anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Onako slicno tebi jes da sam musko ali stacu :oops: valjda preosjetljiv jer vidim kod drugih ljudi neko to "otpili" skoro trenutno a meni jos se slike vrte , vrte ,vrte, ali trudim se sad cim film krene ja ga pauziram jer nema odmah nisam ok.

Juce mi je majci bilo 40 dana pa sam bio malo odsutan, zamisli 40 dana a ko da je bilo juce kad je sve bilo ok. A ocu u decembru 19 pola godine i to bas pada na nasu slavu.

Ma nema vrijeme leti ovaj zivot je samo jedan trenutak neceg sto ni sami nemozemo shvatiti cega, zasto i zbog cega zivimo?????

Na ovo pitanje samo teolozi imaju odgovor a Bog da mi prosti ove rijeci(ako ga ima naravno), ja sam skeptik i pesimista nepopravljivi i ti odgovori nedoprinose skoro nista mom dusevnom miru, pogotovo sad.

Malo sam negativan ali stacu to je jace od mene, valjda ce se ova patnja, jad, i cemer(tu uracunavam i ovo anje od aritmije, panike, itd plus smrt dva roditelja u malom razmaku i to obadvoje od najgoreg) valjda ce svanuti jednom, ali ja sam skeptik stacu, mozda meni nece nikad??????????????
Slika
Slika
Slika
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

dakon napisao:Onako slicno tebi jes da sam musko ali stacu :oops: valjda preosjetljiv jer vidim kod drugih ljudi neko to "otpili" skoro trenutno a meni jos se slike vrte , vrte ,vrte, ali trudim se sad cim film krene ja ga pauziram jer nema odmah nisam ok.
Ajoj, čitajući ostatak tvog posta vidim da ne da slično razmišljamo, nego isto!! :(
I meni se slike vrte, nikada kraja. Trudim se da ih "ubijem", ali nekada mi to ne uspeva, a izniknu kad se najmanje nadam i očekujem.
dakon napisao: Juce mi je majci bilo 40 dana pa sam bio malo odsutan, zamisli 40 dana a ko da je bilo juce kad je sve bilo ok. A ocu u decembru 19 pola godine i to bas pada na nasu slavu.
Joj bože, kako smo se ispreplitali i za ovo......... Mom tati je sutra 14 dana, a u decembru, 18. mami pola godine!!! :( :( :(
dakon napisao: Ma nema vrijeme leti ovaj zivot je samo jedan trenutak neceg sto ni sami nemozemo shvatiti cega, zasto i zbog cega zivimo?????

Na ovo pitanje samo teolozi imaju odgovor a Bog da mi prosti ove rijeci(ako ga ima naravno), ja sam skeptik i pesimista nepopravljivi i ti odgovori nedoprinose skoro nista mom dusevnom miru, pogotovo sad.

Malo sam negativan ali stacu to je jace od mene, valjda ce se ova patnja, jad, i cemer(tu uracunavam i ovo anje od aritmije, panike, itd plus smrt dva roditelja u malom razmaku i to obadvoje od najgoreg) valjda ce svanuti jednom, ali ja sam skeptik stacu, mozda meni nece nikad??????????????
Hej, nemoj ići u dubiozu sa tim razmišljanjima (pazi ko ti kaže :oops: ). Mi trenutno tako mislimo, da nemamo razlog za život. I ja često tako pomislim, zaista nemam više nikoga i nemam ništa, ALI.......ovo ALI me vrati u ravnotežu: Kako nemam?? Pa naravno da imam!! Jel moja mama ceo svoj život posvetila meni???!! Jeste!! Jel mi prenosila svoju ljubav celim svojim bićem, 34 godine neprekidno, svaki dan, svaki čas?! Jeste! Jel me mazila i pazila "iz sve snage"?? Jeste!! Pa kako onda da budem toliko sebična i da pogazim sve to??!! Nije fer!! Treba da živim i da nadjem smisao za SEBE, na prvom mestu. U početku, dok me teške misli ubijaju, ako ne zbog sebe, a ono zbog nje!! Zar da sve ono što je ona radila i gradila unišim svojom slabošću!!??! NEĆU!!!!
Koliko puta se samo setim koliki je ona borac bila!!! Pa sigurno sam i sama bar delićem na nju. Ako ni sa čim drugim, a ono genima. Neću da upropastim sve to. Nije zaslužila.

