anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Ljudi moji gdje ste danas
Majjo nadam se da si malo bolje, evo nekoliko dana citam tvoje postove i stvarno sam potresena sa svim tim sto ti se dogadja, i divim se tvojoj snazi, a tu drugaricu nemoj tako ostro kazniti, tako da se sa njom vise ne vidjas ,mozda je ona samo pokusala da te malo naljuti ne bi li ti kroz tu ljutnju proradila na sebi jer stvarno previse se zrtvujes za sve Pa samo gledaj unazad godinu sa cim si se sve borila ,od m,omka , mame tate i sve same bolesti oko tebe, vrijeme je da pocnes misliti malo i na sebe, jer kad sve ovo prodje i udjes u mirne vode dolazi racun za svu tu tvoju nervozu e onda je najgore valja izaci odatle
To ti govorim iz iskustva evo mene je protekli mjesec svasta nasikiralo, bilo mi tesko a sad dosao racun evo dok pisem sva se tresem srce lupa , preskace , ruke ledene , nagon na wc, strepnja ma prava me panika hvata, sve misli ode srce u p...m..
Iako sam u pms mislim da mi se sve ovo desava od pretjerane sikiracije zato molim te misli na sebe
Ostali moji kako ste mi dr Ivice savjeti su vam grom jos kad bi mogla daih koristim , strah me uvjek za srce kad ovako prolupa
Hocete li skoru u Njemacku
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Nemam pojma kako mi je, nije bolje, ali dobro je da nije gore!! :lol:

Probaj da se opustiš tehnikom disanja, sedi i opusti sve mišiće tela, opusti ramena, ruke, trup, noge.......videćeš kako pomaže!! :wink:
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Majjo, dobra ti je ova vezbica sa disanjem i opustanjem :lol: bar to nas nista ne kosta da praktikujemo kad god mozemo.

Pavlov, tu se slazem sa tobom da stres donosi sve i svasta , ako se neznamo drzati sa njime , pre ili posle nezeljenih simtoma koliko hoces.

Jedino sto sam ja razumela , da nismo svi isto podlozni sa tim stresom , a mi ovako vise sensetivniji , vrovatno "placamo " vecu cenu u svakoj stresnoj situaciji.

Minjab, gde si ? To sa poslovne strane potpuno isto se upraznjuje i ovde. Jednostavno cim si malo duze na radnom mestu , veca 'im je racunica , da te nekako zamenu sa pocetnicima jer ih u svakom slucaju manje placaju i tako u krug.
Za drugarstvo i druzenje!!!
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

caos!

Sve vas puno pozdravljam i mislim na vas,ali nikako ne mogu da stignem da se javim... :-? bukvalno po skoro celi dan radim,od pola devet pa najmanje do pet,sest uvece,a onda grabim svaki trenutak da sa cerkom idem negde jer stalno mislim da li joj poklanjam dovoljno paznje... :-? doduse,ona ide u vrtic,tu je i moja mama,ali znate kako je-nisam se odvajala od nje ni trenutka dok nisam pocela da radim...ali,sta je tu je,trazili ste-gledajte! :lol:

majjo,o tebi bas cesto razmisljam i bas mi je zao sto je opet tako....sto se tice zivotinja,ja sam stvarno cula da kuce mnogo pomazu ljudima koji se osecaju usamljeno,a znam da obaveze oko njih malo podsecaju na cuvanje deteta,a to,veruj mi,oduzima mnogo vremena i odvlaci paznju i misli...

minja,stvarno je glupo da obucavas nekoga ko ce te zameniti na TVOM radnom mestu-stvarno smesno kako u zemlji Srbiji stvari funkcionisu...
ja sam dobila novu koleginicu i mogu vam reci da je super...a ja se toliko brinula da ne dodje neka "ostrokondja" :lol: .bas mi je falilo malo zenskog drustva s obzirom da sam bila jedina zena u banci:pet kolega i ja!super se slazemo ali ipak mi prija zena za one malo zenske price...

