anksioznost posle virusa!!!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 12:44 am
Psiha je cudo - utice na rad srca nevidjeno....ma, utice na sve.
Imati mir u dushi je najveci dar.
Ja sam u fazonu da kao stedimo - kao pripremamo se za ovu ekonosku krizu (u firmi moga sina su njih 70 dobili otkaz - tamo, na zapadu... samo sam ja zaboarvila kol`ko zaposlenih je bilo, ali je to svakako veliki postotak).... on nije dobio otkaz, ali postoji mogucnost da se zatvori cela firma... ali tako je to - al` ja ne mogu o tome da razmisljam jer 'dok` je glava bice i kapa', lepo kaze nas narod.
... znaci kao u fazonu stednje smo, al` ja danas kupih sebi sesir - dopao mi se, sta mogu, treba sebi ugoditi povremeno.
Eto, kazu da treba uzivati u sitnim stavrima, pa to i radim.
pozdrav
Imati mir u dushi je najveci dar.
Ja sam u fazonu da kao stedimo - kao pripremamo se za ovu ekonosku krizu (u firmi moga sina su njih 70 dobili otkaz - tamo, na zapadu... samo sam ja zaboarvila kol`ko zaposlenih je bilo, ali je to svakako veliki postotak).... on nije dobio otkaz, ali postoji mogucnost da se zatvori cela firma... ali tako je to - al` ja ne mogu o tome da razmisljam jer 'dok` je glava bice i kapa', lepo kaze nas narod.
... znaci kao u fazonu stednje smo, al` ja danas kupih sebi sesir - dopao mi se, sta mogu, treba sebi ugoditi povremeno.

Eto, kazu da treba uzivati u sitnim stavrima, pa to i radim.

pozdrav
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Samo na kratko da vas sve pozdravim i idem da spavam ,stvarno sam PREMORENA MNOGO i jedva čekam Novu godinu ....da se naspavam ko čovek
Juče me košava uništila sinusi proradili i naravno grlo se upalilo ,sad ima da molim Boga da ne ode ''dalje'' jer imam dosta posla i ide slava u petak , a ja sam na pola snage ,samo da se izvučem bez temperature .....
Sve vas puno ljubim i pozdravljam !
P.S:
Dr.Ivice ajde nam se javite (znam za Vaš bojkot i upravu ste ) ali ovo je na ''privatnoj bazi'' ,eto onako kako žena ,deca ....ništa o privatnom poslu , da ne iskoči ministar pa vas ''ukeba''

Juče me košava uništila sinusi proradili i naravno grlo se upalilo ,sad ima da molim Boga da ne ode ''dalje'' jer imam dosta posla i ide slava u petak , a ja sam na pola snage ,samo da se izvučem bez temperature .....
Sve vas puno ljubim i pozdravljam !
P.S:
Dr.Ivice ajde nam se javite (znam za Vaš bojkot i upravu ste ) ali ovo je na ''privatnoj bazi'' ,eto onako kako žena ,deca ....ništa o privatnom poslu , da ne iskoči ministar pa vas ''ukeba''

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Pa moram, ogladnelo se!!kataklinger napisao:majja Dec 16, 2008 8:34 am ...Krkam sarme i na boga ne mislim!! ... Tooo. Bravo. Nisu dzaba stari govorEli da zdravlje ulazi na usta. Najzad pozitivna promena. Raduje me.

I moja!!zola29 napisao:Majjo, bravo! samo ti ruckaj sarme (moja omiljena hrana).![]()

A sad malo da vas nasmejem, naročito Jasnu, da vidi kako vremenom neke stvari legnu na svoje i kad i ako su ljudi normalni mogu da funkcionišu, pa makar i u ovako poslovnim okolnostima.

Pošto je meni tuga da pravim sarme samo za sebe, a žali bože i struje za par komaTa, moj bivši muž (koji inače ne zna da kuva) je došao sa predlogom: "Ja ti donesem sve šta treba (kupus, meso, butkica), tvoje "ruke", sitan materijal i struja i delimo na pola!!"

Meni savršeno odgovara a imam i društvo za jedan ručak. Ostatak smo raspodelili, ima i za zamrzivač i svi srećni.

