anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
sara68
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 6:35 pm

Post od sara68 »

kuc,kuc da li me primate.Vec nekoliko dana pratim ovu temu od pocetka pa resih da se registrujem.
Nisam imala koksaki virus ali imam anksioznost koja je pocela zeludacnim problemima.Naime imam hijatus herniju i kaskadni zeludac i od toga sam imala tahikardije koje su me uvele u anksiznost.Na pocetku sam mislila da je srce i tako nekoliko godina dok nisam sama uradila gastroskopiju(privatno)i dobila od cega su tahikardije.
Problem sa podignutim zeludcem sam resila na jedan starinski nacin i od tad nemam pojacana lupanja srca.Ali.valjda naviknuta na dugogodisnju tenziju ansioznost je ostala.
Zadnji pet meseci sam bila fenomenalno bez znakova iste i mislila sam proslo je.Ovih dana sam se ponovo upecala i sad opet ne spavam,napeta sam,preskace mi srce i imam crne misli (ludim i sl.)
Do vas sam dosla prateci jednog clana koji je isao na REBT terapiju i bilo mu je super ali vidim da se vise ne javlja.Da napomenem nisam pila nikakve lekove cak i sedativ mi je tesko da uzmem.Zelim ovo da pobedim sama uz pomoc psihologa ali se sad zapravo nerviram zasto opet,zar nije proslo.Da li je neko imao ovako dug period bez anks.i panike.Pozdrav za sve :wink:
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Saro, to "sad si gore - sad si dole" je uobicajeno za ovo stanje!
Tako da kad si u munus fazi, treba da sebe podsecas da ce opet doci plus faza, to je bitno.
Cilj je da plus faze budu sto duzem (jer to zna da se vraca, pa neka se vraca, uvek ce se opet povuci).

I te senzcije sa srcem su povezane, cudo jedno koliko - toliko da u losoj fazi se uvek covek iznova pita dal` je moguce da tu nema neke prave bolesti tela.

Kada se postigne da tebe i povremnei povratak tegoba ne iznemirava, to je vec vro blizu izlecenja.
Kada znas da ti to visi iznad glave, ali te je bas briga, mozda si tada sasvim Ok bez obzira kako se trenutno osecas.

Cinjenica je da smo svi mi sa preskocima i/ili anksuoznoscu vrlo senzitivni i to moramo prihvatiti.
Prihvatiti sebe onakav kakav si, sa svim svojim ogranicenjima (a ja se pitam da li postoji neki covek bez vidljivih ili nevidljivih ogranicenja). Mislim da ne postiji.

Zato, nemojmo biti strogi prema sebi, i volimo prvo sebe, pa cemo valjati i sebi i drugima.
I nemojmo se previs ejunaciti i nesto sebi ili drugima dokazivati (ovo cujem cesto od svojih najmilijih, u pravu su)

Dobro dosla, Saro i puno te pozdravljam. :)

PS: meni je nekada bilo retko kada dobro, sada mi je retko kada lose (da cuknem o drvo).

PPS: sto se vadjenja krvi toce, resih da 1X nedeljno postim - mislim da je to za moje godine dobro, o tome sam odavno razmisljala, i sada sam resila. Bas danas postim (a i krstena sam dusa).
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Pozdrav svima i novom članu Sari!
Ja evo bila 5 dana na Zlatiboru i super mi je bilo , od bruke da ne kažem da nismo mnogo šetali , bacila sam se na drugi vid sporta gore.Preko dana smo prevodili posle obimnog doručka :lol: na Zlatiborskim jezerima ,sunčali se , predveče pre večere uživali u bazenu i onda predivna večera , pa svako veče po vince na terasi i tako mi je prošlo tih 5 dana !
Inače svako jutro su me aritmije maltretirale i to do podne , onda umanje ...... :cry: ,ali im nije pošlo za rukom da me iznerviraju ( dobro jesu po nekad :oops: ).......

Dr.Ivice mi čekamo i već slavimo

Odoh da se raspremim tek sam stigla!

