anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

dr ivica napisao:Hehehehehe, ja bioh rekao da ovo bas pali kod Majje :)

Evo, raspisala se i ozivela.
PA JBT DODJI, NEMOJ MI KENJAT* O TOME ŠTA TI MOŽEŠ I ŠTA MISLIŠ DA JE ISPRAVNO. ILI DODJI ILI NEMOJ. NE ZAMAJAVAJ ME KAKO TI MOŽEŠ, ALI TO NIJE TO. AJD BOGATI!!!! UH IZvinjavam se što vičem, ne vičem na vas ovde, nego sam baš odlepila.
TO! To se trazi! Idemo dalje u istom ritmu! :)

Pozdrav!
JAo ,ali ja mislim da niste u pravu ,ja opisah u onom ''romanu iznad''

Ja bih isto odreagovala ,možda i još žučnije i sklonila se od takve osobe i ništa ne bi postigli , samo bi mi se zgadilo !

A poznavajući Majju mislim da nije daleko od toga!

Nego ima još neka tehnika dr.Ivice ?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

dr ivica napisao:Hehehehehe, ja bioh rekao da ovo bas pali kod Majje :)

Evo, raspisala se i ozivela.
PA JBT DODJI, NEMOJ MI KENJAT* O TOME ŠTA TI MOŽEŠ I ŠTA MISLIŠ DA JE ISPRAVNO. ILI DODJI ILI NEMOJ. NE ZAMAJAVAJ ME KAKO TI MOŽEŠ, ALI TO NIJE TO. AJD BOGATI!!!! UH IZvinjavam se što vičem, ne vičem na vas ovde, nego sam baš odlepila.
TO! To se trazi! Idemo dalje u istom ritmu! :)

Pozdrav!
Ma ne dr Ivice......ja sam u tom besnom raspoloženju skoro stalno, to me uopšte ne pokreće, samo mi nabija dodatnu količinu negativne energije, razjari me još više i onda plačem od besa, a ne od tuge.....to od tuge dodje kasnije, a ovo me još dodatno iscrpi!! Uopšte meni ne manjka žestine kad "poludim", vrlo bučna i pogana znam da budem, ali to nije ono što meni sada treba, jer me to dodatno iscrpljuje. :(
minjab napisao: JAo ,ali ja mislim da niste u pravu ,ja opisah u onom ''romanu iznad''

Ja bih isto odreagovala ,možda i još žučnije i sklonila se od takve osobe i ništa ne bi postigli , samo bi mi se zgadilo !

A poznavajući Majju mislim da nije daleko od toga!

Nego ima još neka tehnika dr.Ivice ?
Baš tako, nisam ni sumnjala da ćeš omanuti. :oops: :lol:

Jesam se sklonila, vidim da me zove svaki dan, ali ne odgovaram na pozive. Ne želim da me više iscrpljuje od onoga što već jesam iscrpljena. Nemam snage da slušam "da je to za moje dobro", jer ako JA JASNO I GLASNO KAŽEM DA NIJE, ne trebaju mi njene misli i njene priče o tome šta ONA MISLI da je ZA MENE DOBRO!!

Tako da sam se povukla, ne da se ne bih svadjala, nego ne želim da se iscrpljujem praznim pričama. To radim da zaštitim sebe od bespotrebnog trošenja energije (kako je to moja mama znala da kaže).

Jel ne možeš ništa konkretno da učiniš?!

Pa nemoj mi ni pričati bajke u uvo, a pri tom me ozračiti gomilom negativnosti iz svog života. Nemam mesta u glavi da SADA to slušam. Tačka.

:lol: :lol: :lol: Sad mi je smešno što ovde pišem a kao da komuniciram sa njom. :lol: :lol: :lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

To sto ste otkacili jednu osobu iz zivota ne znaci da ste pogresili. Jedno mesto upraznjeno za nekog novog, svezijeg. Bes moze da bud evrlo dobar pogon za korak napred ka pozitivnim promenama. Sta mislite kako bi bez toga funkcionisao Novak Djokovic i njegove kolege? :) Ali, kontrola, kanalisanje besa, koriscenje te energije na pravi nacin... - to se mora malo vezbati.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dr ivica napisao:To sto ste otkacili jednu osobu iz zivota ne znaci da ste pogresili. Jedno mesto upraznjeno za nekog novog, svezijeg. Bes moze da bud evrlo dobar pogon za korak napred ka pozitivnim promenama. Sta mislite kako bi bez toga funkcionisao Novak Djokovic i njegove kolege? :) Ali, kontrola, kanalisanje besa, koriscenje te energije na pravi nacin... - to se mora malo vezbati.
Ih sad.......Novak Djoković : Majja ........... :lol: :lol: :lol:

Nego, nisam je ja otkačila......samo sam je redukovala :lol: :lol: :lol:

A kako se to korišćenje energije vežba na pravi način? Jel ima neka knjiga na tu temu, neki primer, nešto.....??!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ima puno knjiga, a ja posebno volim nacin da zamislim da su svi zivotni problemi jedna ruzna glavudza ispred mene u koju udaram iz sve snage. Kao u filmu 'Arizona dream", kad Fej Danavej udara palicom za bezbol po dzaku vezanom za drvo, kao pinjatu.

Stress management koji takodje koristim je macevanje ovim sundjeratsim macevima, to je super, udaras protivnika a ne boli, kao kad smo se, kao deca, udarali jastucima. Jedno vreme smo i suporiga i cerka i ja vezbali svi zajedno :)

Ima nekoliko pacijentkinja kojima sam savetovao da se upisu na taebo.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

,Eee upravo sam se dokusurila filmom ''četvrti čovek'' ja takve filmove ne gledam i ne znam šta mi bi , :o ,em sam sva nešto na tri ćošeta .....na poslu mi rekoše ( greškom ) jer su mislili da su dobili načelnika :roll: , (promašili broj ) da bi trebalo neko da da obuku ljudima koji će da dođu na naše radno mesto i :o :o :o :o zaista sam ovako izgledala .......

Videću šta će biti, ma sva sam nešto 8) .....

Dr.Ivice pre ove moje boljke ja razmišljala o taebo-u, i to debelo ,mada je to tad kod nas bilo slabo poznat ''sport'' i eto tako .....sad baš nešto ne znam ,fali mi nešto ,ali od umora ja jedva vučem noge i sanjam o ''horizontali'' :lol: .

Odoh ponovo u horizontalu na kapci mi padaju! :wink:
Korisnikov avatar
sara68
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 6:35 pm

Post od sara68 »

Veliki pozdrav za sve vas,
Majjo,bas sam se potresla tvojom pricom kad opisujes kako se vracas u prazan stan.Prolazis kroz tezak period i samo razmisljaj o tome da mora proci.Za pocetak ja bih ti savetovala da nabavis nekog ljubimca.Macka bi bila idealna ne zahteva posebno angazovanje a sigurno bi uticala da se bolje osecas.Izvini, sto ti ovako predlazem nesto ali to mi je palo napamet dok sam citala tvoj post.Ja potpuno razumem u kakvoj si agoniji zbog svega sa sto se izdesavalo sa tvojim roditeljima.
Moja majka bila je tesko bolesna od kad znam za sebe.Non stop je bila u bolnici i toliko se mucila da je to neopisivo.Godinama situacija se pogorsavala na kraju je par godina bila potpuno nepokretna i samo je vegetirala.Veruj mi da sam cesto razmisljala da bih volela da je imala neki kancer umesto multiple sclerose jer bi je ova prva bolest brze odvela na onaj svet.Imala si ususkano detinjstvo a to je velika stvar.
Nateraj se na druzenje,setnje i glavu gore, ne razmisljaj mnogo o proslosti i veruj, PROCI CE.

Ja sam isto neopisivo umorna a i slabo spavam.Non stop nesto jedem i ludom zbog toga sto su mi sve farmerke tesne a nista ne preduzimam.Kao od sutra ne jedem vise nista slatko al to sutra nikako da dodje.

Pozdarav! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Sara, hvala na savetu, ali nema šanse da držim životinju u stanu. Nekada davno, imala sam papagaje.......ne pitaj me kakva sam bila kada su mi uginuli. Ne želim sebi više to da radim.
Druga stvar, često nisam kod kuće, a da kupim životinju koja bi ovde bila sama a samo iz razloga da bih JA imala društvo kad se MENI navrne ili mogućnosti dozvole, to nikako. :(

Znam da će proći, znam i da ništa ne može na silu, samo sam premorena od ove tuge :(

Hvala ti na dobroj nameri i savetu, ali kod mene je to neizvodljivo.

