anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Dr Ivice, dobro došli!! :)

A sada da krenem na mog (omiljenog) kataklingera, koga bih mogla večno da quotujem i repliciram :lol:
kataklinger napisao:Zar da sve...unišim svojom slabošcu!!??! NECU!!!!
To Majjo. Bravo Majjo.
Oduvek sam zagovarao da svako treba da zna, bar jednu stvar sta nece, za razliku od vecine koja kaze da zna sta hoce. Kada se zna sta se nece, iz tog saznanja proizilazi asortiman stvari koje hocemo i koje treba odraditi, da bi se doslo do rezultata koji glasi OVO NECU.
E vidiš, kod mene je celog života obrnuto: ja nikada nisam znala šta hoću, ali sam UVEK znala šta neću. :lol: Pa tako i sada.....ali vrlo često mi nema tog "automatskog proizilaženja" u ono šta hoću. Nego znam šta neću i tu je kraj, nema dalje...... TO je problem kod mene. :lol:
kataklinger napisao: A ti si Majjo resila da preuzmes svoj zivot u svoje ruke. Kao prvo definisala si sebe.
... Treba da živim i da nadjem smisao za SEBE, na prvom mestu...Ko nije za sebe, nije ni za druge ...
... Sada smo odgovorni iskljucivo samo za sebe...prihvatiti cinjenicu da sam sada ostala samo ja, da moram sama i da MOGU sama ...

Sasvim logicno, stavila si misli pod kontrolom, i preuzela odgovornost nad samom sobom … Skloni misli da nece nikada svanuti!! Pa nema šta gore više da se desi!!
Trudim se da ih držim pod kontrolom, mada često i pokleknem, ali se ne predajem. Padnem pa se dignem. Otplačem, odbolim, ali idem dalje! :)
kataklinger napisao: Posto si shvatila da sama sebi zelis dobro, da si sama sebi najbolji prijatelj, preduzela si prvi i najtezi korak, a to je sticanje poverenja u samu sebe … moram da...demantujem sebe sa sam jadna i nesposobna … To je hrabar potez, potez odlucne osobe koja zna sta hoce. Najgore je kada covek izgubi ili nema poverenje u sebe, sazaljeva samog sebe, taj covek nikad nece uvideti sansu.
Često mi se dešava ovo samosažaljevanje, ali se trudim da se borim protiv toga, jer to nisam JA. A sada zaista jesam u fazi kada ja nisam JA, pa mi zato sve to malo teže pada.
kataklinger napisao: Sad kada si pronasla u sebi onaj atom snage, iskru zivota koja pokrece akciju, sve je vec i logicnije i lakse … lagano, korak po korak...ne zadajem teške zadatke, da ne bih doživela poraz...pa se radujem malim stvarima … srecna sam kad uspem sebe da nateram da...odradim i neke bitne stvari...što mi da još malo "gasa" da nisam totalno nesposobna... Majjo stalni rad na samopotvrdjivanju je najbolji lek za sve tegobe.
Slažem se, zato i jesam u sitnim misijama, jer se jako plašim neuspeha i da bi mogao da me (i ovako već dobrano poljuljanu i slomljenu) opet vrati u nazad.
kataklinger napisao: Shvatila si sustinu zivljenja …radovanje sitnicama koje su za mene sada krupni koraci … a to je da puno sitnica sacinjavaju "krupnicu" (kao sto je godina sastavljena od dana, dan od casova, cas od … tako je i zivot sastavljen od sitnica). Radovati se sitnicama znaci radovati se zivotu.

Majjo najbitnije je da ne stanes … glavu gore i idemo dalje!!!!... Na dobrom si putu da strah, panika, anksioznost postanu proslost, da ostanu zauvek iza tebe, kao ruzan san, koji odlazi u zaborav. Samo hrabro, ne smes da ne gubis veru u sebe. Ti to mozes, i imas snage za to.

Sta reci osim
Majjo, glavu gore i idemo dalje!!!!
Svi smo uz tebe
Na svemu ovome u kompletu, radim, trudim se iz sve snage. Nije lako, kroz pakao prolazim, samo mi je sada lakše što sve te anksioznosti sada pripisujem "situaciji" te ih verovatno zato lakše i podnosim. I nadam se da ću imati snage da izguram i da konačno osmislim svoj život i svesna sam da to neće doći preko noći i da ću još puno puta pasti. Samo mi je jako bitno da ne izgubim snagu i veru i da svaki put kad padnem, skupim snagu da stresem prašinu sa sebe, da se dignem i nastavim dalje.

