anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Majo i ja sam primetila da nema dr.Ivice ,mada pogledaj malo druge postove na ostalim temama, pa stvarno vise ni nema veze sa medicinom!
Ja koliko bacih pogled to su sve klinci sa sexualnim problemima- a sve mi se cini da se javljaju zarad zezanja! Teme o homeopatiji,ne kazem nista ali tolike diskusije i otvarranje po sto puta isti naziv teme, pa gatanje vracanje itd.....pa na sta i da odgoara vidim nema ni Dr,kako mu bese nick sa VMA :oops: ,i on je bio ceso ovde ali se izgleda i on povukao !ma samo da bacis pogled na druga mesta kako se izrazavaju ''lekari'' sad videh na jednoj temi '' Sta lupetas majke ti'' - to je odgovor jednog od ,kako se predstavlja lekara , ma smucilo mi se ko se sve naziva akademskim gradjaninom a osnovno kucno vaspitanje nema :evil: , E kad si me vukla za jezik :lol: :lol:

Peniko ,daj podseti me je l' bilo reci o terapiji i li o ....... :oops: ,ne mogu da nadjem ni ovaj post koji si citirao ,a kamo li onaj prethodni ,ovo je izvadjeno iz konteksta pa ne mogu da povezem :oops: :lol: :lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ljudi, ja se povlacim. Zbog homeopatije, nadrilekarstva, nekulture i svega ostalog sto se ovde na ovom forumu pojavljuje. Mozete pisati PP, povremeno cu da navratim na ovaj "nas forum" o oanksioznosti, ali to je sve. Ako se desi da se konacno nesto promeni i da se pojave moderatori koji ce zastititi ugled lekarske profesije i lekara na forumu, kao i svakog kulturnog pojedinca koji postuje osnovna pravila diskusije, pisacu. Inace, jasno je da nema svrhe boriti se protiv vetrenjaca. Niko od kolega nije nasao za shodno da reaguje na "ozvanicenje" svih onih "alternativnih metoda lecenja" koje je aminovao "ministar". Srbija je jos jednom potonula u mulj, politicki, moralni, kakogod... Kao i obicno, u tom mulju pojavljuje se desetine i stotine onih koji pokusavaju da se okoriste haosom... U tome necu da ucestvujem.

Pozdrav i sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Hej dr Ivice ne radin nam to , sta cemo bez tebe
Tarcika svaka cast na ispitu
Zola 29 da te nesto pitam, ja imam sestru u Canadi tacnije Regina je ima gradu i kod nje je sad -20 pa ako si u istom gradu javi
Pozdrav i za sve ostale
Moja mala jos bali i slini meni je ko lakse glede grla ali jos strepim nad njom stalno mislim o onoj vakcini sto je primila da li je to pametno ili ne
A sta da radim kad je obavezno
Moj muz juce otisao na posao sav srecan i najavio dugu noc ali eto ti njega na vrijeme
Kad je dosao kuci pitam ga sta je to on onako snuzden kaze ;na poslu mi niko ne vjeruje da su mi nalazi ok cak su me ubjedili da je to greska , da su mu nalaze zamjenili
Citavu noc nije soavao samo se setao
Ujutro je odjurio dr i postavio pitanje o zamjeni nalaza Uh kako je prosao
Prvo su ga sestre naribale , za nepovjerenje pa kad je dosao kuci i dr nazvao i na kraju mu savjetovao aku njima ne vjeruje da nadje drugog dr
Sad on sav u stidu hoce da propadne u zemlju i naravno mene napadne sto ga nisam zaustavila , zasto sam mu dozvolila da se tako bruka a ja nisam ni znala da ce opet ici dr
Eto nije cestito ni uzivao u svojim dobrim nalazima
Ja sam bolje sa preskaknjima srca , samo da se ne ureknem ali me muci stomak i mucnine, ma uvjek nesto
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Dr. Ivice, iskreno se nadam na nas necete napustiti. Vi najbolje znate da svako daje ono sto ima , a zbog takvih pojedinih primera , moze samo jos vise da vam da snage i volje da zastupate sebe i Vase znanje , sto ovde na forumu je vise nego zahvalno , a da ne spominjem veoma potrebno. Hvala Vam za sve sto ste ucinili i dali svoje slobodno vreme da bi pomogli nama kojima je to ne samo potrebno nego od velike koristi i veoma puno cenjeno.

