anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Dimaggio
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Nov 04, 2006 11:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dimaggio »

Za dr.Ivica
"Jelte, a jel imao neko strah od frizerske stolice? To je jos jedan znak prepoznavanja, posebno kod muskih, cim ode kod frizera, pa mu stave onaj plast oko rata, dobije utisak da ce da se ugusi, srce se ulupa i odmah ustaje, otkazuje sisanje i bezi glavom bez obzira. Ja sam to imao, ali sam u medjvremenu ocelavio, pa je problem resen"

Auuuuuu dr.Ivice ja još uvek imam baš tešku frku da se šišam :( :( :(
Sednem, stave mi onaj đavo oko vrata, samo me guši, mada to i nije najveći problem. Mene najviše nervira konstantno zujanje aparata, trimera. zzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzz zzzzzzzz AUUUUUUU pa da poludim! :(

Drugo, veoma mi smeta da se gledam u ogledalu :( Meni često dolaze kući da me šiša prijateljica. I onda mi je onako, ne baš najbolje ali bolje nego kod nekog berberina. Ne znam na koji način to da rešim, već godinama me to muči. Kad sam imao neke periode da mi je bilo dobro kod berbera sam garant hteo da umrem prvo od infarkta pa od nesvestice, pucanja aorte, arterija, vena u mozgu e pa kad ni to nije usledilo onda sam mislio da ću sad poludeti.... :( Naravno ništa od toga se nikad nije desilo i kažem ja to sebi ali neće da me ostavi na miru i neće neki :evil:

Hm... kako bi mogao sa tim da izadjem na kraj??? Da namerno nekako oćelavim ??? Nešto mi je baš pametna ta ideja :wink:

Danas sam inače opet bio do tri radnje, promenio bravu na ulaznim vratima i zalepio neke parketice jer su mi se odvalili od poda. A da, i opravio sam jedan kompjuter i sve bilo ok !!!

Dok sam pio bromazepam morao sam da ga pijem 4-5 puta na dan i to "na kilo" a sad, fluxilan ujutru i 3x0,5mg Ksalola. Sve je ok!

Nego dr.Ivice imam ja jedan problem, hm... mislim da je problem :D
Ja mislim da sam tabletoman... :( Mnogi beže od tableta i same pomisli da je piju ili je piju u baš potrebnim situacijama. Ja imam čak i dozer lekova za nedelju dana unapred koji punim nedeljom za narednu nedelju (to su lekovi koje 100% popijem). Pa to doziranje je za mene ritual pravi, ja baš volim lekove :( a pri tom znam da to nije baš idealno...
Kažu isti sam kao neki narkoman.... :(
Bilo bi krajnje vreme da se odviknem tih lekova jer ih pijem 4-5 godina a mislim da će mi baš naškoditi, ipak sam još mlad 28 godina.
Koliko se fluxilan i ksalol mogu piti "bezbedno" ????

Za tarciku
Svaka ti cast, tvoj tekst me je isto ohrabrio kao i priče dr. Ivice :D
Samo napred tarcika!!!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Evo me, Dr.Ivice i ostali drugaari ,
Ovako ja imam strah od ovogodišnjeg zimovanja :o .Svake godine Zlatibor mi je prijao naj,naj do prošle godine kad me spopao virus i napravio to što je napravio i bitno je da su mi TAD (na zimovanju )počele aritmije. Letos me suprug odvezao da popijemo kafu (samo da bi mi dokazao da tamo neću umreti) osetila sam strah ali sam znala da se zadržavam jako kratko a sad..... :cry: i još zima , hladno...

Drugo svaki let avionom se završavao kao da idem na vešanje a ne na letovanje ,najgore sam prošla u povratku sa Malte e tad sam mislila da ako ne sletimo zamoliću ga da spušta bilo gde ,mada i moj poremećeni centar za ravnotežu je doprineo mučnini i džaba mi kilavoj bilo lepo letovanje kad sam :evil: dronjak....

Frizera sam pregurala ,bilo mi je bitno dok ne stigne do pola e kad privede kraju , kao da mi je pao kamen sa srca.