I što je još interesantno: uželeo se moje sarme

Bila sam na groblju u subotu, nisam nikoga obaveštavala, u četvrtak je tačno 6 meseci, pa možda odem do groblja opet i sa nekom maminom prijateljicom. Malo mi je glupo i obavezujuće da nekoga zovem na groblje. Baš sam čudna po tom pitanju i mnogi ljudi me ne razumeju, svi se na neki red pozivaju, a ja na te stvari gledam sa stanovišta kako osećam, a ne kako je red. Jel grešim?! Jel sam nevaspitana? (slobodno me ispucajte ako jesam, ne pišem ovo da bih dobila povladjivanje mom ponašanju, nego samo nemam snage da pratim "redove", još uvek sam pod velikom emocijom i trudim se da ne namećem sebi obaveze koje ne moram - goste npr pa makar i na kafi, jer mi se možda u datom trenutku spava).
Ništa posebno ne radim, uglavnom ceo dan provedem na netu (znam da to nije ok

Ubija me u pojam nova godina i sve što uz nju ide i svaki se dan rasplačem na pomisao i ideju o ruskoj salati, kiflicama, raznim drangulijama, kolačima, torti.......ne pravi mi se ništa, nema mame da se dogovorimo oko svega i ko će šta da pravi.

E da, uz sarmu uredno krkam i kajmak i slaninu!! Ubiću se holesterolom i trigliceridima!

Jasna kako si??
Minja, pa zar opet??!!

Dakone....kod tebe?
Pozdrav svima!!
E majjo, sarma je bila ono sto smo moj bivsi muz I ja poslednje zajedno jeli. Al’ je romanticno.
S tom razlikom sto je on kuvao. Uvek je nekako bolje baratao varjacom nego ja.
Da sam dobro, bas I nisam. Sad me drma ona neka teska tuga. Ne mogu da jedem, kafu tamanim, a o cigarama I da ne pricam.
On ne prestaje da me zove, neprestano mi salje poruke. Juce sam prvi put odgovorila na poziv, a bolje da nisam. Place kao malo dete, govori kako ne moze da zivi bez mene, tesko mu je jer je sasvim sam, nema kome da se pozali… A ja sam onda ljuta I na njega I na sebe, jer mi ga je zao..
Juce me odjednom uhvatio neki plac, nisam mogla da prestanem, srecom pa sam bila sama kuci.
A sta da kazem o Novoj godini – jezim se.
Da sam dobro, bas I nisam. Sad me drma ona neka teska tuga. Ne mogu da jedem, kafu tamanim, a o cigarama I da ne pricam.
On ne prestaje da me zove, neprestano mi salje poruke. Juce sam prvi put odgovorila na poziv, a bolje da nisam. Place kao malo dete, govori kako ne moze da zivi bez mene, tesko mu je jer je sasvim sam, nema kome da se pozali… A ja sam onda ljuta I na njega I na sebe, jer mi ga je zao..
Juce me odjednom uhvatio neki plac, nisam mogla da prestanem, srecom pa sam bila sama kuci.
-
- Stalni član
E kud pomenuh sarmu!!?Jasna60 napisao:E majjo, sarma je bila ono sto smo moj bivsi muz I ja poslednje zajedno jeli. Al’ je romanticno.

Čuj, sve to što ti se dešava je normalno i mora da prodje neko vreme.
Biću otvorena prema tebi, nemoj da mi zameriš molim te, ali se stvarno kostrešim čitajući šta o njemu pišeš, tj od njegove količine sebičnosti i samoživosti!!

"Place kao malo dete, govori kako ne moze da zivi bez mene, tesko mu je jer je sasvim sam, nema kome da se pozali…"
On je napravio (tj. pravio, pošto zaključujem da to nije bio samo jedan izlet, nego je radnja trajala, trajala, trajala..) sr*nja, a sada ti priča samo o sebi i svojim osećanjima, pri tom ne mareći za to kako se ti osećaš, šta je tebi potrebno, koliko je tebi teško........
Čuj, on je sam!!!?!?! Nema kome da se požali??!??!

Budi jaka, jer i to će proći, a kad se stišaju strasti, sve će biti drugačije, veruj mi na reč!!

