anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Ja sam presla na bezalkoholno pivo i nema razlike. Ako ti treba pripitost da bi se druzio onda su ti lekovi stvarno neophodni. Ne znam u cemu je problem sa tobom, da li anksioznost i depresija ili samo depresija, ali alkohol se uklapa u tu semu i pogorsava stanje, cak moze i izazvati anksioznost. Lek koji si dobio je dobar i probaj piti 3 meseca pa onda vidi na cemu si.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Neznam ali gdje ima dima...... :-?
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ovaj tekst treba uzeti u obzir pre svega u tome da zdravstveni radnici treba da zadrze kriticki stav, i ne treba da slepo slede autoritete: Profesore, Akademike, Buduce Akademike, Akademike u Pokusaju, itd.. :D
sprega farmaceutske industrije i Autoriteta vecina neizbeznih profesora, koji se na strucnim skupovima premestaju sa stolice na stolicu i ponekada kada se zanesu i zaborave pa pogrese ime leka o kome govore... su tokom prethodne decenije stekla kuce u luksuznim kvartovima, a za to vreme su na zvanicnim platnim "trakama" svojih firmi primali nekoliko stotina evra.
mesto nas, srbije, a i ostalih okolnih drzava je da smo u citavoj prici prilicno nevazni, i "na repu" glavnih tokova u nauci, tako da nista sto se u srbiji desava zapravo ne utice na naucni zivot, kada je medicina u pitanju! najvisi domet Autoriteta ovdasnjih je da budu delic neke multicentricne studije, bez ikakvog stvarnog znacaja u kreiranju dizajna istrazivanja. kada bi se CV-jevi ravnali "kao u evropskoj uniji" vecina tih profesora to naravno ne bi bili...
druga strana medalje autor (autorica :roll: ) pomenutog teksta, svoje zamasno istrazivanje sigurno nije radila iz altruizma, nego iz velikog brisanog prostora "druge strane medalje" famraceutske industrije - koji je vrlo primamljiv sto se tice zarade, jer nakon ovakvog istrazivanja sledeci korak je obicno neki "povratak prirodi" u vidu reklamiranja cajeva, melema, purpurnih i ostalih ploca itd.. koji su u zavisnosti od marketinga nista manji potencijalni izvor zarade od famraceutske industrije!
komentari na konkretne stvari iz clanka spregu hipertenzije i sloga je smesno poricati! pa i stari, nepismeni i medicinski neobrazovani ljudi znaju da im "krene krv na nos" i zuji u glavi kada skoci pritisak, i logicki mogu zakljuciti da im se to isto moze desiti i u mozgu! svako ko otpocne terapiju hipertenzije ce vam posvedociti da se oseca bolje kada se vrednosti pritiska normalizuju!
statini i fibrati su novi lekovi, i ovde najvise ima mesta za kriticki pristup! medjutim, cinjenica je da su paijenti koji ne puse, nemaju pritisak, imaju potpuno normalne vrednosti holesterola i triglicerida a dozive infarkt VEOMA,VEOMA, RETKI!!!! i tada je prisutna bar genetika kao faktor rizika!
na kraju da napomenem da vrlo validna statistika pokazuje da srcani bolesnici koji uzimaju kardiolosku terapiju u skladu sa preporukama u danasnje vreme zive oko 10 godina duze nego polovinom prosloga veka!

gde je istina?
pa ipak je bliza vazecim preporukama negoli ovakvim senzacionalnim otkricima! brana od farmaceutske mafije su strucni casopisi koji imaju svoje mehanizme da odole pritisku farmaceutske mafije...
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Interesuje me vase misljenje doktore o antidepresivima iz skupine SSRI koji se prepisuju kao andoli.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

pa, ne bi bilo uputno da se izjasnjavam o ovoj grupi lekova , a i nemam uvid u to ko ih i kako propisuje...
kada postoji indikacija treba ih propisati
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

Drustvo!!!!!

Caos!!!

ja se javljam sa posla!

Nikako da sednem i lepo sve iscitam...

Samo sam tela,mozda,da vas sve ohrabrim sa jednom pricom od jutros,koja moze da se zove -da nije tuzno,bilo bi smesno-.... :lol:

Krenem na posao,sve ok,i stavljam naocare za sunce,kada odjednom ne vidim na jedno oko,na drugo vidim,ali sve nesto pomesano..odmah me podseti na moju migrenu sa aurom i ja stanem,noge klecaju,srce izlazi iz grudi i sve ostalo poznato...sve traje par sekundi,kada mi dodje do mozga da skinem naocare..kad ono ISPALO staklo sa jednog okvira!!!!!!! :oops: :oops: :oops:

Samo se nasmejem,ali cinicno samoj sebi i dodjem da radim!

