anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ja sam se vec javila!!! :lol: :lol: :lol:

Jel ti to mene smatras nevidljivom??!! :lol: :lol: :lol:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

caodrustvo..
samo da vam se javim..ovih dana sam bas nesto zauzeta.naime,predsednik sam roditeljskog saveta u vrticu( 8) :wink: ),pa sada spremam sa vaspitacicom neko predavanje za roditelje,gde cu ja da budem predavac.bice to moj prvi "javni nastup",ne racunajuci ispite,posle duzeg vremena. :wink:
a sutra imam neko testiranje za neki dodatni kurs engleskog jezika koji organizuje sluzba za zaposljavanje...
ovo vreme bas najavljuje zimu...meni nekako brzo proslo ovo leto,ljudi...vec sam pocela da nosim svoj,ja mislim najdeblji moguci,kaput!
ali,i cerka i ja jedva cekamo sneg pa da nateramo mog muza da nas vodi negde na sankanje.. :D
kako ste vi?
majjo,minja,sta bi sa aritmijama?cas ih ima,cas nema... :-?
pokusajte da ih sto manje primecujete,ako nisu one jake...
dakone,kako je kod tebe?jel ima snega?kako si ti?
svima pozdrav pa "cujemo"..

caos! :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Evo i ja da se javnem.

Malo sam u nekakvom useru(izvinite na izrazu) jer sutra ili prekosutra moj stari treba da operiše pljuvačnu žlijezdu na vratu.

Pošto sam ja nepopravljivi pesimista imam samo crne misli Bože sačuvaj :( :o :o :o :o

A snijega ma imaga koliko hoćeš na ovoj planinčini gdje sam ja, znači kod mene zima u punom jeku jutra već oko -10.

Pozdravljam vas i odoh opet da utonem u crnjak i da razmišljam, očeli da se iskomplikuje, šta ako se neprobudi iz anestezije, jeli rak nedaj bože.............................................................itd, itd, itd :o
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Dakone, ukloni te crne misli....... Drzim palceve da sve prodje ok. Javi se.

Dr Ivice, evo mene opet sa pitanjima :(
(Otvorih dole temu u panici naravno, pa je bez detalja i uopsteno)

U pitanju je moja mama, mnogo joj oticu zglobovi nogu i danas sam prvi put primetila da su joj otekli i zglobovi na rukama. Na desnoj ruci joj je cak i crveno na mestu otoka (sa spoljasnje strane od zgloba prema laktu, ali ne tako visoko-do lakta, nego se na toj strani nalazi).

Noge su joj bas dosta otecene (kao kod slona su :o ), dosta je tvrd otok i zategnuta koza. Ona uzima redovno terapiju Kortiazem pola ujutru i pola uvece, pritisak je ok 130-140/80, dobila je i Hemopres, ali njega skoro uopste ne uzima!! :evil: Danas kad sam to primetila uspela sam da je nagovorim da popije pola Hemopresa, sada nisam kod nje, ali kaze mi da su joj otoci malo spali.

Inace, ona ima jake bolove u kostima koji "setaju". Jedno vreme su je bolela rebra, pa ledja, pa kukovi, sada je jako bole kolena. Inace, otok je do malo ispod kolena.

U medjuvremenu sam malo gOOglala i pronasla da su takvi otoci posledica otkazivanja srca. :o Znate da je ona srcani bolesnik, ima anginu pektoris, operisana je dva puta (dvostruki bajpas). Ovi bolovi u kostima mogu da budu i simptomi hepatitisa. :cry:

Sta da radim? Jel da zovem kardiologa, jel mislite da treba menjati terapiju ili samo da redovno uzima Hemopres?! Nisam pametna. Odlepicu zivota mi. :cry: :cry: :cry:

Inace, preko noci se otoci smanje (kad lezi), gotovo da i nestanu do jutra, ali kako pocne da sedi (ona uglavnom i sedi, ne moze dugo da stoji), otoci se vrate.

Jel imate neki savet??!!

Mene PMS ubi, mada nisam nervozna kako znam da budem i ne placem, ali glava mi se raspada koliko me boli!! :-?
Hvala Bogu, pa mi ovo srce bar miruje :lol: , inace ne znam sta bih od sebe.