A vremenom ću, nadam se i prihvatiti činjenicu (koje sam svesna, ali mi je trenutno to nebitno) da sam sada ostala samo ja, da moram sama i da MOGU sama. Ko nije za sebe, nije ni za druge.

Skloni te misli da tebi neće nikada svanuti!! Pa nema šta gore više da nam se desi!! Decu nemamo, to bi jedino bilo gore da nešto ne daj bože krene po zlu. Sada smo odgovorni isključivo samo za sebe. A sada lagano, korak po korak. Ja sebi ne zadajem teške zadatke, da ne bih doživela poraz. Nego sitne, korak po korak,pa se radujem malim stvarima (evo ti i konkretan primer koji ljudima sa strane verovatno izgleda krajnje debilan, ali meni sada puno znači: srećna sam kad uspem sebe da nateram da jedem, kad napravim sebi limunadu, kad odspavam, kad se nateram da izadjem iz kuće i odem kod nekoga, kad se našminkam, kad spremim stan, operem sudove, oribam kupatilo....... Kao što vidiš ovo su sve neke obične stvari, a meni sada predstavljaju napor da počnem da ih radim, a opet, srećna sam kad ih uradim. TO mi je sada potrebno!! To radovanje sitnicama koje su za mene sada krupni koraci. ) U svemu tome, odradim i neke bitne stvari, vezane za sud, opštinu i sl. što mi da još malo "gasa" da nisam totalno nesposobna, jer i mene ubija u pojam što oko onih normalnih stvari ja moram da se potrudim, i tako sebi pravim neki film, demantujem sebe sa sam jadna i nesposobna, jesu koraci sitni, ali tako moram, jer veliku sam traumu preživela, veliki je to šok bio za mene i sada moram da se negujem kao da sam vrabac. :lol:

Prema tome, dragi moj sapatniče, glavu gore i idemo dalje!!!! :wink:
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Bravo Majjo :D
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

društvo samo na kratko da se javim ,prvi dan da sam ''delimično normalna''
Od petka uveče ne znam dal ću da crknem ili ne :lol: nikad u životu toliko povraćala nisam , a neumem, temperatura ne može da mi spadne ispod 38 ma užas......e tako bi do juče ,juče mi je malo bolje bilo i danas samo da vam se javim

pročitaću sve što sam propustila ......

sve vas puno puno pozdravljam....
i da jedino dobro kod ovog bi što sam skinula neko kilo :lol: (crnjak)
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Majjo, to je pozitivna energija, bravoooo!

Minjab, ti si najverovatnije zakacila neki viruscic, vazno da ti je bolje, a usput si jos i skinula koju kilu besplatno :lol:

Mene je uhvatila neka prehlada od petka, tako kad se vrati sa posla , dva dana nisam izlazila nigde i na litre cajeva popila, samo da se nekako oporavim. Pa cim mi bi malo bolje a ono danas pritisak varira dole gore i napravi mi dodatnu neurozu :roll:

Pozzz za sve !
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Zola želim ti bez oporavak ,i pazi se sad kad je organizam oslabljen da ne navučeš još nešto ,sammo pojačaj zdraviju ishranu ( više voća i povrća )

Majo ,svaka ti čast na ovolikom optimizmu ,ali ko god pročita ne može ostati ravnodušan !

Kako si mi?

Nema nam ovde dr. Ivice dugo (ili ja nisam dobro čitala postove :oops: )....

Pozdrav i sutra odoh na posao , ako se ne onesvestim ..i dalje mi je unos hrane sveden na jedan grejpfrut i 2 mandarine za ceo dan - ne ide terala sam se ali :-?

Pozz svima
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Hvala punooo Minjab, ja isto sutra treba kao da idem na posao, nadam s eda cu nekako izdrzati. Upravo pokusavam da kao jedem to voce iako ni nisam uopste gladna.