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Kontakt:
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Majjo, sa moje tacke gledista , ne vidim ni da gresis niti da si ne vaspitana
, ovo ne vaspitana me nasmejalo. Kamo srece da svi mi vise radimo onako kako nama odgovara i kako osecamo u svakoj mogucoj situaciji. Ja licno vodim racuna da sa mojim postupcima ne napravim nesto na tudju stetu, a ostalo da li ce kome odgovarati ili nece to je sporedno.
Jasna, sve je tako jos sveze , mislim na sva ta desavanja. Ali ne sumnjam da ste vi ipak za sve te godine imali vise lepog nego ovakvih scena. Zato se ne predaji tako lako , nego kad se smiris dovoljno, pokusajte zajednickim snagama da otkrijete , zasto se to desilo, sto se desilo, sta bi mogli zajedno da uradite , izmenete , dodate ili sta vec sve moze da se promene , pa da veza bude jos jaca i cvrsca nego do sada.
Minjab, nadam se da ti je bar malo bolje? tebe bas uhvatilo pa ne pusta.
Danka , svaka cast na pozitivnoj energiji, meni bas ovih dana posebno treba pozitivne energije i emocionalne podrske. A sto s etice gubljenja posla , ovde je za ne poverovati , koliko se gubi posao. Ma mora se i zaustaviti valda

Jasna, sve je tako jos sveze , mislim na sva ta desavanja. Ali ne sumnjam da ste vi ipak za sve te godine imali vise lepog nego ovakvih scena. Zato se ne predaji tako lako , nego kad se smiris dovoljno, pokusajte zajednickim snagama da otkrijete , zasto se to desilo, sto se desilo, sta bi mogli zajedno da uradite , izmenete , dodate ili sta vec sve moze da se promene , pa da veza bude jos jaca i cvrsca nego do sada.
Minjab, nadam se da ti je bar malo bolje? tebe bas uhvatilo pa ne pusta.
Danka , svaka cast na pozitivnoj energiji, meni bas ovih dana posebno treba pozitivne energije i emocionalne podrske. A sto s etice gubljenja posla , ovde je za ne poverovati , koliko se gubi posao. Ma mora se i zaustaviti valda

Za drugarstvo i druzenje!!!
To je najbitnije, treba mi vremena.
Stavila sam na vagu obe solucije, ali stalno varira.
Svasta mi se mota po glavi I ono sto mi je juce izgledalo pametno, danas mi se cini kao totalna glupost. Tu je stvarno potrebna bistra I hladna glava, ali kada ce se to desiti I da li ce se desiti, bas ne znam.
Ali svakako, vasi mi saveti mnogo znace I radujem se sto imate vremena I za to.
Doneti odluku I nije tesko, ali ju je jako tesko sprovesti u delo. Jer covek I ne poznaje sam sebe dovoljno.
Znala sam da ce mi biti tesko, ali nisam znala da ce biti ovoliko I da ce toliko boleti. Drmnen ja koji Bensedin kad me bas uhvati, ali i njegovo dejstvo prodje.
Najgore mi je ujutru kad se produdim, pa se ne setim odmah, a onda kad skontam…
Parker, posalji mi koji savet, makar na pp, jer lakse je kad znas nekog ko se osecao tako.
Najvise muce ona dva pitanja – ako prekinem, kako preboleti, ako oprostim, kako zaboraviti?
Svasta mi se mota po glavi I ono sto mi je juce izgledalo pametno, danas mi se cini kao totalna glupost. Tu je stvarno potrebna bistra I hladna glava, ali kada ce se to desiti I da li ce se desiti, bas ne znam.
Ali svakako, vasi mi saveti mnogo znace I radujem se sto imate vremena I za to.
Doneti odluku I nije tesko, ali ju je jako tesko sprovesti u delo. Jer covek I ne poznaje sam sebe dovoljno.
Znala sam da ce mi biti tesko, ali nisam znala da ce biti ovoliko I da ce toliko boleti. Drmnen ja koji Bensedin kad me bas uhvati, ali i njegovo dejstvo prodje.
Parker, posalji mi koji savet, makar na pp, jer lakse je kad znas nekog ko se osecao tako.
Najvise muce ona dva pitanja – ako prekinem, kako preboleti, ako oprostim, kako zaboraviti?
-
- Stalni član
Ovo te potpuno razumem, ja se tako osećam svaki dan!! Totalno sludjeno i izgubljeno. I tu zaista treba da prodje vreme kako bi se stvari u mozgu slegle.Jasna60 napisao:To je najbitnije, treba mi vremena.
Naravno i imaj na umu da je svima nama lakše da delimo savete drugima nego što smo sposobni i sami da ih sprovedemo u delo.Jasna60 napisao: Doneti odluku I nije tesko, ali ju je jako tesko sprovesti u delo. Jer covek I ne poznaje sam sebe dovoljno.
To što je nekome uspelo, ne znači da će i nama, i obrnuto naravno. Sve zavisi od "igrača". I jednog i drugog.
To stvarno jeste najgore kad je neko u problemu, taj osećaj otrežnjenja, pa nervoza u stomaku koja usledi, pa momentalno ledene ruke i noge je stvarno grozno. Odlično i to znam kako je.Jasna60 napisao: Znala sam da ce mi biti tesko, ali nisam znala da ce biti ovoliko I da ce toliko boleti. Drmnen ja koji Bensedin kad me bas uhvati, ali i njegovo dejstvo prodje.

