anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

zola29 napisao: Da li ako se nanerviras preko mere i posle tri dana to ima efekat za paniku ? jedino to mogu da povezem ili je moguce i iz cista mira da ona samo dodje :wink:
Ovo ti je čist moj primer!! :lol:

Peniko, lekove nikako bez lekara nemoj uzimati i tako "preventivno". Što se joge tiče, ja sam čula da je ne treba raditi u koliko postoje neki srčani problemi.

Mene u tim situacijama zna da primiri Persen, ali ja sam dušu dala za placebo!! :lol: Ja se mogu izlečiti od prehlade i samo gledajući u kutiju antibiotika!!! Mogla bih da tezgarim sa svim kupljenim a neotvorenim lekovima koliko ih imam!! :lol:

Pozz celom društvu, nešto nemam opet inspiraciju.........
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Majjo, znaci moguce je i to, reakcija u kasnjenju :wink: Evo danas sam ko' nova ,kuc, kuc bar za sada. E, pitam se da li ce to ikad prestati ili ce uvek da cuci u nama i ceka priliku da se ispolji u punoj snazi....

Peniko isto se slazem sa majjom, bez dr. nista na svoju ruku. A sto se tice joge , imam dve drugarice ovde koje idu dva puta nedeljno na yogu i kazu da su jako zadovoljne , navodno smirenije. Ja licno probala i odustala , jer nikako mi se nije uklapalo sa vremenom.
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Pitao sam danas mog kardiologa za jogu. Ona kaze da nije nikakav problem, posto je meni srce najverovatnije zdravo (nosim holter koji ce, nadam se, to sutra da potvrdi), a i da nije cula za neke nezeljene efekte. Jel ima neko neku ideju sta jos moze coveka da smiri u tim trenucima i generalno, posto sam dosao do zakljucka da vodim prilicno stresan zivot :( . Ima li neko neka iskustva? (ovo je vise pitanje za onaj "psihijatrija" forum, al' nema veze) Pozdrav
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

E bre, pa bravo majjo. To je onaj mali braon lekic sto smrdi k'o djavo? Mislim da mi je devojka to jedanput dala i da mi je bas bilo super posle toga. I on je ustvari skroz biljni preparat. Hvala Pozz
Cogito ergo doleo....
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Zola, naravno da može da bude "zakasnela" reakcija, a isto tako reaguje i Minja. :lol:
Prestani da se pitaš i da razmišljaš o tome i onda će i napadi da se prorede.

Peniko, možeš da meditiraš, da primenjuješ tehniku disanja (4+8 )-lepo je opisana na prethodnim stranicama, pronadji, pročitaj i primenjuj, ma ima još puno tehnika, ne mogu ih se svih ni setiti ovako, ali svakako ti sve piše u ovoj temi.

E a sada sledi deo koji sam obećala pre neki dan i koji sam ostala dužna, a tiče se svih nas.......evo kako smo mi (paničari, ex paničari, polupaničari i ostali, izdefinisani od strane lekara :lol: )

Oboleli se žale na telesne smetnje i oni opravdano otpočinju ispitivanja. Medjutim, problem se ne razrešava ni kada oboleli obavi sva ispitivanja kod lekara, načešće kardiologa, internista i drugih specijalista. Najčešće se radi EKG, rentgen, laboratorijska ispitivanja, CT, kateterizacija srca, a ne retko i pregled hirurga. Najčešće je zaključak da su sva ispitivanja u granicama normale. Lekar to saopštava i upućuje nas kod psihijatra na dalji tretman. Nažalost, veoma mali broj obolelih prihvata ovaj savet. Većina ne smatra da treba odtići kod psihijatra, već i dalje smatra da boluje od teške telesne bolesti koju tek treba da utvrdi.
*da li se prepoznajete u ovome??! :lol: Ja sebe da. :lol: ali srećom, to vreme je, nadam se zauvek, iza mene. :wink:

Dalje.... Ova ispitivanja onda smatramo nepotpunim, a lekara nezainteresovanim, pa čak i nestručnim. Zbog toga se obraćamo drugom lekaru od koga zahtevamo detaljno ispitivanje. Tako proces traganja za telesnom bolešću traje predugo. (*naravno, ima i primera gde je to sasvim opravdano, naročito ovde kod nas i sa "stručnjacima" kojim raspolaže naše zdravstvo). Oboleli neretko obave razna ispitivanja po više puta. Dešava se da se oboleli javi psihijatru čak i 37 meseci nakon početka prvih tegoba, a svo to veme provede po ordinacijama i raznim specijalistima i tako gube dragoceno vreme.

Eto, nadam se da ste se i nasmejali čitajući ovo. Ja se pronadjoh u totalu.

Hvala dr Ivici. :wink:
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Majjo , znaci /zakasnela/ reakcija :( Hvala ti puno za sve , jer mozda i ne znas kolko Ti i svi vi pomazete nama pocetnicima :o mislim na sebe , a znam da i drugima pomaze samo citajuci Vasa iskustva i dozivljaje i dajuci i nama nadu da ce mo se kolko toliko izboriti sa ovim ili bez toga.
Da , prepoznajem ja sebe isto u ovome sto si objasnila , a posebno proslog leta , kad sam zavrsila na hitnoj i tri lekara svi razlicito misljenje dele , a uz to i medecinu, da bi na kraju rekao jedan lekar:"kako si ti sebi mogla da dozvolis da uzimas tu medecinu koja ti ne treba?". E ,tada sam tek /odkacila/ a panika uzela svoj posao :roll: a uz nepravilne lekove i acid reflux se pojavi, sto dr. kaze da je to isto doprineo i stres.

Danka je dala bas savet sa tim disanjem , ja pokusavam (ne svaki dan) ali vrlo cesto da primenim i tu tehniku. Zato jedino i mogu da kazem samo Velika hvalaaaa svima Vama !!! :) :) :)
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

caos,drustvo!

evo ja stigoh nocas iz Nisa...Bilo je super,toliko sopinga moj novcanik(citaj:mog muza :oops: :lol: )odavno nije pretrpeo!! :lol:

bila sam i na redovnoj kontroli kog ginekologa koji mi je radio intervenciju na grlicu materice(pisala sam o tome,ali ko ce da se seti svega sta sam ja pisala :lol: ) i rekao je da sam spremna za drugu trudnocu.
kazem mu ja za strah od porodjaja,a on meni:"svasta,a uopste mi ne delujes kao osoba koja se necega plasi!bas si mi delovala hrabro kada je bilo "gusto"!" :o :o :o
mogu vam reci da je bas prijala pohvala,mada je samo moja dusa znala kako joj je onih dana kada sam cekala rezultate...

majjo,naravno da se prepoznajem u celoj prici,skoro sam sigurna da se svi ovde tu prepoznaju! :D koliko odlazaka kod lekara prosle i pretprosle godine,vadjenja krvi,testova,snimanja.... :lol: .ja sada kada vracam film,stvarno mi nije jasno kako sam mogla bas toliko sebi da uvucem u glavu trip o bolesti(opasnoj po zivot) koju lekari nikako ne mogu da otkriju! :D
# Tarci
Citat:
koliko vidim da ti je bolje od leka,ali ti(isto kao i ja )"ne smes" da "priznas" da ne ureknes,

Pa jel ti piješ neke lekove? Ja sam mislila samo vitamine!
minja,ne pijem lekove,nego uopste kazem.onda kada sam primetila da mi je bolje i da sam hrabrija,nisam smela to da priznam,cisto da mi se nesto ne izjalovi i da me strefi neki od hiljadu oblika napada panike! :-? neko sujeverje,sta li je bilo,pojma nemam! :lol:

imam sutra ispit pa vam se javljam!

