anksioznost posle virusa!!!
Srecom, pa nismo vencani. Mislim da sam vec pisala o tome da smo se posle 5 godina braka razveli i godinu i po dana ziveli odvojeno. A onda sam mu dala jos jednu sansu, ali nisam htela ponovo kod maticara.
Zamislite, dva puta sam ga izabrala.
Trece sanse nema.
Moj sin od 18 godina nece da mu kupim novu jaknu, nosice staru koju noci vec cetiri godine, jer kaze – mama, ionako nemamo para.
A on doticnoj dami nudi 5000 dinara i mobilni telefon za usluge.
Ogavno. Necu vam iznositi vise detelje, ovo samo da imate predstavu kakv je.
Ovo nije stres, ovo je zemljotres.
Hvala na lepim recima.
Trece sanse nema.
Moj sin od 18 godina nece da mu kupim novu jaknu, nosice staru koju noci vec cetiri godine, jer kaze – mama, ionako nemamo para.
Hvala na lepim recima.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Jasna60 napisao:Srecom, pa nismo vencani. Mislim da sam vec pisala o tome da smo se posle 5 godina braka razveli i godinu i po dana ziveli odvojeno. A onda sam mu dala jos jednu sansu, ali nisam htela ponovo kod maticara.
Trece sanse nema.
Hvala na lepim recima.

Be cool, vidim da i sama znaš šta ti je činiti!! Budi jaka! Sve jasno kao dan!!!

P.S. Slažem se sa Dankom u potpunosti, od prvog do zadnjeg slova!!
Jasna60 stvarno mi je zao sto ti se to desava sa muzem
Ne znam sta pameto reci ,
Ja kad sebe stavim u takvu situaciju prvo sto osjecam je bjes , razocarenje Ali kako vidim ti trenutno ne osjecas nista od toga sem te ravnodusnosti sto je dobro ,mada mislim da si jos u soku ili mozda jos u sebi se nadas da to nije istina
Ta poruka sto je greskom dosla do tebe ,kako si shvatila da nije tebi namjenjena
Ovaj Dankin post procitaj vise puta jer svaka rijec zlata vrijedi
Ne znam sta pameto reci ,
Ja kad sebe stavim u takvu situaciju prvo sto osjecam je bjes , razocarenje Ali kako vidim ti trenutno ne osjecas nista od toga sem te ravnodusnosti sto je dobro ,mada mislim da si jos u soku ili mozda jos u sebi se nadas da to nije istina
Ta poruka sto je greskom dosla do tebe ,kako si shvatila da nije tebi namjenjena
Ovaj Dankin post procitaj vise puta jer svaka rijec zlata vrijedi
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Jasna
ja sam stvarno šokirana! Blago rečeno....
Jedino što mogu u ovom trenutku pametno da te posavetujem je da se (ako ikako možeš ) malo pribereš i ne sečeš odmah , znam i ja bih ga oterala u ....
najverovatnije i presekla ,ma bih 100 % .Ali ti imaš decu , iovako je život skup u svakom pogledu ,ako ga imaš na grbači onda ......
Ali te molim ono što je najbolje za tebe tako uradi !
I čuvaj se sad si sama sebi najpotrebnija ...puno te pozdravljam i javljaj nam se
P.S.
Ma biće smeha biće sigurno ,pa nismo mi za džabe mi ovde da probamo da napravimo smehotres alio smo isto i tu da se posavetujemo i izjadamo!
Sve vas pozdravljam puno!

Jedino što mogu u ovom trenutku pametno da te posavetujem je da se (ako ikako možeš ) malo pribereš i ne sečeš odmah , znam i ja bih ga oterala u ....

Ali te molim ono što je najbolje za tebe tako uradi !
I čuvaj se sad si sama sebi najpotrebnija ...puno te pozdravljam i javljaj nam se
P.S.
Ma biće smeha biće sigurno ,pa nismo mi za džabe mi ovde da probamo da napravimo smehotres alio smo isto i tu da se posavetujemo i izjadamo!
Sve vas pozdravljam puno!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Kontakt:
Jasna, moze se preko svega preci ako postoji dobra osnova. Ako te osnove nema onda prevara i nije potrebna da bi se dvoje razislo. Ne zaboravi da vas dvoje imate odnos u kojem oboje ucestvujete i sve se reflektuje. nesto u odnosu nije valjalo kada se ovo desilo. Nekada se preko prevare ne moze preci a nekada bas ona popravi ono sto u odnosima nije valjalo. Razmisli dobro o svemu pa onda donesi odluku. Odluka je kljucna jer te ona oslobadja nepotrebnih mozganja. Drzim ti fige.
-
- Stalni član
Ljudi, ja večeras primetih nešto jako čudno kod sebe (sasvim slučajno, dok sam telefonirala):mnogo su mi postale izražene vene po rukama i nogama!!
Ali BAŠ BAŠ, kao da dnevno prevalim preko ruku 2 tone!! Em su ispupčene, em su modre. Čak mi se vide i po prstima, najviše na onom zglobu kojim se pokuca na vrata!!
al ga opisah!! A danima me već na srednjem prstu leve ruke baš boli jedna od ispupčenih vena..
Bože sačuvaj, šta li je ovo??!!
Jasna, šta se dešava kod tebe??

