anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zola29 »

Danka , Minjab, vas dve ste udarile po kupovini, svaka cast samo napred...Mogu da zamislim tu posteljinu sa shapicama :lol: :lol: :lol: Ja isto obozavam posteljinu, peskire , pa ih zato puno puta kupim kad ni ne mislim :oops: Danka samo uzivaj kad ti decica dodju, a za hranu i kuvanje , ne sumnjam da ces uspeti da nadjes pas ono sto malisa sme da rucka :P
Za drugarstvo i druzenje!!!
mgk
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 7:18 pm

Post od mgk »

DR Ivice uradila sam OGTT i nalaz je sledeci:
8:00-glicaemia 2.4mmol/l (pre toga popijena solja caja)
9:15-3.2(odmah nakon dorucka)
11:15-4.2(dva sata nakon dorucka)
13:00-2.9(i napad gladi,drhtavica,preznojavanje)
Sta dalje?
mgk
Stalni član
Stalni  član

Post od mgk »

Pavlov i ja mislim da treba otvoreno i i skreno da popricas sa svojim muzem,nista ne resavas nerviranjem,samo ti je jos gore.Nepoverenje jeste ono sto izjeda,bila sam u toj situaciji i znam kako ti je.A mozda gazdarica malo ne govori istinu?Znaci samo jedan otvoreni razgovor..
Majjo bila si u pravu secer mi je strasno nizak ali nema nigde Dr.Ivice da napise sta je moguci uzrok,i kako to popraviti?
Pozdrav za sve na forumu.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Koliko ja znam ( a sačekaj dr Ivicu da kaže da li sam u pravu ili ne), jedino rešenje je da sa sobom uvek nosiš neku čokoladicu i čim osetiš glad da je smažeš (u koliko nisi u mogućnosti da u datom trenutku odmah jedeš). Mojoj drugarici je to dr predložila i znam da ona na taj način izlazi na kraj sa tim problemom. :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav!

Mgk, dalje - kod endokrinologa. Potrebno je uraditi UZ abdomena, proveriti nadbubrezne hormone, uraditi eventialno i CT abdomena.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

cao,drustvo!

neverovatno kako svi imamo iste osecaje,cak i kada ne panicimo! :lol:
i ja imam povremene napade gladi i moram tada da pojedem nesto slatko,tako da ja imam u torbi uvek cokoladicu,cisto da se nadje!ja sam nekako sebi objasnila da mi adrenalin "trosi" vise secera nego mirnim i stalozenim ljudima... :lol:
a,imala sam i osecaj da mi srce brzo lupa,pre nego sto idem u wc... :lol:
minja,ja obozavam lepe posteljine,peskire,PIDZAME...to mi je strasno bitno,da su mi te stvarcice onako "po meri" i sto kaze danka stalno kupujem nesto novo,tako da imam visak,sto ne znaci da cu da stanem sa kupovinom istih...

e,sada da se malo zalim.stigao je na red i poslednji ispit i meni uopste ne ide!mislim,ja i istorija umetnosti?!!ma,nema sanse!meni je taj deo mozga definitivno zakrzljao.a moja rodjena sestra zavrsila arhitekturu i obozava sve to.a,ja,nikako.grcki stubovi,slike,vajari,moravska skola,vizantija...ma,fuj!izvinjavam se svim ljubiteljima umetnosti,ali shvatite me:ja zavrsavam ekonomiju i vise sam nekako "prakticna" i ne umem bas da cenim svu tu lepotu.ustvari,volela bih da idem sve to da vidim,a ne da ucim napamet koja katedrala ima koliko svodova,prozora i td... :-?

ajde odoh jos malo da se patim,pa idem po cerku u vrtic!

pozz :wink:
mgk
Stalni član
Stalni  član

Post od mgk »

Uz abdomena mi je radjen prosle nedelje i sem peska u levom bubregu sve je ok.A zasto ct abdomena?Sada vec panicim,dali mozda pankreas nije u redu?
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

mgk napisao:A zasto ct abdomena?Sada vec panicim,dali mozda pankreas nije u redu?
Zato sto je takav protokol i budi srecna da imas lekara koji to postuje. Nema razloga da panicis. Znam kako se osecas. Mene su posle UZ bubrega poslali hitno na MR pa jos kada su mi dali kontast ja sam mislila gotovo. Bilo je sve ok, samo su zeleli da budu sigurni.
mgk
Stalni član
Stalni  član

Post od mgk »

Hvala sada sam malo mirnija.Meni je uz abdomena u redu,sledece je da uradim hormone nadbubrezne zlezde.Medjutim to mora da saceka do plate jer se sve placa,isto kao i hormoni stitne zlezde i hipofize,kao i uz srca(pitam se zasto onda placamo zdravstveno).Pozdrav za sve.
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Tarcika, ja bez cokoladice nigde, uvek stoji u rezervi u mojoj tasni :lol: :lol: :lol: Sto se tice zadnjeg ispita, ma nemoj ni da mislis da ti ne ide ili ne volis, jednostavno nekad moramo samo da poguramo sebe , ako znamo da je to za nasu zadovoljnost u buducnosti. Zelim ti sto pre i taj ispit da bude istorija.