pozdrav svima! :wink:
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Totalno si u pravu majjo, samo se ponekad desi da ti lekari govore da je sve u redu godinu dana, pa ti ipak na kraju otkrijes da bolujes od coxsackieja i da imas izliv na srcu... Da ne davim. Ja sam sada kol'ko - tol'ko zdrav, ali i dalje se ne osecam dobro, te odatle je i moguce da pocinjem da tripujem razne stvari i razne bolesti. U ovom momentu se potpuno pronalazim u toj prici, ali nekad je bilo obrnuto...
Definitivno treba otici kod psihijatra, ali pre toga obaviti sve pretrage. Mene su prvo uputili psihijatru, koji je utvrdio anksioznost, pa sam ja, totalno nemajuci pojma da bolujem od virusa koji je napao srce, plivao, igrao basket, pio puno piva mesecima :-? ...
Sad sam, sudeci snimcima srca i titru 90% zdrav, ali mi se ponekad desava da sedim i da tripujem da ce nesto lose da se desi, iako nemam ni najmanji telesni razlog za to, pa krece panika, pa bromazepam bez kojeg ni u wc ne idem...
Pozdrav
Cogito ergo doleo....
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Pozdrav narode kako ste mi
Ja vas stalno citam ali nisam htjela opet kukati pa sam napravila malu pauzu
Ja sam ok naidju aritmije preskakanja ali hvala bogu ne dugo i prodju ,zeldac me zeza pece me grize , nisam pila omeprazol jedno vrijeme i kiselinu opet tu
Sutra opet moram u skolu pa svojoj baki vec mi je najavila gdje hoce da je vodim Sreca lijepo vrijeme po zeli samo po gradu setati sto mi pase
Sutra mi dr dolazi sa odmora pa cu ga nazvati za termin da vidim da li mi predlaze holter
Uh sto sam teska jos me drma pms
mgk
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 7:18 pm

Post od mgk »

Tu sam i ja i to jos uvek bez dijagnoze.Ali se pronalazim u svakoj vasoj prici,koksaki nemam,valjda bih imala aritmije i povisenu tt,ja imam tahikardije,sutra radim hormone stitne zlezde.Pozdrav svima.
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Ne mora da znaci mgk. Ni ja nemam, niti sam imao nke aritmije koje bih mogao da osetim. Uvek lupanja srca. Nisam nikada imao ni temperaturu... Sve je bilo do 36,8. Proveri ti prvo sve drugo, pa ako ti daju uput, mozes da se pozabavis i cukom. Pozdrav
Cogito ergo doleo....
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Tarcika, znaci bilo je shopiga i lepog provoda u Nisu , a sto je najvaznije sad za tebe d aznas da je sve ok sa ginekoloske strane , zelim ti brzo drugu prinovu :lol: :lol: :lol: Sutra da nam s epohvalis sa ispitom, d aje iza tebe.
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

izvinjavam se greska u kucanju trebako je -shopinga-.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

peniko napisao:Totalno si u pravu majjo.........
Jedna mala napomena, autor onog teksta nisam ja, već mnogo učeniji čovek od mene, a iza svega toga stoji dr Ivica. :lol:

Ali svakako se slažemo da se pronalazimo u onom opisu, jel da??!! :lol:
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Dobro jutro svima
Majo u pravu si,
Imam jedno pitanje za sve ,sinoc sam onako slusala muziku na kom. i nasla Tosine pjesme Boze dragi ko zna koliko sam ga slusala , stvarno je imao andjeoski glas tolko sam se isplakala
SAD PITANJE
Ja znam da na cestama svaki dan gine toliko ljudi ,djece ali zasto sam toliko tuzna kad je on u pitanju
Volim ga slusati ali odmah placem
Mnoge ljude koje poznajem reaguju isto, cak ni moj muz nije ravnodusan, Sta je bilo u tom covjeku da je ostavio toliki trag
Ja sam inace ok moram u skolu , pisemo se kasnije
Odgovori