A da i još nešto, ja sam vozila od Zlatibora a i do tamo :lol: to mi je prva duža vožnja u životu , ali da sam išla sama - ne bi bilo š a n s e ! :lol:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Pozdrav Saro, dobrodošla!!!

Danka ti je sve opisala a i ova tema je puna odgovora na tvoje nedoumice!!

Minja, dobrodošla i ti nazad, primila sam tvoj sms al sam ostala bez kredita, ne ignorišem te!! :lol:

Drago mi je da si se lepo provela. Hajde planiraj da se vidimo malo ovih dana...... :wink:

Dakone kako si ti??

Pozdrav svima!!
Korisnikov avatar
sara68
Novi član
Novi član

Post od sara68 »

Hvala vam svima na dobrodoslici.Evo danas mi je super.Ispavala sam se i gotovo da je proslo.Preskoci mi srce po koji put ali ga uspesno ignorisem.Za ponedeljak sam zakazala razgovor sa REBT terapeutom i unapred se radujem istom.Pisacu kako je bilo.
Svaku srecu vam zelim. :D
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Dobro dosla Saro ! Ima nas ovde sa svacim pomalo, Posto ti je Danka lepo sve objasnila , mislim da ce ti ovaj forum puno pomoci kao i svima nama.

Minjab , ti si se malo odmorila , ne sumnjam da ti je prijalo na Zlatiboru , svaka cast i na voznji , eto vidis da mi mnogo sta mozemo, ni neznamo dok ne probamo.

Meni ovih dana bas drmaju aritmije i to najvise popodne. Da li je od umora (jer malo duze radim) ili od stresa , ne znam ali stvarno me zamaraju iako nekako izdrzim na poslu , a kad se vratim , treba mi vise od sat vremena da pocnem da funkcionisem.

Pavlov, Dakon , sta ima kod vas ?

Pozz svima !
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Majo ma pretpostavila sam da me ne ignorišeš ,al sam se zapitala šta je sa tobom jer mi je 2 sms vratilo a na ovaj ne odgovareaš!

Zola izgleda da svi imamo periode dal je to pre podne ili popodne kad ove prokletinje dodju do izražaja!

Saro obavezno pričaj kako je bilo,pošto ima nas koji smo probaali sa psihoteraijom ali smo razočarani!

Ljudi ja sam pričala sa nekom doktorkom i žena mi lepo kaže da postoji velika šansa da su meni aritmije izazvane HORMONIMA ,ciklus mi je trebalo biti jedan od pokazatelja , a pri tom od trudnoće kod mene ništa, treće uvek su mnogo jače i češće (da ne kažem po ceo dan :cry: ) uoči ciklusa .I sad ću da vidim šta dalje pošto moja ginekolog tvrdi da nema potrebe raditi hormone :x , ma mislim .......ja budala stekla poverenje ,i slepo verujem ,sad ću se baciti na tu vrstu istraživanja uz ovu doktorku !
Majo ako se sećaš da sam ti pominjala tu dr. Majra ruskinja je i ljako dobar lekar ,inače sam jedva došla do nje!

ETo odoh još da se nerviram gledam tenis Noleta i ovog švajcarca i mulu im publiku :evil: Američku koja je stvarno debilna !
Ajd pa se čujemo!
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Pozdrav za sve , jedan poseban za novog clana
Ja sam sva u raspadu sestra mi se juce vratila u Canadu i sad sam opet tuzna , jos malenu spopoa neki virus pa se i za nju plasim a muz radi vise nego obicno da nadoknadi dane sto je bio slobodan dok mi je seka bila tu
Sad me boli glava zeldac preskace srce i jos malena i stvarno nisam ni za sto
Sve se nesto nadam da ce dr Ivica nazvati pa mozda svrati ,e to bi mi uljepsalo dan
Nadam se da je sa svojom ekipom rasturio ove svabe
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Sta da vam kazem, pocela je skola.
Mada sam u neku ruku i srecna. Lepo se vratiti medju klince. Ova nedelja je bas fino prosla.
Kako vreme tece. Sin mi je maturant, ne mogu da verujem. Cerka se prebacila iz gimnazije u gradjevinsku skolu - pejzazna arhitektura, sad cemo imati najlepse dvoriste u gradu :-?
Koje pare odose na pripreme za skolu, danas je tek 6., a ja sam svorc!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Cerka se prebacila iz gimnazije u gradjevinsku skolu - pejzazna arhitektura
Eh moja neostvarena želja!
Koje pare odose na pripreme za skolu, danas je tek 6., a
A bre kako Jasna škola skupa , kad je školovanje besplatno :x !
Bar da znaš šta plaćaš.....

