anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

cao

Post od ontario »

Hvala Vam doktore puno na savetu!
Hvala Vam pa me razumete i brinete o meni i svima ovde.Ja moram na tablete jer zaista drugog izbora nemam.Ne znam sta da radim,da li da trazim da vidim psihijatra ili psihoterapeuta ili da dopustim da me porodicni lekar leci?Nadam se da ste upoznati sa stvarima ovde u Kanadi!
Moj porodicni lekar nije specijaliziro za te stvari ali ima prava da leci i prepisuje lekove.Sta vi mislite? :P
Ja ipak malo vise imam poverenja u specijalistu sto se tice takvih stvari mada mozda gresim.Molim Vas recite mi Vase misljenje jer sutra idem kod mog porodicnog lekara?
Puno Vam hvala doktore!!!!!!!!!! :P :P :P
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ako je iole zainteresovan za medicinu, znace da Vam prepise makar inicijalnu terapiju, a obzirom da je na zapadu psihoterapija i pristupacnija i uobicajenija (a kognitivno-bihevioralna psihoteraija je kod panicara veoma korisna), mozda Vas uputi na nekog kolegu psihijatra, ili psihologa - koji radi psihoterapiju.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Dr Ivice,
imate li predlog za lek za uspavljivanje? San mi je neophodan a uspavljivanje je do jutarnih sati skoro nemoguce. Pila sam godinama Flormidal... sada ga ne pijem vise od 40 dana, ali nesto sto ce mi pomoci ne mogu da nadjem a ni moj doktor. Trenutno pijem Miansan, al dzaba se trujem. Demetrin od 10mg i Miansan od 30mg uvece sa sve Propranololom i nista.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

hvala

Post od ontario »

Doktore puno Vam hvala na savetu,poslusacu Vas i s obzirom da Vi kazete da je ta terapija dobra trazicu da me salje kod psihoterapeuta.Kod njih je ovde psiholog jedno,psihoterapeut drugo,a psihijatar trece i ja mislim da terapiju sprovodi psihoterapeut ali nisam sigurna.U svakom slucaju hvala Vam i molim Vas recite mi da li se vi slazete sa tom terapijom i sta oni zaista rade?Ja cu probati traziti na kompjuteru te informacije i ako se ne varam mislim da te prisiljavaju da budes u situaciji koje se jako bojis i koja ti prouzrokuje napad ali te uce kako da prebrodis na najmanje bezbolan nacin.Mozda sam pogresila doktore ali jako ce mi prijati razgovor i neko ko ce me slusati kao Vi i svi ovi divni ljudi na forumu.Od srca Vam hvala na svemu....... :P :P :P
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

I psiholozi i psihijatri (a i "obicni lekari", kao i ljudi nekih drugih obrazovnih profila) mogu da postanu kvalifikovani psihoterapeuti posle odredjenih (najcesce dugih i prilicno skupih) kurseva.

O lekovima za uspavljivanje - za to najcesce prepisujem Nipam, ako ne deluje dajem Flormidal, ili dajem kombinaciju Tetrazepama i Nipama. Naravno, obicno uz to ide jos neki "redovni" sedativ.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Posle sedam godina Flormidala mene vise nista ne moze uspavati :-?
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

cao,drustvo!samo da vam se javim po ovoj vrucini,jer moram da vodim cerkicu sa muzem na bazen...izgleda da ne vredi da im pricam,da nisam bas za toposle onog cerkicinog bronhitisa... :-? ali,sta da radim kada ona skace od srece od kako je saznala da idemo...ostaje mi da se nadam d je ono bio neki virus...
ja sam juce bila u Nisu na kontroli kod ginekologa i rekao mi je da zaboravim da sam ikada imala ranicu i da je sve u redu! :D :D :D samo sada cekam jos rezultate papa testa i sledeca kontrola mi je tek za sest meseci..bas sam se nekako opustila..doduse,sinoc smo dosli kasno i bili smo preumorni o one vrucine,tako da sam se danas probudila sa vrtoglavicom(koja nikako nije deo "mog" stanja),ali sve se razbistrilo posle razbudjivanja od par sati... :lol:

