anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ja se ovih dana osecam sjajno, apsolutno mi nista ne fali, puna sam snage i elana, niti mi zuji, niti mi se vrti, srce mi vise ne preskace onako a nemam ni tahikardije.
Jasna60 napisao:Ovaj nas doktor, otkad je poceo da putuje po svetu, postao je pravi saljivdzija. :P :P :P

A da krenemo i mi?

:roll: :roll: :roll:

Jel mi dobro ide??!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja to mogu i bez putovanja!! 8) :lol: :lol: :lol:

Crni humor!!

Kod mene stvarno nista novo, i dalje me zeza onaj zub, ma necu da kukam, bolje da cutim!!!

Jasna izdrzi, sta ces kad mora tako da bude!! :(

Ja jedva cekam 15.10. da KONACNO krenu sa grejanjem, ovo je nepodnosljivo!!! :-?
simv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2007 9:48 pm

Post od simv »

dr ivica napisao:Gusi me. Vrti mi se u glavi, Steze me u grudima i imam bol u levoj ruci. ponekad me probode tako da ne mogu da udahnem i mislim da cu da umrem. Imam neku cudnu osamucenost kad hodam. Povremeno me zadesi jak napad kaslja i kao da ne mogu da progutam pljuvacku, kao da mi nesto stoji u grlu. Trne mi pola lica i mali i domali prst na ruci. Nocu cujem kako mi srce lupa ako lezim na levoj strani, a malo manje kad lezim na desnoj. Srce mi preskace, ponekad odjednom osetim da je preskocilo, pa skocim sa kreveta. Obliva me hladan znoj, a cesto imam i osecaj da mi lice bukti... Bojim se da cu da dobijem ili slog, ili infarkt. Ili oba odjednom.... Ili cu da se ugusim...
Evo ja se otprilike ovako osecam jedino sto mi se ne vrti u glavi,nisam osamucen,ne kasljem.
Mogu samo da dodam: Ruka mi ispada iz ramena,noge i ruke su mi led ledeni!
Jel opasno ovo ili da ne brinem? :)
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

simv,tako se osecalo(ili se oseca) bar 90% ljudi na ovoj temi! :wink:
samo polako,opusteno,pokusaj da kuliras sve i da se zabavis nekim poslom(najbolje fizickim),ali kreni onda kada se dobro osecas fizicki(ali na nervnoj bazi :wink: :lol: )...
majjo,i kod nas hladno..uzas...a kod nas se uopste ne zna kada ce da krene grejanje,a i kada krene to bude tako slabo da se i ne oseti...tesi se da ce kod tebe da bude mnogo toplije nego kod mene... :lol:
jasna,sto se mora-mora se!sta da se radi!bice ti bolje-to je sigurno!
meni cerkica zaradila neki stomacni virus ili neku infekciju u vrticu,pa ne ide u vrtic vec celu nedelju,tako da nemam bas puno vremena za pisanje...sada je dobro,sve je proslo,ali nece da ide u vrtic do ponedeljka.
kada sam je vodila kod lekara srela sam jednog njenog druga iz grupe sa majkom i to zbog istih problema.sutradan odem u vrtic da kazem vaspitacici zasto ona ne ide,kada ono onaj mali u vrticu! :-?
e,ljudi,roditelji su haos!salju bolesnu decu u vrtic,kaslju,kake kao blesavi,slinave,ali nije bitno:oni daju decu vrtic,verovatno po onoj logici:"ako je moje dete bolesno,sta me briga za ostalu decu"!
moje dete propustilo lutkarsko pozoriste u vrticu,ali nema veze jer sledece nedelje imaju zabavu.pravice zimnicu u vrticu! :D

ja cekam da mi krenu predavanja,pa opet u krug!ali dobro,ovo mi je zavrsna godina tako da sam pri kraju.imam jos 6 ispita i praksu2 do kraja skole!!!!

nadam se da nisam mnogo nepovezano pisala,mada me cerka prekida na svaki minut! :lol:

pozdrav svima pa se cujemo! :wink:
simv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2007 9:48 pm

Post od simv »

Sada mi je kao lakse :)
Moracu da procitam sve postove detaljno...hteo bih da saznam nesto vise o ovom stanju i kako ga se resavati.
Da li postoje sanse da se trajno resi ovaj problem?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ako pod "trajnim" podrazumevate funkcionalni zivot, porodicu, posao, putovanja, sport, rekreaciju - makar i sa lekovima, ili bez njih - DA, POSTOJE SANSE ZA RESENJE.

