anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

ej,ljudi,sada sam se vratila iz kilometarske setnje sa muzem(bukvalno kilometarse,jer smo isli oko naseg grada.moj grad jeste mali ali da bi ga "opkoracili" trebate da idete 3,5-4 km!).i,verujte mi da stvarno prija!nisam se uopste plasila niti se pitala da li ce da mi se slosi iako smo daleko od hitne(!?!) i slatko sam se ismejala jer su mog muza MNOGO zuljale nove cipele,da je jadnicak izuo iste na par minuta od kuce,dobivsi pritom rane od zuljeva po nogama!znam da vama ovde nista nije smesno ali trebali ste da ga vidite kako onako veliki i kao jak keca i zapomaze ceo put.sto je najgore on je i predlozio tu setnju kao da ih razgazi! :o jeste da sam "razglavljena" od umora,ali sada veoma srecna i zadovoljna idem na kupanjac(vetar me je "ubio" pored reke),pa u krevet!

jasna,nemojte ni da pocinjete da razmisljate da Vam nesto fali,jer nema sansi!to ste Vi samo previse citali nase zalopojke! :wink:

minja,doktore,majjo i svi ostali umorni pozdrav od mene i laku noc.... :)
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Pa gde u novim cipelama u toliku šetnju...jadan :cry: .I još toliku šetnju, ja,dobro to realno nije mnogo nekom ko je u kondiciji ,tipa mog oca koji je em,debeo,em ima povišen šećer ali prelazi krug oko Ade od 9, 10 km i to brzog hoda.Ma meni pripadne muka kad mi ponudi da idem sa njim ,a onda se postidim -ako može on sa120kg ja mu dodjem ko baba (ma lažem moja pokojna baba je u 70-toj bila pokretnija od mene ,a tek želje za životom koliko je imala.
E nikako mi nije jasno što bre nasledih samo ono što ne valja ,gde se dade taj gen za neku pozitivniju stvar.... :lol:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

minja,tah gen SIGURNO cuci u tebi,samo trebas da ga probudis,aktiviras i primenis u praksi!ja,iskreno,mislim da smo svi stvoreni za lepe stvari samo nas odredjeni stil zivota "uci" da se ponasamo drugacije...mozda onako kao ne bismo voleli...isto mislim da se kriminalci ne radjaju(sem u nekim ekstremnim slucajevima) vec i njih zivotne okolnosti naprave takve kakvi su! :evil: ej,ja mislim da kada se tebi ponovo aktivira taj gen,bice "jadan" tvoj muz i svi oko tebe kada pocnes da ih forsiras da nikada ne smeju da posustanu ili stanu! :wink: ja to gledam i po primeru ove moje tetke!minja,ti ne mozes da shvatis koliko ta zena radi!i na poslu i po kuci,oko deteta,a ide i na pilates!znaci ona je postala hiperaktivna sada,a bila je skroz drugacija kada je imala problem!
Ja mislim da vecina osoboba koja se izbori sa strahom od smrti i napadima postane blaze ili jace hiperaktivno,i da tek tada pocinje da se dokazuje i na poslu i ovako u pravom svetlu!jednostavno,kada ti se vrati ta nada da ces "ipak" doziveti starost pocnes da dises punim plucima i uzivas u zivotu!mozda pocnes i vise da ga cenis tada,a i pocnes KONACNO vreme da trosis kvalitetno a ne u razmisljanjima!sta mislis? :o doktore,ispravite me ako gresim! :roll:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Tarcina, ne gresite ni malo! To je "catch-up" sindrom, nadoknada propustenog. Sto bi rek'o nas narod: "ko pusten s lanca!" :D

Pozdrav svima.

PS. Setnja je OK, narocito jos ako ste negde prvi put.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Jesi Tarcika u pravu ,i ja sam primetila da su ljudi koji su imali neki ,pa da kažem strah ,budu hiper ,hiper aktivni.Ali ja sam to sve povezivala da to nije to što ja imam :o ,ok kad imaš strah a organski ti nije ništa,i onda bi sebe terala ma svim silama.Ali kad ja imam organskih poremećaja od tog nesrećnog virusa i dokaze da mi srce radi kako mu se hoće :evil: ,mene je strah da bilo šta uradim da ga ne opteretim,da se ne nadjem u nekoj situaciji u kojoj mi nema pomoći :o ,ili tako nešto slično.

