anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Pozdrav.

Zao mi je Majo sto nije uspjela terapija.

Kako se on osjeca, imali ikakve druge alternative, nije moguce da nema??!!

Bice sve dobro nakraju vidjeces :D
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

cao,drustvo...

kako je kod vas?

majjce,kako si ti?jel prosao onaj prvi nalet tuge?posle one tvoje poruke pojasnjenja,ja nekako imam nadu da ce sve da bude dobro,ali stvarno tako mislim!pokusaj i ti pozitivno da mislis...kako je MM?jel on uspeva da ima nadu?jel nije pao u bedak(mislim ogroman)?
javi se,tu smo svi,da te ohrabrimo...

minja,jel i ti cekas da se jave?uopste nije dobar osecaj,jel da?ja sam prvih par dana skakala sa WC solje :o :lol: na zvono mog mobilnog!
juce sam ih zvala da saznam nesto vise,ali mi rekose da je politika banke takva da se nikakve informacije ne otkrivaju do odredjeog datuma!samo tog dana i kraj!nije mi bas lakse,jel ne znma ni kada je taj dan ni priblizno... :-?

dakone,sta ima kod tebe?jel radis?

jasna,mrs.Parker,ostali,kod vas?kako je?

odoh da ucim 'upravljanje menadzmenta kvalitetom'.toliko formula u zivotu nisam videla na jednom mestu! :-?

ej,jel rekoh ja vama da sam polozila jedan ispit i dobila 10?!e,pa,volim kada me dobro krene godina... :wink:

pozdrav svima! :wink:
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Majjo zao mi je sto cujem takve vesti. Da li postoji neka alternativna terapija. Meni je lekar preporucio par adaptogenih biljaka koje uticu na viruse. Glavne nisam uspela da podnesem pa sam i od ostalih odustala.
Mozda da probate...

@Taricka
Hvala sto si me se setila. Nasla sam novu doktoricu. Neuro-psihijatar i psihoanaliticar. Za sada mi se svidja rad, mada smo na pocetku. Problem je samo naci AD koji podnosim i od koga se ne plasim. Koristila sam Miansan a sada ga vise nema i nece ga proizvoditi. Osim sto mi se u glavi cuda desavaju, temperatura i ostalo je klasika. Nova problematika je spavanje tek kada svane. Ne znam sta cu sa tim.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

:D :D :D :D :D :D

Nije sve tako crno, sad ću da vam copy današnja dešavanja koja sam već postavila na gastro, ali pošto smo ovde "naši" :lol: i pišemo o svemu, red je da uletim i ja sa nekim lepim vestima KONAČNO!! :D

Hej (sada ću i ja konačno u Tweety-nom fazonu sa smajlićima ), samo da vam javim da smo bili danas u bolnici i da dr kaže da je sve sjajno, da je rezultat odličan i da mu samo ne ide u prilog razvoj tehnologije i osetljivost testova!!!

Da je radjena kontrola na testovima koji su se koristili pre dve godine, bio bi sigurno negativan!!

Izem ti tehnologiju i dostignuća, kud baš tu da napreduje!!

"Pročitala" je rezultat kao "slabo pozitivan", nije predložila nikakvu dalju terapiju, samo normalan život bez masnog, gaziranog i alkohola.

Kontrola za 3 meseca, da se proprate transaminaze i da se eventualno uradi PCR, koji će kako stvari stoje, ovoga puta biti o ličnom trošku, ali to je rekla da zavisi od toga kakve će biti transaminaze i da će se o tome dogovoriti naknadno.

Eto, nije sve tako crno!!! :D :D :D

LJubim vas sve, puno mi značite i drago mi je da se ovde može pričati o svemu, i o lepom i o ružnom!! :wink:

A sada odoh da iskuliram malo, jer sam pravo sa vrata sela za komp da javljam svima lepe vesti, pa se vraćam da iščitam vaše poslednje postove, jer ih ovih dana zaista nisam čitala sa pažnjom :oops: i nemam pojma šta se kod vas dešavalo (bila sam previše ubijena u pojam svojim stvarima i ne stigoh da mislim i na vas :oops: nadam se da se ne ljutite, sve ću nadoknaditi, obećavam :lol: )!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

minjab napisao:Majo ne znam ništa dok mi ne jave ( ako mi se jave znači primljena sam) ne znam da li i sutra ima test????? Ali sam jako zadovoljna kako sam uradila ,pre vremena i prilično precizno!
:lol: :lol: :lol: Pa nisam ni sumnjala u tebe!! :lol: :lol: :lol:

Da li je suvišno da kažem da se tako i ja uspaničim pa onda uradim pre vremena?? :lol:

Jel si išla i drugi dan na test? Ima li novosti?

