anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pitanje za dr Ivicu
ja pijem omeprazol vec par godina imam gastritis i gerd ali nema erozija zadnja gastroskopija prije 3 godine
Zasto mi se desi da osjetim tu glad i da mi dodje lose ako ne pojedem nista u tom momentu To je kod mene uvjek tako godinama, i kad sam isla dr zbog toga radila sam gastroskopiju jer je mislio da imam cir a nemam
Nalaze sam vadila prije 14 dana i svi su ok
Od cega covjek moze da osjeti tu naglu glad da se sav trese poslije
Da doruckovala sam u 8 a to mi je bilo u 11h
I jos nesto ja i po noci znam da ustanem da pojedem nesto bananu najcesce i to radim sigurno 20 godina a nisam debela
Potrebno je uraditi OGTT, proveriti funkciju stitne zlezde i dnevni profil arterijskog pritiska. Postoji nekoliko stvari koje mogu da daju ovakve simptome...

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
mgk
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 7:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mgk »

Cao ljudi srecan vam dan zaljubljenih...nadam se da ste svi zaljubljeni
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Minjab, hajde ozdravi brzo i na zasluzen odmor da ides sto pre...

Takodje Vam svima cestitam Dan zaljubljenih !!! :lol:
Za drugarstvo i druzenje!!!
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Hvala dr Ivice ,molim vas da mi pomognete da razjasnim zasto tako brzo ogladnim i tresem se dok ne jedem
Sta je to OGTT stitnu zljezdu mi je provjerio sad kad sam vadila krvnu sliku i ok
A sto se tice pritiska pa prije mi je uvjek bio nizak sad zavisi kad sam pod stresom i skoci
Sad u januaru sam bila u Sarajevu kod svojih i svaki dan sam provjeravala pritisak i uvjek je bio dobar ili nizi maksimalno 110-85 A najcesce105-75 ili 90-75 e jedino dan pred put je bio visi130-90 a toliko sam plakala jer mi je uvjek tesko ostaviti svoje
Ovdje mi je dr provjerio bas kad sam imala aritmije i preskakanja i naravno strah od toga bio je 140-75 za sta je dr rekao da je ok
To mene muci godinama a nikad razlog nisam nasla
Imali to veze sto cesto jedem po noci
Hvala vam puno
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Samo da kakezem da sam nasla na internetu sta je OGTT i koliko sam razumila to je ono kad se kao isprovocira secer , To su mi radili u trudnoci prije 5 godina , ovdje je to obavezno, i bilo je ok Inace da napomenem kod nas kad se vadi krv radi godisnje kontrole ujutro mozes da jedes i popijes kafu pa tek onda vade nalaze da li je to pogresno
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Devojke moje, ja sam u soku.

Juce sam bila kod ginekologa da mi skine KONDILOM.
Mozete onda pretpostaviti kako mi je.

Muz je odmah dojurio kuci i naravno, porice da je on uzrok.
A ja ne mogu ni da ga slusam, ni da razmisljam.

Morala sam ovo nekome da kazem, da se malo rasteretim...

Javicu se kad malo dodjem sebi...
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Uh Jasna nije ti lako ,ali stani malo prvo kako se sve ta bolest prenosi mozda i nije samo seksom
Da li si pricala sa ginekologom o tome
Nemoj covjeka odmah napadati prvo sve provjeri
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Jasna60 napisao:Devojke moje, ja sam u soku.

Juce sam bila kod ginekologa da mi skine KONDILOM.
Mozete onda pretpostaviti kako mi je.

Muz je odmah dojurio kuci i naravno, porice da je on uzrok.
A ja ne mogu ni da ga slusam, ni da razmisljam.

Morala sam ovo nekome da kazem, da se malo rasteretim...

Javicu se kad malo dodjem sebi...
Jel doneo i pare kad je došao kući??!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Izvini, morala sam da se našalim, svaki put kad vidim tvoj nick, ja pomislim na njega i njegovu platu!!! :lol: :lol: :lol:

Treba i on da ode na pregled, ne mora da znači da će imati i on. Moguće je da si to imala dugo i da se tek sada aktiviralo (ima i takvih slučajeva, opadne imunitet i to se razmnoži). Otvoren razgovor i bez optuživanja- mada........ :roll: da se ja pitam..........bolje da ćutim, ali ja sam specifična :lol: :lol: :lol:

Ajd ne sekiraj se i pričaj sa njim. :wink:
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Jasna , nadam se da si se malo smirila od shoka. Pokusaj da pronadjes kako i na koje nacine se to sve moze dobiti, pa ako je zaista samo jedan nacin, tad popricaj sa muzem , vidite sta treba da se ucini , da bi on dobio tvoje poverenje ... ma u zivotu je sve moguce da dodje kad se najmanje nadamo....