Ti se isto drzi i ako moze nesto vise da uvedes u ishranu :-? ko ti kaze, a upravo i sama sebe kao opominjem da moram malo povesti racuna o tome.

Pozzzz!
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Pozdrav vam saljem -tek treba da vas ishcitam.

Bio mi je ovde mesec dana unuk sa snajom (sa pauzama, taman da se malo odmorimo) :)

Pa sam bila malo do Afrike i oslicno se provela (eto, usudih se da tamo odem/o), ali sam pri sletanju (koje je bilo da ne pisem kakvo, tj nikakvo te smo zavrsili cak u Nishu) nekako ostetila jedno uvo (mozda i od shoka), pa sada to lecim.
Ali, ako bude prilike ima opet da idem, bez obzira na ovo lose iskustvo sa avionom (jer ipak ostadosmo zivi).

veliki poz, pa da procitam sta se sve desavalo za ovo vreme.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Hvala vam drage moje na podršci, uhvatila sam momenat nadahnuća :lol: , danas već zvučim totalno drugačije, ali i to je normalno. Ne mogu biti odjednom vesela, ne mogu preseći tugu nožem, ali stvarno se trudim da isplivam. Nije lako, ali nadam se da će dati rezultate.

Minja, pa kud grejp i mandarine, na osetljiv stomak??!! :o

E stvarno si lik!! :lol:

Ajd ljubim te da se što pre oporaviš!!

Zola, nadam se da si bolje?! I mene drma neka prehladica, mada ne mogu da definišem šta je. Stalno me drma groza i sve me boli kao da imam grip, pa se i ja kljukam vitaminima i medom, samo što mi na uši već ne izlazi!! :lol:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

E Majo ni meni nije jasno ,ništa ne mogu sem tog sweetie jaffa grejpa koji je sočan isladak kao šećer (zelene boje je ) ma samo mi se on traži i jedino njega jedem .

A došlo poslednje vreme ,malopre mi se muž pojavio sa kesom iz Meka više nije ima aduta za ubeđivanje i nakupovao tamo gluposti koje nisam ubacila u stomak sigurno 2 godine(zbog ne zdravog - inače ja Mek obožavam) i..........tako sam konačno pojela nešto .

Danka dobro nam došla i svaka čast na uživanjciji u Africi,i meni je tamo bilo lepo ,samo da se ne ide avionom :oops:
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Majjo, ma bas taj momenat nadahnuca kako kazes je jako vazan , neka ih samo bude vise. Znaci i tebe prehlada stigla :roll: verovatno nas opominje da treba laksim tempom ili sta vec. Ja kao sutra se spremam na posao, a ceo dan sam sva usporena. Ne verujem da mi vise treba ovi cajevi za godinu dana .

Danka , ajd kad imas vremena pa nam reci , koji su ti utisci iz Afrike? Za uvce se ne sekiraj, hoce da blokira kod spustanja avionom, ali za nekoliko dana treba da bude ok.

Minjab ti po grejpu , a ja po cajevima kako bi se ugrejala , non stop osecam neku hladnocu koja nece da me napusti, a sutra sam obecala da cu ici na posao , nadajuci se da ce nekako ici :roll:
Nasmeja me ti sa Afrikom bez aviona :lol: Ocigledno nisi ljubitelj te visine.
Ja ni slucajno ne volim voznju po visinama , ali kad idem avionom samo zelim sto pre da vidim moje najmilije i tako prodje let i preko deset sati zevajuci u oblake 8)
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Pozdrav za sve , drago i je da ste opet tu nije vas bilo jedno vrijeme
Majjo drago i sto ti je danas bolje pa makar trajalo dan i to je super za pocetak
Ostalim sa virusom ,porucujem samo dosta caja,i mene isto drma
danaka kad stignes pricaj kako je bilo na odmoru , ali lijepe stvari, sta ti se najvise svidjelo
Gdje nam je dr Ivica
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav svima!

