anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Evo ovako ,ja sam pila 4 godine (čini mi se ) Inderal ,to je to propanol ,samo grčkki lek .Kad sam prestala prošlo je par godina dok mi se nije dogodilo ovo sa virusem i srcem ,prepisan mi je Concor cor ,ali meni lično nije ništa pomogao ,ali baš ništa ,i terapija Concorom mi je ukinuta !
Svaki lek na drugoj osobi drugačije deluje ,možda će kod vas imati efekta i treba da počnete da pijete pa ako ne valja nikom ništa!A možda i pomogne ko zna? :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

cao,drustvo!

kako ste?

ovo vreme je uzas!jedva naterah cerku da ustane za vrtic...danas idemo do Nisa,malo da mrdnemo onako porodicno...

dakone,koliko vidim da ti je bolje od leka,ali ti(isto kao i ja :lol: )"ne smes" da "priznas" da ne ureknes,jel da? :wink:

majjo,sta ti radis?isti trip sam ja imala jednom...posto mi je puls najcesce oko 80 i preko,jedno vece lezeci opustena na krevetu izmerim pritisak i vidim puls 56!odmah se ja uplasim,i za 10 sekudni lepo ga adrenalinom povecam na 80!kazem ja sebi:"e,dobro,sada je u redu!" :oops: :lol:

minja,kako aritmije?meni su se bile malo pojacale posle onog bronhitisa i temperature,mada se sada sve vraca u normalu.moj dr mi je rekao da je normalno da kada sam god bolesna,da se one malo vrate i povecaju.. :-?

jasna,kako cerka?

zola,pavlov,jel i kod vas stanje malo opustenije?

pozdrav novim clanovima ekipe...

caos! :wink:
rca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 18, 2006 7:39 pm

Post od rca »

Juce sam popila tih pola concora pre podne, uvece oko 21h mi je pritisak bio 115/80 , sto je ok, samo mi je ceo dan puls bio oko 60, sto mi je neobicno, jer mi je ranije uvek bio oko 80+/-. Valjda je to ok...
Malo sam osecala vece zamaranje dok setam, radim. Ne znam da li je to zbog niskog pulsa ili sam se opet istripovala?!

Ajde, popicu i danas, necu bas odmah, jer cini mi se da je mi je ujutru i onako pritisak nizak, pa cu popiti oko 10h, kao juce.

Samo mi je frka da cu morati da pijem taj lek do kraja zivota, uzas!
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

TARCIKA napisao:dakone,koliko vidim da ti je bolje od leka,ali ti(isto kao i ja )"ne smes" da "priznas" da ne ureknes,jel da?
Tacno tako :oops:

rca napisao:Malo sam osecala vece zamaranje dok setam, radim. Ne znam da li je to zbog niskog pulsa ili sam se opet istripovala?!
Sigurno trip evo ja uzimam propafenl, neosjećam ništa da se nešto nenormalno dešava(do sad)
Slika
Slika
Slika
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

@minja, a sto si ti pila inderal pre nego sto si imala ovo sa srcem?
Jel` mozda zbog migrene?
PIam jer je moja snaja tamo u belom svetu jedno vreme dobila i pila Inderal za migrenu (ali neke vece doze i to u kapsulama). Pomagalo joj je za migrenu, ali samo dok je uzimala.

@rca, ja pijem propranolol i moje iskustvo je da svi blokatori u pocetku malo blokiraju uopste, tj malo uzimaju energiju dok se telo ne privikne na lek.
Zar nije i concor jedna vrsta blokatora kao sto je i propanolol, te bi po toj logici i taj lek trebalo da ti pomogne.

@dakon, znam par njih koji uzimaju propafen i zadovoljni su (da pljucnem 3 X, a? :lol: )
poz
rca
Novi član
Novi član

Post od rca »

Dankan,

Jeste i concor beta blokator, ali koliko sam ja razumela dr-a bolji je za snizavanje pritiska. Valjda si u pravu za to navikavanje. Danas sam Ok, samo mi je puls 60 i manje, doduse ne smeta mi to, samo mi je cudno.
Moram videti popodne koliki mi je pritisak, dr je rekao ako mi lek mnogo obori pritisak da smanjim dozu na 1/4.
Ma, ja sam nestrpljiva, sve bi odmah, da mi jedna "carobna" tabletica resi sve probleme u sekundi, a ne moze tako. Praticu jos neki dan puls i pritisak, pa cemo videti.
Mrzim da pijem lekove, zivela priroda i njena lekovitost! Al, valjda ne moze priroda sve da ti resi....