majjo,minja kako ste vas dve?vidim da se ne javljate...
jasna,jel ima neke najave da ce da prihladi?ja se uvek orijentisem prema tebi,kada kazes da je kod tebe prihladilo,znam da ce uskoro i kod nas... :D
ontario,to sto se desilo na terasi je samo jos jedan od napada panike i mislim da si ti vise umorna od svih tih napada(kao sto sam bila i ja),nego sto se plasis da ce nesto da ti se desi...

dakone sta je sa tobom?

ostalima pozdrav pa se "cujemo" kasnije...

caos! :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

Doktore Ivice,hvala Vam puno na savetu :P sve sto kazete ste upravu!
Ja sam se zabunila idem kod mog doktora u petak pa cu ga poslusati.
Tarci.....bas mi je drago da je sve ok :P :P :P sretna sam zbog tebe! :lol:
Ja sam kod nas koristila kantarion ulje za ranicu,na tamponu to su mi rekli u Kamenici i kada sam dosla ovde NAVODNO da je samo viden oziljak ali su uzeli biopsiju za svaki slucaj.To je bilo jako davno!Sigurna sam da ti je papa test uredu! :P Meni je papa-test isto OK samo mi nije jasno da su rekli da nemam nikakve infekcije STO APSOLUTNO nije TACNO :o jer ja imam neku infekciju!Sada cu traziti da idem kod drugog ginekologa jer ovaj nije NORMALAN.Napao me zadnji puta za spiralu koju nisam ni spomenila,daje mi neke brosure,napada da je stavim i nemam pojma STA RADI :o ja dosla na pregled,a on o spirali ko svabo tra-la-la....ma to mi nije potrebno.....svasta...... :-? Sada sam videla na televiziji imaju neki test sto se moze kupiti u apoteci pa pokaze sve infekcije samo ne znam da li je trenutno na trzistu?Moram da pitam,izgleda kao test za tudnocu,ne znam imate li to kod vas?
Tarci lepo se provedi i izbrckaj sa cerkicom!!!!!!!! :wink:
Uzivaj :P Moj muz ode pecati sam......jer se ja ne usudim odaljiti od kuce :cry:
Pisi kako si se provela,ima li vrucina?
Majo......pa gde si,Minjab sta je sa tobom?Jaco.....pa sto te nema?
Gde ste narode nema vas na forumu?????????? :cry: :cry: :cry:
Svima skupa pozdrav!!!!!!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Jao ljudi jer ste živi na 42 stepena, :o :o , ja sinoć izlazila sa drugom došao iz Canade nisam ga dugo videla,i super nam je bilo,Ostala sam do 1h posle ponoći,pa sam zvala MB da dođe po mene.
Ali sam crkla od smeha ispričasmo se kako radi ,šta gde i na kraju dotakosmo se teme zdravlja ,(jer su meni sinoć malo smetale aritmije ) kad mi reče da je on pre par godina ležao u Kamenici zbog Koxakija i da ih ima i on .-ja crkla od smeha :lol:

Nema ništa drugo novo ,nemam nameru da se mrdam iz kuća do ponedeljka ,rekoše da će onda da padne na 35 :o , pa kad se posmrzavamo :lol:

# Tarci baš mi je drago da je pregled prošao ok. ma samo d ane moraš još i o tome da razmišljaš!Hvala Bogu,sad planiraj bebicu.... :lol:

# Ontario kakvo je vreme kod Vas?

#Majooooo, jesi li na Adi ja htela,ali stvarnooooo ne mooooogu -gadno mi je ,ili si možda ''okitila'' stan našim starim receptom! :lol:

Ajd odoh sad da nastavim ja spremam orman , u stanu ne osećam vrelinu pa bar da nešto radim :wink:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Tarci i ostale moje dame, samo uzivajte na bazenima i ostalim vodama, ja se ne usudim na bazen, posto uopste nema hlada. Doduse, sunce mi nikad nije smetalo, ali ovo mi je prejako. Ali ako potraje, odoh na Dunav bez obzira sto nema plaze.