Ljudi to su stvari gde bi mi žene trebalo da uživamo (to vidim po mojim prijateljicama koje jedva čekaju manikire ,pedikire frizere-to im dodje ko odušak a meni :o ). Dobro sad je drugačije .

Jedino što ne mogu da preguram je to putovanje tj. napuštanje Beograda , e to mi je i dalje smrt :cry:
Sve sam pobedila (uglavnom ) ali to ne znam kako ću ,a probala sam nije da nisam .Odem ja al sve je ok. ako je na kratko tj.na dan. :cry:

Jedino još što patim što ne mogu da zatrudnim ,možda bi morala jače da se čupam zbog deteta,eto to još negde u sebi gutam ali...

I ovih dana često sednem isplačem se prepodne setim se kojekakvih gluposti (inače nemam problema što je najcrnje kukam na sitnice) a popodne sa kumom na kafu dok suprug radi ,pa onda sa njim...Ma samo da nisam sama , to mi je najgora kazna,još ako nemam nekog posla... :cry:
Čujemo se drugari. :wink:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

minjab napisao:Evo me, Dr.Ivice i ostali drugaari ,

Frizera sam pregurala ,bilo mi je bitno dok ne stigne do pola e kad privede kraju , kao da mi je pao kamen sa srca.

Ljudi to su stvari gde bi mi žene trebalo da uživamo (to vidim po mojim prijateljicama koje jedva čekaju manikire ,pedikire frizere-to im dodje ko odušak a meni :o ). Dobro sad je drugačije .

Vec sam samoj sebi dosadna koliko vas citiram, ali i ovo je jedan od segmenata koji ja ne mogu da podnesem kod sebe - mrzim da idem po salonima, i uvek pokusam da zamislim neku svoju drugaricu koja obozava da ide, i nije mi jasno kako izdrze i po 6 sati :o kod frizera??!!!
XXX puta se desi da trazim da me ni ne fenira posle shishanja, jer mi to dugo traje. Nekada odem odmah nakon sto kosu operem, pa samo da me oshisha i da "begam" :lol: !!!
Ali, ja to ne svrstavam pod paniku, nego jednostavno ne volim situacije kada mi se vrti u glavi i trudim se da ih izbegavam.

A kad odem kod neurologa, pa kad mi kaze da stanem ispruzenih ruku dok zmurim - ja stojim pravo ko strela i ne mradam. kao vojnik!! :evil:
A kad to uradim sama, ljuljam se kao brod???!! :o

Minjab, sta da ti kazem??!! Obicno kazu, klin se klinom izbija!! Kod mene to bas i ne pali, dok sama ne odlucim kada je momenat, a ne tako "pod prisilom". Pokusaj sebi da izdriblas mozak i da se ubedis, da kao, ides na jedan dan, pa tako iz dana u dan.............sve je u tvojoj glavi, i ako ce da ti pozli, pozlice ti i sa kumom na Bulevaru, ne moras da ides cak na Zlatibor!!! :wink:

Bar ja tako gledam na to................. :roll:

Pozdrav svima!!! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Jooj Majjo, skroz sam svesna da ako hoće ono hoće ,ali kako da se izborim sa putovanjem kad je to jedino što ne mogu da preguram a što dalje odmiče vreme ja se vraćam u godine kad sam bila klinka ,pa znaš kad te roditelji otprate na rekreativnu a ti hoćeš da crkneš što se rastaješ od njih :oops: .E ja se svaki put tako osećam,a o strahu i da ne govorim i još u prevoznom sredstvu počnem da odbrojavam kad ćemo da se vratimo i svaki dan sebe tešim ,eto nisi imala aritmije kad nije do sad pa još 3 dana , pa 2 pa ...e kad krenem kući joj koje olakšanje.Žali Bože para koje smo utucali na letovanja i zimovanja kad ja ko u vojsku da idem :o umesto da se opustim i da uživam.
Ma kad malo bolje razmislim reč ''opustiti'' ne sećam se da sam skorije umela da je ''upotrebim''. :cry: žalosno.
E i još jedan biser (kako je lepo kad ovako sebe olakšam a vi me razumete-bar se nadam) ,uveče ja se super obradujem isplaniram i kozmetičara i frizera i super ja tamo ću da popijem kaficu sokić i popričam i sve to bude super do sutra dan , e a onda me ili mrzi da sve ostvarim što sam zamislila uveče i to sa puno elana ili nadjem neki posao i tako se završi moje uživanje. :cry:.Mada kažem to je bilo pre ,sad stvarno nemam vremena, ali i drugačije to malo gledam -to sam prebrodila koliko toliko.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Da, daaaaaaa, potpuno kapiram o cemu govoris vezano za "sjajne planove"!!!!! Ista stvar. Ali ja se borim sa tim, pa makar i na silu otisla. Ne uspe mi bas uvek, ali se trudim.

