anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Dakone pa ti si skroz lud,dobro si nam se vratio pa da imamo čemu da se nasmejemo( naravno Maja i ja smo za lupendaranje nenadmašive :lol: )

Lepo si objasnio, Mr Parker, evo da dodam ,što sigurno znam ,a vi me ispravljajte.Tarcika ima organski problem sa srcem ,ja imam organski problem (videla si da sam pisala da je srce oštećeno od virusa i reaguje ha,kad mu se kako hoće ,što mnogo sputava normalan život) ,i ostali su tu i tamo što od nerviranja što od ko zna čega .Htela ne htela svi imaju neki strah,ali nema osobe koja se nečega ne boji,u to ne može niko da me ubedi .....pa onda smo svi ili anaksiozni ili depresivni ili....

E sad bitno je da to ne preraste u ozbiljnu fazu ,kad ne može da se kontroliše.Hvala Bogu ovde smo svi bili u fazi kad smo pomogli jedni drugima ,kukanjem,pričom ,podrškom i naravno savetima dr.Ivice.

Tarci ,ajd i ti sa nama u baraku , :lol: :lol: ,nema mi Maje da vidim dal je ona za baraku,ali stvarno nas dve ne možemo da se organizujemo skoro 2 god (ili sam preterala)
A i dr.Ivica mora da potvrdi dal je to taj ''lokal'' ili sam omanula! :lol:

Majče ,kako je :cry: :cry: :cry: ! Ajd nam kucni nešto molim te ,da vidim samo dakle si stigla.
Da te utešim meni sad ode drugarica ,a za vreme dok je bila ovde osetila sam u guši preskakanje ,ma koji me đavo spopao par dana.....a baš imam akciju ove nedelje u vezi ''odbrane'' zoo-vrta i nekih životinjica :oops: ,šta ću kad sam više poverenja stekla u živuljke nego u ljude,znam nije za pohvali ,but......... :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Samo za DR Ivicu :D :D :D

Slika Slika Slika Slika Slika

A ovaj zadnji je taman za mene, taman imam kila da mogu komotno početi da se bavi stim :D Slika
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Meni danas manje preskace, cim je dr Ivica pomenuo terapiju, ja ne moram ni da odem kod kardiologa........ :lol: :roll:

Nego, jel ste culi tuznu vest da je jutros poginuo Tose Proeski!! :cry: :cry: :cry:

Bas mi je zao, zao, zao.....nemam volje ni da pisem, javljam se kasnije. :cry: :cry:

Pozz za sve!!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Dakon, hvala. Na zalost, i moj "gabarit" je takav da vise gravitiram sumou nego leprsavim borilackim vestinama.

Pozdrav svima.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
simv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2007 9:48 pm

Post od simv »

Cao svima :)
Imam jedno pitanje a mozda i vise...
Jel ste vi svi imali neki virus pa su vam ovo posledice ili o cemu se radi?
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

tarcika napisao:da se ne ponavljam za odgovor Mrs.Parker jer sve se slazem!i nama fali po nesto fizicki,ali verovatno da smo psihicki jaci-to nam ne bi bio toliki problem!a,normalno je da see covek rastuzi kada mu iz dana u dan nije dobro:bilo stvarno ili na nervnoj azi!
samo,ne valja tuga da se "neguje" dugo.nadjite i radite stvari koje vas cine srecnom!
Kod mene je problem nastao suprotnim smerom. Bolovala sam fizicki a bila jaka psihicki i nisam se dala. Radila sam na sebi, ucila, borila se, bila kreativna, dobijala nagrade. S vremena na vreme bih posustala a onda se dizala i nastavljala. Bila sam maskota mnogih radionica sa mojom bastenskom stolicom koju sam nosila da izdrzim npr. vikend radionicu. Neke sam skole i lezeci pratila. Ali slabost tela je napredovala svakim danom i polako sam morala da odustajem. Sportski sam tip, maratonac u svemu a morala sam i od Thai chi-ja da odustanem i ako mi je sjajno isao.
Ja nemam napade panike. Imam jedno dve godine blagu vrtoglavicu i nestabilnost, smeta mi osvetljanje i buka haoticna. Tahikardiju ne fermam, temperaturu isto tako, ali me iscrpljenost unistava i bolovi. Umorim se dok telefoniram. Spremanje rucka je postala misaona imenica, setnja... od nje se odmaram min. dva dana. Samo mi more, tj. plivanje prija jer ne osecam svoju tezinu koju cini mi se da na potiljku nosim.
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