Hvala na podršci!!! :D
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Dr Ivice, dobro dosli nazad. Cestitke za peto mesto, u dalekoj zemlji i sa toliko ucesnika ,to je za svaku pohvalu bravooo! Ja imam jednu japanku sa kojom radim , tako da mi je malo poznata njihova istorija , to sto sam cula od nje.

Minjab, drago mi je da si odradila i da ti je bolje. Znaci viruscic te napusta , vise mu nisi interesantna :lol:

Ja sam isto danas radila , ali nekako mi je bilo ceo dan hladno , iako svima oko mene toplo. Ipak sam uspela odraditi ceo dan i sad skupljam energiju za sutra ponovo.

Majjo, svaka cast na tvojoj energiji i pozitivnim mislima . Mozemo samo da ucimo od tebe i tvoje snalazljivosti i hrabrosti. Ja se cesto setim da se ne broji "koliko puta padnemo" nego "koliko puta ustanemo .

Dakon, Pavlov, Danka i svi ostali da ne nabrojavam sve , veliki pozzz!
Za drugarstvo i druzenje!!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Minja, kako si od jutros?! Jel si ga definitivno izbacila??!!

Hvala Zola, trudim se. :wink:

I meni je stalno hladno, možda nas drma ista stvar. Ja se ubijam limunadama i vitaminima.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

....stvarno za Dakona i Majju je bio ovo los period (blago receno), bas tuzno.... tu se nema sta reci vec pusiti da vreme nekako postavi na mesto i osecanja i secanja koja vam niko oduzeti ne moze.
--------------------------------
Ja sam prosla odlicno, klima je sada u Africi super, bas mi je godila u svakom pogledu i cini mi se da sam isla i provodila se daleko vise nego sto sam sa 35god ikada smela.....nema gde me nije bilo, mogla bih tamo celu zimu da provedem,ALI..... uvek postoji to ALI...
U avionu kada je nastala gungula jer je pilot pokusao da sleti po onom olujnom vetru (i naravno nije uspeo, al zbog Minjeb ne smem o tome da detaljisem), e, tada sam pomislila da mi je dato da kratko uzivam samo zato jer sada nastupa totalni kraj..... ali ipak nisam ja bila ta koja je obezglavljeno trcala po avionu, vec jedna devojka koja nije znala sta ce sa sobom (a stjuardese ni da mrdnu, sede vezane, doduse, jedna je bila u totalnom shoku).....

Sad nesto mislim, kada sam to pregrmela, nema sanse da ne ponovim ovo putovanje, samo da mi novcanik to izdrzi.....

.... ono sto me muci je sto pokazah uzasnu sebicnost prema mome dragom! Kada je bilo lepo, ja sam bila tako pazljiva i nezna prema njemu, a u avionu sam zaboravila da postoji i on i deca, ma mislila sam samo na sebe, a on je stalno bio okrenut ka meni i brinuo bas za mene i to tako sebicnu!
Izem ti taj zivotinjski instinkt ka prezivljavanju za koji nisam ni znala da postoji u meni.....

Mislim da i dalje nemam neki veci strah od letenja (i pored ovog loseg iskustva), ali se najezim kada se setim da moja deca presedaju, tj da 2X moraju da slete i uzlete kada dolaze da nas posete, to me pre nije brinulo, a sada unapred vec mislim o tome...
-------
Videla sam (par strana napred) jednog novog clana - filipg - pisao je o svojoj tahikardiji, ali mu niko nije nista odgovorio i on se ucutao.
Filipe, javi se opet i neko ce ti vec odgovoriti, ja ponavljam pitanja sve dok mi neko ne odgovori.

Puno vas sve pozdravljam
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Danka bas mi je drago da ti je bilo super u Africi , ja se bojim ici tamo sve mislim pokupit cu kakavu bacteriju,a moj muz je bio vise puta i uvjek je zadovoljan
To sa avionom je ipak imalo sretan kraj
Ne brini te sto ste u tim momentima mislili samo na sebe pa to je normalna reakcija kad ste zivotno ugrozeni
Pozdrav za zola , minjab, majja, dokon i svi ostali
Mene jos muce aritmije nekad bude bolje pa ih nema nekoliko dana ali onda me muci ili glava, vrat , zub,misici , stomak i jos svasta nesta tako da sam svaki dan necim opterecena
Danas sam imala veliko spremanje hrane mala mi sutra slavi 6 rodjendan pa ocekujem goste jedva guram od aritmija kad me spucaju sve mi pokvare
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Kada tako muce aritmije, uzeti lekove koji se savetuju - pa lekovi su za ljude.
Glavu gore i pozdrav
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Moram da vam se požalim....... :(