A sad mala posalica: Ako vec neces na taj Zlatibor, evo, dobrovoljno se javljam da idem umesto tebe!!!! :lol: :lol: :lol: Zamisli samo onu zlatiborsku vrelu lepinju sa kajmakom, prsutom i jajetom na oko!!! Mmmm njam njam!! :lol: :lol: :lol: Evo, krenula bih odmah, pa makar pojela tu lepinju i vratila se nazad!!! :D

Nego, ne znam da li si gledala u filmovima i u dokumentarcima, a tu je i dr Ivica da me ispravi ako gresim: Kada pocne panicni napad, treba uzeti najlon kesu i udisati i izdisati u nju (posto si sa Vracara, sigurno znas onog prljavog Siska sto je duvao lepak po ceo dan i noc oko Slavije, e pa, isto radis kao i on, samo bez lepka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ), i da tako napad odmah prodje, jer se direktno udise sopstveni ugljen dioksid!!! I panika brzo nestane. Ne znam zasto je to tako, ali gledala sam vise puta to na tv-u, ali nikada se nisam setila u datom momentu da jurim cistu kesu i da disem u nju!!! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

E Majjo sad ssam se prevrnula sa stolice od smeha
sigurno znas onog prljavog Siska sto je duvao lepak po ceo dan i noc oko Slavije, e pa, isto radis kao i on, samo bez lepka
Pa znači ,čega si se ti setila ,kad smo kod njega ja ga videh pre neki dan u skroz novoj odeći ulazi u neki dobar auto -tačnije neko ga je pokupio,i nema više kesu.E ako se on skinuo sa lepka ,a otkad znam za sebe znam i za njega ,onda ću i ja uspeti...al ne znam šta, da probam da preguram strah od putovanja i onog što sam prethodno napisala.
A što se tiče kese pa ja bih crkla u tom momentu (sad ih stvarno nemam ali pre jedno 2 god.) kad bi mi neko nabio kesu na facu :o .Sigurno da ima efekta al probaj ti sad u normalnom stanju diši u nju -fuj, a kamo li tada,a kažu da pomaže, čula sam i ja.
E opet me uhvati smeh zbog Siska, skoro se nisam ovako ismejala kao sad. :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Evo, sad se i ja smejem zato sto se ti smejes!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa on mi je bio prva asocijacija :lol: :lol: :lol: :lol: za opisivanje duvanja u kesu!!! :lol: :lol: :lol:

A da je gadan - gadan je!!! :lol: :lol: :lol:

Zamisli da sam ti napisala: Uzmes kesu i radis kao kada duvas lepak!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Majjo ajde osmisli nešto ovako doooobro smešno za ujutru da nam tako počne dan.

Sad se spremam za spavanje i tako se slatko ismejem asocijacijom ,dakle genije si,ali gde ti on pade na pamet.Ma videćeš postaće i on faca ,ko je sve kod nas u kraju postao.
E ljudi krivo mi je jer ne možemo i vama da prenesemo deo našeg smeha ,ali na žalost ne može da se prepriča pa da i vas razveselimo ko što je mene Majja.
Majjo pozdrav...odoh na spavanje sa osmehom na licu zahvaljujući tebi. :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ne valja što se ovoliko smejem ali da ti kažem koja koincidencija ,mi pričamo o duvanju u kesu a upravo čitam nedelj.telegraf gde objašnjava da u se u histeričnim napadima brzo diše ,dotok kiseonika je veliki i pacijentima se daje da dišu u kesu jer se smanjuje dotok kiseonika.
E a onda ide priča ovakva isti dr.priča.'' Ušla mi je pacijentkinja bila je užasno uznemirena, dao sam joj kesu,ograničio disanje i odmah joj je bilo bolje.Posle tri meseca pozvala me koleginica iz ambulante na Voždovcu i jedva mi objasnila o kome se radi ,objašnjavajući da je žena došla sa kesom na glavi i rekla da joj je to dao dr.i odmah joj je bilo lakše i zato je ne skida već treći mesec.''
Dobro je što ja nemam ta ubrzana disanja (prevazišla odavno) ali iskidah se od smeha zamišljajući scene :lol: .
Sad stvarno se odjavljujem. :o
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