#tarci, na zalost nema nikakvih promena, moja cerka kaze da su rekli na TV do srede ovako. A ja nemam klimu, ubi nas onaj ventilator :-? :-? :-?

Cerka i ja svaku noc sedimo do 3-4 sata, ali najgore mi je sto ne mogu preko dana da spavam.

#ontario, drago mi je sto si odlucila da potrazis strucnu pomoc, bice dobro, veruj mi. I treba da znas nesto vrlo vazno - NAPADI NECE PRESTATI PREKO NOCI. Bice dana da ce ti biti super, a bice i losih dana. Vazno je da ti znas da ti od njih nece biti nista. A oni ce se posepeno proredjivati. Drzim ti palceve

:P :P :P :P :P :P

#minja drago mi je sto je i tebi bolje, i sto se lepo provodis. Ali nemoj previse da radis, naviknuces se :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Jao Jasna, ma gde ću da se naviknem ,to mi dođe kao dobro jutro svaki dan ,krpica mi je moje drugo ja.A najžalije mi je to što ljudi kad me upoznaju prvi put misle da ne znam kako se drži metla :lol: .....
Baš lepo je čuti što se ti i ćerkica družite do kasnih sati, ja sam oduvek volela da sa mamom sedim kao sa drugaricom ,pijuckamo uveče u letnjim večerima kod bake na terasi kafu ,ali nikad nisam imala taj ''drugarski'' odnos,baš smo prave mama i ćerka, mada nisam imala neke velike tajne pred njom,uglavnom sam sve pričala,ali ne kao drugarice.....

Ljudi gde nam je Maja? :o Sad me baš zabrinjava......Majo, samo čvrkni da vidimo da si ok.

Vreme je za odmor,pozdrav svima :wink:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Ok sam, al bez inspiracije :lol: :lol: ubi me ovo vreme....nacisto!!! :roll:
Po ceo dan sedim u stanu, pijuckam cedevitu i citam knjige.......

Mislim da nam je dr Ivica odavno pisao o ovome, da li ovako ili malo drugacije, ali sada dodjoh do ovog dela, pa cu da podelim sa vama. Mislim da nam svima moze biti od koristi!! :lol:

*Trenuci*

Kad bih svoj zivot mogao ponovo da prozivim
pokusao bih u sledecem da napravim vise gresaka,
ne bih se trudio da budem tako savrsen,
opustio bih se vise.
Bio bih gluplji nego sto bejah, zaista
vrlo malo stvari bih ozbiljno shvatao.
Bio bih manji cistunac.
Vise bih se izlagao opasnostima, vise putovao,
vise sutona posmatrao, na vise planina popeo,
vise reka preplivao.
Isao bih na jos vise mesta na koja nikad nisam otisao,
jeo manje boba, a vise sladoleda,
imao vise stvarnih a manje izmisljenih problema.
Ja sam bio od onih sto je razumno i plodno
proziveo svaki minut svog zivota: imao sam,
jasno, i casaka radosti.

Ali kad bih mogao nazad da se vratim,
tezio bih samo dobrim trenucima.
Jer, ako ne znate, zivot je od toga sacinjen,
od trenova samo; nemoj propustati sada.
Ja sam bio od onih sto nikada nikuda nisu isli bez
toplomera, termofora,
kisobrana i padobrana;
kad bih opet mogao da zivim,
laksi bih putovao.

Kad bih ponovo mogao da zivim,
s proleca bih poceo bosonog da hodam
i tako isao do kraja jeseni.
Vise bih se na vrtesci okretao,
vise sutona posmatrao i sa vise dece igrao,
kad bih zivot ponovo pred sobom imao.
Ali, vidite, imam 85 godina, i znam
Da umirem.

