Kako ste mi danas?
Ja juce bila na VMA, kod izvesnog dr. Radenka Spasica (fin cika). Naravno, uprkos unapred zakazanom i placenom pregledu cekala sam sat vremena, jer je nekih 20 sestara doslo sa svojim vezama. Da poludis!
Nije to sad bitno, nego primi mene covek, EKG super, pritisak nije mogao da cuje, prvo mi je izmerio 120/80, a posle kada je bolje cuo 140/90. Pravo da vam kazem, sumnjam da je bas bio toliki, al ako doca kaze, onda AMIN. Ja inace imam povisen pritisak sporadicno.
Prepisao mi je concor od 2,5mg, pola tablete ujutru u sledecih mesec dana, a ako mi prija da nastavim do kontrole za 2 meseca. Dodao je da ako mi mnogo obara pritisak da pogricka cetvrtinu. Ukinuo mi je propranolol, koji sam ja inace pila jako retko.
Sada sam malo skepticna prema concoru i tom redovnom uzimanju (da napomenem da imam frku od lekova i da ih maksimalno izbegavam, izmedju ostalog i zato sto se plasim alergija na lekove - koji sam ja trip, STRASNO).
Kakva su vasa iskustva sa istim lekom? Da ga popijem?
Inace dr mi je rekao da nema potrebe za holterom, jer i onako verovatno ne bi uhvatio preskakanja i lupanja, buduci da su u mom slucaju retka. Rekao je da sacekam do kontrole, pa cemo videti.
Pozdrav svima!