E, drustvo moje , ja premorena od ove zime i hladnoce , snega...
jedino kad dodjem sa posla ,pogledam malo ovaj forum i odo na spavanje :(

Svima pozdrav!!!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Sto se tice zadnjeg ispita, ma nemoj ni da mislis da ti ne ide ili ne volis, jednostavno nekad moramo samo da poguramo sebe , ako znamo da je to za nasu zadovoljnost u buducnosti. Zelim ti sto pre i taj ispit da bude istorija.

Tarci upravu je Zola ,zar ti nije žao ,a i treba da imaš podstrek ,znaš da je poslednji ispit i samo ''truj'' sebe tim da vidiš kako ćeš da ga otkačiš......Znam da te ne zanima ali znaš kako je mene matematika :evil: (koju organski ne podnosim ,što zbog profesora na faksu ,što zbog nebuloza) interesovala,pa brate kad se mora ,mora se ....još da mi je poslednja,ohooo meraka.

Ajd teraj dalje i javljaj !

Ja u nedelju slavim 10 godina divnog braka ,ustvari nije braka ( braka je manje) ali 10 godina srećnog života sa predivnim čovekom ,pa sam danas jurila neki poklončić i naravno tortu u obliku velikog srca ( imaće 2-3 kg.čokolada-lešnik - samo za moju dušu :lol: :lol: )
Sve Vas pozdravljam
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

minjab napisao: Ja u nedelju slavim 10 godina divnog braka ,ustvari nije braka ( braka je manje) ali 10 godina srećnog života sa predivnim čovekom ,pa sam danas jurila neki poklončić i naravno tortu u obliku velikog srca ( imaće 2-3 kg.čokolada-lešnik - samo za moju dušu :lol: :lol: )
Sve Vas pozdravljam
A ja sam milila da ćeš na kraju da napišeš: Sve vas POZIVAM!!! :lol: :lol: :lol:

Ajd pa neka vam je sa srećom i neka tako i ostane!

Tarči, ne zanovetaj sada kad si stigla do samog kraja! 8) :lol:

Opet nisam nešto "u fazonu", drma pms, ubi me, opet me i grlo boli, sve me živo boli i uuuuuufffffffff MRZIM PMS!! :evil:
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Minjab, neka vam je srecno i tebi i muzu i sve najbolje, a pazi na tu tortu od cokolade :lol: :lol: :lol:

Majjo, a tebe ponovo grlo napalo, znam kako ti je, jer i sama cesto imam problema sa grlom, a sad mi je jos strasnije posto zadnji put mi je rekao dr. da sam postala alergicna na amoksilin, pa me sad strah hvata od bilo kojeg leka. Da li ti pomaze ako ispiras grlo sa slanom vodom ?

Mene uhvatila neka neuroza od ove zime , a ovde svi govore da nam fali vitamin -D. Idim sutra da kupujem i taj vitamin , mozda mi i fali :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Prvo hvala Vam !
Drugo Majče uvek si dobro došla -mene si našla da zezaš :lol: :lol: ,ostali izvolte na tortu iili da šaljem :lol:

Zola nemoj piti vitamine na svoju ruku ,vidi ako možeš da se konsultuješ sa dr.! Ja sam pre za unos vitamina putem hrani ,ali ako se baš mora, onda ok!

Majče pa ti si mi opet nadrljitis ,vidim ja nema tebe nešto ! :cry:
Ajd izdrži .....a i noćas je pomračenje Meseca :lol: .Ja sad čekala KRETEN do 2.43 rekli da tadpočinje ( još smo hteli da idemo na Kalemegdan u opservat. međutim meni se spavalo .....i ja jedva,ali jedva izdržim i izađem na terasu , ali to stvarno može samo debil kao ja ,i vidim da nema Meseca ,on je sa druge strane zgrade :o ....odoh sad da legnem ,al me prošla kriza ,e namučih se bez veze!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Za mene bi bilo bolje da sam otišla na Kališ i da odande gledam mesec, nego što mesečarim ovako uz komp!! :lol:

Ma da, uhvatilo me je grlo opet, ne pitajte me ništa........ :-?

Ljubim vas sve a ja odoh da kunjam.
Odgovori