anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

Ma da vam kažem, znate koji je to osećaj , recimo kao da treba nešto da vam se desi pa iščekujete , i smo vam kumbulja po stomaku onako neka nervoza.Bar da kažem ,strah me toliko da ću da svisnem i počnem da se gušim - NE, nije, nemam taj osećaj, bar ne kad dočekujem , al kad bih išla .....ne znam ,zato i ne odoh ove godine nigde!
minja,klasicna anksioznost!!!takav osecaj imaju svi anksiozni ljudi!znas da sam ja to zvala "trema pred neke normalne aktivnosti"...
jao,sto je hladno,ljudi!
DR.IVICE,srecan put!nego,mislila sam da ugurate "ove dve" u avion,pa kud pukne da pukne! :wink:

pozz :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

eto sta se desava kada ja hocu da ispadnem pametna!!! :oops: :oops: :oops: :lol: citat je "ovo gore",a moj komentar je ovaj koji se nasao u citatu! :oops: :oops: :-?
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Ma to nije ništa evo ja ovo sad što pišem evo pokušavam da pošaljem ali uzalud.

Malo je program otišao u elać, he he he...

:D
Slika
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

hvala,dakone!sada mi malo laknulo! :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

DR.IVICE,srecan put!nego,mislila sam da ugurate "ove dve" u avion,pa kud pukne da pukne!
Hehe, puklo bi meni preko nosa i po ledjima od moje zene! :lol:
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

dr ivica napisao:
DR.IVICE,srecan put!nego,mislila sam da ugurate "ove dve" u avion,pa kud pukne da pukne!
Hehe, puklo bi meni preko nosa i po ledjima od moje zene! :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A nema Vasa zena jacu ruku od mog muza!!! :lol: :lol: :lol:

Tarci, slatko si me nasmejala sada sa ovim citiranjem!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Minja, stvarno no comment!! :roll: Ako hoces, ja mogu u petak (gde god da kazes, do tada sam rasprodata!! :lol: )

Inace, i dalje idem kod zubara, menja mi lekove, a evo sada sam vecerala i odlomilo mi se parce jednog drugog zuba :o (koji je inace vec celu deceniju mrtav, punjeni su kanali, ne boli me, ali puce kao cuskija!! :evil:

Srce mi i dalje jako preskace i jako me to nervira. Probala sam i da ignorisem, ali ne vredi - ne panicim, ali je jako neugodno! Dr Ivice da li da idem OPET na EKG i kod kardiologa (uzmite samo u obzir da sam imala bas bas velike stresove zadnje 3-4 nedelje od tada to i datira) ili ce se samo smiriti vremenom??!!

I taaakoooooooo :roll:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Majjo, ja bih stvarno razmislio (da sam Vas lekar ili na vasem mestu) da pocnete da uzimate Sotalex ili neki drugi antiarutmik (zavisno od EKG-a i fizickog nalaza).

Sve najbolje.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

dr ivica napisao:Majjo, ja bih stvarno razmislio (da sam Vas lekar ili na vasem mestu) da pocnete da uzimate Sotalex ili neki drugi antiarutmik (zavisno od EKG-a i fizickog nalaza).

Sve najbolje.
Ovo u prevodu znaci da odem kod kardiologa, jel tako?! :( :o

Tako je!! :(

Hvala Vam na savetu, odradicu jos jedan pregled pa Vam se javljam.

Nego, jel to mnogo opasno!!?! :roll:
(znam da zvucim %^&*$@##@ ali morala sam da pitam, bilo je jace od mene!! :lol:

Pozz i veliko hvala, majja :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Majo ,od stresa hoće da se jave aritmije naravno, ali što ne bi uradila lepo kompletan pregled i videla koliko i kakvih ''preskoka'' imaš! i javi nam .
A za petak stvarno može da stoji ,samo ako nemam jake preskoke ,tad nisam ni za sebe ni za druge

Tarci ,pa otkud znam ,možda i jeste anaksioznost, ali valjda bi se još na nečemu manifestovala,sem na reakciji na avione!Doduše,što bi reko MB i''ima li nečeg čeg se ti ne bojiš'' :evil: .........

E pa dr.Ivice ja se stvarno slatko ismejah za blanko upute ,morala sam da pročitam MB pa smo u duetu se držali za stomak!
A dobra je fore za taj kiosk ,ali ne znam stalno je pun ,ako mislite na onu barakicu pre urgentnog! Dođu lokalni pijanci ,nemaju razumevanja za nas

:lol: :lol: :lol:
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Ne uspevam sve da procitam od pocetka, mada vec dugo pratim sta pisete. Ostalo mi je nejasno da li imate samo napade panike i fizicke probleme. Da li je neko tuzan od vas?
Ja sam cesto tuzna, al bas onako tuzno tuzna. Moram se boriti sa tugom skoro svaki dan. A tuzna sam sto ne mogu ziveti normalno, tuzna sam sto to svaki drugi dan moram objasnjavati... ljudi zaborave. Tuzna sam sto nemam vise optimizma da se moje zdravlje moze popraviti. Nemam vise volje ni snage ni kod jednog lekara ici. Tuzna sam sto novi dani donose novi problem. Sramota me vise i govoriti sta me novo muci :-?
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Ja mislim ako si pročitala naše postove da si vidjela da smo imali "momenata" svakakvih. Znači ima svega, jer svako od nas ima mali milion fiizičkih problema i to nekad neobjašnjivih he he he barem kod mene nisu objašnjeni.
A tuga, to je momenat koji prati sve ovo. Mislim sve te pogađa, osjetljiviji si, malo ti treba da se rastužiš nevezano, bilo da ti nešto padne na pamet ili gledaš TV i nešto te pogodi(film, reklama, priča....)

