Dakone, ukloni te crne misli....... Drzim palceve da sve prodje ok. Javi se.
Dr Ivice, evo mene opet sa pitanjima
(Otvorih dole temu u panici naravno, pa je bez detalja i uopsteno)
U pitanju je moja mama, mnogo joj oticu zglobovi nogu i danas sam prvi put primetila da su joj otekli i zglobovi na rukama. Na desnoj ruci joj je cak i crveno na mestu otoka (sa spoljasnje strane od zgloba prema laktu, ali ne tako visoko-do lakta, nego se na toj strani nalazi).
Noge su joj bas dosta otecene (kao kod slona su

), dosta je tvrd otok i zategnuta koza. Ona uzima redovno terapiju Kortiazem pola ujutru i pola uvece, pritisak je ok 130-140/80, dobila je i Hemopres, ali njega skoro uopste ne uzima!!

Danas kad sam to primetila uspela sam da je nagovorim da popije pola Hemopresa, sada nisam kod nje, ali kaze mi da su joj otoci malo spali.
Inace, ona ima jake bolove u kostima koji "setaju". Jedno vreme su je bolela rebra, pa ledja, pa kukovi, sada je jako bole kolena. Inace, otok je do malo ispod kolena.
U medjuvremenu sam malo gOOglala i pronasla da su takvi otoci posledica otkazivanja srca.

Znate da je ona srcani bolesnik, ima anginu pektoris, operisana je dva puta (dvostruki bajpas). Ovi bolovi u kostima mogu da budu i simptomi hepatitisa.
Sta da radim? Jel da zovem kardiologa, jel mislite da treba menjati terapiju ili samo da redovno uzima Hemopres?! Nisam pametna. Odlepicu zivota mi.
Inace, preko noci se otoci smanje (kad lezi), gotovo da i nestanu do jutra, ali kako pocne da sedi (ona uglavnom i sedi, ne moze dugo da stoji), otoci se vrate.
Jel imate neki savet??!!
Mene PMS ubi, mada nisam nervozna kako znam da budem i ne placem, ali glava mi se raspada koliko me boli!!
Hvala Bogu, pa mi ovo srce bar miruje

, inace ne znam sta bih od sebe.
Pozz svima, dr Ivice hvala Vam unapred na odgovoru.