anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

zola29

Post od zola29 »

Evo i ja zelim da se pridruzim vasem drustvu, posto i sama imam paniku , a da dugo to nisam ni znala . Zna se , odma i ovde napravim gresku, posto sam odkucala jednu poruku i posle svatim da je to nova tema . Ne znam da je ponistim , nego sad sam ukapirala kako da odkucam tamo gde zelim , tj ovde . Sve sam procitala i svidja mi se kako se druzite i dajete jedno drugom podrsku u pravo vreme kad to treba , a posebno i za Dr. Ivicu, koji zaista pomaze maksimalno sa svojim strucnim savetima.
Svima topao pozdrav iz hladnog Onterija. :D
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Dobrodošla, ako si panikus na pravom si mjestu Slika
Slika
Slika
Slika
zola29
Aktivan član
Aktivan član

zola29

Post od zola29 »

:D Hvala dakon puno na prihvacanju u drustvo, nadam s eda ce me i ostali ucesnici prihvatiti. Da nazalost se druzim sa panikom ili ona samnom bez mog pristanka, ali sta jke tu je . Jedini izbor sto mi ostaje da gledam sta moze da se uradi sa tim /druzenjem/ a da jedno drugom ne smetamo puno :(
Pozdrav tebi i svima na forumu , drago mi je da sam prihvacena u drustvo .
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Netrebaš se zahvaljivati :D

Ako imaš vremena, pročitaj štasmo mi prošli dosad da ti bude lakše da vidiš da nisi sama a pitanja slobodno postavljaj.

Ćaos :D
Slika
Slika
Slika
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Da , sve sam vec procitala od prve do zadnje stranice. To mi je i dalo snage da se i ja ukljucim. Poznato ti je sigurno da kod nas /panicara/ i slicnim problemima , sve se mora proveriti da bi se mi osecali malo lakse u svojoj kozi. Tako i ja , sve vise ucim i trudim se sto bolje mogu. Problem je sto nekad uspem u tome ,a nekad ni blizu.
Moj problem je nesvesni strah:/sta ako?/ i tako tome slicno. Digne mi se pritisak , do te mere da me , toliko uplasi jer uvek pomislim sad je kraj. Pa kad /prezivim/ ponovo sebi razjasnjavam da sam jos tu. Inace spadam u veoma sensativne i emocionalne osobe, pa sve to zajedno jos vise doprinosi mojoj panici. Evo juce mi se desi na poslu, odjednom toplo lice i neki nemir u telu. Dodjem kuci , izmerim pritisak i ono zna se visok. E sad da li to ima veze i kad se covek premori fizicki ili je to samo panika neznam. :oops:
Pozdravljam vas i drago mi je da se druzim sa vama pa makar i u panici.
zola29
Aktivan član
Aktivan član

zola29

Post od zola29 »

Jos samo da dodam , da sam imala stres test, ali nisam mogla zavrsiti do kraja , posto mi se pritisak digao na 175sa 125, sve mi se zavrtelo u glavi i isljucili su masinu. Moj familijarni Dr. jedino sto je rekao da moje telo tako reaguje na stres. E sad kako se boriti sa tim? ako je iko imao slicno iskustvo ili zna nesto vise o tome, bilo bi mi drago da podeli sa nama .

Pozdrav i prijatno svim diskutantima.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ćao Zola( jer mogu ovako bez 29 :lol: za ubuduće dugačko mi da pišem :lol: ), dobro došla prvo!

Pročitala sam tvoje postove, i činjenica je da moraš da se boriš PROTIV , straha.Kako ,e sad to je kod svakog različito ,mi ovde nismo klasični paničari (ljudi jel tako ,????) Mi se uglavnom iskukamo jedan drugome kad osetimo ,neke organske smetnje ,e sad ima nekog ko se malo više prepadne ,i polako smo sa pojedincima iz društvanceta ,to počeli da prevazilazimo.
Kad ti bude teško tu smo! :wink:

Samo da Vam se javim ja imam još goste za slavu i ....

Jasna, koji ti je to antibiotik ,na bazi penicilina ili nije? A što se tiče naočara,ja već pet godina se vodim da nosim naočare ( na vozačkoj) dva put su me zaustavili i opomenuli zbog toga ,kad gledam nešto čkiljim ,i ....kupih lepe naočare i nosim ih mesec dana i potom bacim ,ne mogu smetaju mi na nosu!Lakše mi da buljim .... :lol: :lol: :lol:

Šta ste odlučili za doček gde ćete?
zola29
Aktivan član
Aktivan član

zola29

Post od zola29 »

Cao minjab! Hvala ti na dobrodoslici, a ujedno prijatno sa gostima . Sigurno da mozes da mi se obratis sa -zola- sasvim dovoljno, 29 je bilo samo zbog registracije .Da to mi je poznato da se moram boriti sama , a ujedno mi je drago da sam sa vama i da mozemo jedni druge podrzavati , ma sta da je u pitanju. Nasmejala si me za naocare, ja isto vec trecu godinu nosim naocare kad radim i bezbroj puta ili ih zaboravim pa ne znam gde su ili ih ispustim i napravim dodatan racun...