Mrs.Parker,sve razumem.
ali,imam jos jedno pojasnjenje.da li znas da se depresivne osobe upravo osecaju umorno,iscrpljeno,nemaju snagu za obicne stvari.pada im tesko cak i ustajanje iz kreveta.bukvalno se FIZICKI osecaju bolesno.ne sporim fizicku bolest,ali nije iskljuceno da je ta fizicka bolest uticala na tvoju psihu.cim postoji bar jedna fizicka aktivnost koja ti ne smeta,onda se trudi da je sto cesce upraznjavas.
i ja sam imala utisak da se mnogo umaram od setnje,ali sam vremenom shvatala da se ustvari umorim od brige,napetosti,ocekivanja napada panike u setnji,pa samim tim mi se srce brze "umaralo" i puls je isao do neba!
moras da pokusas i da nadjes mogucnosti da ides negde na plivanje i da sve cesce ides na bazen.tako ces povratiti kondiciju,sigurna sam!pa,plivanje je bas aktivan sport i tu ucestvuju svi misici...

simv,nisu svi ovde imali virus(to je slucaj kod minje i mene),ali koliko sam shvatila svi su imali neki "okidac" za napade.pokusaj da se setis sta je izazvalo tvoj prvi napad panike(to moze da bude i nesto na sta nisi obratila paznju)..

minja,majjo,kako ste vas dve?

dakone,ti si cudo,majke mi!tvoj smisao za humor(narocito na sopstveni racun) me odusevljava! :D
izgleda da smo mi panicari u sustini bas zabavni ljudi,samo smo vremenom postali dosadni sa svojim pricama o "umiranju"! :wink:
pozz :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

tarcika napisao:Mrs.Parker,sve razumem.
ali,imam jos jedno pojasnjenje.da li znas da se depresivne osobe upravo osecaju umorno,iscrpljeno,nemaju snagu za obicne stvari.pada im tesko cak i ustajanje iz kreveta.bukvalno se FIZICKI osecaju bolesno.ne sporim fizicku bolest,ali nije iskljuceno da je ta fizicka bolest uticala na tvoju psihu.cim postoji bar jedna fizicka aktivnost koja ti ne smeta,onda se trudi da je sto cesce upraznjavas.
i ja sam imala utisak da se mnogo umaram od setnje,ali sam vremenom shvatala da se ustvari umorim od brige,napetosti,ocekivanja napada panike u setnji,pa samim tim mi se srce brze "umaralo" i puls je isao do neba!
Tarci, mnogo mi se dopada tvoje vidjenje stvari - potpuno si u pravu, a ja nikada tako nisam razmisljala. Ali se apsolutno slazem sa tvojim obrazlozenjem, depresija je tesko stanje, neki ljudi se ni ne kupaju kad padnu u depresiju, sve im je tesko i nisu ni za sta zainteresovani (tada predju u apatiju).

Mrs Parker, ako mozes, nateraj sebe i idi plivaj. :wink:

Mene su sinoc opet ubila ona preskakanja, ma bukvalno nisam imala ni 10-15 normalnih otkucaja i onda BUM jedan, pa pauza i onda se unormali narednih nekoliko i onda opet grune. Interesantno je bilo to sto sam popila Persen i u roku od pola sata-sat, to je prestalo da mi se desava!! :roll:

Inace, juce sam bas imala veliki stres, prvo onu tuznu vest, a kasnije, na putu ka kuci, imali smo sudar (ako se tako moze nazvati!!?). Udario nas je neki lik otpozadi, ali to cak nije bio ni udarac, vise nas je samo malo "potkacio", ali sam ja bila totalno opustena i u tom momentu sam osetila tako ostar i jak bol na sred ledja u kicmi, da sam mislila da se u zivotu vise necu pomeriti. :o Onda sam ubledela, pa je pocela da me boli glava, da drhtim, pa mucnina. Da sam kojim slucajem glavom udarila (a nisam), mislila bih da imam potres mozga. :o

Ljudi moji, da ste me samo videli kako sam se istripovala, nisam smela da se mrdnem. Srecom, sve je ok, ali me ledja i dalje bole, kao da sam prikljestila neki nerv?!! :roll: Ali sam se uplasila onoliko............ :o :o :o :o

Minja kakko si ti?!! Sto te nema??! :roll:

Pozz svima! :wink:
simv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2007 9:48 pm

Post od simv »

tarcika napisao: simv,nisu svi ovde imali virus(to je slucaj kod minje i mene),ali koliko sam shvatila svi su imali neki "okidac" za napade.pokusaj da se setis sta je izazvalo tvoj prvi napad panike(to moze da bude i nesto na sta nisi obratila paznju)..
Meni se javljaju problemi posle vojske...ona me je unistila :-?
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Nesto sigurno postoji, tarcika je u pravu. Nesto sto tisti organizam, a toga nismo svesni.

Potrebno je potruditi se i pronaci taj uzrok. Onda je sve lakse.

