Zola, naravno da može da bude "zakasnela" reakcija, a isto tako reaguje i Minja.
Prestani da se pitaš i da razmišljaš o tome i onda će i napadi da se prorede.
Peniko, možeš da meditiraš, da primenjuješ tehniku disanja (4+8 )-lepo je opisana na prethodnim stranicama, pronadji, pročitaj i primenjuj, ma ima još puno tehnika, ne mogu ih se svih ni setiti ovako, ali svakako ti sve piše u ovoj temi.
E a sada sledi deo koji sam obećala pre neki dan i koji sam ostala dužna, a tiče se svih nas.......evo kako smo mi (paničari, ex paničari, polupaničari i ostali, izdefinisani od strane lekara

)
Oboleli se žale na telesne smetnje i oni opravdano otpočinju ispitivanja. Medjutim, problem se ne razrešava ni kada oboleli obavi sva ispitivanja kod lekara, načešće kardiologa, internista i drugih specijalista. Najčešće se radi EKG, rentgen, laboratorijska ispitivanja, CT, kateterizacija srca, a ne retko i pregled hirurga. Najčešće je zaključak da su sva ispitivanja u granicama normale. Lekar to saopštava i upućuje nas kod psihijatra na dalji tretman. Nažalost, veoma mali broj obolelih prihvata ovaj savet. Većina ne smatra da treba odtići kod psihijatra, već i dalje smatra da
boluje od teške telesne bolesti koju tek treba da utvrdi.
*da li se prepoznajete u ovome??!

Ja sebe da.

ali srećom, to vreme je, nadam se zauvek, iza mene.
Dalje.... Ova ispitivanja onda smatramo nepotpunim, a lekara nezainteresovanim, pa čak i nestručnim. Zbog toga se obraćamo drugom lekaru od koga zahtevamo detaljno ispitivanje. Tako proces traganja za telesnom bolešću traje predugo. (*naravno, ima i primera gde je to sasvim opravdano, naročito ovde kod nas i sa "stručnjacima" kojim raspolaže naše zdravstvo). Oboleli neretko obave razna ispitivanja po više puta. Dešava se da se oboleli javi psihijatru čak i 37 meseci nakon početka prvih tegoba, a svo to veme provede po ordinacijama i raznim specijalistima i tako gube dragoceno vreme.
Eto, nadam se da ste se i nasmejali čitajući ovo. Ja se pronadjoh u totalu.
Hvala dr Ivici.