Bože sačuvaj, šta li je ovo??!!

Jasna, šta se dešava kod tebe??
Eto, desilo se.
Posto mu nisam odmah rekla sta mi je adut, do poslednjeg momenta me je ubedjivao kako sam ja jedina, koliko me voli, da smo mu nas troje sve na svetu I da bi sve zrtvovao zbog nas. A kad sam ga upitala da li zali da mu pokazem poruku, ostao je bez teksta. Trebali ste videti kako mu se izraz lica menja.
Samo sto je izostalo ono osecanje koje sam ja mislila da cu osetiti, znate ono – neko zadovoljenje ili bilo sta slicno, sto sam ga ipak nadmudrila – nista od toga. I dalje praznina. Do juce. Kad sam krenula na posao I sela u auto, narode kad je to provalilo iz mene. Ne da sam plakala, meni se cinilo da me ceo svet cuje.
Posle svega, molio me je da ga ne ostavim, da makar zivimo u prividnom braku, kao ionako nije tu pa kad dodje da mogu da izdrzim tih par dana. Ali ja to ne mogu. Tesko mi je da budem s njim u istoj prostoriji.
Sad I klinci znaju, cerka to odbacuje, onaj sistem – bas me briga za njega, mada ja znam da to nije tako. A sin – ne pokazuje nikakvu reakciju. Bojim se da je u onoj fazi u kojoj sam ja do juce bila.
Srecom imamo nasu Sanju, psihologa, mislim da cu je sada iskoristiti do maksimuma.
Puno vas volim, javicu se.
#majjo, to sa venam se I meni desava I to cesto, ali ja nisam nesto obracala paznju na to. Bas sad gledam ruke I sad je tako. Meni narocito iskoci ona vena na zglobu izmedju podlaktice I sake.
Posto mu nisam odmah rekla sta mi je adut, do poslednjeg momenta me je ubedjivao kako sam ja jedina, koliko me voli, da smo mu nas troje sve na svetu I da bi sve zrtvovao zbog nas. A kad sam ga upitala da li zali da mu pokazem poruku, ostao je bez teksta. Trebali ste videti kako mu se izraz lica menja.
Samo sto je izostalo ono osecanje koje sam ja mislila da cu osetiti, znate ono – neko zadovoljenje ili bilo sta slicno, sto sam ga ipak nadmudrila – nista od toga. I dalje praznina. Do juce. Kad sam krenula na posao I sela u auto, narode kad je to provalilo iz mene. Ne da sam plakala, meni se cinilo da me ceo svet cuje.
Posle svega, molio me je da ga ne ostavim, da makar zivimo u prividnom braku, kao ionako nije tu pa kad dodje da mogu da izdrzim tih par dana. Ali ja to ne mogu. Tesko mi je da budem s njim u istoj prostoriji.
Sad I klinci znaju, cerka to odbacuje, onaj sistem – bas me briga za njega, mada ja znam da to nije tako. A sin – ne pokazuje nikakvu reakciju. Bojim se da je u onoj fazi u kojoj sam ja do juce bila.
Srecom imamo nasu Sanju, psihologa, mislim da cu je sada iskoristiti do maksimuma.
Puno vas volim, javicu se.
#majjo, to sa venam se I meni desava I to cesto, ali ja nisam nesto obracala paznju na to. Bas sad gledam ruke I sad je tako. Meni narocito iskoci ona vena na zglobu izmedju podlaktice I sake.
-
- Stalni član
Trut. Ameba. Beskičmenjak.Jasna60 napisao: Posle svega, molio me je da ga ne ostavim, da makar zivimo u prividnom braku, kao ionako nije tu pa kad dodje da mogu da izdrzim tih par dana. Ali ja to ne mogu. Tesko mi je da budem s njim u istoj prostoriji.
Jel taj "prividni brak" podrazumeva da ga hraniš, pereš, peglaš, dvoriš......kad je tu......??! Sve bih ja to u kamenolom. Kao što rekoh, on bi svoju bazu iz koje može da izleće (po potrebi).