E sada si mi uzvratila smeh.................. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Probudila sam cak i MM koji je u sobi na totalno drugom kraju stana!!! :lol: :lol: :lol:

Mislim, ne zivim ja u vili :lol: :lol: , ali bas nije ni blizu dnevna od spavace!!! 8)

Pa ti vidi kakav je to bio smeh!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Zamisli samo scenu: zena ide ulicom, sa kesom na glavi, sa izbusenim rupama za oci i nos, i jos kesa iz "Tempa" (bar sam ja nju odmah vizuelizovala)!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ja sam kao mala (valjda sam videla u nekom filmu gusenje kesom!!!!) uzela i stavila je preko glave, i oko vrata vezala sal da vidim kakav je osecaj kada se neko davi................i da vidim koliko moze da se izdrzi.......... :oops: :oops: :oops: :oops:

Nemoj to da pokusavas........ :lol: ..........osecaj je grozan, i skroz se kesa orosi iznutra i sto vise dises, ona se sve vise prilepljuje za lice (nije onako kao na filmu nabudzena :lol: )!!!!!

Ne brini, nisam monster, samo sam oduvek bila jako radoznala i neustrasiva!!! :lol: :lol: :lol: Valjda zato sada placam ceh pa mi se desi da se ponekad plasim i sopstvene senke???!!!!!!! :o

Dobro jutro, Minjab i svima ostalima!!! :wink:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Zamislite, i ja sam alergicna na penicilin. E bas mi se svidja vase raspolozenje. Volim kad ste ovako pune duha i humora. To je veliki korak. Da li mi verujete da ja nekada uopste nisam nista smela da planiram na duze vreme, jer nisam znala da li cu to vreme doziveti. Kad sam to rekla psihologu, znate sta mi je odgovorio? "Svasta, samo vi planirajte, ako i ne dozivite, ionako necete znati." :oops: :oops: Ostala sam PAF!!
:oops: :oops:
A ono sto kaze dr.Ivica o promeni nacina zivota, to je sigurno tacno. Ako ne mozete uciniti velike promene, pocnite s manjim - nacin odevanja , FRIZURA, put do kuce... :P :P :P Ja sam povadila svoje ruzne zube i stavila protezu, hahaha

:lol: :lol: :lol:
DIMAGGIO sigurno mozes bez lekova, ali nemoj naglo prekidati, nego postepeno, posavetuj se sa doktorom. :D :D :D
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

cao,ljudi,evo i mene...procitala sam kako ste se zabavljale sinoc...kada sam postavljala ovu temu(bojazljivo i u nadi da ce bar neko da mi da neki savet) nisam ni pomislila da ce ovo da bude fino mesto za druzenje...znam da stalno pricaju o tome da nije zdravo imati virtuelne prijatelje,ali ja vas STVARNO dozivljavam kao prijatelje u nevolji!ovi "obicni" prijatelji verovatno ne bi imali strpljenja za moje analiziranje mog stanja vec bi samo u par reci pokusali da me utese...nesto u smislu:"bice bolje!"verujte mi ,da sam pocela da razmisljam kako izgledate u pripodi,pa sam mislila da bi bilo fino da posaljemo po jednu sliku(bar kao privatnu poruku) pa da se konacno "upoznamo"...sta mislite?