Pozdrav svima :)
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

danka napisao:@minja, a sto si ti pila inderal pre nego sto si imala ovo sa srcem?
Jel` mozda zbog migrene?
PIam jer je moja snaja tamo u belom svetu jedno vreme dobila i pila Inderal za migrenu (ali neke vece doze i to u kapsulama). Pomagalo joj je za migrenu, ali samo dok je uzimala.
Ne zbog migrena ,ja sam u ''toku'' tok čuvenog KOXAki virusa imala tahikardije i puls koji je u stanju mirovanja išao i do 150-160 jedva sam disala ,naravno to su sve pridavali ''SIndromu hroničnog umora'' :o ,nikom ne pade na pamet da me pošalje da odradim viruse,ali ....i tako je meni tadašnji kardiolog dala da pijem Inderal, alli on koliko ja znam ne postoji u kapsulama već samo u tabletama ,to je beta blokator i uvodi se isto polako i ''skida se '' sa njega isto polako !Moguće da je snaji i pritisak visok pa zbog toga!

# Tarci
koliko vidim da ti je bolje od leka,ali ti(isto kao i ja )"ne smes" da "priznas" da ne ureknes,
Pa jel ti piješ neke lekove? Ja sam mislila samo vitamine!

DAkone znači vidiš da ima efekta samo guraj! :wink:

rca beta blokatori svi snižavaju pritisak,ali kad su meni smeli da ga daju sa pritiskom 90/60, pa nekad ovaj gornji bude niži, ali se onda ide ako ne odgovara jedan ,onda daju drugi beta blokator ,mada kod aritmija ??????meni nisu pomogli!

Mene baš nešto muče ovih dana , ali nisam ni prehlađena ništa mi ne fali ,sem njih :evil: ,i da fali mi da sam non stop pospana i usporena ali nisam u kući po ceo dan :lol: - Ne daj se Ines :lol: :lol: :lol:

Eto pozdravljam vas odoh da sređujem stan :wink:
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Tarcika, hajd' lepo se provedite u Nisu i lepo zabavite . Ja sam nekoliko dana bila kao u balancu. E , sinoc vracam se kuci sa posla i osetim da mi lice sve gori od neke toplote . Dolazim i odma po starom da proverim pritisak 116/68/47, a dosta sam se bila umorila . ocekivala sam da srce kuca ubrzano , a ono usporilo. Za sat vremena izmerim ponovo i dodje na 60. Ma nemam vise reci sta je i kako je, jedino da se pomirim sa time da je tako kako jeste i tacka.

Dakone , drago mi je da kod tebe radi medecina u pozitivnom .

Majjo , ti si nam do sada u balancu, samo tako nastavi.

Danka, ja mislim d ami u /belom svetu/ svi imamo migrene manje vise.... :roll: :roll: :roll:

Pavlov , da li si se ti balansirala do neke mere?

Naravno pozdrav novim clanovima , posto sam i sama /nova/. :lol: :lol: :lol:
Za drugarstvo i druzenje!!!
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Minjab, znaci i tebe muci umor ovih dana , ali ipak radis sve sto si namislila , tu smo potpuno iste . Ja dok mogu mogu, kad dodje bas kriza , ali mislim bas kriza da ne mogu da disem, tek tada stanem da obracam paznju i pocinje panikaaaaa...... :( :( :(
rca
Novi član
Novi član

Post od rca »

POzdrav svima!

@danka:koliko ti vec uzimas propranolol? Jel ti to stalna terapija? Stvarno me dovodis u nedoumicu, kada je u pitanju ova moja promena leka? Mogu samo da se nadam da doca nije pogresio. Ja ni Propranolol nisam pila redovno, nego samo kada mi je frka, mada mislim da mi nije bas pomagao. Pretpostavljam da je ovaj concor slicna stvar. Mislim da je doza koju mi je preporucio stvarno minimalna (sudeci prema iskustvima koja sam ovde procitala). Ne znam, sto vise razmisljam o tome sve sam zbunjenija.
Ajde, smiren spasen, sacekacu neko vreme da vidim kako ce se stvari odvijati. Pritisak mi je i veceras ok, oko 110/75, puls i dalje 60. Treba, valjda malo vremena da se organizam snadje sa ovom novinom.
Samo razmisljam, kako se covek skine sa ovog leka i da li se ikada skine?!

Jos jedan veliki pozdrav svima! Nedajmo se :D
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Rca, Uzimam ga par godina, ali sam ga dobila posle nosenja holter-ekg-a.

Sta razmisljas vec o prrstanku uzimanja kada nisi ni pocela. Razmisljaj kako ce to pomoci - to je sada najvaznije.