Pozz svima, dr Ivice hvala Vam unapred na odgovoru.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dupli post........
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav svima.

Evo vratih se iz Sapca sa prvenstva srbije u Jiu-Jici, sudio sam, bilo je bas lepo prijateljsko takmicenje, divna atmosfera, a moji ucenici iz klubova koje vodim i koje vode moji ucenici su postigli odlicne reultate...

Majjo,

Ako se otoci povlace posle lezanja, najverovatnije su hipostatski, usled slabijih vena. Ili, kod slabih limfnih sudova (limfoedem)... Anasarca - generalizovano naticanje kod slabog srca - nije takvo kao sto opisujete vasu majku. Njoj svakako treba redovna kardioloska kontrola, RTG pluca i srca, kao i druga internisticka dijagnostika, zatim i lab analize. U medjuvremenu, ja bih joj dao Lasix 1x1 uz jgr Kalijum hlorida, dva dana uzastopno, a potom pauza.

Setajuce poliartralgije neka leci antireumatcima. Neka uzima aspirin ili Trental, a u zavisnosti od nalaza na srcu, eventualnog postojanja aritmije ili slicno, mozda ce umesto aspirina biti potrebna i antikoagulantna terapija, u oblik Farina...

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Dr Ivice, mnogo Vam hvala na brzom odgovoru (i ovako detaljnom!!!).

Ne razumem samo sta znaci ovo: "jgr Kalijum hlorida" i htela sam jos da Vas pitam, da li moze da uzima dodatno i sumece tablete Kalcijuma, Magnezijuma, Vitamina C ili bilo sta slicno i sta od toga moze da se kombinuje?!?

hvala!! majja :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ljudi, a sta se desava sa Lanom??!! :roll: Bas dugo je nema.......

Nema ni gliste ni ostale ekipe........jel kontaktira neko sa njima??!!

Miiiiiiiiinjaaaaaaaaa, gde si ti, nemoj da me strecas!!! :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ja samo da dodam, nema nam ni Danke??!! :roll:
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Jel uspeo ko od vas da nadje dobrog psihoterapeuta ili psihoanaliticara. Meni to nikako ne ide. Obrni-okreni mi razmenjujemo znanja iz medicine, a od psihoterapije nista. Nekada se osecam kao njihova koleginica. Cak sam svima zanimljiva, vole da me vide, al nista od rada, a ja to placam :roll:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Parker, evo ja sam imala odlicnog psihologa. To mnogo znaci. Iako se sad dobro osecam, da mi finansije dozvole, isla bih i dalje, makar povremeno.

Kad sam krenula, isla sam u onom fazonu - ajde da probam i to, mada sam bila uverena da to meni nece pomoci. Ali jeste i to mnogo.

Stvar je izgleda u tome, da i psihologa ima raznih. Ja sam imala srecu da odmah naletim na pravog.

Gotovi su mi nalazi krvi, sve je OK osim sedimentacije - 45/93. Sad sam se zabrinula.Doktorica me poslala da izvadim krv na Reuma faktor, CRP i ASTO.
I naravno - poseta ginekologu.

A mene sad strah da odem. :-? :-? :-?
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

majjo,ista stvar je kod mog deke.sve je analize uradio.prvo u vezi srca i to je sve ok.
njemu su rekli da je najvrovatnije reumatski,a moze da bude od bubrega.naime,on je drzao malu dijetu(inace je dosta pun) i bilo mu je bolje.mada se navraca povremeno.
nemoj previse da brines,jer su i njemu rekli isto sto i DR.IVICA:od srca ne naticu noge tako...i mom deki nocu sve splasne,ali cim duze sedi odmah pocne opet.inace radio je i snimanje vena u nogama i taj rezultat je zadovoljavajuc...

pozz tebi...

jasna,samo hrabro..ja se vodim onom mislju da je bolje da se ide redovno kod doktora(ali ako je to vec preporuceno,kao kod tebe,a ne ono nase "setkanje" od lekara do lekara :lol: ),nego da se sedi i da se brine,mozda bez razloga...

minja,gde si ti?