Sve vas puno pozdravljam,i zolu i pavlov i jasnu i DR.IVICU i sve ostale i nove clanove i stvarno cesto mislim na vas i zao mi je sto ne svracam cesce ovde,ali nikao da ugrabim vremena...

sve vas puno volim i pozdravljam,pa se "cujemo"..

caos! :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

bas mi je falilo malo zenskog drustva s obzirom da sam bila jedina zena u banci:pet kolega i ja!
Da parafraziramo: Blazena medju muskarcima :)

Ja sam u mom kolektivu sam sa 7 zena (imam i kolegu zubara, ali on je tako cesto odsutan da se i ne racuna) :)

Pre neki dan sam pacijentkini pisao terapiju za jako tezak oblik panicnog sindroma, sa potpunom zarobljenoscu u kuci. Prenosim deo terapije:
DG: Neurosis anxyo-depressiva cum somatisationes et agoraphobiam. Panic attack syndrom.

Th: Flunirin caps. 20mg 1 ujutru, Karbapin tabl. 200mg, 0+1/2+1/2. Eglonyl tabl. 200mg 1/2 pre ručka. Uveče Sanval tabl. 10mg po potrebi kod nesanice. U slučaju gorušice ili mučnine Controloq, kao i do sada.

Obavezne kratke šetnje po 10 minuta posle svakog obroka po komšiluku i beleženje u svesku svih simptoma koji je brinu u toku dana sledećih sedam dana. Tri puta dnevno pre jela vežbe razgibavanja i istezanja (vrat, ramena, laktovi, kukovi, kolena, po 20 čučnjeva, 10 sklekova i 15 trbušnjaka). Posle svake serije vežbi tuširanje. Laka hrana, sa što više voća. Zabrana kafe i cigareta. Dozvoljena konzumacija gaziranih pića u slučaju hipotenzije. Da ne meri sebi pritisak. Kontrola za sedam dana.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Tarcika, hvala na pozdravu, srdacan pozdrav tebi istio i svom drustvu na ovom forumu.

Dr. Ivice, vasi pacijenti , mogu da budu zadovoljni sto imaju takvog doktora za pomoc i savet. Ja vam se isto zahvaljujem jer mi je bilo cast da vas upoznam na ovom forumu , a da ne kazem svu pomoc koju dajete i zalazete se za sve nas. Hvala puno!

Ja licno imam problema sa cigaretama i sa trbusnjacima :roll: a nadam se da razgibavanje se racuna posto na poslu osam sati imam trckaranje , levo desno napred nazad :lol: Ali zato mi treba pola sata kad zavrsim posao da samo sedim i ne mrdam ni levo ni desno.

Veliki pozzz za sve vas!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Da vam se javim, ja sam juče imala svoju EPIZODU!! :roll:

Nakon gomile stresova (tata je u očajnom stanju, sa sve cevkama po licu, pre toga ulazim u sobu i zatičem prazan njegov krevet-prebacili ga u drugu sobu, on koji odbija da pije terapiju-svuda oko njega su pobacane tabletice, nije išao u wc nego je mokrio u krevet pa se to sve osušilo.......ma tuga jedna, gotovi su njihovi rezultati tečnosti iz pluća, oni koji su u Bg bili negativni na maligne ćelije, kaže mi dr, da toliko malignih ćelija ima, da nisu mogli da odrede o kom se tumoru radi!! On očajno izgleda, nemam pojma kako će preživeti put do Bgd-a, ponela sam mu odande i odelo za sahranu :( ) me je lupilo OPET.

Pojavile su mi se smetnje u vidnom polju, onako-pola tudjih lica vidim, pola ne, potpuno sam malaksala i naravno-preplašila se za medalju. Zaglavim tamo u hitnoj, pritisak 90/70, daju mi infuziju, nakon čega mi se opet ponovilo isto. Dadoće mi tabletu Dijazepama. Dobila sam glavobolju kakvu u životu nisam imala, krenula kolima nazad za Beograd, u putu mučnina, glavobolja i totalna ošamućenost od leka. Kad sam se probudila, opet sam imala iste ispade sa vidom i završila na kraju na Urgentnom u Beogradu.
Neurolog me je pregledala, sve je ok, pritisak 100/80 i poslala me je na skener (da, da, uradih i ja to čudo, da vam ne pričam koliko sam se plašila dok sam bila u onoj skalameriji :o ). I skener je ok. Dr mi je rekla da mi je psiha mnogo popustila i da mi se ONO desilo zbog toga, ali u koliko se ponovi da idem na MR endokranijuma, uradim dopler krvnih sudova glave i vrata, a nevezano od svega, da posetim kardiologa.

GLAVA ME I DALJE NESNOSNO BOLI. Sinoć sam popila andol-od njega me glava UVEK prodje za 15-ak minuta, medjutim, evo i sada me neizdrživo boli.