Peniko, svaka cast za termodinamiku, seti se da se neracuna ono kolko sta pokusavamo , nego samo da li smo nesto postigli ili ne sa nasim ulaganjem.

Pavlov , a i Peniko je pitao gde sam, ja sam u Toronto ,ON. Regina Saskatcewan je dosta udaljeno od Onterija, a vidim da im je malo /toplije / nego nama ovde. Nasmejala sam se za tvog muza , kako je dozvolio sebi da necije misljenje bude jace od njegovih dokazanih rezultata sa zdravljem, ali eto to jos jednom potvrdjuje da mi sebi sve dozvolimo svesno/ne svesno , stavljamo na prvo mesto necije misljenje o nama samima.....

Ja odradi sest sati na poslu i dozvoli sebi da reagujem na svoje misli , kako bi omogucila aritmijama da pocnu da me drmaju do te mere da ne mogu da izdrzim na nogama :o

Majjo samo kad si ti dobro i da zavrsis sa tim poslovima pa da te cujemo malo vise :lol: :lol: :lol:

Svima pozdrav i uzuvajte u toplijim danima , a ja samo gledam kako da izdrzim jos koji dan , dok malo bar ne otopli :roll:
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ljudi, ja se povlacim. Zbog homeopatije, nadrilekarstva, nekulture i
E dr.Ivice ali što ,što vas čudi da
Niko od kolega nije nasao za shodno da reaguje
Ja sam navela kako Vaše ''kolege'' čast izuzecima ima ih stvarno ok.reaguju ,pa prvo sebe treba da iskontrolišu a potom da leče druge :evil: , zato nam normalni lekari ovde i trebaju, a vas je jako malo!
Ako ste tako odlučili ....bar nam po neki put ukucajte neku novost ili nas posetite sa nekim savetom, značilo bi nam!

I ja sam očajna kad pogledam koliko je nevaspitanih ovde ,ali nije moje da ih učim redu, a i koliko lekara,koji se navodno predstavljaju kao lekari a osećam da su nekad poželeli da to budu ali ovde ih niko ne zna jer se predstavljaju kao ......ma da ne nabrajam ima tu raznih psihijatara , lekara ,itd.

Ja sam danas provela trčeći ceo dan i sad mi se spava užasno!....i odoh :wink:

Majoooooooo jel si preživela? Ako jesi javljaj se ! :lol:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Još sutra, a onda krećem ovde u radove.......ali bar ću biti uz komp :lol:
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Minjab, prica je bila na 173. strani, ali sto se tice mog citata, totalno niko na svetu ne bi mogao da skapira o cemu se radi. Stupid Pedja :oops: ...