Sinoć sam kopala po svom budžaku (imam u sobi deo zagradjen ormanima, kao malu ostavicu i tu držim sve retko potrebne stvari), tražila sam jorgan i usput "natrčala" na ogromnu kesu u koju sam stavila mamine stvari. Kako sam je ugledala, tako sam se rasplakala :cry:

Ajd to, manje više, nego sam otvorila kesu, ugledala mamine stvari, dodirnula ih i mahinalno izvadila i zabila lice u mamin džemper i osetila sam njen miris. :( :( :(

Ne miris parfema ili dezodoransa, nego sam stvarno osetila moju mamu. Kao da je bila tu. Opet sam jecala iz sveg glasa, prebacila preko svojih ramena njene rukave kao da me grli i plakala, plakala, plakala do besvesti, mislila sam da ću poludeti od bola. :(

Doživela sam provalu osećanja, iz mene su potekle sve potisnute emocije, ma kao da mi je neko nožem rasekao grudi i totalno mi ogolio dušu. Bože koliko mi fali. :(
kataklinger
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 12:44 am

Post od kataklinger »

Majjo nista nije slucajno. Jucer je poceo bozicni post, a priblizava se sesto mesecni pomen. To te mama podseca, da sve sto budes spremala bude posno. Sestomesecni pomen ne mora da se obelezava na dan, vec moze prva subota pre. Cetrdeseto dnevni pomen tati, daje se tacno na dan, i takodje je posan pomen.
Znam da ti je tesko, izdrzaces jer imas snage. Crkva ti je u blizini, danas (subota) zapali svece za mamu i tatu, njima ces osvetliti put (tako kazu) a tebi bice lakse.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

kataklinger napisao:Majjo nista nije slucajno. Jucer je poceo bozicni post, a priblizava se sesto mesecni pomen. To te mama podseca, da sve sto budes spremala bude posno. Sestomesecni pomen ne mora da se obelezava na dan, vec moze prva subota pre. Cetrdeseto dnevni pomen tati, daje se tacno na dan, i takodje je posan pomen.
Znam da ti je tesko, izdrzaces jer imas snage. Crkva ti je u blizini, danas (subota) zapali svece za mamu i tatu, njima ces osvetliti put (tako kazu) a tebi bice lakse.
Uhh, nešto sumnjam da je zbog toga.... Mi smo uvek postile samo na Veliki petak, nikada nismo svih 40 dana (jer smo obe ispošćene :lol: ), mama zaista nikada nije "robovala" tome i nebrojeno puta se desilo da se ja zeznem na Veliki petak, pa kad prokomentarišem u fazonu " :o ", uvek bi govorila: "Nemoj da se sekiraš, zle ne ulazi NA usta, zlo IZLAZI iz usta. Bolje se skoncentriši više u životu kada i šta ćeš izgovoriti, nego što se sekiraš što si na današnji dan popila malo mleka" npr.

E sad, kad smo već kod toga, možda mi možeš pomoći savetom: Za mamin ispraćaj za kremaciju, nisam angažovala popa, kao ni prilikom polaganja urne. Da li to treba da radim za 6 meseci??!! I ako da, kako se to radi, gde se traži pop, koliko ranije treba da se zakaže?! Šta ja u svemu tome treba da radim/spremam na taj dan?!

(da ti dam malo bolji prikaz naših/mog shvatanja toga: ja krštena nisam, u crkvu volim da odem da upalim sveće. Mama je bila krštena, ali ne znam da li je ikada išla u crkvu-ne da je meni poznato. Slavu jesmo obeležavale (malo boljim ručkom i žitom, nikada pogačom, svećom i sl stvarima), nikada nam pop nije ušao u kuću, niti smo išle mi tamo po vodicu i sl stvari. Mama je oduvek negodovala hrani i piću po grobljima, ja uvek osećala teskobu i gnušanje (teška je reč, ali ne mogu naći bolju, blažu) od jela po grobljima. Uvek je imala stav: dok sam živa, živa sam, tu sam, a kad umrem, onda možeš sa mnom kako hoćeš, nemoj bacati pare, čuvaj za život, trebaće ti. I to je sva naša komunikacija na TU temu.
Njen glavni moto je bio: budi poštena, nauči da se prilagodjavaš, budi tolerantna, ne zapodevaj kavgu, koristi mozak, uči, čini dobra dela iz duše i srca i ne očekuj ništa za uzvrat, ne traži. Ne budi sebična i ne budi svadjalica. Džaba onom ko ide i ubija, a onda ode da se moli bogu.... )