Tako da, drago moje društvo, majja vam je pukla totalno!!! :( :( :(
judith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:34 pm
Kontakt:

Post od judith »

Majjo, ne znam vishe sta da kazem . Strasno!
Samo se nadam da ce se ova tvoja agonija sto pre zavrsiti , pre nego sto te potpuno potrosi! :(
Situacija sa vidom koju si opisala je najceshce vezana za neki nagli porast pritiska i sl . , moja sestra je identicnu smetnju imala na kraju trudnoce....ne mora da bude nista ozbiljno.
Sada je primarno da se nekako stabilizujesh psihicki - jao to zvuci nemoguce obzirom na situaciju u kojoj si - ali morash nekako - neki antidepresiv , ne znam - xanax i sl. Da li imash nekog ko bi mogao da ti osmisli neku beck - up terapiju ?
Drzi se!
Ako bilo kako mogu da pomognem - tu sam !
lj
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Samo na kratko se javljam ,jer sam lomna skroz :( .
Tačno je da se javlja usled pritiska, juče je kolega otišao kući jer mu se vidno polje suzilo skroz i uplašio se .....pritisak mu je bio 65 /35 užas, mi ga terali u urgentni ....ali ništa .

Majo ja sam šokirana šta se događa kod tebe , ja ne mogu da verujem ,Da li ti je još ona tvoja psiholog tu ,molim te javi se nekom stručnom ,ovde nema vajd od nas ....mislim mi možemo da budemo tu da te tešimo ,popričamo ,ali ovolika količina stresa može da pomogne samo neko ko je stručan !
Ljubim te puno zbog tebe sam se javila ,lomna sam strašno i idem da legnem......molim te pomozi sebi i vidi ako mi možemo nekako da uradimo nešto .....ne znam ni šta ni kako ali eto , ako imaš ideju ,javi ,piši

Ostali sve vas pozdravljam !
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Majjo, mozda da proversis ocni pritisak, jer od tolikog stresa kako da ne , organizam zeli odmor. Nadam se da si vec bila kod dr i da si dobila neku medecinu da pomogne malo organizmu da se opusti koliko je to moguce.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Hvala vam svima!!

Vidiš, nije mi očno dno gledala neurolog, ali gledala je sve ostalo.......

Činjenica je da sam od stresa pukla, znam to i ja.

Minja, idem kod doktorke redovno, definitivno ću morati da aminujem njen predlog za terapiju, mada mrzim da počinjem sa nekim lekom a da sam pri tom sama. Znaš me kakva sam, napraviću penicilinski šok na ksanaks recimo hahaha :lol: :lol: :lol:
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Majjo, gledaj koliko god mozes da budes strpljiva sa sobom i sve sto mozes i gde mozes da sebi olaksas to i uradi . Ma koja mala malenkost da ti olaksa sada , racuna se. Kad znas da ne volis da budes sama , ako pocnes terapiju,mozda neko da bude malo sa tobom u odredjeno vreme kad ti imas potrebu. Mi smo ovde za tebe , ako ti treba da te saslusamo ,onaj ko zna nesto iz iskustva da kaze , koliko toliko da ti bude bar malo lakse .

Pozz i cuvaj se maksimalno!
Korisnikov avatar
sara68
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 6:35 pm

Post od sara68 »

Draga Majo,
jednostavno ti moras da PRIHVATIS tu cinjenicu da za tvog oca ne mozes vise nista da uradis.Nazalost to je tako i bolest i smrt su sastavni deo svih nas.Sve te fizicke senzacije koje osecas su posledica ogromnog stresa koji te drzi duze vreme.Evo nekoliko mojih predloga kako da pomognes sebi.
Ne znam da li si religiozna ali razgovor sa dobrim duhovnikom bi ti u tom slucaju da jesi, pobozna, pomogao da shvatis odredjene stvari.

Drugo,pisala sam ovde da idem na razgovore sa REBT terapeutom.Cena ovih seansi je vrlo pristupacna 500din./sat.Cena je takva iz odredjenih razloga o tome bi ti pisala ako si zainteresovana za iste da sad ne gubim vreme.Pomoc je velika upravo ono sto sam ti napisala da naucis da prihvatis stvari onakve kakave jesu.

