Pozdravljam.
Izgleda da je i kod mene u pitanju anksioznost. Možda i nije ko će ga znati. Negdje sam pročitao o anksioznosti i o paničnim napadima. Čini mi se da mi se javlja u posljednje vrijeme nakon što sam otkrio kako imam intenzivniji osjet kože na desnoj strani tijela.
I to traje već nekoliko dana. Postoje talasi, samo što ne paničarim, nekako mi se javlja tjeskoba, nemir, u izvjesnim slučajevima malaksalost.
Sve mi je počelo u augustu kada sam nakon treninga (fudbalskog) otišao pod hladan tuš. Desilo se dosta toga u kratkom vremenu (gubitak - ali ne potpuni govora, nego otežani) pa su mi dali dijagnozu Moždanog udara, kao što sam napisao u zasebnoj temi.
Osim što treniram fudbal (imao pauzu od dva mjeseca nakon događaja), profesor sam jezika i književnosti, predsjednik udruzenja mladih, web dizajner i programer, aktivan na još mnogo različitih načina...
Kada mi se desio taj 'TIA' (kako su mi pripisali), osjetio sam i trnjenje desne ruke, desnog dijela lica. Međutim u posljednje vrijeme osjećaj LIJEVE strane lica je slabiji, nekako tuplji, da ga takvim okarakterišem.
Kad to dopre do mene, do mozga, kada to registrujem onda se polako javljaju reakcije. Pojavi se nemir i drugi pobrojani simptomi. Neki dan mi je pritisak pao na 90/60 ali je kasnije bilo ok.
Činjenica je da želim što prije 'stati na svoje noge' a inače sam vesela osoba, sklon zezanju, uveseljavanju drugih, valjda jer sam i prosvjetni radnik između ostaloga.
Dosta vremena provodim i za računarom, i to laptopom, ležeći na - upravo lijevoj strani tijela, pa nekad i to dovedem u vezu. A ne znam više...
Bit će valjda ok, samo me nekako neizvjesnost muči