Topao pozdrav tebi i svim na forumu. :D
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

E drage moje, ja vise nisam u godinama da mogu da NE nosim naocare. Jednostavno - bez njih vise ne vidim (dobro).

Antibiotik je Pancef. Doktor je rekao da nije na bazi penicilina, ali sam ja na internetu procitala, da oni koji su alergicni na penicilin treba da ga uzimaju sa oprezom. I tu je moja prica o njemu zavrsila.

Danas cu da odem kod moje doktorice da mi prepise Hemomicin.

Sutra pocinje raspust, ali sad ima nesto novo, moramo par dana raditi sa decom i za vreme raspusta. Ne zna se ko je vise besan - mi ili deca.

A za novu godinu - home, sweet home...
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

cao,drustvo!

zola,dobrodosla u nasu malu druzinu!ako nista drugo,bice ti prijatno u nasem drustvu,veruj mi.ovde mozes da pises o svemu i svacemu,i lepomi losem sto ti se desava(uostalom kao i svi) i ja mislim da je ustvari to ono najbolje ovde!

e,ja isla juce do Cacka ,sa cerkom i muzem,da cerkica primi poklon od Deda Mraza( :D ) iz firme mog muza.posle svega malo svrljasmo po gradu i mogu samo da kazem da se praznici osecaju mnogo vise u vecem gradu nego kod mene. :( kod mene okitili cetiri gola drveta u centru(bar da su nasli neku jelku) i to je to! :-? prodavnice nisu menjali radno vreme,sto je veoma cudno s obzirom da svi hoce da zarade koji dinar vise ovih dana!ja sam odlucila da ovih dana svrckam bar po Krusevcu i Kraljevu,da se malo "osvezim"! :lol:

kako je kod vas?majjo kako si ti?dakone?jasna?
minja,kako aritmije?meni malo preskace ovih dana kada sam dugo na hladnoci,valjda,pojma nemam!a jos sam se malo i prehladila onog dana kada smo kitili vrtic,bila sam tri sata na nekoj promaji,pojma nemam!
jel te zvali za posao?moj telefon jos uvek "cuti"... :-?

ni ja ne znam gde cemo za docek,ali zadnjih godina najvise volim da budem u porodicnoj atmosferi,mada su mi dosli kumovi za praznike iz inostranstva,pa "ocekujuju" neku ludju zabavu,valjda... :lol:

pozdrav svima i cujemo se! :wink:
zola29
Aktivan član
Aktivan član

zola29

Post od zola29 »

:D Tarcika, hvala puno na dobrodoslici u vase malo drustvance. Zelim ti da te prodje prehlada i aritmije , kako bi ti bilo za sve ove praznike sto lepse i udobnije sa tvojom familijom i sa svima s'kim si u drustvu.

Ovde se isto oseca da nastupaju praznici , a posebno u prodavnicama , redovi u nedogled.... A o kicenju da i ne govorim, sve bljesti i sve je okiceno i drveca i jelke i balkoni.... Ja licno moram cesto sebe da opominjem za ove praznike , bas zbog tih aritmija i uzbudjenja.... ali to je zato sto nisam u Srbiji medju svojima.... a nemoze puno puta uskladiti zelje i mogucnosti.

Svima na forumu srecni i veseli nastupajuci praznici i da vam bude maksimalno kako sami zelite i zamisljate....
Amenhotep
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 12, 2007 10:36 am

Post od Amenhotep »

Pozdravljam.

Izgleda da je i kod mene u pitanju anksioznost. Možda i nije ko će ga znati. Negdje sam pročitao o anksioznosti i o paničnim napadima. Čini mi se da mi se javlja u posljednje vrijeme nakon što sam otkrio kako imam intenzivniji osjet kože na desnoj strani tijela.

I to traje već nekoliko dana. Postoje talasi, samo što ne paničarim, nekako mi se javlja tjeskoba, nemir, u izvjesnim slučajevima malaksalost.

Sve mi je počelo u augustu kada sam nakon treninga (fudbalskog) otišao pod hladan tuš. Desilo se dosta toga u kratkom vremenu (gubitak - ali ne potpuni govora, nego otežani) pa su mi dali dijagnozu Moždanog udara, kao što sam napisao u zasebnoj temi.

