anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
simv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2007 9:48 pm

Post od simv »

tarcika napisao:simv,JEDNO VELIKO IZVINJENJE TEBI!
Ma opusti se to je samo mala greska,nema potrebe da se izvinjavas :)
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Bolje mi je "kicma" tj. ledja, danas me malo popustilo!!! :wink:

Uz Persen i srce manje "poskakuje".

Ja isto ne mogu da se oporavim od tuge zbog Toseta :cry: , bas, bas mi je tesko........ :cry:

Bas sam nesto u off-u ovih dana. Veceras sam saznala i da jedna moja prijateljica ima hepatitis B i to je otkrila desetak dana pred porodjaj na onim analizama koje nisu bile obavezne za porodiliste, ali joj je privatni gin rekao da odradi analize na B i C.

Dakle, nepopravljivo nam je stanje u zdravstvu!
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

o,Boze,sta je to vise kod nas..
majjo,jel znas da mene nisu ni pitali pred porodjaj da li imam neke zdravstvene problema(verovatno misleci da sama sve prijavim),a ja im jedino rekla da imam alergiju na penicilin(to mi je tada delovalo najbitnije da prijavim,posto se uopste nisam plasila koksakija koji sam prelezala).tek dve godine posle porodjaja me je moj ginekolog pitao da li su me pitali za tako nesto,posto su jaki bolovi i samo to natezanje mogli da budu opasni! :o ali,dobro,i ja sam tu ispala malo neodgovorna! :oops:
a,sad bih im pricala dva dana i stalno ponavljala sve svoje "dijagnoze"! :lol:
ma,ja mislim ako se budem opet poradjala da idem na epidural,majke mi...od carskog se NARAVNO plasim od anestezije ili,ne daj Boze,sepse.ovo mi nekako deluje najbolje resenje za nas panicare da bi se smirili...jer,mozete da mi verujete ili ne,ti porodjajni bolovi su neopisivi!
verovatno se pitate sto toliko pricam o tome.e,pa sinoc mi se porodila drugarica i dobila je zdravu devojcicu!!! :D :D :D
ali,bilo joj je bas tesko,imala je jake bolove celi dan,mnogo je plakala,nije posle ni mogla da prica...ali,hvala Bogu,sve se zavrsilo kako treba!!!
i naravno,meni se opet pojacala zelja da rodim jos jedno detence...nekako bih sve to uradila najvise zbog moje cerke...da ima nekoga kroz ceo zivot...razumete me?
bas me drma majcinski instikt,ali pricao porodjaju...? :-?

kakvo je vase misljenje o epiduralu?jel imao neko od vasih to iskustvo?DR.IVICE,sta vi mislite?

minja,sta bi sa magnezijumom,vitaminima?ja te stalno smaram sa time ali moram!probaj da sve to pijes redovno,ali ne dve nedelje,nego stalno...probaj i ovaj majjin "recept"...popij nesto za smirenje bas da vidis da li ces manje da sosecas preskakanja.cisto probaj,pa da vidimo...secas se da su se meni svojevremeno preskakanja mnogo smanjivala od pola bensedina?! :lol: to mi je mnogo vise pomagalo nego onaj propranolol..od onog propranolola mi se cinilo da mi preskoci traju mnogo duze,mada smanji puls veoma...
probaj ovo..

odoh u kupovinu,pa na spremanje rucka...sada sam ja glavna domacica u kuci,jer jedna ne radim...mislim nemam posao,inace radim ise od svih njih(mojih)... :wink:
oni svi dodju sa posla i vise nista ne brinu,a moj,bre,radni dan traje 24 sata! :D
ali,nema veze,ne pada mi tesko,jer sam sada nekako opustenija,posto mi muz radi...

pozz svima.. :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

duplirala mi se poruka.. :-?
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Tarci, samo jedna moja drugarica se poradjala sa epiduralom (od ovih blizih, pa mi je pricala sve do detalja). Prvi put je bez, a sa drugim detetom je sa njim. Kaze da je neuporedivo lakse i da bi uz epidural svake godine radjala po jedno dete (samo kad bi imala uslove za to).

Ako mene pitas, ja sam NARAVNO :lol: protiv. Sve moze, samo da ne utrnem!! :lol: A i pravo da ti kazem, od svih drugarica koje su se poradjale (koje imaju iskustva sa tim) a koje su me videle u kakvom sam stanju kad dobijem menstruaciju, svaka mi kaze da ce za mene porodjaj biti "macji kasalj" u odnosu na ove bolove. Tako da se ne plasim toga u tom smislu, ali se plasim jako hepatitisa i zaraze u bolnici, plasim se preskakanja srca i komplikacija sa pritiskom i bubrezima u trudnoci, ma plasim se svega sto je vezano za trudnocu! :o
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

TArci ja samstala dve pre dve nedelje sa MG kad me uhvatio stomacni virus,ali mi je tad bilo jezivo muka i samo mi je on jos falio,i....zaboravih da pocnem da ga pijem!
A od persena meni nikakvih poboljsanja ni pogorsanja,cak sam i povecavala dozu,ali bas nikakvih reakcija nema,tako da mi je to jedini sedativ koji imam u kuci mada ne pomaze!