Na osnovu svega toga, ja sam dosta konfuzna kada su u pitanju sve ove stvari, ne znam šta je ispravno, a čemu bi mama negodovala kada su ovakve stvari (obeležavanja) u pitanju. Dosta ljudi se zgranulo nad pojmom da nisam "dovela popa", a opet, ovi ljudi bliži mami, koji su je poznavali, rekoše mi da bi "mami bilo draže da kupim sebi toplu jaknu da mi ne bude hladno i da se ne razbolim, nego što bih dala pare "nekom tamo popu"! (imam jaknu, ne treba mi :lol: , ovo je samo bliži opis njenog shvatanja, u fazonu: troši na konkretne stvari a ne na "nebitne").

Možeš li sad "biti pametan" i reći mi, kako da "narihtam" mozak i šta da radim??!!

Pozz i hvala!!
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Pozdrav svima evo jedva dodjoh do racunara, kod nas snijeg golem pao bilo je i leda i ja slomim nogu, eto ljudi ja više nemogu da vjerujem pa šta još majkumu.
To je bilo prije pet dana još nosim langetu slomio sam je u zglobu, neka "viljuška" tako mi doktor reće pa bi trebao u utorak da mi stave gips.
Ja mislim da ubjedljivo vodim što se tiće jada u ovoj godini.
Javio bi prije ali jedva se nkrećem sa štakama tako da zavisim 99% od mojih malih i žene naravno.
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Majjo kod nas jedino popa zoveš za sahranu ili 40 dana( ja sam svojima samo za sahranu) pomen je na pola godine i kasnije na godinu svaku, pop nije tad (barem kod nas) nije obavezan i sumljam da izlaze.
A popa nadjes u parohiji gdje ti je mama zivjela jer njoj pripada, tj najbliza Crkva koja je u blizini stanovanja. Najavis mu(vidi mozda i izadje na pola godine) obavi to što treba dadnes mu pare i to je to.
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Tacno cu i ja poceti da vjerujem u ona ..anja od te ti je nesto baceno otidji do neke babe itd itd........
Ovo je da nepovjeruješ da je slućajnost....

Dojde mi .................................................
:evil: :oops: :oops: :oops:

I ende....................................... :cry:
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Auuuu bre Dakon ,pa ovo stvarno više ...... :cry:
Kažu prestupna godina ,ajd još mesec dana izdrži ,pa valjda je to kraj .....čuvaj se i izdrži ,vidiš da jedno zlo ne dolazi samo ,aali ovo je stvvarno preterano !

Majo jesi li jela što .....osim pite?
Ostali pozdrav!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Au Dakon, ako ja nastavim po onom groznom šablonu da "se jurim sa tobom", znači da mogu da očekujem i ja neki prelom u skorije vreme!!??! :o

Crni humor!!

Pa kako si uspeo, života ti?? Koliko dugo ćeš biti na štakama, šta su ti rekli kada skidaš to čudo??!!

Nemoj da se nerviraš sada još dodatno, šta je tu je.....a ja ću da se pazim! :roll:

Minja, osim pite - NIŠTA!! Jedino sam za to i za sadržaj iz iste!! :-?
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Dakone , sta reci pa zaista je sve moguce pa kad krene valda mora i da se zaustavi. da li si pao na toj klizavici ? Zelim ti oporavak najlakse sto je moguce da bude .

Danka , ti nam imas lepe utiske iz Afrike , pa podeli sa nama sta ti se najvise dopalo. Ma gde si sebicna kad se desi to treskanje u avionu, ni malo prijatno , imala sam taj dozivljaj :roll:

Pavlov, tek sad sam procitala da si slavila maleckoj rodjendan, srecan rodjendan i puno smeha i veselja za malecku i za vas.

Majjo, cuvaj se i polakoooo koliko god moze lakse sa sobom i sve sto uradis bilo sa popom , bez popa , znaj da si zaista sve uradila sto si mogla , a secanje na majku su bas ta da se deca maksimalno cuvaju i paze na njih same .

Minjab, jesi nam se ti oporavila dobro?

Ja sam juce isto dosla sa posla promrzla i nikako vise da se oporavim od te prehlade. Danas sam uzela neku medecinu za prehladu pa da vidim da li ce to malo pomoci ili ce se otegnuti u nedogled.

Pozzz za sve
Za drugarstvo i druzenje!!!
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

E Dakon... al te je poteralo :-?
Majjo, ja mislim da pop ne dolazi ako je kremacija u pitanju... proveri.
Odgovori