on ne sme da te "ubedaci", vec da ti pomogne da pronadjes sebe. Pisem iz iskustva.
Znam Jasna, potpuno si u pravu..Ali mene je moja dr, cini mi se, mozda gresim..jos vise ubedacila..Ni sama vise ne znam gde cu i sta cu...

Zelim vam svima dobro zdravlje.
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Tara, trazi drugog psihologa. Pa i ne cudi me sto te je sa onakvim stavovima "ubedacila".
Ja sam vec pisala o ovome, ali zbog tebe cu ukratko ponoviti.
Isla sam 2 godine kod psihologa. Kad sam krenula kod nje, bila sam polumrtvo telo, sa maksimalnom dozom 3 vrste leka i bila sam sigurna da vise nikada necu moci bez njih. Bio je to dug proces i ne bas lak za mene, jer je stavljala i odredjene zadatke pred mene. Purovala sam 20km do nje i u pocetku je muz isao samnom, jer nisam smela sama da vozim toliko (sta ako mi ne bude dobro i slicne fore). Kad sam posle izvesnog vremena po najvecoj vejavici stigla sama, nije mogla da veruje, ocekivala je da joj javim da necu doci.
Sve u svemu, terapiju s njom sam prekinula pre 3 godine, najvise zbog finansija, ali do tada sam vec lekove svela na minimum i na kraju ih potpuno izbacila. Sada vec 2 godine ne uzimam nista, nekad drmnem Bensedin kad se bas iznerviram (kada sam imala udes sa sinom), ali mislim da je to OK.
Ali i ti se moras menjati, mislim sebe ne mozes promeniti, nego nacin razmisljanja, tako je ona rekla.
Trazi, kopaj, cupaj se, vreme prolazi i ne moze se vratiti, a svoju buducnost mozes uciniti boljom.
#e danka, evo mi sad i sin lezi kuci s temperaturom, nisam ga pustila da ode, jer kaze da je klimav kad ustane. Moja doktorica mi je rekla da je moguce da je to bio "taj" grip i da se ne plasim, da nije to tako strasno. Pa me, kao malo utesila.
Ajoj, otkad nisam ovoliko pisala... :wink:
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Tara, potpuno se slazem sa Jasnom, trazi drugog doktora i treceg ako treba , ali ne odustaj da se boris za sebe. Sve dok ne nadjes sta ti treba i sta ti najvise pomaze. Seti se ako ti nisi na tvojoj strani , ko ce biti? , raditi na sebi i menjati svoja misljenja koja nas dovode do negativnih osecanja.
Znam kad sam bila na jednom predavanju da nam je predavac objasnjavao ako gledamo jednu te istu stvar iz drugog ugla , uvek ce mo dobiti drugu sliku. Sto je potpuno tacno. Isto je tako veoma vazno i sta kazemo sebi o nekom iskustvu, ako kazemo da je bilo negativno tada se i osecamo tako, ako kazemo da je bilo iskustvo iz kojeg mozemo nesto nauciti i primeniti u buducnosti na najbolji nacin , osecacemo se zadovoljnije i samopouzdanije.

Uh raspisa se i ja , a u zelji da ne odustajes da se boris za sebe.

Danka , ovde ista situacija sa gripom , sve zivo se kupuje za ojacavanje imuniteta. Ja sam od svega izabrala -riblje ulje- i tako je bljak :roll: , ali posto mi ga preporucila jedna nasa doktorka, ne odustajem .

Jasna , nadam se da si ojacala i da ti je i sinu prosla temperatura .

Pozdrav svima sa zeljom da prebrodimo i tu gripu i da nas sto manje dotakne po mogucnosti.
Za drugarstvo i druzenje!!!
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Kakav je to lekar pa da ti tako kaze, Tara!?
To je vrlo los lekar!
Tako da ti nema druge nego da je promenis, ali to uradi nekako diskretno.

Inace, meni je svaki pocetak lecenja kod novog dr izazivao prolazno losije stanje, ali to ne mora biti tako i kod tebe.
Svakom leku daj vremena da vidis kako "radi" bas kod tebe.
A lekar mora da ti odgovara i kao covek da bi ti moga pomoci u psihickom smislu, imaj to u vidu.
Samo hrabro napred, Tara, bice bolje, veruj!

Nadam se da je kod Jasne OK....
Pozdrav zola, ja jos ne mogu da se nekanim na riblje ulje, nesto sa medom pijem i sl.

A jel` neko zna sta je sa Majom, Minjom, Dakonom, dr Ivicom i ostalima...........?
tara-bg
Stalni član
Stalni  član

Post od tara-bg »

Hvala Danka.

Htela sam da pitam da li je neko pored anskioznosti i panike
bio i depresivan?
Odgovori