anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Tarcika ma ti si genije ,svaka ti čast na 10 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ti pored deteta i svih ovih problema...uspeš i fks sa 10... Ma kažem ja tebi dodji ti nas da lečiš.Hvala Bogu ali ti si prošla oooodavno ovu našu fazu.
Ma samo guraj ti si mi uzor ,i javljaj se da nam daš podstreka. :wink:

Majjo, šta je sa rezultatima?

Ja ću pokušati da vodim MB kod prof.Radaka,na Dedinje.Od nedelje ,za to nemamo veze...pa sad kako nam Bog da.
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Bravo tarcika :lol: :lol: :lol: :lol:

To je ono sto je rekao moj psiholog - da mi u stvari nismo ni svesni koliko mozemo. I ti si dokazala da je bio u pravu.
I ja sam kao i vi svi prosla kroz sve te faze - stitna, srce. glava... Isto sam se nadala da mi stitna nije u redu i da je sve od toga. Ali... :-? :-? :-?

Morate biti borci i disati punim plucima. Jos jednom da vas podsetim - nijedan se propusteni dan ne moze vratiti. :roll: :roll: :roll:

Bitno je da svi imate podrsku svojih najblizih. I moj muz je uvek bio uz mene. Jedino sto mi je stvarno tesko zbog dece, jer ne znam koliko je to uticalo na njih.

Lepo spavajte :P :P :P
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Stigose rezultati, postavila sam na endokrinologiji - nista mi nije jasno!! :cry: :o :o :o

Ako neko nesto zna o tome - pisite mi pliiiiiiiiiz!! :o :o
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

minja,

Djordje Radak je operisao moju baku,svojevremeno i ona mu je bila verni pacijent!mi o njemu(nasa porodica) moze da kaze samo reci hvale!to je strucnjak BR.1,kao kardio vaskularni hirurg!kod njega idite,i slusajte svaki njegov savet!!! :D

hvala svima na pohvalama,ali mislim da ste svi veoma blizu toga,samo fali jedna "inicijalna kapisla",mnogo volje,i VERA U TO DA NAM SVAKI SIMPTOM IDE IZ GLAVE(DA BUDEMO UBEDJENI U TO)!!!kada to shvatimo,sve ostalo dolazi samo po sebi,polako...znam da ce minja sada da kaze da ona ima i organski problem,a ja opet kazem:PA IMAM I JA! :roll: moramo da pokusamo da zivimo sa njime normalno!ja tako pokusavam da radim bolje se osecam.nekako sam zadovoljnija sobom...

caos!!! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

a,da,jasna,i ja sam potajno prizeljkivala da postoji neki sicusan organski problem i nisam htela ni da cujem o tome da mi je sve iz glave!POGRESNA TAKTIKA!

POZDRAV :wink:
lana radic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 3:36 pm

Post od lana radic »

Ljudi, potrebna mi je pomoc. Bas mi je drago sto postoji ovaj forum, jer mi je mnogo bolje kada mogu da komuniciram sa nekim ko ima istih problema kao ja. Imam koksaki vec godinu dana i od tada ja ne izlazim iz kuce. imam muza koji mi mnogo pomaze i cerkicu kojoj sam potrebna a ja sam 24 sata u krevetu. Imam ceste aritmije zbog kojih ne mogu da disem, a cim se to dogodi ja se uspanicim i sve postaje mnogo gore. Strah da ce da mi pozli je prisutan stalno. Plasim se i do prodavnice da odem. Pijem presolol, razne vitamine i dosta cajeva. Druga sam godina na fakultetu, ali predavanja ne mogu da pohadjam jer cim stignem na faks meni pozli. Volela bih da postoji neko udruzenje ili savetovaliste za sve " koksakijevce "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrav
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

Iana radic,tvoja "zivotna prica" je veoma slicna mojoj.uzmi nadji sve moje poruke od pocetka posltavljanja ove teme(preko opcije "profil"),i videces da sam bila u veoma slicnom ako ne i u istom stanju!sto kazes,cak i prodavnica je bila izazov! :( :cry:

ako ih sve procitas mozda se pronadjes,pa ti bude lakse a i mozda nadjes neki savet koji mozes da primenis za sebe. :roll:

kolike su te tvoje aritmije?jel su stalne,povezane jedna za drugom(preskakanja)-znas ono parne VES i td.jel ti jacina srcanog misica ok?to ti je ono EF(valjda).ako je sve to koliko toliko ok,moras da pokusas da sebe teras da radis,onoliko koliko mozes....