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Evo me sa novim biserom :lol: :lol:

Odemo MB ija juce da sacekamo moje na aerodrom ,i to namerno sat vremena ranoije ,da popijemo picence ,da ja ''osetim '' aerodrom u drugom smislu ,a ne onako kako ga ja vidim ( jadan ovaj moj MB, pa da je znao da ce ovo ozeniti.....) i sedimo mi tako a meni samo kuva po stomaku ,e pa lepo mi se zgrada gadi.I tu ja ukapiram da nema sanse ni u zgradi da budem ,ma mogu ja da se vozim avionom ,nije to problem ,nego meni 10 dana presedne za dva sata leta, pa dzaba ga bilo! E sacekasmo ih mi konacno i pobegosmo ,glavom bez obzira :lol: :lol:

Pozdrav svima nisam kuci ,pa je zato kratko!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Minjab, kako Vam nije zao, ja bih se preselio da zivim na aerodromu kad bih mogao! E, sledeci put kad krenete tamo (da letite ili da nekog ispracate ili docekujete), Vi prvo popijte Klometol, uzmite Ksalol i pola Propranolola, pa onda da vidimo da li ce ista da Vam se desi. I drzite u ruci flasicu sa vodom, natezite je kadgod osetite da Vam je lose, disite mirno i razmisljate o svim lepim stvarima koje cete da uradite u buducnosti.
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

UUUH mene sama priča o avionima slomi, evo znojim se nevjerovatno odmah me hvata klaustofobija, treba sjesti u onu ekonomsku klasu gdje smo poredani kao sardine u konzervi :o

Minja neplašim te nego samo da vidiš da i ja imam fobiju od aviona i to je sad trenutno stanje prije sam ulazio u njega kao u auto uopšte ga nisam registrovao, ako mi vjeruješ.

:wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ma da vam kažem, znate koji je to osećaj , recimo kao da treba nešto da vam se desi pa iščekujete , i smo vam kumbulja po stomaku onako neka nervoza.Bar da kažem ,strah me toliko da ću da svisnem i počnem da se gušim - NE, nije, nemam taj osećaj, bar ne kad dočekujem :lol: , al kad bih išla :o .....ne znam ,zato i ne odoh ove godine nigde!

A dr.Ivice kako da popijem propanolol, zar on sme da se pije tako ,ja znam da kad sam inderal pila da su mi uvodili po četvrtinu, pa pola....i ukidali su mi isto tako?A,da i još nešto jel Ksalal isto što i Xanax ili nije,za to mi treba recept- ne mož' čovek ni da se smiri na svoju ruku! :lol: :lol:
A ako hoćete dr.Ivice,ajde sa nama da letimo,bila bi nam čast,ne bih (i nisam ) tako reagovala kad smo išli sa društvom,nego samo kad putujemo sami!Nije mi bilo sve jedno,ali sam nekako drugačije podnela! :lol: :lol:

Samo još nešto ,pa da se nasmejete.Kako izgleda kad napuštamo hotel ....-let je popodne- Svi iz grupe i moj MB,ostavimo kofere, odu na plažu ,kupaju se ,zezaju se i ceo dan im prođe ....A ja, :lol: :lol: :lol: za to vreme ,kad se napusti soba u 12h, sednem u hol i čekam ,nabijam sebi nervozu razmišljajući i čekam ,i čekam ....i kad se svi vrate zateknu me u istom položaju u kom su me ostavili na stolici.....užas!I tad hvala Bogu bar nije se dogodilo da imam aritmije ,još da me i to strefi.....e onda bi pukla :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: E Minja, ti si stvarno lik koji me od srca nasmeje uvek!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Tacno te zamisljem kako sedis i cekas dok se ostali kupaju!! :lol: :lol:

Ksalol i Ksanax su isto, ali nemoguce je bez recepta. Evo, ja imam recept, al necu da ga uzmem!! :lol: :lol: :lol:
Boze, sad se setih devedesetih i "valjanja"!!! :lol: :lol: :lol:

Meni srce preskace, kao da je tudje..grozan je osecaj, ali ne panicim od toga, samo me nervira i imam onaj trip da olaksam proces kad se nakasljem?!!! :roll:

Inace, kod mene ti je isto stanje kao i onda......nista se nije promenilo!! :lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ma moze propranolol jednokratno i ceo, a kamoli pola. A ksalol - pa moze bez recepta, samo treba da poznajete privatnog apotekara ili da malo zazmuri :)

Ljudi, ja letim 29. u podne za Minhen, pa za Washington. Eto, ako nista drugo, mozete da dodjete na aerodrom :lol:

Pozdrav svima!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

A,Majo, šta kažeš sednem i ko luda Dida 4-5 sati ko ukucana sa vizijom kako ću preživeti! Ma cirkus, ja i oni penzosi što ne smeju na sunce ( godište, cirka, (prosek) 79)i tako mi sedimo ,oni pričaju ko im preteko iz generacije ,a ja ...... :o ,i matorci bre orniji od mene! :lol: :lol: :lol:

Dakon ,ma ni ja se nisam plašila, avion mi je bio omiljeno prevpzno sredstvo ,al šta bi posle bombardovanja od kad krenuše svi moji problemi ,što zdravstveni ,što umišljeni.....

Dr.Ivice ako nađem prevoz (pošto imamo jedan auto) eto mene sa šačicomlekova ili ako Maja hoće da mi pozajmi rewcept za ksalol, pa stižem da vas razveselim sa biserima,a ako ne valjda će biti neki povod KONAČNO , da se nađemo ovde svi na onom pićencetu od pre 100-tinak strana :lol: :lol: :lol:

Majo ,tačno znam kako izgleda đipanje i mene spopalo ,ali ono što mogu da tolerišem, nije prijatno ,al se ne uplašim! Kako bre ništa ne promenjeno???? :( ,pa zar ni malo ne ide na bolje?
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ide "kao", prividno samo, ali u sustini ne ide nigde, ni na bolje ni na gore.

Da znas da ova ideja dr Ivice uopste nije losa, razmisljaj o 29.10. uopste nije los predlog da se nadjemo na aerodromu :lol: i lepo ispratimo doktora (mislim, bilo bi bas otkaceno - u nasem fazonu!! :lol: ) ne upoznasmo se do sada, mozda nas spoji dr Ivica tamo (kad nam je daleko grad-mozda vise uspeha imamo u Surcinu)!!! :lol:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Znaš šta, to bi bila strašna ideja,ja ti garantujem dr.Ivica ne bi ni sačekao avion,......otrčao bi do Minhena ,garant! :lol: :lol: :lol:
A jes bruka, da se ne nađosmo,sad bi nam zajedno preskakalo, to bi bilo zanimljivo!Ima super kafić kod kliničkog ,pa ako hoćeš ......,spojimo lepo i korisno! :lol: :lol: :lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ima jedan kiosk-kafic kod Urgentnog, tu nam je i Pace-maker centar odmah na 50 metara, pa defibrilatori, pa kardiohirurzi, ma cudo jedno, sedis, jedes, pijes i nista se ne brines :) Samo na sastanak ponesite overenu zdavstvenu knjizicu i jedan "opsti uput"...

Ovo poslednje je izum jednog mog kolege, za te malo nervozne i hipohondricne, on daje plavi uput bez datuma, na njemu nema dijagnoze, samo "Observatio - Molim pregled", uput je naslovljen na "prijemnu ambulantu", a bolnica i grad namerno nisu navedeni, i pride, nema datuma na uputu. "Eto mu, pa neka se sam uputi gde oce i kad oce!" :)

Takozvani "blanko uput" za svaku priliku :D
Odgovori