I nije sramota govoriti o tome, ovdje te najbolje razumije svako od nas, a okolina(prijatelji, poznanici, bilo ko drugi) mogu saosječati sa tobom, a sad da te shvaćaju, ne sigurno jer to je patnja koju može samo shvatiti neko ko doživljava to ili hvala Bogu neko koje to prošao.

Pozdrav i slobodno piši, nije sramota požalitise nekom....

:D :D :D :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

pa,DR.IVICE,mozete zeni da azete da je sve to u svrhu izlecenja i savladavanja strahova!mozda i prodje ta prica... :wink:

majjo,jedno vreme,tamo negde u aprilu,mi je srce preskakalo dosta vise nego obicno.danima sam razmisljala da li da idem kod mog kardiologa,i jednog dana odem!onog trenutka kada me jje detaljno pregledao i rekao da srcana maramica nije pod upalom(sto mene najvise i brine) i da je sve u redu,veruj mi da je srce "uslo u ritam".ali,neverovatno!odjednom sam se valjda opustila,vratila mi se snaga i td.
a vec sam bila pocela da se tripujem da se umaram zbog slabijeg srca i td.(taj deo vec znas! :lol: )
odi na kontrolu,pa bar ti mozda terapija bude sam odlazak kod kardiologa,kao i meni! :wink:

minja,za vas dve je stvarno steta da se ne vidite!zato pravac po blanko upute,pa pravac ta baraka!ko zna,mozda se i napijete,cisto da ispostujete duh lokala! :D

dakone,da se ne ponavljam za odgovor Mrs.Parker jer sve se slazem!i nama fali po nesto fizicki,ali verovatno da smo psihicki jaci-to nam ne bi bio toliki problem!a,normalno je da see covek rastuzi kada mu iz dana u dan nije dobro:bilo stvarno ili na nervnoj azi!
samo,ne valja tuga da se "neguje" dugo.nadjite i radite stvari koje vas cine srecnom!

evo,ja gledah na tleviziji da se laganom gimnastikom ili voznjom sobnog bicikla 20-30 min. ujutru luci velika kolicina "hormo9na srece" i da se tako redovnim vezbama smanjuje i depresija i anksioznost!
pa,tako,dragi moji,ja poceh ujutru kada dodjem iz vrtica,da radim vezbice!da znate da nije lose!ajde pocnite i vi,pa da vidimo kako na koga deluje!

pozz :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

koliko "progutanih" slova!?!odoh da jedem! :lol: :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Slika

I ja bih, ali me je strah da me srčka neodalami.
Zato samo ovo kao sport he he he... Slika

A najviše ovo Slika

I ovo sam probao, kao smiruje živce ali ja se toliko iznerviram čekajući da počne da grize, da sam i odustao i od toga. Slika
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Dakon, ima li koji emotikon sa borilackim vestinama? :)
A dobra je fore za taj kiosk ,ali ne znam stalno je pun ,ako mislite na onu barakicu pre urgentnog! Dođu lokalni pijanci ,nemaju razumevanja za nas
Minja, bas taj kiosk je u pitanju! :D Unutra se ulazi lako, samo se pretvarate da vam je STRASNO HITNO da nesto cugnete, onako s vrata glasno narucite pivo ili slicno, svi prisutni ce odmah pokazati saosecanje i duboko razumevanje :lol:

Mr Parker,

Ja sam imao napade veoma duboke tuge, odnosno osecaja praznine, bezvrednosti, besmisla. Bez stida cu reci da sam ponekad i plakao posle panicnih napada, u to vreme sam bio umereno religiozan i prosto sam cvileo da me Bog ili "tamo nesto" resi muka... Iako sam tih godina napredovao u profesiji, dobio najpre cerkicu, potom i sina, kucio se, cak i sve vreme vodio treninge i bio aktivan na sto strana - osecao sam kao da je sve besmisleno, prazno, kao da je sve to samo "usputna muka", neki "nadrealni svet", dok se realno ja u stvari jedino bavim svojim mukama: gusenjima, vrtoglavicama, bolovima u grudima i panicnim napadima u kojima sam dozivljavao pseudo-schlogove,, pseudo-infarkte, pseudo-astmaticne napade, pseudo-epi napade i sve moguce "pseudo" sto sam ikada susreo u medicini...

...A onda okrenete novi list, postapate se lekovima, sutnete se u zadnjicu, promenite potpuno stil zovota - sto stalno delim na okruzenje i aktivnosti - i za par meseci ili pola godine odjednom shvatite da je sav taj pakao iza vas... I tako, meni, vec 3 godine, mozda i vise - ne brojim...

Pozdrav!
Odgovori