anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
sara68
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 6:35 pm

Post od sara68 »

Cao svima,evo i danas mi je (da kucnem u drvo)dobro.Ma imala sam i ja iskustva sa psihijatrima.Kada sam shvatila da je ovo iz glave,jedna u DZ mi je nakon 2 min.razgovora dala tri recepta i rekla da dodjem za mesec dana.Naravno ja lekove nisam pila recepte sam odmah bacila.To je moj izbor i svako najbolje zna sta mu moze pomoci a sta ne.
Drugi privatni psihijatar mi je prepisao silne lekove za srce i beta blokatore jer mi je tad okidac za anksioznost bilo ubrzano lupanje srca.
Ja vec vise od godinu dana nemam taj problem.Ne plasim se vise infarkta,sloga itd.Ne reaugujem na to sto mi preskoci srce ili mi se zamuti.Sad su moj problem misli koje me uvuku da se osecam lose.Iz tog razloga sam mislila da je ova terapija delotvorna.
Evo ukratko.Osecamo ono sto mislimo.Ne cine nas dogadjaji sami po sebi tuznim,ljutim,anksioznim...vec nas ono sto mi govorimo sebi o tim dogadjajima uvodi u emocionalna stanja.Dakle misli nas uznemiravaljui ovde se radi na promeni nasih razmisljanja o sebi i drugima.
Ovo je ukratko i mislim da meni ovo treba.Pisacu sutra kako je bilo.
Ova terapija se ne radi godinama,ona se ne osvrce na proslost uci se koknkretno kako se sad i odmah izboriti sa problemom.
U mojoj okolini samo oni kojima sam ja htela da kazem znaju da imam neki problem.ja inace normalno idem napolje,vozim se avionom(cak volim turbulenciju).Letos sam se vozila u luna parku,tamo gde ni moj muz ni sin tinejder nisu smeli.Sve to pre godinu dana nisam radila a nisam pila lekove.Kako mi je onda bolje?
Evo necu vise sigurno sam vas udavila.Samo jos da vam napisem jednu japansku poslovicu.
"Uvek postoji izlaz i kad si pojeden postoje jos dva."
Sve vas puno pozdravljam :D
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zola29 »

Sara , upravo to. menije to jasno teoretski da mi osecamo ono sto mislimo, kao i da nas samo nase misljenje o onome sto se desava , pravi anksioznim , ljutim ili bilo sta osecamo vec. Samo meni licno je vrlo tesko postici da izmenem misljenje i tu uvek zapnem.

Hajde kuckaj kako je bilo i sta naucis , pa da i mi naucimo nesto novo.

pozz svima1
Za drugarstvo i druzenje!!!
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

To mi lici na ono "Kakve su nam misli, takav nam je zivot"... ili na one parole koje kao mantru ponavljamo u sebi (i koje moraju biti pozitivne) - ako sam dobro shvatila, onda ja i radim nesto slicno... mada je bilo (u pocetku) trenutaka, da je u teskom tesko se toga setiti bas u kriticnom trenutku.

Sara, bas bi bilo lepo da (Upravo kako je i Zola napisala) povremeno kuckas malo o tome, najbolje ovako kao sto si i pisala: svojim recima.

Da li se tu obraca paznja i na disanje (ja kontrolu disanja smatram vaznom, a mozda u toj terapiji i nije vazna)?
pozdrav
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

minjab napisao:Majo ako se sećaš da sam ti pominjala tu dr. Majra ruskinja je i ljako dobar lekar ,inače sam jedva došla do nje!
Da razmenimo iskustva sa Majrom?
Korisnikov avatar
sara68
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 6:35 pm

Post od sara68 »

Evo me vratila sam se,
ostala sam skoro dva sata i taj prvi susret je besplatan pa sam tim rezervisan za neko upoznavanje.Zena je vrlo prijatna par godina starija od mene(cetrdeset i nesto),osam godina je bila klinicki psiholog a odnedavno je zavrsila za ReBT terapeuta.Na kraju razgovora mi je rekla da je i sam prolazila kroz slican problem,dakle potpuno me razume.
Sustina je u sledecem.Moj primer.
Pod A(dogadjaj)Nakon vise meseci ponovo se osecam lose.
Pod C(posledica)Nespavanje,povecana anksioznost,grc zeludca.
E sad nije ovo A uticalo na C.Vec je B uticalo na C.
Pod B (misli) a ja sam mislila,evo opet mi se vraca,sad ce sigurno biti gore,zavrsicu na nekim lekovima usporena i nizasta,upascu u depresiju a posle i u Lazu.(sve sam ovo sama smislila,majke mi).
Glavna stvar je da ono sto kod sebe najlakse mozemo promeniti (i ako se tako ne cini )su misli i uverenja o necemu u nasim slucajevima najcesce pogresna.
Ja nemam racionalna uverenja vec iracionalna i to treba ispraviti.
Pisacu vam jos veceras,sad moram da nesto kuvam, ubice me moji muski.Sto bi rekao moj muz,da si ti ceo dan "budacila"prala ves na ruke i vodila stoku na pasu ne bi imala vremena da se bavis i osluskujes i pitas "sta mi je".(salio se,naravno)ali ima istine.
Do veceras,pozdrav za sve :lol:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Sara super i sve nam piši možda i mi pronađemo neki korisan savet!