Ja se ljudi ukuvah , a sve neću da uključujem klimu ,kao da izdržim ,međutim ja sam sva otekla od toplote :lol: ,joj kad će malo zahladiti!
Korisnikov avatar
sara68
Novi član
Novi član

Post od sara68 »

Svakako da cu pisati kako mi je bilo na razgovoru sa psihologom.
Minjab,u kom smislu si se razocarala u terapeuta ili vrstu terapije.Citajuci o ovoj REBT metodi ona mi se ucinila bliska,jasna i konkretna.A kazu da je za ova stanja najefikasnija.Videcemo sta ce biti.Jos nesto sam htela da ti kazem.Preskakanja srca mogu biti izazvana i zeludacnim problemima.Zeludac moze da napravi takve simptome da covek pomisli da je srce.Koleginici moga muza je doktor rekao dok joj je radio EKG da ima Anginu pektoris a mozda i infarkt.Ona se oduzela a daljom pretragom utvrdjeno je da ima kilu na zeludcu.Ja sam ovaj problem uspesno resila jednom da tako kazem "babecom" metodom i od tada mi je mnogo mnogo bolje.
Hocu jos ovo da vam kazem svima.Tako ste divni i srecna sam sto sam vas nasla. :D
Minjab,pa mi zivimo na istoj opstini a i ja sam pre nekoliko dana dosla sa Zlatibora.pozzz.
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Pozz svima :lol:
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

E Saro a izgleda da nas ima iz kraja, možda se i znamo a moždase i sretosmo na Zlatiboru :lol: !

Što se tiče psihoterapije ,nisam zadovoljna jer sam išla 2 meseca ,a možda i više i svaki put sam izlazila plačući ,a mene teško naterati da zaplačem ,ko žabu u vodu .I stvarno ne znam šta je meni pomoglo to što sam svaki put bila samo slomljena !

Drugi put sam otišla kod nekog koji mi je prvo prepisao 3 vrste sedativa i rekao da vidimo kako će da deluje pa posle da popričamo !Ja ko budala ponela sve nalaze od kardiologa da vidi,on otvorio nije inego je rekao da sve ide iz glave .Ne bitno što sam mu rekla da sam imala miokarditis ,što sam imala problema sa virusom .....ma jedva se od šoka vratih kući ,da nedođe muž po mene ja bih sebe već proglasila stvarno ludom ,jer je uspeo da me sludi !

Eto to je moje iskustvo sa psihijatrima ipsihoanalitičaima !
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

I ja imam bas losa iskustva sa psihijatrima, ali to je bilo tako davno - tada sam tesko mogla da biram konkretnu osobu, pa mi se par puta dogodilo da meni "zapadne" deciji psihijatar - te od njih neke vajde nisma imala, a kod jedne koja mi je ipak odgovarala sam isla punu godinu dana, ali - nista, samo me saslusa, klima glavnom i konstatuje da sam preosetljiva.

Tako da je moje iskustvo da ti psihijatar mora odgovarati i kao covek!
To je vrlo vazno i to i psihijatri smatraju vaznim.
pozdrav

A jel` mozes da kazes ukratko kakva je to REBT terapija?
Ako je Behaviuor Therapy te
rapija "privikavanja zivota za tegobama" (da tako slobodno kazem) sta je onda ovo sto ti pominjes?

Poz
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

E da Danka me podseti ,ova moja prva kod koje sam išla to je bila ta Behaviuor Therapy , .Ali kažem kod mene ništa :-?
Odgovori