Trece,moras u ovom periodu naci nekoga ko bi ti pomogao da sve ovo prevazidjes.Neku prijateljicu ili jos bolje nekog iz familije (tetka,ujana,strina...).Da bude pored tebe da ti organizaciono pomogne oko svih stvari koje te cekaju.

Nista ti se ne desava sto drugi ljudi nisu prosli ili ih ceka kad su u pitanju roditilji.Mnogi na te stvari gledaju drugacije zato im je lakse.

Zelim ti sve najbolje.
judith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:34 pm
Kontakt:

Post od judith »

Majjo, kako glava ?Nadam se da si bolje danas.
Koliko se secam - taj xanax nije nesto sto cesh konstatovati kao neku novu situaciju . Ja sam ga pila u trenutku kada vishe nisam mogla da spavam zbog frke oko hcv -a itd..........bila sam u rasponu panika - depresija :roll: Malo smanji napetost i paniku , malo te drzi van izrazito depresivnih raspolozenja, a ne usporava .............nije lose.

Dr Ivice , dajte neki trening uredjivanja zivota baziran na principima iz borilackih veshtina ili barem neki primer iz filma :D .......Bash sam juche pogledala Forest Gump- a posle 100 godina i shvatila zasto sam ga svrastala u top 10 ikada snimljenih!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Hvala zola!!
sara68 napisao: Drugo,pisala sam ovde da idem na razgovore sa REBT terapeutom.Cena ovih seansi je vrlo pristupacna 500din./sat.Cena je takva iz odredjenih razloga o tome bi ti pisala ako si zainteresovana za iste da sad ne gubim vreme.Pomoc je velika upravo ono sto sam ti napisala da naucis da prihvatis stvari onakve kakave jesu.

Trece,moras u ovom periodu naci nekoga ko bi ti pomogao da sve ovo prevazidjes.Neku prijateljicu ili jos bolje nekog iz familije (tetka,ujana,strina...).Da bude pored tebe da ti organizaciono pomogne oko svih stvari koje te cekaju.

Nista ti se ne desava sto drugi ljudi nisu prosli ili ih ceka kad su u pitanju roditilji.Mnogi na te stvari gledaju drugacije zato im je lakse.

Zelim ti sve najbolje.
Piši slobodno ovde, zanima me sve u vezi REBT, mada ja idem kod svoje doktorke, privatno, pa ne mogu da priuštim sebi više od 2 puta mesečno, i to jedva izdržavam ali MORAM.

Veruj mi da nemam živaca za familiju, i ovako nismo nikada bili preterano bliski, ovo su neke jako lične stvari koje me bole, a nemam tu slobodu da sa njima pričam otvoreno (više ovde pričam o svemu sa vama nego što bih sa njima :roll: ), tako da su mi takvi odnosi više nego opterećujući. A sa druge strane, ne bih da nikoga opterećujem i negativno zračim i onda mi je lakše da se osamim. I ovde kad nešto hoću da napišem, dobro iskanališem, doduše ne uvek, ali trudim se :lol:

judith napisao:Majjo, kako glava ?Nadam se da si bolje danas.
Koliko se secam - taj xanax nije nesto sto cesh konstatovati kao neku novu situaciju . Ja sam ga pila u trenutku kada vishe nisam mogla da spavam zbog frke oko hcv -a itd..........bila sam u rasponu panika - depresija :roll: Malo smanji napetost i paniku , malo te drzi van izrazito depresivnih raspolozenja, a ne usporava .............nije lose.
Hvala na pitanju, glava je bolje danas, ako ništa drugo, bar je prestala da boli, mada i dalje imam trip "šta ako se desi opet", ali i to će se srediti za par dana. Ja mogu da spavam, to mi nije problem, ali definitivno me ubi samoća. Sa jedne strane mi smeta, a sa druge se sklanjam od sveta. Nisam ni ja baš čista u glavi. :roll: Ne mogu sama sebi udovoljiti.
Mene je i xanax uspavljivao, 20 min nakon što bih popila četvrtinu najmanje doze, ja bih bila sva usporena, a potom bih zaspala mrtvim snom.

Tata je počeo da se gubi, danas me je dva puta u toku dana zvao da me pita zašto stalno pomeraju njegov dolazak u Bgd, ja mu ujutru objasnih da treba sutra da dodje, da je tako bilo i dogovoreno, a on me pozvao i popodne da me pita isto. :cry:
Odgovori