jel imas napade panike?(u prodavnici,dok cekas u redu,i td.).ako si jedna od takvih,ovo je pravo mesto za tebe da se malo utesis!

jos nesto sto sam ja sebi usadila u glavu:MNOGI LJUDI IMAJU I VECE ZDRAVSTVENE PROBLEME PA ZIVE NORMALNO I NE CEKAJU DA IM SE SLOSI!razne stvari tog tipa nacices u minjinim,majinim,jasninim,mojim porukama!

a najbolje je i da "cujes" DR.IVICU,koji ce sigurno najracionalnije da ti kaze kako da se ponasas.... :P

jel si isla kod nekog psihologa u vezi toga?

ako imas volju(a sigurna sam da imas) da ti se stanje psihicko popravi MORAS DA BUDES HRABRA,DA NE ODUSTAJES I AKO TI SE SLOSI NEGDE,VEC DA GURAS DALJE I DA PROBAS SVAKI PUT PONOVO!!!BEZ PAUZE!kao ono"probacu opet ali za 5 dana!"

veruj da mnogo toga ide iz glave!!! :o

pozdrav od mene...

javljaj se! :wink:
lana radic
Novi član
Novi član

Post od lana radic »

Hvala na podrsci! :lol: Moje aritmije su stalne. Radila sam ultra zvuk srca i sve je u najboljem redu ali je veliki problem u mojoj glavi. Panika je prisutna kod mene stalno. Od danas ja se MENJAM. Nece koksaki da vlada mnome, JA CU BITI GAZDA. Potrudicu se da mu ne dozvolim da najbolje godine ( 24 ) provedem zatvorena u kuci, jer se plasim da mi negde ne pozli. Nisam bila u setnji vise od 6 meseci, a zahvaljujuci vasim tekstovima jutros sam isla u obliznju sumu sa suprugom i cerkom. :D
Od danas cu vam dosadjivati sa svojim pricama jer mi je mnogo lakse. Pozdrav!
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

jel mogu malo da vas smaram sa mojim ispitom iz menadzmenta?

mogu?

dobro...

jel ste culi za izraz DEMOKRATURA u menadzmentu,a odnosi se na donosenje odluka?to je ovako:

trebamo biti DEMOKRATA u donosenju odluka(da sagledamo problem,vidimo ko su nam saraqdnici,dogovaramo se sa njima i td.)-demokratski donositi odluku.

a sa druge strane,trebamo biti DIKTATOR u sprovodjenju istih!ZNACI SPROVODITI IH BRZO I EFIKASNO!
a donositi ih sporo i temeljno!

tu su najbolji Japanci!

Amerikanci upravo rade suprotno.donose odluke brzo,a sprovode ih sporo!

e,sada...kada to prebacimo u obican zivot,videcemo da smo mi vise Amerikanci!

koliko sam puta sebi rekla diktatorski :"OSTAVLJAM CIGARETE!"a u sprovodjenju te odluke sam pravi demokrata!
koliko puta sam sebi rekla da necu muzu da dozvoljavam da svaki dan spava posle posla,umesto da vreme provodi sa mnom i sa cerkom?
a sprovodim tu odluku vec godinu dana!

mislim da i u nasem problemu pravimo gresku!kazemo sebi:"necu vise da bezim od guzve i "rizicnih" situacija!a tu odluku sprovodimo sporo kao puzevi!

i td....

nadam se da ste me svi razumeli na pravi nacin,i da ovo moze da nam bude jos jedan koristan savet! :wink:

to moze da bude danasnja lekcija iz MENADZMENTA U PRAKSI U ZIVOTU!!! :o :wink:

POZDRAV! :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Majjo, paroksizmalna tahikardija nije bolest sama po sebi Ova depresija ST u D2, Dr i AVF mora da se pogleda - da vidim jataj EKG. Verapamil je OK, a kod endokrinologa - zasto? Ako misle na stitnu zlezdu, odmah neka se urade hormoni i gotovo. Kakvo upucivanje bez veze! Ako zaista postoji dijafragmalna ST depresija, veca od 1mm, onda bi trebalo uraditi test optereceja. na ovo pitanje o umiranju od srca- ocete da umrete od srca, al za jedno 50 godina!

