anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

A ja sam taman otvorila temu da ti poželim sreću sutra, a vidim ti si me preduhitrila!!! :D :D :D

Javljaj mi obavezno sutra!!! U koliko sati ti počinje to??

Pozz, svima :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Majo u podne.....Pa posle odoh sa kumom na kafu i čim stignem javljam ti se odmah! Mada se ništa sutra neće znati! Al ne sekiraj se - javljam se! :lol:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

minja,srecno i od mene!!!

samo opusteno i sa verom u sebe!podigni samopouzdanje na najvisi nivo!!! :D

javi se!

pozz svima! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Samo da vam se javim na brzaka, totalno sam :cry: :cry: :cry: :cry:

Gotov je PCR i na žalost, pozitivan je!!! :( :( :(

Replikovao se virus 6 meseci nakon terapije........................... :cry:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

MAjo :o :o :o :o čiji PSR? Ja sam nešto propustila jel MM? Pa ne mogu da verujem?

JA sam uradila test ,zadovoljna sam....ali se bojim ovih sa vezama!Eto toliko ,čekam da se jave ,ako položim ,ako ne ,onda ništa!

Idem jer sam sva smorena,valjda sam toliko bila napeta i prepadnuta da kad sam završila samo sam splasla!
Čujemo se
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

majjo,nije valjda?!?!MM-ov?ni ja nisam u toku,mislila sam da je sve to iza vas i da je sve ok!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

kada budes smogla snage,javi nam se!imas nasu pordsku,ne znam koliko ti je to od pomoci,ali nisi sama!!!

minja,izvini sto pitam opet,ali jel tajna koji je posao?pusti mi PP,ako zelis da pricas pojedinosti...

zelim ti,istom snagom kao i sebi,da pobedis te sa vezama!!!

pozdrav svima!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Da, da......... MM-ov kontrolni PCR koji se radi 6 meseci nakon terapije je pozitivan. U prevodu-džaba terapije. :( :( :(

Nije baš džabe, smanjio se broj virusa u krvi, ali džaba ga bilo, kada je još uvek tu....... i uvek će i biti i namnožavati se......... :cry: do neke nove terapje......MOŽDA?! :cry:

Minja javljaj za posao šta je bilo!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Majo ne znam ništa dok mi ne jave ( ako mi se jave znači primljena sam) ne znam da li i sutra ima test????? Ali sam jako zadovoljna kako sam uradila ,pre vremena i prilično precizno!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Nisam u toku, nadam se da ne pisete o hepatitisu?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dr ivica napisao:Nisam u toku, nadam se da ne pisete o hepatitisu?
Na žalost - pišem. :cry: :cry: :cry:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Majo ,i šta sad dalje......... :cry: ? Jel sad ponovo lečenje ili šta? Pa ne mogu da verujem onu golgotu ste pregurali i stvarno sam mislila da je kraj?
Ajde kad imaš vremena kucni! Ljubim te!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Dobro, ako je PCR metodom dokazana replikacija, potrebno je jos kriterijuma za dobijanje prava na interferonsku terapiju. Kolike su transaminaze? Jel radjena biopsija?
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dr ivica napisao:Dobro, ako je PCR metodom dokazana replikacija, potrebno je jos kriterijuma za dobijanje prava na interferonsku terapiju. Kolike su transaminaze? Jel radjena biopsija?
Ne preporučuje se ponovna terapija (bar ne u njegovom slučaju), jer je pre terapije bilo malo oštećenje, fibroza je bila 1. stepena, a i snizio se broj kopija virusa u krvi (pre početka je bilo 1 500 000 kopija po mililitru krvi, a sada ih ima manje od 2000, što jeste dobro u svakom slučaju, ali terapija nije bila učinkovita do kraja). Mada, za njegov genotip (1b) statistika kaže da je terapija uspešna tek kod 20% pacijenata. :(

Postoji jedan program (ako tako mogu da nazovem to), "maintenance" koji podrazumeva interferonsku terapiju ali samo sa 1/4 od pune doze i može se koristiti dugi vremenski period, a služi održavanju niske viremije, ali to se preporučuje pacijentima sa težim oštećenjem jetre (održavanje u životu).

Pacijentima kao što je MM se ne preporučuje, jer se tim "pumpanjem" interferonom ipak virus ojačava i onda je manja mogućnost delovanja neke eventualno sledeće terapije- nova, neka trojna, bi trebalo da se izbaci na tržište 2010. Pogotovo što je i sada, nakon ovih 48 nedelja pod udarnim dozama pegilovanog interferona virus ipak "pobedio" terapiju, znači ojačao ga, a samim tim i izmutirao, i ovako mu je već u startu smanjena šansa da ga "ubije" i tom nekom novom terapijom, a daljim nastavkom ovom istom, bi ga samo još više ojačao, pogotovo sada jer je mutirao. :evil:

Tako da, za sada nema nikakvog leka, a iskreno mislim da nema ni nade (kada uzmem u obzir ova naučna istraživanja), već samo preostaje da se nada da se virus neće mnogo osiliti, da se neće brzo replikovati, a na MM je da se hrani i živi zdravo, izbaci iz života sve što na bilo koji način ugrožava ili otežava rad jetre, kako ne bi bila opterećena i kako ne bi dozvolila virusu da se "širi" (upotrebila bih ovde drugi izraz, ali nije primeren ovom forumu :oops: :lol: ).

Eto, Minja i ti si dobila ovde odgovor. Tako stoje stvari, ne baš sjajno.... :cry: Toliko borbe-ni za šta! I ne samo ni za šta, nego i za težu neku sledeću eventualnu borbu. To bi bilo suma sumarum. :cry:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Pa ja stvarno ne mogu da verujem :( !
Kad budeš na netu tj.na MSN kucni mi na mob i eto mene ,ako ti je lakše da se ispričamo !

Ajde i drži se ,ja te ne pitah kako ti je mama u celoj ovoj gužvi? I na kraju kako si ti :( , ne vredi Majo moraš da izdržiš ,a znam te (upoznala sam te ) čoveče jaka si ,borac si ( za razliku od mene koja odustajem čim ne ide onako kako sam zamislila :oops: ) i znam da ćeš se izboriti !
Ako treba nešto cimni me slobodno!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Nadam se da ce biti u redu. Ipak je statistika na strani pacijenta.

Sve najbolje!
Odgovori