A moja snaja ga je uzimala jedno 2 meseca iskljucivo zbog migrene i to u ovalnom obliku (uoste nije u ovom koji mi koristimo jer su to bile vece doze) - to ni ja nigde nisma videla u tom obliku - lici na kapsule, a dosta o tom leku znam, to je tamo u UK proizvedeno.
poz
rca
Novi član
Novi član

Post od rca »

@danka, moracu i ja na taj holter sto pre, cisto da proverim o cemu se tu radi. Jedno je sigurno, da ja od ovog concora vise spavam i manje sam nervozna (bar mi se tako cini), sto mi znaci za pocetak.
Idem veceras na koncert klasicne muzike, nada se da necu zaspati :oops: :lol:

Ne dajte se drugari!
Pozzz
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

#rca, odradi taj holter, pa kad budes sigurna da nije nista, bice mnogo lakse.

Ma bice vam svima bolje cim dodje prolece, videcete.

Cerka mi je sad dobro, toliko da sam je veceras pustila da ode u grad, tj. odvezla sam je. Dama je u stiklicama, pa je bole noge od hodanja. Sto znaci da mi sleduje cekanje do 2 sata, a 90% i poziv da dodjem po nju :-? :-?

Zato mi sin vec danima bleji za kompjuterom, tata od njegovog druga je arhitekta, pa mu dao neke nacrte da mu izradi u 3D studiju. Ako bude dobro uradio, platice mu. Hoce covek da zaradjuje. Zlato mamino.

Ovo je sala, nisam od onih majki koje misle da im je dete najpametnije na svetu.

Al' bas mi je drago sto je tako sposoban :P :P :P

Inace sam danas ljuta, pravila sam neke medenjake - narode , k'o kamen. Rekla sam klincima da se slucajno ne gadjaju s njima, odose prozori...

Mozda se cujemo jos koji put veceras
:lol: :lol:
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Evo i mene danas da vam posaljem svima pozdrav i lepe zelje :lol: :lol: :lol:

Jasna , mogu da zamislim cerkicu kako hoda u stiklama , posto meni ni dan dana snije uspelo da sam u stiklama ceo dan :oops: A sigurno da si ponosna na sina i ne vidim nista lose u tome da mu se divis, naprotiv , verujem da nam je to i najveca duznost kao roditelja , da svaku sitnicu istaknemo ako je pozitivna, a ono drugo , pricaj, pricaj, objasnjavaj i nadamo se svemu najboljem da ce nesto i cuti od te price :lol: :lol: :lol:

Joj , ja taman navikla malo na neki red i odjednom danas kod drugarice , bar ja mislim da je iz cistog mira -panika - i to dobrih pola sata . Osetim vrtoglavicu i to dovoljno jaku da sam morala sesti i ni mrdnuti...... Iskuliram ja to nekako jadno, dodjem kuci i sad razradjujem sta i kako.... Da li ako se nanerviras preko mere i posle tri dana to ima efekat za paniku ? jedino to mogu da povezem ili je moguce i iz cista mira da ona samo dodje :wink: Ali ipak nisam uzela nista od medecine sto mi je kao neki plus, setila sam se vas sviju i ponavljala u sebi -ma procice , nece ti nista biti- :lol:
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Nesto bauljam po ovim stranicama mucnim... Tebi minjab bas nije bilo dobro? Ja ne znam kako bih preziveo sve to... Pretpostavljam da si sada neuporedivo bolje nego pre godinu - godinu i po? Svi ti latinski izrazi koji ukazuju na neku bolest, a vezani su za tvoje telo... Svaka ti cast. Btw, sutra palim po holter i vec mi je pritisak 800 sa 800 od stra' sta ce mi otkriti tamo.. :-?
Kakvo, ljudi, misljenje imate o jogi? Meni je neka devojka koju sam upoznao na studentskoj poliklinici (psiho, upoznajem cice kod lekara, k'o moj deda :D ) rekla da je njoj joga pomogla da se psihicki sastavi, posto kaze da je isto imala neki problem sa nekim adeno virusom koji je krenuo da joj smirgla cuku i da je kada je krenula na jogu pocela da vodi normalan zivot i vise ni jednom nije imala napad panike. Ja sam mislio da pocnem da ucim da sviram gitaru, posto nisam nesto preterano naklonjen istocnjackoj i alternativnoj medicini... Da, zaboravih... Koliko je pametno piti lekove za smirenje u svakoj stresnoj situaciji? Nesto razmisljam, ne bih da se navucem, a, sa druge strane, bolje i to nego nekontrolisan napad anksioznosti... Pozdrav
Cogito ergo doleo....
Odgovori