Dokle god se mučiš ovim pitanjima, ne treba da donosiš odluke. I zapamti jednu stvar: ako oprostiš, onda MORAŠ da zaboraviš. Jer ako ne zaboraviš, tu nema govora o opraštanju. A to je mač sa dve oštrice (bar kod mene), jer ubedim sebe da sam oprostila, a u stvari u meni tinja....a onda izbije kad situacija najmanje nalaže, kad se to od mene najmanje očekuje. Ali, to sam samo ja.Jasna60 napisao: Najvise muce ona dva pitanja – ako prekinem, kako preboleti, ako oprostim, kako zaboraviti?

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:34 pm
- Kontakt:
Ehej drugari......Svasta se ovde izdesavalo.
Majjooo - mnogo mi bolje zvucish - raduje me to! Majche - zmajche ili majja - zmajja- eto ti nickname od mene!
Sarme sa bivshim, dakle?
Minja- nadam se da si ok i da cesh proci bez temperature!
Jasna -slazem se sa Majjom- Covek zove i place nad samim sobom -
ON ne moze da zivi bez tebe - NJEMU je tesko - ON nema kome da se pozali.....Samozivo- nemoj da ga zalish.
Daj sebi vremena - NE MORASH NISTA DA ODLUCUJESH - AKO NISI SIGUNA STA ZAPRAVO ZELISH. ( kako stvari stoje - nece on nigde pobeci) U medjuvremenu razmisli- Sta , osim odnosa sa muzem, cini tvoj zivot? Sta bi te trenutno razonodilo? Kako zelish da provedesh praznike?
Sta si oduvek htela da uradish - a nisi? Koje male stvari bi te ucinile srecnom?
Prodrmaj malo svoju bazu - osecacesh se jache , bicesh zadovoljnija samom sobom .
To su mnogo bolje pocetne pozicije za odlucivanje o bitnim stvarima u zivotu.
Ne analiziraj previshe - to je zacaran krug. Pokusaj da ga drzish van svog sistema dok se malo ne konsolidujesh , a onda odluci sta dalje.
Sve najbolje ti zelim .
Sve vas pozdravljam !
lj
Majjooo - mnogo mi bolje zvucish - raduje me to! Majche - zmajche ili majja - zmajja- eto ti nickname od mene!
Sarme sa bivshim, dakle?
Minja- nadam se da si ok i da cesh proci bez temperature!
Jasna -slazem se sa Majjom- Covek zove i place nad samim sobom -
ON ne moze da zivi bez tebe - NJEMU je tesko - ON nema kome da se pozali.....Samozivo- nemoj da ga zalish.
Daj sebi vremena - NE MORASH NISTA DA ODLUCUJESH - AKO NISI SIGUNA STA ZAPRAVO ZELISH. ( kako stvari stoje - nece on nigde pobeci) U medjuvremenu razmisli- Sta , osim odnosa sa muzem, cini tvoj zivot? Sta bi te trenutno razonodilo? Kako zelish da provedesh praznike?
Sta si oduvek htela da uradish - a nisi? Koje male stvari bi te ucinile srecnom?
Prodrmaj malo svoju bazu - osecacesh se jache , bicesh zadovoljnija samom sobom .
To su mnogo bolje pocetne pozicije za odlucivanje o bitnim stvarima u zivotu.
Ne analiziraj previshe - to je zacaran krug. Pokusaj da ga drzish van svog sistema dok se malo ne konsolidujesh , a onda odluci sta dalje.
Sve najbolje ti zelim .
Sve vas pozdravljam !
lj
Koliko god da mi je tesko, juce sam morala da se smejem.