E,paniko moja,jos si tu! :wink:

Sve vas volim i pozdravljam!

Ovih dana se malo lelujam,malo panicim,malo po malo...uvece mogu da poletim,a danju napeta kao struna na poslu...jos ne jedem do poslepodne,tako da secer radi svoje...

Ali,dobro,to je valjda samo faza...

Pozdrav za sve vas!
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

Drustvo!!!!!

Caos!!!

ja se javljam sa posla!

Nikako da sednem i lepo sve iscitam...

Samo sam tela,mozda,da vas sve ohrabrim sa jednom pricom od jutros,koja moze da se zove -da nije tuzno,bilo bi smesno-.... :lol:

Krenem na posao,sve ok,i stavljam naocare za sunce,kada odjednom ne vidim na jedno oko,na drugo vidim,ali sve nesto pomesano..odmah me podseti na moju migrenu sa aurom i ja stanem,noge klecaju,srce izlazi iz grudi i sve ostalo poznato...sve traje par sekundi,kada mi dodje do mozga da skinem naocare..kad ono ISPALO staklo sa jednog okvira!!!!!!! :oops: :oops: :oops:

Samo se nasmejem,ali cinicno samoj sebi i dodjem da radim!

E,paniko moja,jos si tu! :wink:

Sve vas volim i pozdravljam!

Ovih dana se malo lelujam,malo panicim,malo po malo...uvece mogu da poletim,a danju napeta kao struna na poslu...jos ne jedem do poslepodne,tako da secer radi svoje...

Ali,dobro,to je valjda samo faza...

Pozdrav za sve vas!
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Mislim.... stvarno :D
Pije li neko od vas antidepresiv neki?
sassa II
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 23, 2009 11:50 am

Post od sassa II »

Poceo sam ja pre 6 dana da pijem zoloft...Prva 4 dana sam bio uspavan jedva sam izdrzao...onda 2 dana super kao da je vec poceo da mi pomaze...Medjutim nocas me uhvati panika posle ko zna koliko vremena,nisam mogao da zaspim,pun sam nervoze bio...
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Zar nisi za pocetak dobio i anksiolitik?
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Re: anksioznost posle virusa!!!

Post od minjab »

Evo i mene ,posle ohohohohohohoo vremena :D
Samo da vas pozdravim sve i kazem da sam ok. skoro , imam aritmije i postale smo nerazdvojne :lol: ,ne znam ni da li bih vise mogla bez njih :lol: ......

Drago mi je sto vidim da se tema jos odrzava ali mi nije drago sto polovine ljudi nema ....pa eto toliko i vidimo se uskoro!

Pozdrav svima :wink:
dragilica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 24, 2009 7:53 pm

Post od dragilica »

Ljudi nemoj te piti ksalol i glupe lekove doktori samo to znaju da daju lekove a da iscackaju problem iz korena to ne znaju ili ne zele da urade pa da problem odatle suzbiju.E vidite zato nas i ima toliko mnogo sa napadima panike jer niko ne zeli ni da nas saslusa.Zar ne mislite tako?!To se desava ljudima koji su ne shvaceni od okoline,koji imaju manjak samopouzdanja koji su hiper senzibilni i jako emotivni,ljudi koji trpe dosta toga hteli vi to sebi da priznate ili ne!Ja licno sam bolje kad se jako naljutim kao kad sam imala takve napade panike da sam se sama sebe uplasila,odem ti ja kod psihijatra matore nadrkane babe koju boli uvo sta ja pricam,odma dobijem pred njom napad jer provalim da me glupaca ni ne slusa1Bila sam kod nje svega dva minuta a na kontu toga prepise mi ksalol+lorazepam ja hvala bogu nisam ni luda ni glupa da u 30god.pijem lekove koje takodje pije moja dementna svekrva,znaci bila sam besna zgrozena i tako razocarana da niko nije hteo da me saslusa i objasni sta je napad panike.Ko zna koliko samo ljudi ima neobavestenih o tome.Ljudi mislite prvo svojom glavom,sebe naj bolje poznajete ja licno ne mogu da verujem nikakvom doktoru koji me ne sasluse i nista ne pita sem kako spavas ne bili mi dodao jos taj lek.budite pametni sve je u nezadovoljstvu u nasoj glavi.Radite samo ono sto volite i odmah ce vam biti bolje1
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Pozdrav svima saljem.
:D
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

dragilica,
u pocetnim fazama lecenja, lekovi se kod izvesnog broja ljudi, a po proceni psihijatra, moraju primeniti! od njih u tom slucaju ne treba bezati, ali samo u okviru psihoterapijskog rada.
nije dovoljno samo da vas neko saslusa! potrebno je i da se vi MENJATE!
Odgovori