Sto se Dr. Ivice tice, covek je potpuno u pravu. Za koji mesec ovo vise nece biti "doktor.rs", nego "druid.co.yu" ili "alhemicar.co.yu". Mnogi forumi su totalno skrenuli sa cele price i vec se oseca kako neki ljudi pocinju da koriste celu pricu da zarade ili propagiraju svoje sektaske ideje. Nisam bio tu kada je radila neuropsihijatrija, ali mogu da zamislim...
Osnovna ideja cele ove price je valjda da ovaj sajt sluzi ljudima sa raznim zdravstvenim problemima da razmene iskustva sa drugim ljudima koji imaju iste te probleme i da se pokaze malo solidarnosti i ljudskosti, jer to mnogo znaci i uliva nadu. Naravno jako su bitan deo i ovi divni lekari koji trace deo svog slobodnog vremena da bi malo pomogli i na ovaj nacin i mislim da je Hipokrat bas to imao na umu...
Elem, pojavljuju se neki zlikovci koji pokusavaju da iskoriste ljudsku bedu, neznanje i tesko zdravstveno stanje da bi pokusali da prodaju neki svoj lek ili eliksir zivota, ili otvore vrata "pravog" zivota u duhovnom sjedinjenju sa nekim visim, apstraktnim bicem, pa se onda sve to fino naplati... Znam, imao sam iskustva sa sektama. Skoro sam negde na onkologiji citao neke postove gde se ljudima ispira mozak pricom kako je hemioterapija losa, pa se pozivaju na Lancea Armstronga (biciklistu, koji je btw, primao hemioterapiju i ostao ziv) i Janeza Drnovseka (slovenackog predsednika koji je umro pre neki dan). Sve bi to bila sloboda misljenja i ok, da se na sledecoj strani ne nalaze linkovi na sajtove gde neki zli nadrilekari zeljni brze zarade, ne prodaju cajeve koji lece rak za po 500 evra.
Isto tako je neki lik krenuo da tupi o Bogu, pa je onda neki "drugi" lik postavio link koji usmerava na neki sajt koji (najverovatnije, prodaje Boga za lovu) kao odgovor ovom prvom.
Sad se ja pitam, sta se desava u glavi nekoga ko oboli od nekog karcinoma i vidi reklamu za proizvod koji leci rak. To je njemu slamka spasa...
Sta se desava u glavi nekoga u teskoj depresiji kome se nudi izlaz iz svih duhovnih i telesnih patnji putem Boga i njegovih svestenika sakupljaca materijalnih dobara, posto ni vera vise nije besplatna. Tu ne govorim ni o pravoslavlju ni katolicizmu, niti o nekim vidovima protestantizma, ne pricam ni o islamu, ni o judaizmu. Pricam o sektama.
Zbog svega ovoga, a i jos mnogih stvari, potez jednog lekara kao kulturnog i coveka ciji je cilj da pomogne drugima, je sasvim razumljiv, posto on ne bi trebao da bude neko ko ce da ucestvuje u takvim stvarima. Verujem da sve to jako vredja njegovu inteligenciju, jer da sam ja lekar, osecao bih se jako glupo i lose zbog toga.
Nije problem ni u nevaspitanju, jer se neke stvari iznose iz kuce i to se ne moze spreciti, a niko nece nastradati od toga. Problem je u zlobi i pohlepi i sposobnosti nekih ljudi da na razne nacine spuste rec i pojam "covek" na najnizi moguci nivo. Medjutim, u ovakvoj zemlji cuda gde se Kosovo ili sta god (nemam nameru da pricam o politici, vec o ljudima) brani kradjama patika i laptopova, gde lekari proizvode extasi, gde politicari kradu, a navijaci politice, gde se obecavaju reforme, a kasnije se reformisu obecanja, gde mozes da bijes zenu, gde je normalno kraduckati, gde je normalno platiti ispit, gde je drustvo ispred tebe postavilo sve one koji su gluplji i nesposobniji od tebe, gde su svaku sferu zivota zaposeli kriminalci i neki politicari (ako uopste ima razlike)... U ovoj zemlji je sve moguce, pa ne treba da iznenadjuje pojava takvih stvari koje smetaju Dr. Ivici... Treba da nas boli...
Pozdrav, sad sam pao u totalnu depresiju pisuci ovo :D Ljubim vas sve
Cogito ergo doleo....
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Uh, taman da se iskljucim za veceras, a kad procita Penika , pa ode i ja u depresiju, samo mi jos to fali, da bi bila kompletna.

Moram da kazem, da bas zbog tih svih stvari koje se zbivaju/ne zbivaju , bas zbog toga da zelim da se Dr. Ivica predomisli i ne odustaje od onoga sto jeste , jer kako sam citala svaki njegov odgovor/pomoc svima nama , vise me je ohrabljivao i podsecao da uvek ima osoba koje svoje znanje daju da bi malo ulepsale /olaksale stanje onom kome to treba.
Bas u najtezim vremenima ne sme se ustupati mesto nekome ko to nije zasluzio. Iskreno se nadam da tada i mi imamo da biramo sa zdravim razumom, da li ce mo slusti/citati savete /pomoc od Dr. Ivice ili .....???
Za drugarstvo i druzenje!!!
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