Izvini na ovim rečima, ali........
Iskoristi psihologa maksimalno. Srećno.
Ma ta manje više, ne deluje mi strašno, odvratne su mi one na zglobu gde stoji sat, pa one po prstima, nadlanici......užas.Jasna60 napisao: #majjo, to sa venam se I meni desava I to cesto, ali ja nisam nesto obracala paznju na to. Bas sad gledam ruke I sad je tako. Meni narocito iskoci ona vena na zglobu izmedju podlaktice I sake.
Dani prolaze, a bol ne prestaje.
On je jos uvek tu, zamolio me da ostane do sutra, jer nema kljuc od stana u Beogradu. Ja spavam u spavacoj sobi, on u dnevnoj, preko dana tako malo pricamo…
E, sad, malo mi I neprijatno da ovo kazem, ali moram jer mi treba vasa pomoc. U stvari treba njemu, a znate mene.
Posle svih ovih dogadjaja I prica ja sam konacno shvatila ono na sta sam vec mnogo ranije posumnjala, ali nisam htela da prihvatim, ne znam zasto – on je zavistan od seksa. Procesljala sam internet I to je to.
Mada sam ja njemu mnogo puta rekla da bi trebalo da ide kod doktora, to je bilo vise kao u sali, a on je nekako prosto bio ponosan na svoju potenciju.
On to sada ne negira I spreman je da se leci, mada to meni vise ne znaci I uopste nisam sigurna da bi on to mogao stvarno da uradi, ali zbog dece mislim da treba da pokusa.
Zato molim vas beogradjane I dr.Ivicu ako znate da u BG postoji tako nesto da mi kazete, ali da nije privatno. Sve sto sam ja pronasla odnosi se na standardne zavisnosti – alkohol, droga… Ali ovoga nema.
Boze, ovo je strasno.
On je jos uvek tu, zamolio me da ostane do sutra, jer nema kljuc od stana u Beogradu. Ja spavam u spavacoj sobi, on u dnevnoj, preko dana tako malo pricamo…
E, sad, malo mi I neprijatno da ovo kazem, ali moram jer mi treba vasa pomoc. U stvari treba njemu, a znate mene.
Posle svih ovih dogadjaja I prica ja sam konacno shvatila ono na sta sam vec mnogo ranije posumnjala, ali nisam htela da prihvatim, ne znam zasto – on je zavistan od seksa. Procesljala sam internet I to je to.
Mada sam ja njemu mnogo puta rekla da bi trebalo da ide kod doktora, to je bilo vise kao u sali, a on je nekako prosto bio ponosan na svoju potenciju.
On to sada ne negira I spreman je da se leci, mada to meni vise ne znaci I uopste nisam sigurna da bi on to mogao stvarno da uradi, ali zbog dece mislim da treba da pokusa.
Zato molim vas beogradjane I dr.Ivicu ako znate da u BG postoji tako nesto da mi kazete, ali da nije privatno. Sve sto sam ja pronasla odnosi se na standardne zavisnosti – alkohol, droga… Ali ovoga nema.
Boze, ovo je strasno.
gotovo nista, iz domena psihijatrije, sto se odnosi na rad sa pacijentom (razni vidovi psihoterapije) koji nije psihotican se ne moze zavrsiti "preko knjizice".
nisam citao detaljno vase postove, ali ovako povrsno, problem koji spominjete se naziva satirijaza i extremno je redak, ovde se verovatno radi o manipulaciji vama, i pokusaju da situaciju preokrene u svoju korist (ja nisam lazov, nego sam bolestan i jos mi treba i paznja)
nisam citao detaljno vase postove, ali ovako povrsno, problem koji spominjete se naziva satirijaza i extremno je redak, ovde se verovatno radi o manipulaciji vama, i pokusaju da situaciju preokrene u svoju korist (ja nisam lazov, nego sam bolestan i jos mi treba i paznja)
-
- Stalni član
Jasna, ne bih da ti namećem svoje mišljenje, ALI ja bih se i te kako složila sa ovim:
Samo bih ti rekla: NE NASEDAJ!!
Ako je tako zavistan od seksa, trebalo je kod tebe da ga traži, mogao je da se samozadovoljava, ma bilo šta drugo izuzev ovoga što je uradio.
Druga stvar, neki ljudi kada su pod stresom, imaju pojačanu potrebu za sexom, to postoji kao pojam i psihijatri ga smatraju OK.
Ali ova priča i ovako postavljena, po meni je samo zamka za tebe.
Ne znam odgovor na tvoje pitanje, samo ti želim da se osvestiš što pre i da staneš na noge. Kisss
To što on radi je klasičan primer upravo ovog opisanog!!drbgd napisao: ovde se verovatno radi o manipulaciji vama, i pokusaju da situaciju preokrene u svoju korist (ja nisam lazov, nego sam bolestan i jos mi treba i paznja)

