anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

i ja sam itekako zapazila nove clanove (posebno tako neprivlacan nik "glista", shala mala), ali ne napisah dobordislicu, bruka moja.

Zato sada sve clanove i nove i stare pozdravljam i zurim jer trenutno trosim tudje vreme i tud komp, pa mi nezgodno.
U stanu mi je opsti haos, ali majstor se uljudio i nastavljamo dalje.
Zbog cele te frke imam blazi demlatitis.
poz
glista
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 25, 2007 2:34 pm

Post od glista »

Malo preterujete:nisam bas toliko uvredjena,ali nije prijatno.
Hajde da se predstavim:
Imam 30 godina,srecno sam udata(trebalo bi ga odlikovati,jer me jos voli i trpi ovakvu kakva sam-ni samu sebe nakad ne mogu da podnesem),imam jedno dete koje ne zasluzuje ovakvu majku,ali se nadam da ce me,kad odraste,shvatiti i da cu joj sve nadoknaditi.Kao sto rekoh,imam napade panike vec 7 godina,nekad jaceg,nekad slabijeg intenziteta,ali uvek prisutne.Od lekova sam pila sve i svasta,ali nista ne vredi.Sada,kada treba da izadjem negde van kuce,popijem bromazepam od 1,5mg,cisto da bih sebe utesila,ali ni to ne pomaze mnogo.Pocela sam vec i da osluskujem svoje telo i umisljam razne bolesti,tj.postala sam i hipohondar.I tako dan,za danom,prolaze godine,a ja ni na nebu ni na zemlji.Sve se nadam da ce ovo proci,cekam taj dan,ali ponekad mi se cini da sam na ovakav zivot osudjena dozivotno.Mislim sta reci..................drago mi je;ja sam panicar!!!
Eto toliko od mene za sada.
Veliki pozdrav za sve!!!
PS.danka,sto se tice nika,nisam ga htela,ali su svi vec zauzeti,tako da nisam imala bas veliki izbor.
CAO!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Cao Glista,nemoj tako da razmisljas!
I mi smo dobre majke i supruge i nismo mi krivi sto nam se to sve desava.I moja deca zbog mene provode CITAVO leto u kuci jer ja ne mogu dalje od bolnice ali valjda ce to proci jednoga dana.Ja sam obolila prije godinu dana,do tada sam bila jaka kao stena i nista me u zivotu nije moglo slomiti.Onda jedan dan desio se MOZDA slom zivaca ili nesto i od tada moj zivot se preokrece i dode veliki problem koji jos uvek imam.Ti si probala LEKOVE,a vidis ja se i toga bojim.....sta vise da ti kazem!Ti popijes lek pa izades,a ja SE NE USUDIM popiti nista jer STRAH je veci od mene.Pocela sam se bojati svega i svacega,umisljati mnogo toga,pocela sam imati uzasne nocne more i stanje se ne popravlja.Podsvesno verujem da su mnogi stresovi u zivotu doprineli ovom mom stanju i da kao ti osecam.......nikada nece proci!Zato sam na ovom forumu,sa ovim divnim ljudima koji me slusaju,podrzavaju,savetuju......i posle tolikih saveta ja se jos ne menjam ali mi je lakse na dusi jer imam sa kim da podelim sve sto mi je na dusi.Nama je ostalo da se NADAMO i da ne dozvolimo da to izgubimo jer ako i to IZGUBIMO onda je zatvoren krug i izlaza zaista nema.Ja imam jos malo NADE i to se bojim da cu izgubiti,a sta cu onda ne znam!I pored muzeve podrske ja se ne mogu promeniti i ako je on to sve prosao prije 6 godina.......ja jednostavno ne slusam!
Njega su lecili godinama.....prolazili smo teske trenutke,dok MU NISU PRONASLI PRAVE LEKOVE,mnogo puta je zavrsavo u hitnoj!Ja sam bila jaka,bodrila,bila uz njega i KONACNO HVALA DRAGOM BOGU PRONASLI SU MU PRAVI LEK I ON SE POVRATIO(posle 6 godina i 10 raznih lekova!).
Sada ga gledam kako zivi normalan zivot ali jos uvek mi je tesko sto mi se cini da me nekada ne razume!Za njega je TEORIJA SAMO LEKOVI me mogu izleciti,ali ja s obzirom da sam ga gledala dok se patio godinama odbijam da JE VREME da pocnem i ja!Svaki od lekova koje je dosada pio je prouzrokovo ogroman side-effect,a o tome nam niko nikada nije rekao.
Prema tome draga Glisto ne gubi NADU......sigurna sam da ti pravi lek nije pronaden jer jednom kada ga pronadu TI CES BITI ISTA KAO PRE!
E sada.......se nadam.........da ces videti da nisi sama........i ja sam TU!VELIKI POZDRAV ZA SVE!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