Ja nikako da shvatim da ma šta mora da bude biće, a da teram dalje ,-neverovatno koliko je meni taj osećaj od prošle zime kad mi je počelo sve ostalo urezano debelo.

Ni jako dobra knjiga od Vladana Starčevića -Bez straha o strahu fobiji i panici ,mi nije baš mnogo bila od pomoći ,a jako je dobro sve opisano, :cry:

Dr.Ivice imate li neki savet :oops:?
Ovo mi mnogo pomaže kao komunikacija ali kako da promenim pogled na sve to?????????
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

ali,minja,i ja imam organski problem(kao i mnogo veliki broj ljudi koji zivi sasvim normalno bez opterecenja),pa kazem sebi:"ako mi je srce toliko slabo,ono ce da stane i ovako dok sedim i tugujem!ceruj mi da meni u toku dana preskoci po dvadeset,trideset puta a da ja to osetim! :evil: pa,sta da radim sada?da cekam da preskoci "fatalno"?e,pa,ne mogu vise!cekala sam,cekala i uvek u panici i placu isla na spavanje!veruj mi da dosta ljudi ima aritmije (i to ozbiljnije),pa ne sedi u kuci.i tuguje.moj komsija imao dva infarkta,stalne aritmije,organski problem(ne neki virus kao mi,vec pravu srcanu manu) i covek radi,sali se,muva klinke po ulici(ima 50 godina,pomislim cesto:"aman,covece,pa imas da crknes jedan dan u toku sexa!),i zivi normalno!ako budemo razmisljale tako da li ce biti i kako,onda cemo propustiti zivot koji je sada!a to je zivot!sada se stvaraju uspomene!

ja,licno mislim,da nas organski problem nije toliko veliki kao sto se nama cini.i doktori su to potvrdili i verovatno ti rekli da zivis normalno.jednostavno,pokusaj,kada ti preskoci da ga ignorises!jednostavno:"pa,sta!preskocilo!nije prvi put!"ja tako sebi kazem.sta cu ja sada da gledam sta ce da bude dalje.preskoci kao i uvek,i znam da ako obracam paznju jos vise cu to da primecujem!meni je bitno da mi to nesto nije mnogo cesto(iako zna da bude gadno kada ti preskoci 5 puta u minutu) i da ne pocne ono vezanio.pocela sam da verujem i da nece!pa,sta da radim?!da cekam da krene!?ne pada mi napamet!ja sam ionako ljuta na sebe kakve sam lepe stvari propustila u ovom periodu(pokusavam da ne osudjujem sebe),taman posla da se jos vise produbljujem.tu kraja nema.zabolece me stomak,ja cu da se pitam da li nije slepo crevo?!zabolece me glava,ja cu da mislim da je izliv i td.ne mogu,stvarno,vise da iscekujem mogucu smrt!POKUSAJ DA NE OBRACAS PAZNJU KADA PRESKACE,JER PRESKACE I MENI(MOZDA I VISE),NEGO SE ODMAH ZAOKUPI NEKIM DRUGIM RADNJAMA!SEX,NA PRIMER! :wink:

izvini,ako sam bila "stroga",ali stvarno te razumem i prepoznajem sebe,pa mi je krivo da se tako "patis" kada ne moras!

...ja,sad,kao tebi dajem savete,a nisam ni sigurna da su ispravni...ali,ti probaj,nista te ne kosta!ko prezivi,pricace!(sala mala :wink: )..

pozdrav! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

e,sada kada sam isla napolje,sretoh onog komsiju,vraca se iz neke "stete"!kazem ti ja,covek zivi punim plucima! :wink: :o :wink:

sta je sa majjom?! :o

majjo,javi se! :roll:

jasna i svi ostali,javite se... :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Nisi bila prestroga nego razumna (za razliku od mene).Večeras me baš spopale ,a odavno nisu...ne znam zašto, pa sam se možda malo i odvikla, i zato mi se strah sad malo više izrazio. :oops:

Tarcika ,jel i ti imaš aritmije ili tahikardije(izvini što opet pitam ,al me mrzi da se vraćam na početnu stranu).

