anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
rca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 18, 2006 7:39 pm

Post od rca »

Dragi drugari,

Kako ste mi danas?

Ja juce bila na VMA, kod izvesnog dr. Radenka Spasica (fin cika). Naravno, uprkos unapred zakazanom i placenom pregledu cekala sam sat vremena, jer je nekih 20 sestara doslo sa svojim vezama. Da poludis!
Nije to sad bitno, nego primi mene covek, EKG super, pritisak nije mogao da cuje, prvo mi je izmerio 120/80, a posle kada je bolje cuo 140/90. Pravo da vam kazem, sumnjam da je bas bio toliki, al ako doca kaze, onda AMIN. Ja inace imam povisen pritisak sporadicno.

Prepisao mi je concor od 2,5mg, pola tablete ujutru u sledecih mesec dana, a ako mi prija da nastavim do kontrole za 2 meseca. Dodao je da ako mi mnogo obara pritisak da pogricka cetvrtinu. Ukinuo mi je propranolol, koji sam ja inace pila jako retko.

Sada sam malo skepticna prema concoru i tom redovnom uzimanju (da napomenem da imam frku od lekova i da ih maksimalno izbegavam, izmedju ostalog i zato sto se plasim alergija na lekove - koji sam ja trip, STRASNO).

Kakva su vasa iskustva sa istim lekom? Da ga popijem?

Inace dr mi je rekao da nema potrebe za holterom, jer i onako verovatno ne bi uhvatio preskakanja i lupanja, buduci da su u mom slucaju retka. Rekao je da sacekam do kontrole, pa cemo videti.

Pozdrav svima! :P
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Mrs_Parker napisao: Joj kako su me gledali, neki se i drali na mene, samo je dvoje lekara bilo prezadovoljno. Sada dobro odmerim kome to pokazujem :wink:
Ha ha ha mogu im misliti kako su im izgledale face, nešto ovako Slika
SlikaSlikaSlika

Opako Slika
rca napisao:Inace dr mi je rekao da nema potrebe za holterom, jer i onako verovatno ne bi uhvatio preskakanja i lupanja, buduci da su u mom slucaju retka. Rekao je da sacekam do kontrole, pa cemo videti.
Ma stavi holter, šta te košta i meni su tako govorili, pa me liječili od želudca, kile i Boga oca čega još, a o aritmiji ništa. Da sam DR Ivicu poslušao ranije i stavio holter(nije i neko opterečenje ali imaš snimak ekg 24h) nebi bezveze progutao konbi pun Gasvana, Gastala, Cisapa, Čajeva od sumljivih travara, pij ujutro čašu vode pa razmuti med to je dobro za želudac, ujutru rakijica to je prijeki lijek(rekao mi neki čiča. ok rakijica ali ujutro bljak, kasni može )....itd,itd,itd.

Sad da je neke države taj dok što me liječio od gastro udara, te uznemirenost nerva Vagusa i još svašta nešto a niđe veze, ostao bi bez licence za rad, jer liječiti nekog od gastro problema tri godine iliti preko 1000 dana a neposumljati u aritmiju, meni to nije normalno.
Moja preporuka stavi holter ništa te nekošta, makar ćeš saznati kako ti srčka radi, da i preporuka ako ikad staviš holter radi sve što i normalno i plus više(uradi tešku vježbu, ustrči uz stepenice itd i zapiši vrijeme kad to radiš ili osjetiš tegobu da bi se znalo radi orjentacije na holteru.
Da još ovo moram reći, donesoh nalaz doktoru koji me liječio od gasova i ostalih ..anja( a morao sam opet njemu, jer ovgdje gdje sam ona je najbolja mož mislit kakvi su drugi) pogleda nalaz i reće, da ima aritmije a ja u sebi kuvam nemogu žensko je a da je muško, ljudi shvatiteme, sa svijih 150 kg kad bi ga uhvatio za vrat skiknuo bi odma :D
Nisam nasilan ali 1000 dana aman ženooo.....i to sve išao svakih petnaestak dana kod nje privatno, da da privatno jer neradi u domu zdravlja nego je internista u bolnici za mentalna oboljenja, a kasnije radi privatno.
Sad možda sam i ja neki baksuz, kad bolje razmislim i jesam, uvijek me maler pratio.
A za maler ima prijeki lijek, ali nikad ga nisam probao :D :D :D :D (koji je to lijek znaće ovo malo muške populacije na ovom forumu :D )
Slika
Slika
Slika
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

za aritmije je ekg-holter zakon!
Nema veze ako neko oseti retko aritmiju, jer ona se ne oseti uvek, to je poenta.
Ali, ako ima aritmije ona ce se svakako pokazati za 24 casa (a da ti to i ne moras da osetis, cak obicno i ne osetis!).
Za pravog kardiologa je holter nesto posebno koristan kada su aritmije u pitanju (sem ako je u toku neki aktni napad pa se vidi i na ekg-u sto je bilo kod moje sestre).