Osim što treniram fudbal (imao pauzu od dva mjeseca nakon događaja), profesor sam jezika i književnosti, predsjednik udruzenja mladih, web dizajner i programer, aktivan na još mnogo različitih načina...

Kada mi se desio taj 'TIA' (kako su mi pripisali), osjetio sam i trnjenje desne ruke, desnog dijela lica. Međutim u posljednje vrijeme osjećaj LIJEVE strane lica je slabiji, nekako tuplji, da ga takvim okarakterišem.

Kad to dopre do mene, do mozga, kada to registrujem onda se polako javljaju reakcije. Pojavi se nemir i drugi pobrojani simptomi. Neki dan mi je pritisak pao na 90/60 ali je kasnije bilo ok.

Činjenica je da želim što prije 'stati na svoje noge' a inače sam vesela osoba, sklon zezanju, uveseljavanju drugih, valjda jer sam i prosvjetni radnik između ostaloga.

Dosta vremena provodim i za računarom, i to laptopom, ležeći na - upravo lijevoj strani tijela, pa nekad i to dovedem u vezu. A ne znam više...

Bit će valjda ok, samo me nekako neizvjesnost muči

:-?
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Amenhotep ( morala sam prvo nik da ti ispišem jer :o teško da bih ga ponovila ponovo :lol: :lol: :lol: ) prvo ćao, stiže nam prosvetar u društvo ,super i veliki pozdrav!

Što se tiče tvog problema, imali smo poznanicu koja je student medicine ( tada bila) i odjednom joj se oduzela cela leva strana od glave do pete, primljena je sa dijagnozom šloga, ali .....posle par meseci ispitivanja i ''ispravljanja'' njenog stanja nema veze sa već pomenutim ,to je došlo i prošlo, i nikad više nikakvih problema nije imala!

Tarci ,dođi kod nas da vidiš kako je sve okićeno i veselo, a i počeo je za klince novogodišnji vašar, pa klizalište prelepo na Trgu....ma svašta nešto ,!

Ostali ......gde ste?

( Majo kucni nešto ,otišli mi gosti da znaš ,i kad možeš zvrcni ili kucni )
zola29
Aktivan član
Aktivan član

zola29

Post od zola29 »

Amenhotep, nadam se da se ti osecas bolje od kako si se javio. Posto vidim da si obavio dosta nalaza i ako je sve uredu , a isto ti se desava anksioznost ili panika ili sve skupa , tada si pronasao pravo drustvo . Ja sam nova ovde , ali drustvo mi je jako drago , a posebno sto svako zeli da pomogne i da doprinese svoje znanje /iskustvo.

Svima topao pozdrav i da vam bude sto udobnije za sve ove praznike.

Evo sad sam vas sve pozdravila , pa zatim da se iskukam i trazim pomoc , podrsku ili sve zajedno.
Veceras sam htela da oribam kupatilo i odjednom osetim da mi se sve :roll: vrti u glavi. Izmerim pritisak kad ono :158/88/101 inace mi je pritisak urodjeno nizak tako da je ovaj bas da me obori sa nogu. Posto imam ativan05ml, stavila sam pod jezik i za pola sata priisak se spustio na :104/65/85. E da li je to sad anksioznost , panika ili je to od te hemikalije za kupatilo ili je sve zajedno. Ne znam , ali znam da mi se tako isto desilo u augustu i zavrsila na prvoj pomoci u bolnicu, d abi posle svih ispitivanja rekli da je panika. Mene zanima da li od panike moze tako naglo pritisak da se podigne ? Sta je najbolje , sta pomaze u tim trenucima i kako se ponasati da bi sebi pomogao?

:oops: Izvinjavam se na tolikoj opsirnosti, a nisam znala krace da objasnim. :) Ajde moje novo drustvo ako mozete pomazite sa savetima /iskustvima.....
Sve vas pozdravljam i topao pozdrav ....
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

cao svima!

zola,naravno da pritisak moze naglo da skoci(cak i da varira) na nervnoj bazi.meni je svojevremeno znao da skoci na 170/100 i da posle bensedina od 2,5 mg padne na normalnu vrednost.kod mene je ta vrednost 100-110/60-70.pitala sam mog kardiologa koji je samo odmahnuo rukom i rekao:"pa,naravno,da moze da skace pritisak,kako "radi" adrenalin..."nemoj da brines,meni se hiljadu puta slosilo odjednom i nicim izazvano... :lol: :)

ja sam danas bila na priredbi u vrticu i bilo je super!posto sam sve snimala,nisam ni ukapirala da mi je cerka bila sjajna! :lol: :D mozda i bolje da nisam,posto bih sigurno zaplakala od srece!kada smo gledale kuci,lile su suze srece kao kisa!!!

minja,jel ti se javljala majja?

dakone,jasna...??ostali?

caos! :wink:
Odgovori