Majo tebi deluje i definitivno ti je povezano sa stresom,ali ti to nije jak sedativ pa ako ti pomaze,ti ne prestaj dok ne osetis da treba!

A ja sam sva raspolozenja fuj,takva neka negativna energija ,pa to je uzas jos mi nije MB skoro po ceo dan kuci i ja se samo trujem glupostima iz novina TV i samo sebe vucem dole!Ali ja ne shvatam gde ide ovaj svet otac ubio sina....sin zaklao majku ....itd.Pa ovo nije bilo ranije,ma uzas!Pa onda okolina ,ovom fali ovo ,ovaj ne zadovoljen onim....ma svwe to utice i na nekog ko nema emocija .....

E sad da zavrsim ovaj roman ,pa se cujemo kasnije! :wink:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Ljudi, ovo nije normalno. Samo sto sam isprimala inekcije, juce me opet drmnula temperatura.
Grlo me boli, glava, nos curi... Grozno. :( :( :(

Nikad ja nisam bila ovakva, sta mi je sad , mora da mi je opao imunitet, moracu da uzmem nesto.
Dosad sam uglavnom kljukala cerku, a sad cu morati i ja.

Drz'te se narode, zima jos nije ni stigla :lol: :lol: :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Joj Jasna :( :( :( :(

Probaj propolisom, medom, mlecom, rendanom sargarepom i jabukom sa medom, rendanom sargarepom i belim lukom......

Beli luk je najbolji prirodni antibiotik, bez obzira sto smrdi!! :lol: (ne zaboravi to)

Minja, prodje petak........ a mi se ne videsmo........ :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

E Jasna to kad krene u krug ..... :x to je mene držalo mesec dana ,više me bilo sramota kao hipohondar ,ali izgleda da je to neko čudo koje ne pušta ni sa lekovima ni bez lekova! Samo diži imunitet ovim što Maja reče,pa i ja ću sad da zpišem trebaće mi sto posto!

Majo pa zar si sumnjala :lol: :lol: :lol: , nego kako tebi aritmije, ja propadoh ,ne idem kod dr. ali me već izluđuju ,ne mogu baš normalno da funkcionišem.... :x i nerviraju me! Danas sam počela sa Magnezijumom!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Uh, meni se danas (od popodne doduse, pre podne sam bila ok) manta u glavi nenormalno i lupa mi ovo tj. preskace. :evil: Popila sam Persen i malo se smirilo, ali mi se vrti u glavi uzasno i bas me cini nervoznom. JAKO!!! :evil:

A drma me i PMS!!! :lol:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

A drma me i PMS!!!

A da ja tu boljku zaboravih! :lol: :lol: :lol: , A ova preskakanja me baš nerviraju :x !
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

minjab napisao:
A drma me i PMS!!!

A da ja tu boljku zaboravih! :lol: :lol: :lol: , A ova preskakanja me baš nerviraju :x !

I mene!!! :x :x :x

Mada, KUC - KUC........ sad mi je to ok, samo se jos malo ljuljam.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Majjo jel deluje taj Persen? Jel pijes jos nesto ili samo njega? Meni Demetrin nista ne pomaze... mozda da predjem na prirodnije lekove...
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Mislim da deluje, jer zaista kada ga popijem - ja se smirim. Ne odmah i ne brzo, ali nakon nekih sat-dva sigurno!!

E sad pazi, ja sam ti dusu dala za "placebo test" te ne znam kako bi bilo da popijem praznu kapsulu necega :lol: , ali ne bih preterivala, mislim da nisam bas toliki freak!! :roll:

Mislim. Ne mogu da garantujem!! :lol:

Ali evo, smirilo mi se sve, iako mi se jos malo vrtulja ali ni upola onako kako mi je bilo celo poslepodne. :roll:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Maji je delovao, a meni nije :oops: ! Verovatno zavisi od osobe do osobe!
Ja sam jednom za vreme bombardovanja progutala taj demetrin ,kad nisam crkla od njega ,počelo je tako brzo srce da mi lupa da je to užas!Opet izgleda da ima veze individualno!

Javiće ti se Maja pa nek ti kaže kako njoj deluje Persen! :wink:
Odgovori