@Minja kako si danas??!! I da nisi prehladjena, mene sustize stomak lagano, ocekujem navalu bolova u narednih 24 sata, pa sam sada u pripravnosti!! :o
Jel ima kod tebe nesto novo po tom pitanju? (meni je poranilo ceo dan :lol: , tj, danas je vec treci- ista prica kao proslog meseca :roll: , a nikako da se unormali). Drzi se i leci se!! :wink:

@Hiram Abif, imam skener, ali (trenutno) kao da ga nemam. Nesto sam ja prckala i premestala, i NEMAM POJMA gde sam stavila gajtan!! :o :o :evil: :evil: Kao da je u zemlju propao. :-? :oops:

@ Glista, a kad su ti poceli ti "napadi" pre ili posle trudnoce??! Imaces ti ovde da iscitas svasta na tu temu! :wink:

@ Danka, srecni radovi i jade malo i da odmoris! Red bi bio!! :lol:

@ Jasna :lol: , pa zar ne vidis kako se uvek nesto ispreci kad treba da se vidimo Minja i ja. :lol: Videcemo se sigurno, samo da se stabilizuju svetske struje, klime, nepogode........ :lol: :lol: :lol: Salim se, ma videcemo se sigurno. :wink:

Ontario, sta bi sa tobom? Kog avgusta ides kod lekara??!

@ Dakone, plivaj malo i za nas sto se kupamo samo u sopstvenom znoju!! :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

@Minja kako si danas??!! I da nisi prehladjena, mene sustize stomak lagano, ocekujem navalu bolova u narednih 24 sata, pa sam sada u pripravnosti!! :o
Jel ima kod tebe nesto novo po tom pitanju? (meni je poranilo ceo dan :lol: , tj, danas je vec treci- ista prica kao proslog meseca :roll: , a nikako da se unormali). Drzi se i leci se!! :wink:

@Hiram Abif, imam skener, ali (trenutno) kao da ga nemam. Nesto sam ja prckala i premestala, i NEMAM POJMA gde sam stavila gajtan!! :o :o :evil: :evil: Kao da je u zemlju propao. :-? :oops:

@ Glista, a kad su ti poceli ti "napadi" pre ili posle trudnoce??! Imaces ti ovde da iscitas svasta na tu temu! :wink:

@ Danka, srecni radovi i jade malo i da odmoris! Red bi bio!! :lol:

@ Jasna :lol: , pa zar ne vidis kako se uvek nesto ispreci kad treba da se vidimo Minja i ja. :lol: Videcemo se sigurno, samo da se stabilizuju svetske struje, klime, nepogode........ :lol: :lol: :lol: Salim se, ma videcemo se sigurno. :wink:

Ontario, sta bi sa tobom? Kog avgusta ides kod lekara??!

@ Dakone, plivaj malo i za nas sto se kupamo samo u sopstvenom znoju!! :lol:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

#glisto,dok ti budes samo cekala, veruj mi, nista se nece promeniti. Ti moras sama nesto da promenis.

A jos bih ti nesto predlozila - isto ono sto je majja rekla ontariu - procesljaj polako ovaj forum od pocetka. Jeste da ima puno, ali mislim da vredi. Kad vidis kako je nama bilo, a kako je sada, mislim da ces shvatiti da i ti to mozes. :lol: :lol: :lol:

#ontario, ne mora da znaci da ni tebi lek nece odgovarati, ako nije tvom muzu. Meni je prvi lek koji su mi dali, promenio zivot.

Eto bila sam i na vikendici kod sestre, bilo je fino. Kad sam dosla kuci, prvo sam se najela lubenice, posle malo dinje i zavrsila sa sladoledom.

Sta li ce posle biti?

Za sutra su opet najavili kisu, jedva cekam :P :P :P
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jasna60 »

#glisto,dok ti budes samo cekala, veruj mi, nista se nece promeniti. Ti moras sama nesto da promenis.