Bila sam kod zubara, a inace smo prijatelji vec 10 godina. Prvo me je pola sata drzao u uverenju da ce mi izvaditi zub, da bi mi na kraju rekao da ce mi vaditi zivac, a inekcija je da ne boli.
Pricala sam mu sta se desilo, cisto da pazi kako mi popravlja zube, jer mi treba lep osmeh da nadjem novog muza.
Posto, sto se tice jezika, pariramo jedno drugom, uvalio mi je one tampone u usta, stavio neki lek I rekao da moram tako da ostanem jedno vreme, otvorenih usta.
Da ste culi koje mi je predavanje odrzao o muskarcima i “muskim potrebama”., Cudio se sto ja do sada nisam shvatila da su muskarci poligamna bica I sve u tom stilu…Pa kako kontrolisu svoje telefone (ima jednog pomocnika). A sestra koja radi s njim je pre par godina oprostila prevaru svome muzu, pa mi usput pricala o svojim osecanjima I razlozima.
Zaglavila sam tamo dva sata, a usta su mi se iskrivila I od posla I od smeha.
Salu na stranu, pored svega rekao mi je I par veoma pametnih stvari I da dobro razmislim I da moram imati veoma siroko srce.
A kad sam izlazila, pita sestru – sta mislis, jesmo li spasili jos jedan brak? Kao da sam bila na psihoterapiji.
U svakom slucaju, dobro dodje malo ovakve terapije, malo se covek opusti.
Danas sam bila na irigografiji, fuj, bljak, jedva sam izdrzala. Sutra cu napisati dijagnozu, ako se dr.Ivici omakne da svrati ovamo, pa da vidi.
Pozdravi svima, bas vas volim.

Bila sam kod zubara, a inace smo prijatelji vec 10 godina. Prvo me je pola sata drzao u uverenju da ce mi izvaditi zub, da bi mi na kraju rekao da ce mi vaditi zivac, a inekcija je da ne boli.
Pricala sam mu sta se desilo, cisto da pazi kako mi popravlja zube, jer mi treba lep osmeh da nadjem novog muza.
Posto, sto se tice jezika, pariramo jedno drugom, uvalio mi je one tampone u usta, stavio neki lek I rekao da moram tako da ostanem jedno vreme, otvorenih usta.
Da ste culi koje mi je predavanje odrzao o muskarcima i “muskim potrebama”., Cudio se sto ja do sada nisam shvatila da su muskarci poligamna bica I sve u tom stilu…Pa kako kontrolisu svoje telefone (ima jednog pomocnika). A sestra koja radi s njim je pre par godina oprostila prevaru svome muzu, pa mi usput pricala o svojim osecanjima I razlozima.
Zaglavila sam tamo dva sata, a usta su mi se iskrivila I od posla I od smeha.
Salu na stranu, pored svega rekao mi je I par veoma pametnih stvari I da dobro razmislim I da moram imati veoma siroko srce.
A kad sam izlazila, pita sestru – sta mislis, jesmo li spasili jos jedan brak? Kao da sam bila na psihoterapiji.
U svakom slucaju, dobro dodje malo ovakve terapije, malo se covek opusti.
Danas sam bila na irigografiji, fuj, bljak, jedva sam izdrzala. Sutra cu napisati dijagnozu, ako se dr.Ivici omakne da svrati ovamo, pa da vidi.
Pozdravi svima, bas vas volim.