Sinoc sa suprugom bio na ispracaju, jelo se, pilo se, igralo se kolo, bronhitis zaboravljen... A danas, divno vreme, pa setnja. Sada odgovaram malo na postove, pa popodne na trening. Carpe diem...!

Tarcika, cestitam. Bravo za desetku.

Lana, jel imate neki izvestaj sa holtera? Sta pijete od lekova?

Pozdrav svima, a majjo - sad idem da trazim te analize na endokrinologiji (koji djavo ste ih tamo i postavljali, mogli ste odmah ovde)

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
lana radic
Novi član
Novi član

Post od lana radic »

Dr. Ivice, nisam radila holter. Pijem presolol ujutru i uvece po cetvrtinu.Vec par meseci pijem C vitamin i bevipleks.

U ishranu sam uvela sto vise presne hrane ali u manjim kolicinama. Ne jedem posle 19 h.

Sta mi savetujete da pijem od vitamina ili nekih preparata za jacanje organizma?

Tarcika, sta studiras? Ja sam upisala 2. godinu na Fakultetu za usluzni menadzment i mogu ti reci da mi se faks dopada.

Pozdrav :lol:
Comando
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 23, 2006 4:23 pm

Post od Comando »

Dr Ivica,

Godinama patim od paničnog poremećaja (ustanovljen tek 5 godina nakon prvog napada). Sada ponekad popijem "rivotril" (četvrtinu tablete), kad "predosetim" napad, a ponekada bromazepam zbog generalizovane anksioznosti. Panični poremećaj se kod mene nazirao nakon dolaska sa ratišta, kada sam po povratku imao hipohondrične napade. Odjednom se pojavila panika praćena velikom paranojom i strahom od smrti (infarkta), tako da sam sam pozvao hitnu pomoć (na poslu) i završio dva dana u Lazi Lazareviću, jer sam doktorima u tom stanju govorio da sam otrovan (tako sam mislio, odnosno bio sam uveren da mi je neko nešto podmetnuo, čim se iznenada pojavila takva burna reakcija praćena ogromnim povišenjem pritiska, užasnim strahom, znojenjem kao da stojim na pljusku kiše, šetnjom gore-dole itd. Oni su me odmah napunili inekcijama tako da sam spavao dva dana (budili me da jedem). Mislim da su u urgentnom centru napravili tada ogroman propust. Mesecima sam mislio da sam šizofreničar, jer sam mislio da je kod mene u pitanju crna magija, trovanje od strane nekih zlonamernika koje sam tada i imao oko sebe (naravno posle takvih pomisli sam sebi bih se smejao, ali mi nije bilo svejedno). Odlazio sam kasnije samoinicijativno kod psihijatra i govorio bi im da sam poludeo sasvim, a oni bi me otpuštali kući i rekli mi da pijem B vitamin i da sredim svoj život! Svašta sam slušao od njih. Kada se posle jednog poslovnog neuspeha desio ponovni panični napad, otišao sam kod psihijatra i ona me godinu dana držala na bromazepamu, te u početku na sulpiridu, itd. a strah je ostajao prisutan. Tek kad mi je dala rivotril, uspeo sam da odagnam panični napad u korenu, ili ako se javi, da nestane u roku od nekoliko časova. Pošto strah nikada ne dolazi sam, nego u družini, mogu da kažem da su neke prateće fobije nestale, odnosno potisnute su i ne mislim o njima (demonofobija npr. kod mene i "strah od zlih ljudi").

Eh sad, koliko sam uspeo da pročitam i shvatim ovde, panični poremećaj nije moguće izlečiti. To vidim iz vlastitog iskustva, ali se ne mogu pomiriti sa takvim stanjem koje traje godinama. Osećam se često kao invalid, jer sam prethodno imao dobre poslovne "kapacitete", koje sada teško mogu da dosegnem. Uspeo sam da pozavršavam fakultete, ali se bez obzira na stečeno znanje osećam nedovoljno sposobnim da bih mogao da dobijem neki dobar posao, posebno jer sam "prestario", a moja struka (vojna isprva) više ne prima moje godište nigde, posebno ne mene - paničara. Morao sam u takvom stanju da nastavim sa daljim školovanjem, tako da sam promenio zvanje, ali ne i sebe.