peniko napisao:Sta se desava u glavi nekoga u teskoj depresiji kome se nudi izlaz iz svih duhovnih i telesnih patnji putem Boga i njegovih svestenika sakupljaca materijalnih dobara, posto ni vera vise nije besplatna. Tu ne govorim ni o pravoslavlju ni katolicizmu, niti o nekim vidovima protestantizma, ne pricam ni o islamu, ni o judaizmu. Pricam o sektama.
Zasto se ogradjujes? Licno sam citala na pravoslavnim sajtovima odgovorne i potpisane ljude iz crkve koji tvrde da depresiju ne moze leciti lekar ni lekovi, jer je depresija bolest duse a ne psihe i nju leci duhovnik. Samo su jednu curu koja je bila suicidna za prvu pomoc uputili lekaru. Svima ostalima su savetovali napustanje lekara i lekova i vracanje crkvi.
Kod mislimana je sve to napad tzv dzina. Sekte su jos i bezazlene jer nemaju veliki broj clanova.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Peniko ,svaka ti čast !
Tako si dobar text napisao i objasnio u par rečenica sve od politike do ludila(koje izgleda postaje zarazno)
:lol:
Stvarno svaka ti čast!

Ajd sad odoh na 173-ćupa se javljam :lol: ,

E danas me baš namučiše aritmije ! A od ranog jutra se bakćem sa majstorima za krov koji mi je zimus procureo i daj Bože da uspeju nešto da zakrpe ,savet im je bio -promenite stan !Ko da su to čarape pa ja sad mogu to kako oni zamisle :evil: ,ma........neće da me iznerviraju , odavno sam postala ravnodušna na njih! :lol:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Peniko ,ajd ponovo malo prošetaj do 173 -mene tamo nema ! :lol:

Čekam da ti konačno razjasnim to što si me pitao ,ako ne zaboravim šta beše :lol: dok nađemo stranu! :lol:
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Slazem se Mrs Parker sa tim, ja sam takodje citao, ali svako ima pravo da veruje u ono sto zeli. Uopste necu da ulazim u to. Meni smeta kada neko navlaci mentalno labilne osobe i zaradjuje na njima. Nikako ne bih pokusao da osporim neku religiju niti veru, jer je to individualna stvar, ali
1. Ovo je forum "doktor", a ne forum "pop" ili "svestenik" ili "hodza"... Siguran sam da postoji dovoljno foruma na kojima se obradjuje religija...
2. Niko nema pravo da osporava zvanicnu medicinu, jer u njoj verovatno postoji vise "cudesnih" izlecenja nego cajevima, magnetima, kosmodiskovima (koji izgledaju sasavo, al' prestaju ledja da bole :D ), cudotvornim blatima. Sve mi na pameti Asterix i onaj druid sto lici na Lava Gersmana koji secne 3 grancice imele i svi polete....

MinjaB, nadam se da si bolje. Zajeban je dan za meteoropate...
Prica je ukratko bila da sam ja kukao na prolece, leptirice u stomaku, stalnu napetost i sva stanja (sranja) koja se mogu povezati sa prvim danima proleca, pa si mi ti rekla da cekiram sta se o tome pricalo prosle godine u ovo vreme. I tako ti ja odo' da vidim sta se to pricalo, al' ne nadjo' ga. Hvala ti sto se cimas u svakom slucaju. Ljubim

Sto se Dr Ivice tice (ne bih da mu izigravam advokata), meni je jako zao sto on covek zeli da iskulira sve, posto je toliko divnih i pametnih postova stavio, da sve ovo bez njega nece nikada biti potpuno, ali hteo sam da kazem da razumem coveka u potpunosti i da je do poslednje reci u pravu. I to nije problem foruma, vec drustva u celini. On, ja i mnogi drugi smo revoltirani stvarima koje se desavaju oko nas. Ovaj forum, dok je bio cist od budalastina, je bio jedna od oaza u ogromnoj deponiji elektronskog smeca zvanoj internet prepunoj reklama, virusa i navlacenja. Medjutim kada su se pojavili oni koji su svojim prisustvom zagadili ovo mesto i urusili samu ideju cele price svojom pohlepom, covek je resio da nece da hoda zapusenog nosa i resio da ode.
Pozz
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Jao, kako sam surovo glup :oops:
Sve sto sam rekao tebi minjab, odnosi se na majjau.
Sorry :oops: :oops: :oops: :oops:
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

:lol: :lol:
Idi bre Peniko ,već sam se zapitala dal sam pobrljavila skroz !
Al kad ''Majau'' :lol: :lol: dođe odgovoriće ti !
pozdrav i nedajmo se ! :wink:
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Samo jedan veliki pozdrav i pisemo se sutra
Odgovori