Ko ono rece da smo verovatno zabavni ljudi. Pa naravno da jesmo. Gde bi nam bio kraj, da nemamo toliuko duha. :P :P :P

Meni otpade "pozadina" od onih inekcija.
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

simv,JEDNO VELIKO IZVINJENJE TEBI!
nisam dobro pratila i mislila sam da si zensko!IZVINI,MOLIM TE!
valjda sam mislila da zene cesce imaju ovaj problem,ali nase muskarcine:dakon i DR.IVICA,su mi pokazale suprotno! :wink:
izvini,jos jenom,od sada cu da zapamtim da si ON! :wink:
samo guraj napred!

jasna,cula sam da neke obloge od rakije pomazu za "pozadinu"...

majjo,tebi kada krene jedan stres,za njim ide jos njih,jel tako?nikada nije jedan i sam?! :lol: tako je i kod mene.. :-?

minja,javi se...

pozz svima! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Da, da...bas tako........ :lol:

Taman kad resim da se posvetim svojoj auri :lol: lupi me tamo gde uopste ne ocekujem!! :evil:
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Taricka,
i ja sve razumem. Ali nisam sigurna da ti mene razumes. Na pocetku su svi mislili da je depresija u pitanju jer nisu mogli naci uzrok. Pila sam antidepresive par godina i isla na psihoterapiju ali to uopste nije uticalo na moje stanje osim sto sam bila malo flegmaticnija u odnosu na okruzenje. I sada ja posecujem psihijatra, cak sam isla i kod vise njih i niko ne misli da imam depresiju i da je ona uzrok mog stanja. Ono sto kazu je da sam anksziozna ali kao reakcija na stanje koje trpim. Svi lekari od infektologa, reumatologa, psihijatra do nefrologa smatraju da ispod koksakija, borelioza, tuberkuloza, Hasimotoa i ostalih dijagnoza postoji primarna sistemska bolest i cekamo da se "potpise".
Sigurno je da sve ovo utice na psihu, pa da me zub boli 15 godina odlepila bih, ali psiha nije primarna. Nemam razloga da se umorim u setnji, setnja me iscrpi, nekada moram sesti na trotoar. Nemam ocekivanih briga i strahova da bih mogla u napred pripremiti teren za umor. Ja se bukvalno secam dana i prilika kada sam se u poslednjih 15 godina osecala pristojno, ne dobro i normalno, no pristojno.
Evo u subotu ima seminar u mojoj organizaciji koji traje 6 sati. Ja nemam strah od toga no moram naci nacina da fizicki izdrzim tih 6 sati sedenja bez kragne za vrat npr. Ma volim ja to, pa ne bih se trudila, ma bice lepo, dobar mi je odziv, predavac dolazi iz Slovenije, tema je sjajna, idem ja, radujem se tome, al znam cenu koju cu platiti.
Mozda je tesko da se razumemo jer nemamo iste probleme. Prosle godine sam osnovala udruzenje, pa smo imali medjunarodnu konferenciju za koju sam ja sve organizovala, normalno od kuce, na svecanom otvaranju sam bila sjajna, sve je islo kao podmazano ali sam ja bila na anlgeticima i opet pod bolovima sa temperaturom. Ma niko ni posumnjao nije da mi je lose. I danas mi ne daju da napustim vodjstvo u udruzenju jer misle da je moja energija nezamenljiva.
Nemam ja strah da udjem u avion i odletim na neki seminar od 7 dana, sama u nepoznato okruzenje i drustvo. Snadjem se ja super... al trpim. Vise i ne znam kako izgleda biti normalan...
Mozda i niste pratili moja pitanja na drugim topicima al necu zaboraviti kada mi je na jedno pitanje dr Ivica odgovorio da ne trosim vreme na netu no hitno kod lekara. Ja isla al opet zaplet ko iz spanskih serija...
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

p.s.
imam ja jedno 20-tak dijagnoza potvrdjenih al nema olaksanja ni sa terapijama ni bez njih, no konstatni lagani pad i pogorsanja. Svake godine ja prikacim nesto novo...
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Evo me...

Ma kod mene juče užas, jedva sam se sastavila od aritmija ,i to iz čista mira popodne ,pa sam onda sebi nadrukala glavu od tuge kad sam videla kako je stradao onaj mučeni Toše, pa sam onda dobila još neku informaciju iz mog društva za zaštitu životinja.....Eeeee, a to vam je osoba kao ja se bavi humanitarnim radom :o ,ma to je ironija ,svaku muku sam preplakala i iskidala sebi nerve.

Naći ću neko kukičanje ili slično pa da me Bog vidi!

Majo, pa kako bre toliko da te snađe, e stvarno ja ne znam šta se ovo sve događa! Ajde oporavi se potreban mi je tvoj neki ''biser''!Nadam se da je sa kičmom sve ok!
Odgovori