anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Evo imene malo da otipkam nešto.

Ivica je u pravu, jer stvarno i ja čekam dan izljećenja.

Stvarno treba živjeti sad ovoga trenutka a nemislitti kada će "svanuti" itd.

:wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

caos...

ma,ok,sve ja to razumem,ali mi koji zelimo da pokusamo samo sa "dijetom" da pobedimo "secer",sta bi ta "dijeta" podrazumevala u nasem slucaju? :o

jel to upravo ono sto radimo?vezba,vezba,vezba...stalno "teranje" sebe i na one stvari koje nam izazivaju tremu?stalno pobedjivanje straha u pojedinim situacijama?

hvala....

dijebeticar na dijeti! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Preziveh ovaj dan.............. :oops:

Zavrsila sam pregled i evo sta dr kaze:

Dg: Thyreoiditis chr-Hashimoto

Na 3 meseca da radim kontrolu krvi, stanje za sada ne zahteva terapiju, ali ga treba pratiti. Od "lekova" samo vitamine (A,C,E i Selen)
i Xanax 0.25x2

Radjen mi je opet EKG (bila sam u normalnom stanju, bez lupanja srca i nisam bila mnooogo uplasena): sinusni ritam, fr 78/min, bez promena u ST i T, pritisak 110/70

Sve ostalo je ok, zlezda neupadljiva (nisam radila UZ ponovo) ali mi je opipala ceo vrat i samu zlezdu dok gutam.

Takvo je stanje kod mene.................jel ima neko nesto da mi kaze, dr Ivice, kako Vam se cini ovo??! :o

Pozdrav svima! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Evo me da me ne zaboravite :wink:

Majjo,kao što ti i rekoh ,čak si dobila terapiju koju su i meni davali ,samo malo moderniju...U to vreme kad sam se ja vodala po lekarima meni su dali isto vitamine i bromazepan (ti si dobila malo ''moderniji ''lek) naravno ,moje mišljenje o istim znaš.S tim što se meni sve to dogadjalo za vreme bombardovanja ,pa sam gutala te bromazepame (nnaravno samo jednom dnevno) i mogu ti reći posle onih 70-tak dana sam se nekako navikla ,da ne mogu leći bez njih....e onda kad sam počela da osećam da neću da ih gutam,uveče sam počela da osećam nervozu...
Odatle moje ''gadjenje'' prema bilo kom sredstvu za ''sredjivanje''.
Ko što sam otišla da porazgovaram sa nekim od lekara što se tiče mog straha (da kažem tako ,jer to nije pravi strah) on meni odmah ...lek za smirenje .Pa naravno da kad sam izašla zgužvala sam ...jer kao da jedino time moramo da se potpomažemo :evil: .

Nadam se da me nećete shvatiti pogrešno,ali ja znam šta je moj problem (sa sve dijagnozom kardiologa) i ne mogu da dozvolim da me neko leči ,zato št je tako negde u knjigama i bez ikakvog pokušaja, lekovima za smirenje.

Majjo, ti koristi to što su ti dali.Verovatno da ima potrebe sa tim.
Ovo što sam ispisala nema veze sa tobom ...Nego me podstaklo to što je i moja drugarica danas bila zbog jedne stvari ali odmah je dobila neki serox ili tako neku glupost za umirenje....
Pa ja mislim da ćemo početi obarati rekord u prepisivanju za sve i svašta šarene tabletice za smirenje.
A gde je u svemu tome borba???????? :-?

pozdrav za sve i javljajte šta ima novo.

P.S.
Ja još ganjam MB da ''uhvati vreme'' da odemo do dr.Radaka. Jupiiiii danas mi je dao obećanje da će ga sutra zvati da sebi zakaže pregled.Grrr ,napredujemo posle skoro dve nedelje za te karotidee(mada ja mislim da nije ništa,ali.....) :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Mainjab, sve ja tebe razumem i jasno mi je......ali me brine sada jako ovaj Hasimoto!! :o :cry:

Ne znam jel on "dozivotan" ili nekako (uz pomoc magije :oops: :lol: ) moze vremenom da nestane??!!! :o :o :o
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Dimagio,

U filmu "Hristovo poslednje iskusenje", ima recenica; i"...I zapamti; na svetu postoji samo jedna zena - razlicita su samo lica - a zena je jedna...".Ono lepo sto ste prepoznali u toj zeni - ako nije tako veliko da moze da vam oprosti - nije dovoljno lepo. Nacicete drugu - odnosno istu... I NE PIJTE AKO VAM SKODI!