Dr Ivice, meni treba nešto da vegetiram, nemam snagu da udaram, ja bih u neki vakum, ako je moguće da hiberniram dok ovo prodje, a to je znam, nemoguće........ :(
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Kod tate nisu nadjene maligne ćelije u uzorku koji je uzet biopsijom!! :roll:
judith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:34 pm
Kontakt:

Post od judith »

Majjo, pa to je dobro! Sta se desava dalje ?
Kako si ti ?
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ništa. Sad će da ga prebace ovde i da ga muče sa uzorcima u novom krugu. :roll:

Apsolutno ništa! Nemaju dijagnozu!!

Ja sam premorena, sad sam došla sa puta. Tata generalno ne izgleda TOLIKO loše koliko sam očekivala i zaključila iz onoga što ga čujem, ali da je loše - jeste. :cry:
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Majjo,to je vec velika stvar , znaci , tata ce se malo pomalo oporaviti.

Dr. Ivice dobre su vam ove tehnike , samo vi nama saljite sve moguce tehnike sto znate , pa bar ce jedna da pomogne svakom od nas.

Minjab, nadam s eda te viruscic preskocio :wink: Kod mene na poslu momentalno viruscica koliko hoces , ja samo kao perem ruke svaki cas , ako je moguce da ne zakacim bas svaki :roll:

Mene uhvatio problem sa nespavanjem iako po mome sam vise nego premorena i trebala bi spavati u nekoj "normali".

Pavlov , nadam se da je curica ozdravila , a stim i ti da si se malo oporavila.

Dakon, javi se kad mozes , da znamo kako prolazis kroz sve sto treba da prodjes.

Svima veliki pozz!
Za drugarstvo i druzenje!!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

zola29 napisao:Majjo,to je vec velika stvar , znaci , tata ce se malo pomalo oporaviti.
Ma to uopšte ne znači to, jer nemoguće je da su maligne ćelije postojale pre 4 nedelje, pa su nestale same od sebe upotrebom antibiotika!! :roll:

To samo može znači da je uzorak uzet sa mesta na kom tih ćelija nema, jer se biopsija radi na slepo, pa šta ćape. A to sada znači da imaju dva različita rezultata, da nemaju dijagnozu i da se nastavlja sa daljom dijagnostikom, tačnije - ponovo će mu raditi biopsiju koja nije ni malo prijatna. Samo ga muče! :cry:
Jasmina1975
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 16, 2008 7:57 pm
Kontakt:

Post od Jasmina1975 »

Upadoh i ja ovde, slucajno a pronadjoh se u nekim stvarima. Naime, pre 5 godina sam odjednom pocela lose da se osecam, da imam uzasne strahove od ljudi ali posto je nasa medicina takva kakva je zivela sam bukvalno u paklu dok mi lekar ospste prakse nije dao uput za psihijatra. Kada sam otisla u Dom Zdravlja po onome sto sam ispricala kako se osecam odmah sam dobila dijagnozu SOCIOFOBIJA i antidepresiv +ksalol. I doktorka mi je odmah rekla da ona psihoterapiju radi PRIVATNO tako da sam svaku placala 700 din. tada. Nakon toga sam radila i test na koksaki virus i utvrdjeno je da ga imam.
Moje misljenje je da su simptomi koje je prouzrokovao virus za posledicu imali sociofobiju, da li je to moguce???
Inace, od tada nisam bila na kontroli kod psihijatra a "dozu" ksalola sam postepeno sama povecavala jer sam se osecala sve vise nesigurnom i sada pijem 4mg dnevno sto me brine jer ga kupujem takoreci na "crno" i stalno sam u strahu sta cu ako ne budem mogla da nadjem jer bez njega ne mogu da funkcionisem.
Ima li neko kompetentan da mi kaze sta da radim?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

koksaki virus "protutnji" kroz srce kod veoma malog broja ljudi (kod vecine se ispolji kao crevna infekcija) kod kojih je probio imunoloske barijere. od ljudi koji su imali koksaki VECINA se OPORAVI! ovaj deo price pripada kardiologiji.
drugi deo price, koji pripada psihijatriji odnosi se na cinjenicu da su simptomi lupanja srca, preskakanja, malaksalosti itd idealni zamajac za pokretanje panicnog poremecaja, anksioznosti na koje se dalje lako nakalemi depresija, itd...
vi, jasmina, svakako MORATE da posetite psihijatra koji ce primeniti psihoterapiju! bez toga nema skidanja sa lekova! za ovaj tip problema preporucuje se kognitivno-bihejvioralna psihoterapija
Odgovori