pozz svima! :wink:
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Jasna ako je psiholog u Beogradu pozalji mi pm molim te.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

tarcika napisao:majjo,ista stvar je kod mog deke.sve je analize uradio.prvo u vezi srca i to je sve ok.
njemu su rekli da je najvrovatnije reumatski,a moze da bude od bubrega.naime,on je drzao malu dijetu(inace je dosta pun) i bilo mu je bolje.mada se navraca povremeno.
nemoj previse da brines,jer su i njemu rekli isto sto i DR.IVICA:od srca ne naticu noge tako...i mom deki nocu sve splasne,ali cim duze sedi odmah pocne opet.inace radio je i snimanje vena u nogama i taj rezultat je zadovoljavajuc...
Tarci, moja mama je mrsavija od mene, ne bi smela ni na kakvu dijetu, jer je vec na njoj :lol: . Salim se. Ne drzi dijetu ali se zdravo hrani - ne jede ni masno, ni slano, ni jako zacinjeno, uglavnom jede kuvano.... tako da tu vise nista ne moze da se uradil.

Isla sam jutros kod nje, i dok je spavala, pogledala sam joj noge, otok nije u potpunosti splasnuo a kad je ustala, onda se opet vratilo na staro-isto onako kao i juce-puno je otekla. Uspela sam da je nagovorim da veci deo dana prelezi i opet kad legne, onda je otok slabiji. I danas je popila pola tablete Hemopresa.

Pokusacu da je nagovorim na ovu terapiju sto mi je rekao dr Ivica.

Inace, njoj su iz nogu vadili vene za operacije koje je imala na srcu (za prvu - iz jedne noge, za drugu - iz druge), ne znam da li to moze da ima neke veze??!! :roll:

Joj ne znam, premorena sam od te strepnje, secam se da je moj ujak kad je umro bio naduven kao zaba od vode :( i sve mi nadolaze neke crne misli :( :( :(

Odoh malo da odmorim, izgleda da cu svaki cas i menstruaciju da dobijem i sva sam pogubljena i tuzna, i trapava i .........ma nikakva sam. :(
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Majo ,kako si zvučala kad si ovo rekla ,pa suze si mi naterala na oči :( ,
Odoh malo da odmorim, izgleda da cu svaki cas i menstruaciju da dobijem i sva sam pogubljena i tuzna, i trapava i .........ma nikakva sam.
Ma da ,a meni teško naterati iste na oči :o !

JA sam juče skoro ceo dan bila ok, posle nedelje kad je MB rekao da odmah sutra idemo kod kardiologa jer su me razbile u nedelju ,juče kažem ok-do uveče uveče ista priča danas ,ide normalno i nadam se da je sa serijama aritmija ok!
Ali stvarno mi nije jasno , pa ja ne radim , da radim ja ne bih mogla do posla kolika su to preskakanja ,-ne mogu ni do doktora ,samo da legnem koliko sam slaba i umorna,baš me iscrpi i nikakav drugi simptom nemam sem umora.....i preskoka koji iscrpljuju- užas!
Majo ,meni je prošao pms, ali sam i dalje tako sentimentalna-- a valjda i kad vidim ovo tužno vreme! :( Nikako ne volim jesen - mnogo mi je tužna!

Parker ,i ja sam išla kod psihijatra ,pa i kod psihologa ,ali mi se lepo ispričamo i ona čačne tamo gde treba ,ali ništa ja nikakvih poboljšanja nisam videla.Kad sam bila tužna odem isplačem se kod nje, kad sam bila srećna odem ona uspe da me opet rasplače ...ma ko je šta radio ja sam sedela i cmizdrila kod nje za bilo kakve gluposti :lol: :lol: :lol: , i kad sam već poludela , prestala sam jer sam mogla i kući za DŽ da plačem :lol: , ali stvarno ja nikakve pomoći ni od jednog ne videh! Ovo moje preskače a to mi je ne vezano za njih, ja sam emotivna i sa njima i bez njih - pa ne znam sad kad pogledam ni šta sam tražila tamo :o :lol: !

Jasna nema straha , pa i najgore bolesti kad se uoče na vreme se daju izlečiti , prema tome ajd da nam se javiš sa analizama!
Odgovori