Tarcika,

Vas je higijensko-dijetetski rezim sjajan. Samo napred, verujte instinktima. Take a baby step!

Majjo,

Da se ja pitam obzirom na Vas panicni sindrom... - cim bude zlezda tako pocela da "ludi" da mora da se uzima Tiastat (Favistan), da Vi to lepo operisete. Jel uzimate preventivnio Propranolol? Ja bih to dao, 2x1/4. A ovaj Ksalol - to je za paniku nedovoljno. Ov je doza za male bebe... Uopste - ajmo iz pocetka - koliko panicnih napada nedeljno imate. Ali pravi panicnih napada, sa gubitkom uracunljivosti, kada potpuno verujete da je "dosao cas"?

Minjab - na pitanje " a gde je u svemu tome borba" - na zalost, zato smo i "pukli", jer je borbe bilo i ima je PREVISE... Ja bih rado lecio nervozne slanjem na mesec dana u Rio, ili mesec dana u pariz, ali se ne moze. rado bih lecio nervozne dodelom jednokratne pomoci od 10.000 evra, ili poklanjanjem novog auta - ali ne mogu... Ovom jadnom narodu je potreban krevet da se ispava, tisina da nista ne slusa i ne gleda, potrebno je malo (i jos malo vise) duhovne dekontaminacije i potrebno je da se malo svi zajedno iskosimo, nagnemo, pa da ovaj svet pogledamo iz tog pomerenog ugla - da vidite kako sve izgleda drugacije.

"Hodam kroz zivot unazad,
gledam na sve kroz ogledalo,
sve mi je iza, cak i cilj,
sve naopako i malo cudno..."

Pozdrav svima!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dr ivica napisao:
Majjo,

Da se ja pitam obzirom na Vas panicni sindrom... - cim bude zlezda tako pocela da "ludi" da mora da se uzima Tiastat (Favistan), da Vi to lepo operisete. Jel uzimate preventivnio Propranolol? Ja bih to dao, 2x1/4. A ovaj Ksalol - to je za paniku nedovoljno. Ov je doza za male bebe... Uopste - ajmo iz pocetka - koliko panicnih napada nedeljno imate. Ali pravi panicnih napada, sa gubitkom uracunljivosti, kada potpuno verujete da je "dosao cas"?

Ne uzimam nista od lekova.

Nemam vise "takve" panicne napade, da mislim da "umirem" :oops: :lol: , samo mi je jako neprijatno kada srce tutnji ili kad pocnem da lelujam. Znaci, odavno sam prestala da mislim da je TAJ momenat dosao, nego se, prirodno, uplasim od te "drugacije" situacije, i kad sve prodje, mnogo sam tuzna, jer me ubije u pojam, i pitam se - dokle vise!!??? To je to, sto koliko ja mogu da primetim, to nije vise ona panika, samo trenutna uznemirenost, jer "nesto nije kako treba".

A ova dr mi je pominjala za eventualnu terapiju (jednog dana) neki Letrox (cini mi se??!!), a ne Favistan. Jel to na "isti kalup"??!!

Pozdrav, majja :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Isto je.

Ali MAJJO, pa mi cemo SAD da vas IZBACIMO sa ovog foruma! Nema panicnih napada - NEMA PANICNOG SINDROMA!

Panika i strah nisu isto. Molim Vas, ima jasnih 13 simptoma, od toga bar 4 moraju da postoje - mada, ja imam laksu metodu prepoznavanja: ako pacijent ne veruje da umire ili da ludi, nije panika.