Postoji li mogućnost da je kod mene panični poremećaj (pa i povišena telesna masa) uzrokovana povišenim TSH što sam ustanovio tek pre neki dan (ostale vrednosti su u redu)?

Ili je pak povišeni TSH uzrokovan stresom pod kojim sam bio dok sam davao krv na analizu (zbog aritmije srca kojoj kardiolozi nisu pronašli uzrok u samom srcu, za koje kažu da mi je zdravo)?

Molio bih vas još da mi odgovorite, da li je moguće ipak izlečiti panični poremećaj hipnozom (kao što sam načuo), a ne lekovima, te da li neko to radi u Beogradu, Srbiji?

Unapred vam se zahvaljujem. :roll:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

:o :o :o Dr Ivice, jel to sto mi niste tamo odgovorili znaci da je nesto straaasno u pitanju :o , ili................... :o :o :o

Izvinite, ali odgovor cekam kao na iglama, trudim se da se smirim, jer saznanje u ovom momentu nece nista moci da promeni ni pokrene, ali radoznalost je ubila cica macu, pa tako ce i mene......

Poslala sam Vam i PP jer ne znam kako da Vam posaljem EKG (osim preko maila)...... :oops:

Pozdrav i hvala Vam i izvinite sto ovoliko davim!!
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Ma vidite, ovoliko je sati, a ja sam sama kod kuce. Sin mi je otisao kod babe za vikend, kao nije odavmo bio, ali meni je to sumnjivo. Ima tamo jedna slatka devojcica, sve mi se cini da se zaljubio. Cerku sam pustila u grad uz obecanje da nece puno skakati, piti, pusiti... :P :P :P

E, sad, hocu da vam kazem da budete sigurni da je to sve u vasim, tj. nasim glavama. Kao dokaz - evo jedan dogadjaj koji mi se desio pre par godina. :lol: :lol: :lol:

Dobila sam novu tablu (radim u muzickoj skoli) i direktor ju je svojerucno montirao. Za vreme casa htela sam da nesto napisem na njoj. Odjednom, tabla mi se zaljuljala pred ocima. I onda sledi - vrtoglavica, zamutilo mi se pred ocima, srce lupa k'o ludo, slabost u nogama, hladan znoj... :-? :-? :-?

Sela sam da dodjem sebi i poslala jednu devojcicu da nastavi. Pocela je da pise i onda me upitala - nastavnice, zasto se ova tabla klima? :oops: :oops: :oops:

Zamislite - TABLA SE STVARNO LJULJALA, nije bila dobro fiksirana. :evil:

STA JOS DA VAM KAZEM :wink: :wink: :wink:

I jos nesto - ne znam da li je "izleciti' prava rec, ali ako jeste onda vam kazem da se moze izleciti. Samo verujte u to.

Pa ja sam vam primer, a i tarcika je skoro na kraju puta. :lol: :lol: :lol:

Samo hrabro, drzim vam palceve!!! :P :P :P
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Evo, ja baš čitam i pitam se da li uopšte da napišem glupost zbog koje se stidim ...ali bolje da podelim sa vama nego ni sa kim. :wink:

Danas je diivan dan (kao i svi ),danas sam se dvoumila da li da predložim da odemo u šetnju......i šta se dogadja...On je uvek za...A ja setim se prošle subote kad je njemu pozlilo i sve ono što sam vam pisala ,i ne smem da predložim ,jer znam da bi smo otišli na Ušće.......i kad pomislim samo na isto mesto mene žmarci prodju :oops:
Imam isti osećaj i za restoran u kome se to dogodilo (a obožavala sam klopu tamo, eto kako može lako do dijete :wink: )

Kapiram da je iz glave al ajd sad da ja sebe ubedim u to što znam i čega sam jako svesna...ali .......

A sve ide iz glave............. :wink: ............još samo da se ubedimo u to.........
Odgovori