Samo bih ti rekla: NE NASEDAJ!!
Ako je tako zavistan od seksa, trebalo je kod tebe da ga traži, mogao je da se samozadovoljava, ma bilo šta drugo izuzev ovoga što je uradio.
Druga stvar, neki ljudi kada su pod stresom, imaju pojačanu potrebu za sexom, to postoji kao pojam i psihijatri ga smatraju OK.
Ali ova priča i ovako postavljena, po meni je samo zamka za tebe.
Ne znam odgovor na tvoje pitanje, samo ti želim da se osvestiš što pre i da staneš na noge. Kisss

Ma kakva zavisnost od sexa, nema sanse!!
Boze, Boze, opet nesto pomodno o cemu se sve vise pise...
Ma, bilo sta da je u vasem sexu bilo cudno ti bi to prva primetila!
Druga je to stvar ako on voli sex i ima pojacan libido - to nije bolest i to moze biti problem samo ako se zelje ne podudaraju sa partnerovim zeljama (mnogi ne shvataju koliko je vazan sex u braku i to u svakom dobu, ali to je vec neka druga tema).
Ti mu, Jasna, kada se ohladis mozes oprositi ako zelis, ali samo tako: da je on krvi i da mu ti oprastas, ali nikako da se on sada stavlja u ulogu bolesnika... pa on bi posle svega jos bio u povlascenom polozaju, c, c, c!
Kada se malo presaberes, okreni se sebi, doteruj se, neguj se - to je vazno za tvoje samopouzdanje koje moras vratiti...
Boze, Boze, opet nesto pomodno o cemu se sve vise pise...
Ma, bilo sta da je u vasem sexu bilo cudno ti bi to prva primetila!
Druga je to stvar ako on voli sex i ima pojacan libido - to nije bolest i to moze biti problem samo ako se zelje ne podudaraju sa partnerovim zeljama (mnogi ne shvataju koliko je vazan sex u braku i to u svakom dobu, ali to je vec neka druga tema).
Ti mu, Jasna, kada se ohladis mozes oprositi ako zelis, ali samo tako: da je on krvi i da mu ti oprastas, ali nikako da se on sada stavlja u ulogu bolesnika... pa on bi posle svega jos bio u povlascenom polozaju, c, c, c!
Kada se malo presaberes, okreni se sebi, doteruj se, neguj se - to je vazno za tvoje samopouzdanje koje moras vratiti...
Stvarno nerado pisem nesto lose o muskom rodu jer imam sina, imam unuka, sestric mi je jako vazan, da svog dragog ne pominjem, ali u mome zivotu su muski clanovi porodice (ujak, 2 strica itd) igrali veliku ulogu.... znaci jako cenim muski rod!
ALI... ne mogu da se uzdrzim (a trudila sam se) a da ne napisem, da je kod tebe, Jasna, razgovor sa doticnim otisao u poglesnom pravcu!
Pa gde si ti u svemu tome?
Gde su tvoje potrebe?
Jer, on je imao vremena za durgu, a to samo znaci da nije imao vremena za tebe - jer ni jedno zivince ne naskoci na svoju zenku tek tako, vec prvo siri rep, kindjuri se, tj udvara joj se !, ugadja joj itekako, pa tek onda ide na konkretno.... pa ti malo porazmisli koliko se on tebi udvarao, na koji nacin (jer to sto muskarac danju cini, zena itekako vrati nocu - kaze lepo nas narod i to ne za badava)... tako da mu ne treba dozvoliti da velica svoju navodnu muskost brojanja recki jer samo to za zenu nije ono pravo!
Znaci, ti si ta ostecena strana i ako ti hoces da menjas njegovo ponasanje, onda moras poceti prvo od sebe i svojih potreba kao zene! Svoj stav prema svemu tome moras menjati, da bi mozda i on shavtio neke stvari.... mozda.
E, sad, dal` ces uspeti, to je veliko pitanje, ali nemoj dozvoliti da je on taj kome treba titrati.
Ali da ti je tesko, to stoji....
Mucna situacija...
ALI... ne mogu da se uzdrzim (a trudila sam se) a da ne napisem, da je kod tebe, Jasna, razgovor sa doticnim otisao u poglesnom pravcu!
Pa gde si ti u svemu tome?
Gde su tvoje potrebe?
Jer, on je imao vremena za durgu, a to samo znaci da nije imao vremena za tebe - jer ni jedno zivince ne naskoci na svoju zenku tek tako, vec prvo siri rep, kindjuri se, tj udvara joj se !, ugadja joj itekako, pa tek onda ide na konkretno.... pa ti malo porazmisli koliko se on tebi udvarao, na koji nacin (jer to sto muskarac danju cini, zena itekako vrati nocu - kaze lepo nas narod i to ne za badava)... tako da mu ne treba dozvoliti da velica svoju navodnu muskost brojanja recki jer samo to za zenu nije ono pravo!
