anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Moracemo mi na neki skup panicara u kafani sto pre, ovo ovako ne ide vise!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zola29 »

Ja da vas pozdravim sve , mislila sam da s epotuzim kako mi je bilo tesko danas na poslu... ali kad vide Majjinu i Dakonovu poruku, rastuzi me to i zaboravi za sav umor danasnji.

Sara , hajde pisi sta si naucila , deli malo znanje sa nama :lol:

Dr Ivice , tako privlacno zvuci , skup panicara, jedimo ne zaboravite ni za nas , ja i Pavlov . Posto smo malo dalje geogravski pa nam saljite bar izvestaje da smo u toku .

Pavlov , jesi nam ti ok ne vidim te da se javljas?

Danka , samo se pripremaj da budes u punoj formi , kad ti dodju decica. Isto i sama radim , kad se spremam da idem kuci , tad sve vitamine pocnem da uzimam pre mesec dana , kako bi mi dali maksimalnu energiju.

Pozz svima !
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

dr ivica napisao:Moracemo mi na neki skup panicara u kafani sto pre, ovo ovako ne ide vise!
I kad ćemo ?

Zola naravno da ćemo vam preneti doživljaj samo ako se sakupimo !
Korisnikov avatar
sara68
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 6:35 pm

Post od sara68 »

Cao svima,danas sam planirala da se javim.Ovih dana sam bila u nekoj guzvi a i bolela me glava od ponedeljka jer sam pametno sela ispod klime umorna i zagrejana i prehladila verovatno sinuse.
Zao mi je zbog Majje i Dakona,nadam se da je sad situacija sa njihovim roditeljima bolja.
Juce sam bila na terapiji,znaci drugi put tako da nisam imala o cemu da pisem.Dobila sam snimljen prvi razgovor i tako ce mi uvek davati cd od prosli put.Jece smo razradjivali jednu situaciju koja me uvek nekako manje ili vise uznemiri.Moj muz cesto puteje (takav mu je posao)i ja uvek sa nekom zebnjom gledam na taj put jer kako cu ja sama ako mi bude ovo ili ono.I sta ce biti sa mojim detetom itd.Pod A (aktivirajuci dogadjaj) je taj put B(misli)vec sam rekla a onda ono C (emocije i ponasanje)dovode me u anksoznost,ljutnju na sebe sto sam slaba itd.
Ovu moju situaciju smo obradili logicki,realisticki i pragmaticki.Dosli smo do toga da ja u stvari ne mogu da podnesem da budem toliko uznemirena.I stalno zameram nesto sebi i ispitujem se da li je ovo ili ono normalno.Rekla mi je da treba sebi da ponavljam .Ne prija mi i ne zelim da budem anksiozna nimalo ali ja to MOGU da podnesem i PROCI CE.
Rekla sam joj da mi ovo izgleda kao ispiranje mozga.a ona mi je rekla pa da to nam i treba.Dala mi je primer reklama koje se vrte na TVu i kako i ako ih sa paznjom ne gledamo uvek ce mo u prodavnici posegnuti za tim proizvodom.Sledeci put ce mi pokazati neke vezbe disanja i opustanja a do tad da pokusam da razmisljam na ovaj nacin i da uvek neku svoju iracinalnu misao obradim logicki,realisticki i pragmaticki.

Mozda vam se ovo ucini glupo,mozda ne umem da vam verno prenesem kako tece taj razgovor ali mislim da poentu shvatate.Meni ovaj nacin i ovi razgovori veoma prijaju i ako tu treba jos mnogo da se radi.
Sve vas puno pozdravljam, ako se setim jos neceg korisnog sto sam sad propustila javi cu se.pozzz :D
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Amin ovo za kafanu :lol: :lol:
Majjo, Dakone, drz'te se. Ne znam sta drugo da vam pozelim...
Pozz svima
Cogito ergo doleo....
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Majjo, Dakone nadam se da ce sve dobro biti
Mene moja prehlada popustila ali uhvatila muza a mora raditi, pa mi ga zao
Imam porodicnih problema ,brat od ujaka mi izgleda obolio i to od nege gadne bolest
Ali dole u Istocnom Sarajevu dr su grozni sve ga salju od jednog do drugog a momku sve gore i gore, ma grozno, sva sam u haosu
Ovako daleko nemogu nista uraditi sem poslati pare sto sam uradila danas
Mene aritmije jos zezaju ponekad ali vise me zeza tahikardija kad srce ubrza osjetim bol u grudima i kad sama mjerim puls bude oko 100
Ali borim se nekako
Drzitemi se svi
Dr Ivice imam jednu molbu za vas, na ;pitanja i odgovori; postavila sam pitanje u vezi tog mog rodjaka pod ;molim savjet od dr ;
pa ako stignete da procitate voljela bih cuti i vas savjet i misljenje
hvala unaprijed
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

e,pa i ja ne mogu da verujem za Majjinog tatu i Dakonovu mamu...stvrano vise nema smisla...