Zato je Dakon totalno u pravu.

Nemoj da te neadekvatnim lekom lece kao sto su mene vise od 15 godina ( i to u cuvenoj ustanovi koja se svako malo ovde pominje), a sve jer nisu hteli da mi stave holter.
Aparat koji niti boli niti je to nesto inavaziono, vec samo jer bi to oni platili ili a mozda i nije to razlog, mozda pojma nemaju, ne znam a i davno to beshe.... onda sam otisla privatno i sve je za cas reseno, da cuknem o drvo.

Ali, ako ti artimije nisu primarne, tada holter i nije bitan.
Pritisak leci obavezno, tvoj novi doca je u pravu sto se toga tice.

Dakon, necu nista da te pitam, ali kanda lek radi posao. ;)
pozdrav
rca
Novi član
Novi član

Post od rca »

Ok, uradicu i taj holter. Mislim da ne moram hitno, zakazacu kod drzavnog dr, pa cu da ceka 3 meseca, pa da vidim.

Da li da pijem ovaj concor i dalje? Danas sam prvi put popila, pa cu izmeriti pritisak kada dodjem kuci da vidim sta se desava.

E, a kada budem "metula" holter, jel taj dan da ne pijem lekic?

Hvala svima na brizi i pomoci! :)
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

danka napisao:Nemoj da te neadekvatnim lekom lece kao sto su mene vise od 15 godina ( i to u cuvenoj ustanovi koja se svako malo ovde pominje), a sve jer nisu hteli da mi stave holter.
Joj ti prođe 5 puta gore nego ja :o

A lijek izgleda fercera protijedile su se aritmije(makar one što osjetim)

Rca, sve ti kažu kad staviš to čudo, nema šta da brineš :wink:
Slika
Slika
Slika
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Poslije svega sto sam procitala ovdje shvatila sam da i ja moram taj holter staviti
Ali imam jedan MALI problem , na samu pomisao da to uradim srce pocne da ubrzano radi i znam kad napravim termin da do njega necu nocima spavati i stalno cu misliti na ona sta ako ...
Ima li lijeka za taj strah, bojim se da zbog straha srce ne poludi vise pa nalaz bude grozan
Da li ste imali ovih problema prije holtera
rca
Novi član
Novi član

Post od rca »

Poslije svega sto sam procitala ovdje shvatila sam da i ja moram taj holter staviti
Ali imam jedan MALI problem , na samu pomisao da to uradim srce pocne da ubrzano radi i znam kad napravim termin da do njega necu nocima spavati i stalno cu misliti na ona sta ako ...
Ima li lijeka za taj strah, bojim se da zbog straha srce ne poludi vise pa nalaz bude grozan

Probaj da razumes cega te je strah, kada je holter u pitanju.
Ne mogu ti na holteru otkriti da ce ti izrasti trece oko ili ne znam sta (bar ja tako mislim :wink: ).
Meni licno, cim zakazem lekara ili holter, vec se osecam bolje, jer shvatam da sam uradila sve sto je u mojoj moci da resim problem.

Nemoj da se plasis! Neces sama sebi upropastiti rezultat, na kraju krajeva, ti ces u ta 24h i spavati, a tada neces, bar ne svesno, moci da utices na srce. Samo hrabro! I pre svega opusteno!
PS. Al me radi ovaj prvi concor, pa sam cool :wink: :D
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Rca nema od čega da te bude strah ili da ti srce ''čudno'' radi.
Ako s e neko nanosio holtera to sam ja, holter ti je spravica koja se stavi kao vokmen oko pojasa ,nalepi ti pet šest ( da kažem kružića od flastera ) na kojima su žičice koje malo smetaju ,ali ako ih dobro poveži i skupe neće se mnogo osetiti ,najbitnije je da ti ne razmišljaš o njemu ,jer treba da pišeš dnevne aktivnosti ,i nema od čega da te bude strah!
Po meni je to jedan od najlakših dolaska do dijagnoze i najtačnijih ( ako imaš ono prethodno) .Tačno će se videti u kom trenutku ti smeta i da li ti uopšte nešto smeta srcu!