Pre par sati sam doleteo iz Rima, odnosno preko Rima iz Tokija. Bio sam na svetskom prvenstvu u Japanu u chanbari, modernom japanskom macevanju. Nas cetvoro - timski 5. mesto medju 16-17 zemalja, ja sam (na zalost) 5. u pojedinacnoj konkurenciji. Eto - bez medalje, ali sa milion utisaka.

Malo da se odmorim, pa se pisemo ponovo.

Svima sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

E dr. Ivice pa vi stvarnose naputovaste i sveta videste uz taj sport .
Što se tiče mesta i medalja ,pa prepustite malo i drugima da uživaju u istim ,vala nauzimali ste ih se :lol:
Jedva čekam da čujem nešto o tom tako dalekom Japanu ,čitala sam jednu knjigu o njemu i ostala sam pod utiscima jako dugo i zamišljam je kao zemlju ''Trešnjinog cveta ''

Sve u svemu svaka vama čast na tolikom uspehu (možete vi da žalite što je bez medalje ) ali 5.mesto .....pa malo li je :wink:

.............i čekam bar malo lepih doživljaja!

Pozdrav svima

P.S.
Zola ja dans bila na poslu i bolje mi je ,kako si ti?
Majo ?????? Nema te ?
Danka i kako je bilo na putu ?
Ostali ......?
kataklinger
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 12:44 am

Post od kataklinger »

Zar da sve...unišim svojom slabošcu!!??! NECU!!!!
To Majjo. Bravo Majjo.
Oduvek sam zagovarao da svako treba da zna, bar jednu stvar sta nece, za razliku od vecine koja kaze da zna sta hoce. Kada se zna sta se nece, iz tog saznanja proizilazi asortiman stvari koje hocemo i koje treba odraditi, da bi se doslo do rezultata koji glasi OVO NECU.

A ti si Majjo resila da preuzmes svoj zivot u svoje ruke. Kao prvo definisala si sebe.
... Treba da živim i da nadjem smisao za SEBE, na prvom mestu...Ko nije za sebe, nije ni za druge ...
... Sada smo odgovorni iskljucivo samo za sebe...prihvatiti cinjenicu da sam sada ostala samo ja, da moram sama i da MOGU sama ...

Sasvim logicno, stavila si misli pod kontrolom, i preuzela odgovornost nad samom sobom … Skloni misli da nece nikada svanuti!! Pa nema šta gore više da se desi!!

Posto si shvatila da sama sebi zelis dobro, da si sama sebi najbolji prijatelj, preduzela si prvi i najtezi korak, a to je sticanje poverenja u samu sebe … moram da...demantujem sebe sa sam jadna i nesposobna … To je hrabar potez, potez odlucne osobe koja zna sta hoce. Najgore je kada covek izgubi ili nema poverenje u sebe, sazaljeva samog sebe, taj covek nikad nece uvideti sansu.

Sad kada si pronasla u sebi onaj atom snage, iskru zivota koja pokrece akciju, sve je vec i logicnije i lakse … lagano, korak po korak...ne zadajem teške zadatke, da ne bih doživela poraz...pa se radujem malim stvarima … srecna sam kad uspem sebe da nateram da...odradim i neke bitne stvari...što mi da još malo "gasa" da nisam totalno nesposobna... Majjo stalni rad na samopotvrdjivanju je najbolji lek za sve tegobe.

Shvatila si sustinu zivljenja …radovanje sitnicama koje su za mene sada krupni koraci … a to je da puno sitnica sacinjavaju "krupnicu" (kao sto je godina sastavljena od dana, dan od casova, cas od … tako je i zivot sastavljen od sitnica). Radovati se sitnicama znaci radovati se zivotu.

Majjo najbitnije je da ne stanes … glavu gore i idemo dalje!!!!... Na dobrom si putu da strah, panika, anksioznost postanu proslost, da ostanu zauvek iza tebe, kao ruzan san, koji odlazi u zaborav. Samo hrabro, ne smes da ne gubis veru u sebe. Ti to mozes, i imas snage za to.

Sta reci osim
Majjo, glavu gore i idemo dalje!!!!
Svi smo uz tebe
Odgovori