E, a taj tvoj komšija ,svaka mu čast ,ja u njegovom slučaju na sex ne bi smela ni da pomislim , akamoli da ga upražnjavam.Ma čisto zbog nezgodne situacije ,zamisli infarkt u tom stanju ili ti ''slatka smrt''.
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

ja imam TAHIKARDNO-BRADIKARNI SINDROM(kako odvratno i strasno sam naziv zvuci).to ti je ubrzan rad srca "pomesan" sa preskakanjima.znaci,srce brzo lupa,pa preskoci,pa nastavi brzo da lupa i tako u krug!znaci:dum,dum,dum(brzo),pa nista(preskace),pa nastavi dum,dum,dum(brzo)!to ti je to!nezgodno zvuci,a? :evil: a kada uz sve to dodas napad panike... :o Meni je moj doktor objasnio da ne obraca toliko paznju na tahikardiju jer sam mu rekla da sam mnogo nervozna po prirodi.rekao mi je da preskakanja postoje,ali da ZIVIM NORMALNO i da mogu da radim sve fizicke aktivnosti jer je to posledica prelezanog virusa,a ne AKTIVNOG virusa.

minja,meni neki dan ne preskoci ni jednom(ili ja to ne osecam) ni dok brzo hodam,ni dok radim,niti kada "opteretim" srce,ali nekada mi preskace kada tonem u san(to me izludi:tup kratki bol i nelagodnost-tacno "cujem"da preskoci) ili kada legnem da odmorim posle nekog posla.Ja samo u tim situacijama malo povedem racuna da ne preskoci uzastopno.mada mislim da sebe i tako opterecujem,ako hoce ono hoce,cekala ga ja ili ne!Recimo u zadnje vreme mi se i puls stabilizovao.kada merim na onom digitalnom aparatu cesto mi bude 75-80,a za mene do pre tri meseca to je bilo nezamislivo(uvek mi je bio oko 100,i kada se dobro osecam i taj puls ne primecujem kao da je toliki).sada pokusavam da malo "nabijem" kondiciju,bas iz tog razloga.da smanjim puls.valjda to tako moze... :-? Sada se mnogo manje umaram,mnogo vise mogu da izdrzim(mada to dosta kod mene zavisi od psihe).vezbam po kuci(sama koliko mogu),brzo hodam,setam...probaj...ali,svako vece,bez izostanka...

nadam se da sam ti razjasnila stvari,ali da te nisam udavila... :oops: :roll: :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

zaboravih da te pitam?a,koliko otprilike tebi pua preskoci za odredjeno vreme,kada te "uhvati"(kao veceras)?
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Minja, tarcika je u pravu. Moras sebe ubediti da ti nece biti nista i nauciti da zivis s tim, dok ne prodje. Meni se desi da prodje i mesec dana , a da mi ne preskoci nijednom. A onda mi mesec dana preskace svaki dan, nekad mi preskoci 5-6 puta uzastopno. Onda se vec oprastam sa svima. Salim se :lol: :lol:

Ja znam da nije lako. Koliko puta sam vec sebe "oplakala". Ali sto kaze tarcika (opet) a i moj psiholog, nijedan PROPUSTEN dan se ne moze vratiti. :( :( :(

Znam da je lako pametovati, ali znas i ti da sam i ja to sve prosla. I meni je bilo najgore kad su mi svi govorili - ne daj se , budi hrabra, nije to nista, proci ce. A nisu imali pojma kako se osecam :-? :-?
Ali ja znam, evo zivim s tim vec 20 godina. :lol: :lol: Bice bolje, veruj mi :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Meni su se večeras javile one blaže po 2-3 vezane.Pa posle pola sata -sat jedna jaka .To je mali broj za razliku kako je bilo na početku ,ma na te ne smem ni da pomislim (dnevno 118 :o -kad sam to preživela).
Ali tad sam bila uvežbana,bilo mi čudno bez njih :lol: .

Nervira me moje stanje tad ma nije mi nidočeg,samo se rastužim....i,zaista koliko je mog vremena bačeno na to iščekivanje.A da ne pričam o tome da kad mi se pojave aritmije koliko puta sam samo odlagala trudnoću....te neće beba to podneti,te neću ja moći...
A što je najcrnje planiranje iste mi baš ne ide na ruku...
Iskreno ne znam dal bi se sada usudila da pokušam(a želim bebče).Mislila sam da te proklete aritmije će trajati samo dok ne prodju posledice virusa ,a ne ovako ,pa to znači da one nikad neće nestati??? :o A zna se koje su posledice stresa u trudnoći,....ma ja sam upala u vrzino kolo i sad nikako da se iščupam samo vrtim u krug i ne znam kako da se raspletem :cry:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