A jos bih ti nesto predlozila - isto ono sto je majja rekla ontariu - procesljaj polako ovaj forum od pocetka. Jeste da ima puno, ali mislim da vredi. Kad vidis kako je nama bilo, a kako je sada, mislim da ces shvatiti da i ti to mozes. :lol: :lol: :lol:

#ontario, ne mora da znaci da ni tebi lek nece odgovarati, ako nije tvom muzu. Meni je prvi lek koji su mi dali, promenio zivot.

Eto bila sam i na vikendici kod sestre, bilo je fino. Kad sam dosla kuci, prvo sam se najela lubenice, posle malo dinje i zavrsila sa sladoledom.

Sta li ce posle biti?

Za sutra su opet najavili kisu, jedva cekam :P :P :P
glista
Stalni član
Stalni  član

Post od glista »

Da ontario,lakse mi je kad vidim da nisam jedini slucajfobija od svega i svacega i mislim da sam postala fobofobicna,jer se bojim samog osecaja straha i svoje bespomocnosti.Znam da je sve u mojoj glavi i znam da sve to sama moram resiti,jer ne kazu dzabe-ako ti samoj sebi ne pomognes niko ti nece pomoci.Vidis,sve ja to znam,ali nikako ne mogu da se izborim sa tim.Nemoj se bojati lekova,probaj,mozda ti neki i pomogne,jer nismo svi isti.
Stvarno je cudno to,probala sam nekoliko lekova,isla sam cak i na akupunkturu(rekose mi da to sigurno deluje) i nista,a neko popije samo jednu vrstu leka i gotovo-izlecen je.Ne znam,mozda ja i sabotiram svoje lecenje a da toga nisam ni svesna.
Danas me je moj muz naterao da idemo na sladoled,a meni od same pomisli da treba da izadjem klecaju noge.Mislila sam da ce mi srce iskociti(jadno moje srce,kroz sta sve prolazi),ali sam ipak otisla.Dok sam narucivala sladoled,samo sto nisam pala u nesvest,a tamo toliko ljudi.......uzas!!! Kad smo stigli kuci,muz me pita:"I da li ti se nesto desilo?"Ne moze on ni da zamisli koliko sam napora ulozila u tih 20 minuta odsustva od kuce,ali ni ne krivim ga-nas moze da razume jedino onaj koji je i sam bio u takvoj situaciji.
Napadi su poceli pre porodjaja,tj.posle bombardovanja.Ko zna,mozda nam se to i desava zbog svih tih stresova koje smo imali,jer sam se ja za vreme bombardovanja jako bojala.Kao sto ljudi kazu,bolest ne dolazi odjednom i verujem u to.
Jasna60 mozes li mi reci koji si ti lek popila,jer ko zna mozda i meni promeni zivot.,a mozda bas taj nisam probala.
Do sledeceg kucanja CAOS!!!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Cao drustvo da vam se nabrzinu javim evo bas sam dosla iz bolnice!
Jao majko moja...........mokrim krv kao kada se poseces i ne prestaje vec 5-6 sati,a bolovi!Jao sto me izmucise........nije doktor hteo da me vidi 5 sati,znate bio je zauzet,a kada je konacno usao u sobu moja soba puna krvi.Uzas!Verovali ili ne poslo me kuci sa receptom za antibiotike i jos nesto dade mi sestra ispod jezika tu mali sitnu tabletu,pisala sam prije tako da sada lebdim ali boli i krv ide i dalje!
Zato Vam i pisem jer mi se spava ali me jako boli i bojim se mokriti opet!
Narode.......ovo je uzas.....imam osecaj da ce sve ispasti van!
Majo.....ako ovo prezivim idem kod doktora Avgusta 10-kod tog psihoterapeuta,hoce covek da me vidi i da prica samnom jer mu je muz bez moga znanja pricao za moje probleme,fobije,panike i sve to.........prvo sam bila ljuta na njega........ali sada nisam samo sto on ima da prica sta je samnom,valjda sam ja ta!Uh.........necu mu dati slusati nas razgovor jer ja ne slusam ni njegov!Nema sanse,jer hocu coveku dusu da otvorim!Idem sada..........javicu vam se cim me popusti........nadam se!
Ja sam u proslosti imala kamen ali mi ovako nikada nije krvarilo!
Cao..........mislite na mene mozda cu opet morati u bolnicu! :cry: :cry:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Samo da vam mahnem evo jos jedan dan i odoh na svoju planinicu he he he..