Znaci, ti si ta ostecena strana i ako ti hoces da menjas njegovo ponasanje, onda moras poceti prvo od sebe i svojih potreba kao zene! Svoj stav prema svemu tome moras menjati, da bi mozda i on shavtio neke stvari.... mozda.
E, sad, dal` ces uspeti, to je veliko pitanje, ali nemoj dozvoliti da je on taj kome treba titrati.
Ali da ti je tesko, to stoji....
Mucna situacija...
Znala sam da ce da zvuci tako, ali to nije njegova konstatacija, nego je meni palo na pamet.
U svakom slucaju, i da je tako i da nije, moja odluka je konacna.
Ali kad zavrtim film unazad, ipak je ta kolicina njegove energije bila enormna.
U pocetku sam mislila da je to odraz velike ljubavi, trebali mi je vremena da shvatim da je dovoljno da mu pokazem mali prst I on bi bio spreman. Zbog toga je I bilo najvise sukoba, jer ja jednostavno nisam mogla pratiti taj ritam. Nije birao vreme, mesto, budio me nocu.
A kad je poceo da radi na terenu, ja sam prosto odahnula. A onda su poceli drugi problemi. Zvao me je svako vece, a cesto i sa posla – jer je imao zelju.
Ja sam nekad bila stvarno zabrinuta, a on bi govorio – pa zdrav sam, bavim se sportom, normalno je da imam takvu energiju.
Sve to je sad malo konfuzno I mozda bi bolje bilo da jednostavno zatvorim vrata I prepustim ga njegovoj sudbini.
Samo, znam da je slabic i da to nece ici lako.
Javim se.
U svakom slucaju, i da je tako i da nije, moja odluka je konacna.
Ali kad zavrtim film unazad, ipak je ta kolicina njegove energije bila enormna.
U pocetku sam mislila da je to odraz velike ljubavi, trebali mi je vremena da shvatim da je dovoljno da mu pokazem mali prst I on bi bio spreman. Zbog toga je I bilo najvise sukoba, jer ja jednostavno nisam mogla pratiti taj ritam. Nije birao vreme, mesto, budio me nocu.
A kad je poceo da radi na terenu, ja sam prosto odahnula. A onda su poceli drugi problemi. Zvao me je svako vece, a cesto i sa posla – jer je imao zelju.
Ja sam nekad bila stvarno zabrinuta, a on bi govorio – pa zdrav sam, bavim se sportom, normalno je da imam takvu energiju.
Sve to je sad malo konfuzno I mozda bi bolje bilo da jednostavno zatvorim vrata I prepustim ga njegovoj sudbini.
Samo, znam da je slabic i da to nece ici lako.
Javim se.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Nekoliko anketa uradjenih na zapadu, kao i neke studije o kojima sam cuo tvrde da je vise od pola ispitanika izjavilo da je monogamija neprirodna. Takodje, u preko 3/4 brakova bar jedan partner je imao seksualne odnose sa trecom osobom. U potpunosti razumem psihicki bol osobe koja veruje da joj je bracni "drug" veran, pa se ispostavi da nije. sa druge strane, podsecam da je vecina poznatih ljudi kroz istoriju imala afere, vise brakova, vanbracnu decu... Institucija braka sa vernoscu do groba etablirarana je kao osnov dristva zahvaljujuci hriscanskoj tradiciji u zapadnom svetu. Ali, kao i vecina isforsiranih "standarda", ni ovaj se "standard" ne primenjuje uvek, naprotiv, krsi se svuda i svagde.
Ne opavdavam "prevaru", sa druge strane, ne mogu ni da osudim to, osudjujem samo one koji traze da im se oprosti i da se predje preko toga kao da se nista nije desilo - ja to ne bih mogao da oprostim, niti bih ocekivao od supruge da mi oprosti.
Ne opavdavam "prevaru", sa druge strane, ne mogu ni da osudim to, osudjujem samo one koji traze da im se oprosti i da se predje preko toga kao da se nista nije desilo - ja to ne bih mogao da oprostim, niti bih ocekivao od supruge da mi oprosti.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.