To sto Vi imate je doslovno: "hronican slobodno-lebdeci strah", anksioznost u najcistijem obliku, pracena somatizacijom. NE VAZI SE, ko nema napade, ajde razlaz i u kafanu :lol:

Ljudi, ULJEZ! :D

(A idem i ja, nemam ni ja napade vec godinama).
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

VAU!!!!! :D :D :o :D :D

pa sada sanm se i ja obradovala!!!!

pa ni ja nemam osecaj da umirem i ludim!!!!i to vec "dugo"!!!prevazisla sam fazu odlaska kod lekara jer je "mozda nesto" odavno!!!!

samo imam tremu pred neke dogadjaje,koju preguram!!!!

kada mi se i kao slosi(kao na ispitu) ja ZNAM od cega je i znam sta je lek,samo me jos uvek muci sto se i to dogadja!SKROZ znam da je na nervnoj bazi i znam da kada se sve zavrsi(ispit,pa i predavanja,sta god) da cu da budem super i da cu moci da poletim!tako se uvek i desi.cim se zavrsi ispit ja sam kao nova!znam da je normalno da svi imaju tremu pred ispit,ali nemaju kao ja:da im srce lupa kao ludo,moraju da sednu i td.to me jos uvek nervira,ALI me ne plasi da cu da umrem!

a,ovako u zivotu desi se povremeno da mi kao zatreperi srce,slabost u nogama,ali isto sam svesna da je to panika i ne brinem o umiranju,samo o tome da li cu KONACNO da padnem na ulici i da se "brukam"(mada znam da ni to nece da se desi iguram onako "suntava" dok ne prodje!).

a,cekajte?sta je to ako nemamo nijedan napad u toku nedelje i duze...?postoji ta trenutna uznemirenost(koja se isto javi niodkuda) i imamo tremu(povremeno) za neke dogadjaje koje sve prodjemo ALI pod tremom? :o

uh,sta sve napisah...

toliko sam se uzbudila od srece da su pocele da mi se tresu ruke... :o :wink:

nisam u panici,ne brinite...

samo se radujem!

valjda imam i razloga?!? :o :lol:

sada mogu da se opustim jer se nisam prepoznala u tim "kriterijumima"! :wink:

caos! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

sada se malo spustih na zemlju pa se setih jos necega kod mene...

DR.IVICE,kod mene je sve islo nekim obrnutim tokom.
ja.kada sam imala mnooogooo redje napade panike,prosle godine,i kada nisam imala tremu niti strah od izlazaka niti bilo sta u tom smislu,JA SAM TADA MISLILA da umirem,kada se desi napad(tada nisam bila svesna da je napad panike vec sam mislila da je napad srca :o )!tada sam jurcala do lekara da mi rade EKG a imala sam iste simptome kao sada,samo sto tada nisam verovala da je na nervnoj bazi.znate ono:"sta ako su meni nesto prevideli,mozda je sada nesto sa srcem?"

a tada sam isla svuda normalno bez treme,izlazila uvece,sve regularno!

a onda mi se slosi u kuci i ja mislim da je to to!!!

tako je bilo tada kod mene.

kako su se ti napadi ucestali,ja sam tada shvatala da je sve iz glave i da nema veze sa srcem.ali tada je vec trema radila pred najobicnije zivotne aktivnosti... :evil:

ja sam izgleda sve "obrnuta"! :lol:

sto se tice tog filma:"HRISTOVO POSLEDNJE ISKUSENJE",a jel to isto vazi i za muskarce? 8) da znamo,brate slatki,pa ako promenim muza-to je ustvari isti covek?! :o :wink:

FEMINISTKINJA U POKUSAJU! 8) :wink:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Majko moja, situacija postaje ozbiljna. Ako dobijemo izlaznu vizu sa ovog foruma, gda cemo onda??? :-? :-? :-?

Salu na stranu, eto vidita da i nije strasno. Nemojte samo stalno lupati glavu - da li se mi se desiti, da li cu se izleciti... Ma, naravno. :P :P :P

Da nam je stvarno sve ono sto bi nam dr. Ivica prepisao, videli biste gde bi nam bio kraj. :P :P :P

Ja sam, evo, prvi put u zivotu htela da igram nagradnu igru. Nes-kafa, poslala sam SMS i dobila odgovor da sam poslala pogresan kod. Proverim - sve je tacno. :cry: :cry:

Pa zar to nije nepravda? :cry: :cry:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Aha, Tarcika, znaci i VI???? Ljudi, pa ovo su sve sami foliranti. administratore, zatvarajte topic! :D