Drzite se,ljudi,sta da vam kazem...bas mi je zao iskreno...sta sve covek mora da "preturi preko glave" u ovom nasem zivotu...

DR>IVICE,svaka cast!cestitam!

i ja sam bila bolesna(opet! :-? ) i to sam imala jak bronhitis...ali,morala sam da radim,znate vec kako je...sef je pomalo lud covek,ali dobro..."plivam" nekako......e,ljudi moji,kako u ovoj nasoj jadnoj zemlji samo patrija i novac cine kadrove i to one koji odlucuju o nasim zivotima...ali,dobro,da ne sirim pricu,imalo bi tu svasta da se kaze...

e,stvarno bi bilo super da se skupimo na jendom mestu,mada mi o tome pricamo vec i-hi-hiiii,a od akcije-nista!

se vas puno volim i pozdravljam...

"cujemo' se!!! :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pa mogli bi ovi nasi Beogradjani da to malo poteraju :) Ja sam zauzet sledeca dva vikende (sledece subote sam u Beogradu, one tamo na Kopaoniku na medicinskoj konferenciji), ali tu je oktobar, novembar...

Pozdrav svima!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Zelim brzo ozdravljenje i Dakonovoj majci i Majjinom ocu i sve vas pozdravljam.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Majo kako je tata ? :cry:
Dakon .....ima li šta novo?
Ako imate vremena i nerava javite nam se samo da znamo kako ste!

Dr.Ivice ma nije problam u organizaciji kad god kažete to bar nije problem da zakažemo ''tekući sastanak'' ali ko kad kako , meni stvarno odgovara kad god kažete !Samo da ako je radni dan uskladimo obaveze i stvarno bih volela da se vidimo ko god može i prettresemo priču uživo :wink:
Korisnikov avatar
simbelmin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 2:31 am

Post od simbelmin »

Pozdrav ljudi!!
Kakvi ste sta radite ovih tmurnih dana? :(
Inace jedna lepa vest konacno plozih vozacki ispit :D , sad sam ponosni vlasnik vozacke dozvole! Istu mogu da turim u novcanik i udjem u pedeseticu :evil: No dobro, bila sam srecna ko' ker dva dana, ali ova kisa me dotuce nacisto.... :cry:
.."too wired to live, to rare to die.."
Korisnikov avatar
sara68
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 6:35 pm

Post od sara68 »

Bravo!Cestitam ti.
Ja evo svratila da vidim sta se radi a ono slabo ko pise.Ja sam sasvim dobro.Po ceo dan sam u nekim redovima sto za knjige sto za brata cekam po opstini,sup-u,za neke papire jer on zivi u Francuskoj pa me zaduzio da mu to zavrsim.
A sto se vremena tice nemam reci kao teska pozna jesen.
Pozdarv za sve.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

veoma koristan link:

www.anksioznost.net
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

dakon napisao:Nisam se javnuo dugo, jer sad mi je problem sa majkom u bolnici je, još kad pročitah ovoj Majin post naježih se pravo. Koda smo bliznaci, skoro se isto dešava i jednom i drugom :cry:
:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Dakon, kako ti je majka??!?!

Ja sam doputovala preksinoć. Šta da vam kažem?! Tata je loše, u bolnici je, sumnjaju na tumor pluća :( , ali ni nakon skenera nisu sigurni. Trenutno ga leče antibioticima, on je jako slab, ma tuga.......

Umro mi je stric, nemam snage da idem na sahranu, totalno sam uništena, trudim se da guram dalje, ali teško je........ :(

Sve vas puno pozdravljam.

Minja, čujemo se i vidimo kada se malo stabilizujem, totalno sam loš kandidat za druženje. I meni je počelo srce da poigrava, to traje već neko vreme, ali ja ignorišem........iskašljem se i kao ok je. :roll: Ne plašim se ali me živcira. Primetila sam da mi je u tim situacijama i puls izmedju 90 i 100, kada malo smanjim cigarete bude ok, a pušim kao smuk.

Sve vas puno pozdravljam, dr Ivice što se mene tiče, pre sam za vidjenje u oktobru, ako ne krenu stvari po zlu.

Ljudi moji, ja nemam više snage za sve ove teške stvari. :cry:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Čao Majo.

Majka ma onako, opet nevjerovatno i njoj sumljaju na tumor pluća, jedna strana tj. lijeva na rengenu(kad sam je natjerao da ga uradi i to na jedvite jade) je potpuno bijela kao da lijeva strana nepostoji i normalno odmah bolnica.
I njoj su radili skener prije par dana još nisu rezultati došli(kako ni sam neznam) treba da se uradi bronhoskopija ona to neda , psihički i fizički je loše skroz, odbija hranu.....ludilo majkemi lude godine, šta reći...
Primi saućešće za strica, moj se (mislim stric) malo prije nego što mi je tata umro šlogirao...eto još i to, ma ja i ti smo karmički bliznaci sto posto, nevjerovatne slučajnosti :o :o :o :o :o :o :o :o
Slika
Slika
Slika
Odgovori