Evo mi smo danas izashli ranije sa posla posto je Valentin dan , pa nam je to poklon, sa bombonjerom i ruzama , a ja odma da /vidim/ sta mi drustvo radi :lol: :lol: :lol: Pozdravljam vas a sutra je tu i praznik i zelim svima da se odmorite i da napravite sto prijatniju atmosveru. :lol: :lol: :lol:
Za drugarstvo i druzenje!!!
mgk
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 7:18 pm

Post od mgk »

Jasna znam kako ti je prosla sam kroz to pre otprilike 3.god.Mogu samo da ti kazem da je i meni bilo strasno kada sam saznala,poonome sto ginekolozi tvrde kondilomi se prenose samo polnim putem.Kako je meni muz jedini partner u zivotu mozes da predpostavis kako je tekla prica.Jos gore je to sto on nikada nije hteo kod lekara da to proveri.Kasnije sam procitala u nekom casopisu da se kondilomi javljaju i kod devojcica koje nisu imale odnose pa se posumnjalo da se prenose i nekim drugim putem,to me je malo smirilo ali ostaje sumnja da je meni muz bio neveran,doduse nepotvrdjena ali tu je kao crvic gricka psihu.Moj ti je savet da se ne opterecujes previse time misli na sebe i svoje zdravlje.Imala si kondilom,skinula si ga sada je sve u redu,a prevara ako je bilo neka ide na dusu i na zdravlje onog ko je to uradio.Toliko o tome,i da ima jos nesto ja od tada nemem odnose bez kondoma,sto je sigurno sigurno je.Pogledaj oko sebe zar su muskarci vredni nerviranja,, sto god ti da kazes njihova je poslednja i oni nisu nizasta krivi,misli na sebe.Pozdrav. P.S.Obevezno idi na kontrole jer je HPV odgovoran i za neke vrste maligniteta grlica materice.
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

jasna,samo jednu stvar da ti kazem:

skoro sam bila na kontroli kod ginekologa.prvo sto mi je rekao je da hoce da pogleda da li imam kondilome.sva u cudu sam mu rekla:"pa,taman posla.to bi znacilo da moram da ubijem muza!"
onda mi je on rekao :"eh,da je sreca da se kondilomi prenose samo tim putem!"

tako da pre nego sto opletes po muzu,prvoo se dobro raspitaj sta sve moze da bude 'prenosilac" kondiloma.

to ti kaze jedna veooommmaaa ljubomorna supruga!ponekada mi moj muz u sali kaze:"ne daj,Boze,da si ti musko!tvoja zena bi dobijala batine svaki dan!" :lol: :oops: :-?

pozdrav svima! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

:lol: :lol: :lol: Tarči, bas me nasmeja, prepoznah tu i sebe!! :lol: :lol: :lol:

Jasna, obavezno idi na redovne kontrole u naredna 3 meseca, jer mogu da se vrate........ Hajde javi nam se da čujemo kako si. Nadam se da si uključila razum i da ne donosiš brzoplete zaključke. :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Samo da kakezem da sam nasla na internetu sta je OGTT i koliko sam razumila to je ono kad se kao isprovocira secer , To su mi radili u trudnoci prije 5 godina , ovdje je to obavezno, i bilo je ok Inace da napomenem kod nas kad se vadi krv radi godisnje kontrole ujutro mozes da jedes i popijes kafu pa tek onda vade nalaze da li je to pogresno
Nije pogresno, ako se krv vadi tacno na 2 sat aposle jela. Bitno je da se zna koje vrednosti glikemije posmatramo - naste (na gladno), posle jela bilo kada, ili tacno 2h posle obroka.

Pozeljno je uraditi i RTG gastroduodenuma,kako bi se iskljucio kaskadni zeludac ili neka druga deformacija.

Ukoliko imate hipotenziju, ponekad je moguce da se ljudima poboiljsa stanje posle obroka jer svaki obrok dize pritisak za 5-10mmHg. Ako imate tegobe od niskog pritiska, ne bi bilo neobicno da Vam obrok pomaze.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Kad smo već kod obroka i pritiska, primetila sam kod sebe da svaki put nakon jela osećam nervozu i ubrzan puls. :o

Mislim, nemam one stare tripove :lol: , ne paničim, ali sam to primetila, isto kao i pre obavljanja velike nužde - takodje mi srce brže lupa.
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Znala sam je da cete vi mene utesiti :lol: :lol:

Naravno da sam odsetala i do Googla i nasla sam da se moze preneti na vise nacina - preko posteljine, peskira, brijaca, pa cak i rukovanjem.

Sad se brinem zbog dece, pa sprovodim mere po kuci.

Mgk, sto ti kazes, moram naterati sebe da mu verujem, inace bi bilo jako tesko. Pokusacemo, pa videti.

U svakom slucaju, odlucili smo da se aktivno bacimo na trazenje posla ovde kod nas, jer taj teren ni u kom slucaju nije dobar.

Pa neka onda proba nesto, kad zna da mu JA merim vreme.

U sredu ce mi biti gotov nalaz, jer je poslato na analizu, pa cu vam javiti.

Ne znam samo kako me je ovaj nas dr.Ivica preskocio.
Valjda ce bar ovaj post da aminuje :P :P :P
Odgovori