Tako da nemoj od toga da bežiš ,ja sam na svoje zahteve svaki put kad sam imala jake aritmije tražila da me odmah stave na holter (ekg holter 24 h) i imali su ljudi tačnu sliku o mom stanju !

Uradi to što pre da bi otklonila bilo kakvu sumnju

Pozdrav

Minja, mogla sam ti ja pričuvati stan hahaha, da odmorim malo!!
Možeš da mi pričuvaš od sestre :lol: , a od ostalog nema šanse ,mogu da ga ostavim na izvolte mogli bi jedino da uzmu komp ,to je najvrednija glupost u mom stanu ! A da nije ,papagaji su mi vredniji ,njih će seka da pazi ko bebe :lol: :lol: Ne sme ništa da im usfali!
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Ja sam prije par godina kad bi imala neki zdrastveni problem uvjek isla dr i nikad nisam od toga pravila bauk Jednostavno mi je to nesto smetalo i ja sam htjela da ga se rijesim i to je to
A sad bojim se dr, zasto je tako sebi ne mogu objasniti
Evo odgadjam ginekologa 16 mjeseci, a kad moram dr ja sam totalno luda samo mislim o tome i u glavi pravim najgora scenarija, pa ni pritisak vise ne mogu da izmjerim normalno Cim vidim mjerac ja puknem , a o dr da ne govorim
Postovani dr Ivice kako se zove ovo moje stanje i ima li lijeka
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

minjab napisao: Možeš da mi pričuvaš od sestre :lol: , a od ostalog nema šanse ,mogu da ga ostavim na izvolte mogli bi jedino da uzmu komp ,to je najvrednija glupost u mom stanu ! A da nije ,papagaji su mi vredniji ,njih će seka da pazi ko bebe :lol: :lol: Ne sme ništa da im usfali!
:lol: :lol: :lol: Ma ne radi se o tome da li će neko nešto da ti uzme, ovo sam ja htela da se "okoristim" da sedim na netu a da me niko ne prekoreva zbog toga!! hahaha

Rca, slažem se i sa Dakonom i sa Minjom.

Pavlov, to tvoje stanje je i naše stanje, anksioznost ili kako god.......
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Ja mogu samo da kazem , da ste vise nego zlatni svi. Jer sve iskustvo koje ste imali pomaze nama / pocetnicima/, mislim bar meni, je punooo pomoglo , da pocinjem razumeti neke stvari i da vidim sta moze / ne moze da sam covek uradi.

Pavlov , ja po svim tim tvojim simtomima i ovo sto ja imam iskustva sa sobom isto mislim kao Majja , ali Dr. Ivica ce ti to objasniti , jer svaki njegov odgovor na ovoj diskusiji , ne samo da pomaze onom ko ga postavi nego pomaze i nama koji smo na forumu.

Pozdravljam vas sve , ja odo na posao iako mi se ne ide po ovom snegu , ali nema drugo. :wink:
Za drugarstvo i druzenje!!!
mgk
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 7:18 pm

Post od mgk »

Cao evo me sa vama ,Majjo nasla sam svoje simptome tu kod vas,ali meni je to pocelo da se desava posle vakcine engerix b.Sada sam u fazi kada se plasim da funkcionisem,nesmem na ulicu,u prodavnicu,posao trpi, a svi u okruzenju pa cak i moj muz kazu da mi nije nista i da sam nesto umislila,pokusavam da ne mislim na to ali sinoc mi se napad javio dok sam sa komsinicom pila kafu.Pocelo je da me bude i sramota.Dali moze neko da mi pomogne nekim savetom?
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Posle koje vakcine!?

Ne znam na koju vakcinu mislis (meni se isto potrefila vakcina koja se vise i ne daje, ona protiv vel, boginja i to odmah posle porodjaja mi je data sto se ne sme, ali je pretila epidemija te daleke godine, a jos nisu skontali pa su mi dali 4X istu vakcinu po dve i sve su mi se primile...)...

Inace, redovno se vakcinisem protiv gripe (godinam) i nema problema da cuknem o drvo.
poz

PS: dok se nosi holter uzimaju se uobicajeni lekovi, a mnogi osecaju tada strah, ali ne mozes se nepresatno 24 sata plasiti, te se opusti - i strah je sasvim normalna pojava.
mgk
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 7:18 pm

Post od mgk »

Mislim na onu protiv hepatitisa b,mada sve vise sumnjam na obolelu hipofizu
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

I ja brinem zbog tog Concora. Godinama pijem 1/2 Propranolola i kardiolog mi je prepisao na dalje Concor. Mnei frka da prestanem piti Propranolol jer mi je on smanjo ucestalost migrena.
Odgovori