Ono za muskarce - dal su svi u stvari jedan isti, samo sa razlicitim licima - pa - sta znam... Ja bih voleo da ubedim zene da sam ja isti Bred Pit (samo "malo" deblji, celav i ruzan - ali iznura isti sto posto) :))

Cao!
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

DR.IVICE,ja sam ubedjena da je Bred Pit iznutra "mala beba" za Vas!
a,fizicki izgled?!
pa zar je to jos uvek bitno?
ja mislim da zene biraju bogate muskarce iznutra,naravno sa puno smeka!jos,ako su bogati i "spolja".... :o salim se,naravno...

moj muz niti je bogat spolja,niti je posebno lep(doduse zgodan jeste),a ja se zalepila za njega kao "taksena marka"!!! :lol: :wink:

odoh da pokusam da uspavam cerkicu koja se iznenada malopre probudila,pa posle da nastavim ucenje! :-?

sve nocu ucim,jedino tada imam potpuni mir,a spava mi se,na oci ne vidim! :x

sada ce jedna "kafica" da "padne" pa na posao!!!

pozdrav svima,a laku noc onima koji idu na spavanje!!! :wink: :roll:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Čekajte ljudi mene....
Pa zar nije PANIČNI NAPAD kad se ja uplašim kad mi srce preskače. :o :o :o

Ja sam imala pre par godina (pre virusa i aritmija,za vreme bombardovanja) fazu da me guši i dva puta dnevno sam visila u urgentnom.

A sad kad imam ta preskakanja ,naravno da se prepadnem, ali ne da sad pravim neku frku kao što vam napisah ovo prethodno (lepo Tarcika kaže sve obrnuto, nešto kod mene) :o

Pa znači ni ja ne spadam ovde ....joj a već sam se uz pomoć vas počela dizati ,ali i tonuti jer sam sebe ubedila da sam paničar (mada sam mislila da je to što me uplaši napad),

Joj ,pa jesam sad srećna,u to ime zviznuću jedno crno vince sa mojim ''anemičarom'' :wink:

Pozdrav dr.Ivice i svima vama .......
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

DR.IVICE,a u sta spada trema pred neke aktivnosti koje ne trba da budu sa tremom?

dobro,ispiti...ali ni pred njih ne bi trbalo da mi bude fizicki lose od treme?podotovu ako mislim da sam lepo sve naucila...ne,trema od padanja ispita,nego trema od treme...?! :o :evil:

recimo,ja,sada,kada bi krenula sa muzem kod Vas u Pozarevac,ja bih imala tu tremu,ALI znam da bih sigurno u putu prosla super!tako uvek kada idem za Nis,ja imam malu tremu,ali uvek sve prodje super!zezam se sa cerkom,pricam sa muzem,ili vozim ja...

sta ce mi ta trema?jel to jedan od pokazatelja da ipak postoji neka "zackoljica"? :o

sve ja tu tremu preguram,ali sto ona postoji(ne uvek)?

....opet ja sam onim "ali"... :oops: :lol:

ljudi,imam uskoro opet ispit,pa izvinite ako mnogo smaram sa tremom pred ispit(kao da niko ovde nije isao u skolu :o ),ALI ja mnogo pokusavam da se oslobodim te treme,da bih lakse i opustenije polagala iste!

e,a ranije sam isla na ispite kao u kafic! :o i kada ne znam dobro,ja sasvim sigurno pricam kao da znam sve,a ovamo oblikujem definicije kako ja znam! :oops:

a,sada i kada znam super,ja drhtim kao mis dok pricam,da ljudi pomisle da nemam pojma!

ali,dobro...sledeci je pismeno!!! :lol:

minja,jel ste bili kod dr.Radaka?sta ima novo po tom pitanju?

jasna,i mojoj mami je svojevremeno bio "pogresan" kod,ali na nekoj igri za flasiranu vodu! :evil: ja povremeno "ogrebem",ali nikada nema da bude BLAGO MENI!!! :-?

majjo,kako se osecas sada od kada si bila kod lekara?jel si sigurnija?

tako...pozdrav! :wink:
Odgovori