ne mogu da budem bezobrazna,pa da kazem da se ja ne plasim trudnoce.
ja bih stvarno htela da imam i drugo dete(cerkici bas treba,vidim i ja po njenom ponasanju),ali to sa ovakvim stanjem psihe,mislim da nije izvodljivo.ja se plasim novih napada,kada bih bila trudna,jer tada nema leka koji bih,ne daj Boze,smela da uzmem,jer bih stvorila novi strah da sam naskodila bebi.STRASNO se plasim porodjaja(znam da se sve zaboravi,ali plasim se da to moje srce ne bi podnelo(!?!)),ali onda tesim sebe da bi dosao u obzir carski rez(sa njime me je,da muka bude jos veca,uplasio moj doktor koji me je poradjao ,govoreci da je "zdravije" ovako, i da carski rez nije tako najvan kao sto pricaju i td.).ALI,mislim da kada bi se desilo da ostanes trudna,"ne bi imala kud" i morala bi da se boris da problemcicima,jer BEBA raste u tebi!to je satisfakcija koja vredi vise od svih psihoterapija zajedno!

pozdrav svima!

minja,ne tuguj!mlade smo,zivot je pred nama(i to dug),sa preskakanjima ili bez njih moramo da ga zivimo najbolje sto umemo! :wink:
pogledaj,koliko teskih bolesnika zivi sasvim stalozeno i mirno,ne misleci na smrt!sta da radi ono dete iz moje skole sto daje sebi insulin dva puta dnevno?!da po celi dan gleda da li ce da padne u komu!?ne...znas sta radi?IGRA BASKET!!! :o :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Znam da ce sad ovo da bude malo smesno i iznenadjujuce, ali moji pacijenti me znaju i po takvom stilu, pa cu sad da ga upotrebim:

:D :D :D :D

SLUSAJ BRE MINJA, DA SI ODMA DOSLA OVAMO KOD MENE NA PREGLED I RAZGOVOR, ZA TEBE NE KOSTA NISTA I NECU DA CUJEM NIKAKVA IZVINJENJA I MIGOLJENJA, NEMOJ SLUCAJNO DA SE PRAVIS PAMETNA I DA IZMISLJAS NEKE RAZLOGE DA NE DODJES. DOVEDI I BRACNOG DRUGA, RODITELJE, KOGA HOCES. PONESI DOKUMENTACIJU O LECENJU (SVE STO IMAS) I DA SI SE STVORILA OVDE. NECES TI BRE NAMA ZIVOT OVDE DA ZAGORCAVAS NA NAZEM FORUMU, TAMAN SMO SE MALO SVI NEKAKO POKRPILI, SAD CES TI DA NAS VUCES SA SOBOM U PROVALIJU! MORE, NECU VISE TO DA SLUSAM, ODMA DA SI DOSLA!!!

:D :D :D :D

Eto, tako se to radi sa panicarima. Vices i smejes se i poslusaju te. Ja i samog sebe tako "stimulisem"... Uzgred - ljudi, bicu u Beogradu u cetvrtak, u Skupstini Grada je predavanje i koktel povodom svetskog dana borbe protiv dijabetesa, pa ako neko naidje, vidimo se. imate moj mobilni.

Minja, nisam se salio da dodjes (sad vise i ne persiramo, i vi ostali mozete samnom na "ti", slobodno).

Cujemo se, vidimo se!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

doktore,da znate,da i na mene bolje deluje stroziji pristup(iako se ja kao ljutim,vredjam...vidim da posle lakse upijem takve savete i nateram sebe da pokusam.a ne ono,svi me maze,saosecaju se,pa onda se ja jos vise raspekmezim,trazim jos vise poklanjanja paznje(verujte,NESVESNO)i td.)
meni su se najvise urezale Vase reci tipa:"BICES INVALID,AKO SE NE PROMENIS!"Tako sam se bila uvredila."ko,ja da budem invalid!"bilo mi je strasno!i onda,gle cuda!ja se naterah da radim sve sto ne smem(samo da ne bih bila invalid!) i tako malo,po malo,i moram Vam priznati da sam mnogo zadovoljnija i sobom i svojim zivotom!jos uvek postoje krizice,tu i tamo,ali sam se ja ranije uvek vracala na pocetak,kada se to desi.sada ne!desilo se,ali guram dalje.opet ponavljam:kazem sebi:"nije prvi put!kreni dalje!"i tako su mi Vase,jasnine,minjine,majjine reci uvek "tu negde"!
toliko verujem da ste mi pomogli i da mi dalje pomazete,da mi nema druge nego da Vas zovem na slavu! :wink:
Odgovori