Parker može,ajd pitaj šta te zanima!Ali da ne skrećemo temu šalji na PP !
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Saro, samo ne odustaj, meni je moj psiholog promenio zivot. Pisala sam o tome. Ali treba vremena i biti uporan. Sve se moze.
Danas sam isla da kupujem mojoj cerki hamer-papire, olovke, lenjire... i SESTAR. Kaze prodavacica - za gradjevinsku skolu imamo ovaj od 600 i ovaj od 800 dinara. - A da nemate neki od 100 - pitam ja. Ali to su oni OBICNI. Pa nek' ona menja skolu.
Inace me sve boli od kolena do vrata. Koleginica mi je operisana - rak na jajniku, pa smo svi utripovali. A vecito je visila kod ginekologa, vec smo je zadirkivali.
Tako malo se lepih stvari desava.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav svima, ja se vratih iz Nemacke. Nas 20 takmicara uzesmo u 5 razlicitih disciplina i u trui starosne kategorije oko 40 medalja! Bili samo medju 12 zemalja najbrojnija ekipa. Ja sam treci na evropskom kupu u dziu-dzicu borbama u teskoj kategoriji, a timski smo treci u prikazima kata sa japanskim macem. Ukupno Srbija je uzela najvise medalja, posle nas Nemacka, Velika Britanija, Rusija...

Usput, svratili smo na kratko u Budimpestu, Bec i Prag, da deca vide i ove gradove...

Odoh sad na spavanje, sutra nazad u ordinaciju.

Ivica
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Svaka čast!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Duplo vise medalja od takmicara!?
Cestitam(o)!

Sara, to sto pises zaista deluje krajnje logicno.
I zasita nasa uverenja o necemu najlakse mozemo menjati.... to je lakse nego da se trazi da se mi totalno menjamo sto je gotovo nemoguce, a menjati uverenja je moguce.
Ja sam to cesto intuitivno radila, ali i pod velikim uticajem mojih najblizih koji su to radili prosto zdravorazumski.

Minja, vidim da ti je odmor bio super. :D

MAjjo, pozdrav i tebi i ostalima.... valjda si dosla sebi..... kako li je Dakon....

Jasna, ja sam i zaboravila kakav je to trosak kada pocne skola....

U oktobrubi bi trebalo deca da mi dodju, tako su javili... da ne dolaze, moj dragi i ja bismo opet otputovali (kao da se utesimo), ali sada vec pocinjemo sa pripremama.... sve je podredjeno malenom, cak i sve tepihe sklonimo i stavimo linoleume (znate da ima tezak oblik ekceme)... sada moram da krenem sa nekim vitaminima da bih bila u formi.
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Bravooo , svaka cast i vama i celoj ekipi :lol: :lol: :lol: !
Za drugarstvo i druzenje!!!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Samo da vam se javim, sada tati nije dobro, u bolnici je, moram otputovati kod njega........ :cry: :cry: :cry:

Puno vas sve pozdravljam i javljam se čim se vratim.
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Nisam se javnuo dugo, jer sad mi je problem sa majkom u bolnici je, još kad pročitah ovoj Majin post naježih se pravo. Koda smo bliznaci, skoro se isto dešava i jednom i drugom :cry:
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
simbelmin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 2:31 am

Post od simbelmin »

Samo da vas sve pozdravim! I novu clanicu narvno (mada nesto nisam stizala na forum pa sad vise nije ni nova:))

Umorna sam i sva sam rashodovana ovih dana i bas nesto mi nista ne ide osim crnih misli. Ponovo sve iz pocetka....
Ponekad (sve cesce) se pitam ima li tome kraja? Umorna sam od svega:((((((((((
.."too wired to live, to rare to die.."
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Pa ja ne mogu da verujem šta se Maji i Dakonu događa :o Aman dokle više ?

Danka raduje me što se češće javljaš....

Dr-Ivice svaka čast na postignutim rezultatima :wink:

Ja samo na kratko da vam se javim mrtva sam umorna i lepo me zezaju aritmije a plus još ukočio mi se i vrat :cry: ,ma nisam ni zašta!!!!!!!!
Odgovori