sto se tice frizera i ostalog,ja sebi ne dozvoljavam da me strah savlada pa da idem kao neka baba sa izrastkom(od nefarbanja) i cupava...kazem sebi:"ej,bre,ceo svet se sisa,farba,ide kod frizera!pa zar da ja budem neuredna i nezadovoljna sobom zbog nerealnog straha?!na pada mi napamet!cak stalno menjam boju kose(nikada ne kupujem istu nijansu farbe),sisam se uvek malo drugacije...iako me nekada uhvati strah kada idem na depilaciju(jer mi to traje predugo) ja namerno "napadam" strah i idem!stalno sebi ponavljam da niko ne voli bolestan look,pa ni moj muz!moram da pazim i na njegova osecanja.kada mu se vec stalno zalim,bar da se trudim da mu budem lepa...devojke,mislim da i vi uvek u svakoj prilici trebate da nadjete motiv koji ce da vas gura.tebi,minja,neka stoji na glavi da se tvoj muz potrudio da vam ulepsa zimu(neke zene bi dupe dale da im muzevi priredjuju takva zadovoljstva(izvinjavam se na prostoti)).kazi sebi,ako je on mogao da sve organizuje,pa mogu i ja da budem hrabra da uzivam!!!videces,provesces se super(secas se mog skoro otkazanog puta u Bugarsku,a provod je bio fenomenalan(ja sam bila 18 dana,u drugoj zemlji,gde se sporazumevam i rukama i nogama),a bilo mi je odlicno!) a kada dodjes imaces brdo materjala da nam pises!samo opusteno!razmisljaj da si blizu svake medicinske ustanove koja moze da ti pomogne(ne treba ti,ali cisto da ti drzi strah).pa ne ides ti u dzunglu nego na "fensi" :wink: zimovanje!

pozdrav svima! :D
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

e,da...znam da sam htela jos nesto...slucajno sam juce prelistavala ovu temu i bila sam u cudu! :o jel,Vi,provaljujete koliko su se sadrzaji mojih poruka promenili od prve pa do sada!totalno nesvesno,ja sam od uplasene devojke koja moli za pomoc ,postala neko ko je poceojos i da deli savete!dok sam ih citala(poruke),videla sam u stvari koliko je meni bolje! :D nekako sam jaca i odlucnija!zato i kazem opet:BORIMO SE,SIGURNO IMMA NADE ZA NAS!!! :wink:
vesna7
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 10:42 am

Post od vesna7 »

ja sam slicnu temu postavila na ginekologiji, al me zaboravih ko, izvinjavam se uputi amo.
Dakle anksiozan karakter, panican poremecaj sa agorafobijom je deo mene

pre 4 godine bash u ovo vreme, dobila i prvi napad, srecom u to vreme sam promenila dr koji me super brzo izvukao
e posle medikamenti, terapija, autogeni trening i nekako ide funkcionise, naidje period jakog straha od straha al prezivim

medjutim sad sam trudna, lekove ne pijem vec zadnjih 6 meseci pa to ispade dobro, posto je pocetak trudnoce ni sad ne bi smela, ALI moja anksioznost i strah od straha me sve vise i vise obuzimaju, umesto da budem srecna ja u grcu, strahu, ocekivajuci da dodje do napada panike. Trenutno prezivljavam tako sto mislim da i ne prihvatam svoju trudnocu, tj dete i ja ok totalno prihvatljivo, ali trudnoca i ja nikako...a j*** ga jedno bez drugog ne ide
:D

inace je planirana trudnoca i j sam znala da ce do ovog doci,,,al sad je to i ja ne znam kako cu izgurati

bojim se da cu ustati jednog dana u ogromnom strahu i reci ja ne mogu...
vesna7
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 10:42 am

Post od vesna7 »

a da dr koji me je prthodno vodio 10 godina me je totalno zeznuo, mislim da se malo potrudio mozda do napada nikad ne bi ni doslo....prestala sam da idem kod njega kad je na moje pitanje " pa dr da li cu ja cep zivot biti pod strahom" odgovorio je" pa ne bi valjalo" i muk...niti mi je bilo sta objasnjavao niti me upucivao sta da radim kad naidje frka nista ama bash...a ja, posto je on poznat, kao on valjda najbolje zna......

i sad ja trudna i u haosu
Odgovori