Horhe Luis Borhes

Drage moje i dragi moji, mislite o tome!! :wink:

Inace, ako je jos neko (osim mene ovde :lol: "drug clan" neke biblioteke, toplo preporucujem knjigu "Happy End", Mirjane Bobic Mojsilovic, ja je "gutam" danas i juce.....zato sam malo i zapostavila forum!! :lol:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

Cao drustvo,Vi mi se pecete po vrucini ali mogu vam reci da je danas ovde isto pakao samo sto imam klimu pa sam stalno unutra......a inace i bez klime ista stvar.Ovde je bilo 36 tako da nismo daleko od Vas.Vec sam se zabrinula gde ste mi svi i evo uvek nas ta vremenska razlika poremeti.Jaco ja idem kod doktora u petak i pocinjem sa tabletama bez komentara!Hvala ti na podrsci! :P Javicu ti kako cu ih podneti i koje ce mi dati!Minjab......pisi kako si ti?Kako podnosis vrucine?Tarci stvarno mi je drago pa me razumes i sto znas sta osecam u tom trenutku :cry:Bar tebi ne moram nista objasnjavati i pravdati se jer vec sam umorna od toga! :P Majo draga ovo je super!!!!! :P :P :P
Daje te u duboko razmisljanje jer znam onu nasu pesmu,a znas je i ti.....uzmi sve sto ti zivot pruza,danas si cvet sutra uvela ruza!!!!!!
Eh da mogu nesto da Vam posaljem slike su sa porukama ali ne znam kako?Jeste da je na engleskom ali lako bih Vam prevela,ali i vi sigurno znate nesto.Ja ovde nemam nasih knjiga,samo par ali imam kod mame jako puno samo ne znam ko da mi ih posalje!Fantasticno :P
Cuvajte se prevelike vrucine i svi skupa primite pozdrave od mene!!!!
Caos.........
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

Cao drustvo,Vi mi se pecete po vrucini ali mogu vam reci da je danas ovde isto pakao samo sto imam klimu pa sam stalno unutra......a inace i bez klime ista stvar.Ovde je bilo 36 tako da nismo daleko od Vas.Vec sam se zabrinula gde ste mi svi i evo uvek nas ta vremenska razlika poremeti.Jaco ja idem kod doktora u petak i pocinjem sa tabletama bez komentara!Hvala ti na podrsci! :P Javicu ti kako cu ih podneti i koje ce mi dati!Minjab......pisi kako si ti?Kako podnosis vrucine?Tarci stvarno mi je drago pa me razumes i sto znas sta osecam u tom trenutku :cry:Bar tebi ne moram nista objasnjavati i pravdati se jer vec sam umorna od toga! :P Majo draga ovo je super!!!!! :P :P :P
Daje te u duboko razmisljanje jer znam onu nasu pesmu,a znas je i ti.....uzmi sve sto ti zivot pruza,danas si cvet sutra uvela ruza!!!!!!
Eh da mogu nesto da Vam posaljem slike su sa porukama ali ne znam kako?Jeste da je na engleskom ali lako bih Vam prevela,ali i vi sigurno znate nesto.Ja ovde nemam nasih knjiga,samo par ali imam kod mame jako puno samo ne znam ko da mi ih posalje!Fantasticno :P
Cuvajte se prevelike vrucine i svi skupa primite pozdrave od mene!!!!
Caos.........
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

ontario

Post od ontario »

Sada mi pade napamet drustvo,kako Vas je proslo stanje panike,agorafobije,klaustofobije i citavog ovog haosa? :wink: :wink:
I ako Vas nije proslo u potpunosti sta ste radili,da li ste na tabletama,kako ste se povratili?
Vec dugo primecujem da nemate takvih problema cesto kao ja pa mi kazite magicnu formulu??? :wink:
Majo........nemoj me kritikovat lenja sam da citam sve postove ima ih puno!
Svima veliki pozdav :P
Odgovori