Tarči, kod tebe?? Hoće li biti nešto od tog posla??

Mrs Parker, za sada ne preporučuje dr ništa, a i jetrene su skroz ok, tako da videćemo...... :wink:
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Nisam znala da se i hepatitis kontrolise PCR-om. Neki moji doktori ne vole te nalaze, kazu da su preosetljivi a da do kontaminacije lako dodje. Ko ce ga vise znati :o
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Evo konačno da vam kucnem,rešila sam detaljno da dignem kuću u ''vazduh'' ,pa ne stignem ni da pogledam u komp.Ali mi ne prija tolika aktivnost ,juče posle pranja prozora poče da mi preskaače ko ludo :evil: i onda se odmorim do danas ,a danas malo sporiji ritam peglanje! :lol:

Tarci skačem ,nego šta nego skačem :lol: al ajd nek prođe malo vremena ,ma sve mislim da će pozvati!

Majo vidim guraš i sva sreća što su koliko toliko pozitivni rezultati.Biće to dobro ,pa mora ako se trudite

Mrs.Parkernisam ukapirala ( ma sve sam izmešala :oops: izvinjavam se stvarno) ali da se ne vraćam ,zar nemaš i ti aritmije ,ili sam se stvarno prešla!Pitam zbog ovog što si gore navela, terapije!Ajd u dve crte :oops:
Pozdrav za sve

Dr.Ivice pa gde ste nam vi!?
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

@Minja
Nemam aritmije, imam tahikardije i prolaps mitralnog zaliska. A ja sam ona sa dugogodisnjim koksakijem, kojekakvim boreliozama i tuberkulozama, Sjegrenima, Lupusima (dokazanim a opet pod pitenjem), Hasimoto, ispadi u vidnom polju, nesanice, vrtoglavice....
Poslednja dijagnoza je da su antitela stistne zlezde napala mozdane strukture. Normalno, ne pada mi na pamet da se lecim od toga mega Pronizonima.
U stvari se nisam ovde dobro ni predstavila jer sam postavljala pitanja na drugim mestima dok nisam otkrila ovaj kutak.
Sada kada pogledam sta mi je dr Ivica odgovorao po nekada, uplasim se. Jednom mi je na pitanje rekao nesto u smislu... sta radis ti na netu, hitno kod doktora :D
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Pa zato meni nije baš bila poznata tvoja situacija,al reko da nisam preskočiladokle si stogla sa lečenjem ,u stvari šta je od svega toga tačno jer prosto ne mogu da verujemda te baš sve spopalo?
Tarci i ja imamo prolaps i aritmije od oštećenja od virusa (ma poznata priča već svima :lol: ) ali mislim da Tarci više nema ''preskakanja'' bar nam se nije skorije žalila.
Ajde javljaj šta se kod tebe događa!
Pozdrav :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav svima.

Tu sam, treniram, lecim narod, ama rutina kao i obicno. Pisem po forumu, gde mislim da ima mesta za moj savet ili slicno. U petak odoh u Nemacku da ucim Svabe jujutsu i macevanje :) Vodim i suprugu, letimo preko Pariza, pa u Bremen...

Nego, gde cete ljudi za Novu Godinu? Ajde cik da mi se neko javi u novogodisnjoj noci na mobilni, neverovatno, imam najmanje 5-6 poziva svaki dan od ljudi sa foruma, ali niko od mojih "panicara" da se javi :)

Cujemo se!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ma dr.Ivice ja bih se prva javila ,ali zamislite scenu da me još čujete i preko mobilnog :o , pa stvarno........imam utisak da bi ste pomislili samo još iz frižidera da izlet :lol: .A i nema smisla zbog supruge , šta žena da pomisli ,taman ,Maju je bar upoznala a mi ostali........ :lol: :lol:

A za Novu god. obećavam da ću se javiti (mada u ponoć zveknu svi mob.)a kao i svake godine verovatno ćemo na dan odlučiti gde ćemo, ali po svoj prilici ,napraviću krkanluk u kući i buljiti u tv.Hteli smo u Atinu na doček 3 dana ,ali nama mesta sve rezervisano, ma baš me čudi kad se odlučim ja na nešto ,da to krene kako treba :lol: :lol:

Eto tako ,dr.Ivice ako nam date amin, mi Vas zovemo svaki dan po više puta :wink: , šallim se naravno ,ali stvarno ,sa nama ste ''najviše'' a još nas ni neznate :cry:
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

@Minja
ja sam odustala od lecenja. Jedino na cemu radim je nesanica i psihicka stabilnost. Cak ni na forumu ne pitam cesto jer bih svaku nedelju mogla pitati nesto novo. Ne radim vise i zivim kako mogu. Plasim se samo vecih pogorsanja stanja. Ovo sa vrtoglavicama, propadanjima, lelujanjem poda, osecaja da se krecem kada u stvari stojim, je za mene veliki udar na postojece stanje. To me bilo vratilo do lekara ali ne za dugo. Kada sam dosla do toga da MR glave tumace suprotno, opet sam odustala. Nista ne moze biti jednostavno, bar kada sam ja u pitanju.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Taj osećaj ''kad sam ja u pitanju ne mož da krene na dobro'' mi je poznat! :lol:

Ali jel ti propadanje i vrtoglavice zbog psihe ( ja ne znam kakav je osećaj ,ali znam od Maje da je grozno) ili ti je nešto u vezi zdravlja ili slično ,onda moraš da lečiš .Ma i ovako moraš da lečiš,teško je živeti a da ne možeš normalno da se krećeš! :cry: Kako ideš po gradu,na posao isl. to je kod tebe ne izvodljivo ako stalno imaš vrtoglavice!

E hvala Bogu ,bar to nisam imala prilike da doživim ( mislim na vrtoglavice) ,mada dosta mi je i aritmija ,kao zubna bolest :x !

Ajde čujemo se !
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Dr Ivice, nadam se da mogu ovde da vam postavim pitanje. Pojavili su mi se novi otoci na skocnim zglobovima sa unutrasnje strane. Na ove sa spoljasnje strane sam navikla i oni se povlace posle spavanja. Ovi sa unutrasnje strane ne mrdaju. Otok pocinje 1-2 cm iznad zgloba i spusta se skroz do tabana ali petu ne zashvata te se tu pravi udubljenje. Sam zglob se uopste ne vidi a otok je veci ispod zgloba. Na zglobu i ono malo iznad kada pritisnem pojavi se udubljenje a ispod zgloba je tvrdo i boli pri jacem pritisku. Sami zglobovi me tinjajuci bole ali ne samo ti nego i kolena ali to mi je cesta pojava pa nisam obracala paznju.
Kada malo povezem stvari... zadnjih meseci me povremeno boli desni kuk kao da je nagnjecen. Ne pravi nikakvih problema pri hodanju, mogu i u turskom sedu, samo boli ako legnem na njega.
Kome bih ja trebalo da se obratim, posto sam bila cest gost i na nefrologiji i na reumatologiji a i na kardiologiji.
Mozda da prvo proverim laboratorijske analize pa onda da vidim.
Sve ovo pitam jer nemam snage ni do jednog lekara doci a kamo li setati.
Nije mi prvi put da imam otoke zglobova ali ovakve ne. Kao mala sam imala purpuru, a ceo zivot mi oticu mali zglobovi prstiju na ruci ali su ti otoci crveni a ovi ne.
Uf sto napisah pisanije... :o
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Mrs. parker, tvoji su simptomi isti kao moji. Samo sto meni oticu uglavnom naizmenicno. Vec godinama. I jos uvek ne znam zasto. Jedino sto mi se poveca sedimentacija, a ostali nalazi su uvek u redu.

Ja sam se tako razbolela, da vec 2 dana ne radim. Upala besike, takva da ne smem da se maknem od kupatila. Juce sam pocela da pijem Baktrim i naravno Baralgin, ali moracu kod urologa, jer ne prestaje. Garant opet imam Esherihiu.

Sutra sam trebala ici sa cerkom u Novi Sad, ali nema sanse ovakva. Danas sam zvala da mi odloze pregled. Dali su mi doktoricu na telefon i rekla je da je nalaz Holtera u redu. Aritmije i dalje postoje, ali da se ne brinem. Za 6 meseci da dodjemo na kontrolu.

Sad odoh malo u horizontalu. :lol: :lol: :lol:
Odgovori