HIRAM ABIF HE HE HE sta jos od tebe necu vidjeti :wink:

Pozdrav Oz..
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jasna60 »

E, ovako, glisto, taj lek je Amizol. Pocela sam da ga pijem uporedo sa Eglonilom, posto on brze deluje, a Amizolu treba 2-3 nedelje. Ali sa Eglonilom sam brzo prekinula, posto izaziva hormonske poremecaje. Amizol sam uzimala oko godinu dana.

I sto vise izlazi iz kuce, pogotovo kad imas s kim, mislim lakse je nego kad si sama. :P :P :P

#ontario to je sigurno kamen, znam kako se moj jadni tata muci svaki put kad ga izbacuje. I obavezno pije Rovatinex kapsule.

Ja sad tu k'o neki lekar :-? :-? :-?

#dakon, obavezno nam mahni sa te tvoje planine...

Gde ste ostale cure, da niste otisle na letovanje? :D :D :D
glista
Stalni član
Stalni  član

Post od glista »

Ja sam Jasna bas taj lek pila(Amizol 10mg) i nikakvog poboljsanja nije bilo.To mi je bas prepisala doktorka kod koje sam bila na akupunkturi.Imam ga jos uvek,pola kutije(ostalo mi je),ali sam prestala da ga pijem,jer nikakve koristi od toga.Eto toliko o razlicitosti.
ONTARIO jako mi je zao sto i pored strahova imas jos problema.Tebi9 je bas krenulo....ali proci ce i to.Samo se ti drzi,jer STO NAS NE UBIJE,TO NAS JACA.
Pozdrav za sve! :lol:
PS.Samo nam ti Jasna budi lekar,savetuj nas malo :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Glista, nemoj nikada ni da pokusavas sama i na svoju ruku da "biras" lekove, a evo ovo je jos jedan primer kako isti lek ne mora na svakoga da deluje podjednako!

@ Minja, kako si? Kucni slovce :lol: Mene evo konacno krece da boli stomak :-? , od onda mi se razvlacilo, a sada ulazi u punu snagu bolova, tako da cu naredna dva dana da budem :( , ali proci ce i to!!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

#Majice evo me,nije tako strašno ne brini ,ma sva sam ko polomljena sa onom sitnom temperaturom,MB me uhvatio jutros i kod dr.sutra radim bris i td.neće da mi daju antibiotike (čuvaju za ne daj Bože ) jer smom samo par antibiotika ,da ostalo sam alergična........

#Ontario, pa gde te još i to snađe.....???Pa stvarno ne mogu da verujem - drži se i leči se moraš!

#Glisto ,ja sam isto (ali nesvesno ) neke strahove dobilaza tj.posle bombardovanja jer sam se mnogo plašila,prva faza mi je bila tako što kad tresne bomba ja sam izletala mahinalno na ulicu i trčala da vidim gde je to lupilo ,dok me suprug (u daljem tekstu MB) nije 'prizvao'' pameti,e onda sam se povlačila i sklanjala od ljudi ,operisala slepo crevo i mislim šta dalje reći......razumem te ali kod mene je to kratko trajalo, posle sam se nekako trgla ,ne znma kako, naravno uz ogromnu podršku MB :lol:

#Hiram Abif :lol: , ja sam se lečila tj.konsultovala kod dr.Pavlovića zbog koxakija, kažu da je dobar.........i moja iskustva su slična!

#Danka čuvaj živce ,i svaka ti čast ,ali da brzo završite sa tim majstorima!

# JAsna kakvo letovanje ,evo lečimo se....

# Tarci gde si ,nedostaješ nam! :cry:
Ajde ljudi pozdrav do daljnjeg sutra odoh da dam bris grla pa da vidimo dalji tok razvijanja kod ''svilene'' :lol: !
Čuvajte se .....

Gde nam je dr.Ivica???? Kad on beše putuje?
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

majja napisao:@Minja kako si danas??!! I da nisi prehladjena, mene sustize stomak lagano, ocekujem navalu bolova u narednih 24 sata, pa sam sada u pripravnosti!! :o
:
e,da, kod mene samo ,čini mi se, jer nisam baš sigurna samo flekičica ,a možda i nie , ali nemam nikakav simptom,osim što sam malo ''uvredljivija'' i malo me više sve pogađa nego obično :lol: ,.........i malo bih nekog udavila , ma nije šalim se stvarno.
Ajde držim ti fige da preguraš bez mnogo nervoze ,a ovo kad nam stigne,(koliko sam ukapirala nema ništ ni kod tebe....ili opet grreška :lol: )
Odgovori