Jasna60 napisao:Treba mi rame za plakanje!
Moj dragi muz je mene ipak prevario.
I ne samo da me je prevario, nego me je varao kad god je stigao i s kim je stigao.
A ja se cudila odakle meni kondilomi, kad je pored mene covek koji me voli najvise na svetu, ne moze da zivi bez mene. Koji se kleo da sam ja jedina osoba s kojom je ikada pozeleo da bude.
U stvari ja sam zelela da verujem. Ali onaj poznati “crv sumnje” nije mi davao mira, dok nisam otkrila istinu.
I sta sad?
Kada smo poceli nas zajednicki zivot obecali smo jedno drugom da cemo, ako ikad dodjemo u tu situaciju, biti posteni i reci. Bas je nekom stalo do postenja.
A ja stvarno ne znam kako da se postavim (znate mene). Sutra treba da dodje, a ja nisam pametna da li da mu kazem da uopste i ne dolazi, ili da dodje pa da pricamo. A sta da pricamo, ja znam sta sledi – prvo nepriznavanje, pa plakanje, pa pretnje samoubistvom (prosli smo to onda kad sam posumnjala). A ja znam da ce mi i pored svega njega biti zao.
I na kraju, kako reci klincima? Vanja vec nesto I zna, ali sin nema pojma.
Cudno je sto ja nista ne osecam. Nisam ni tuzna, niti mi se place, kao da sam blokirana. Jedino sto ne mogu nista da jedem.
Sve ovo jos niko ne zna, a morala sam nekom da se izjadam.
Kao prvo, otkud znaš? Da li si sigurna u svoje "izvore"?
Ovo su situacije kada moraš dobro poznavati sebe (mislim da niko sebe dovoljno ne poznaje i ne može da zna šbbkbb, al ajde) i razlučiti na šta si spremna i kako dalje sa tim.
Ok, imaš činjenice, i?!
Jel možeš nastaviti svoj život bez njega?! (koga nema, bez njega se može)
Ako je odgovor negativan, šta je to bez čega ne možeš?
Onaj tvoj stari muž, koji te voli, poštuje, ceni...? On to više svakako nije (ako je istina to što si otkrila), da li ti treba ovakav.
Česti su primerci gde bi svi oni sve sa strane, ali da zadrže svoju bazu! Da li želiš da budeš i dalje ta baza?
Tri puta meri, jednom seci. Kad i ako presečeš, presekla si za sva vremena. Sve ostalo bi bilo mrcvarenje.
Plači, istresi se, izduvaj se, a onda se otrezni!! (bože kako sam pametna kad treba drugog da posavetujem

)
Iskreno, meni je još onda sve bilo sumnjivo, ali ja sam poznati neverni Toma te nisam htela da te silujem puno na tu temu, ali stvarno ne verujem u ppb dobijene od Svetog Duha.
Šta si uradila? Šta si odlučila? Ima li šta novo? Čuvaj svoje živce i čuvaj svoje zdravlje, NIŠTA na ovom svetu nije vrednije od toga. Ako izgubiš to, neće te niko hteti, nećeš nikome moći da budeš od koristi.
Glupo bi bilo sada da ulazimo u priče šta je do toga dovelo, zbog čega se sve to desilo itd. Svako od nas je imao prliku da iskusi to i da bude sa ove ili one strane priče. Boli i kad varaš i kad si prevaren. Tu nema diskusije.
A zašto se to dešava.......ja nemam pojma, ali da, dešava se.
Kako se boriti protiv toga, takodje ne znam, znam kada ja varam, na vreme prepoznam situacije, apelujem, alarmiram, ako nema pomaka, ja onda "delam". To mi je slabost što ne presečem na vreme.
Razgovaraj sa mužem, budi iskrena (prema sebi) a ja ti želim da kakvu god odluku doneseš, da bude dobra za TEBE.
Šaljem ti jedan ogroman virtuelni zagrljaj i da, možda ja baš i nisam najsjajnije rešenje za davanje saveta. Naročito ne sada. Naročito ne iz ovog ugla.
Pričaj prvo sama sa sobom pre nego što započneš bilo kakvu priču sa njim.