anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Sto me nervira ova kisa, samo bih spavala :-? :-? :-? :-?

#tarci, i meni je u Kamenici kardiolog rekao isto to za antibiotike, zbog prolapsa. Onda ipak ima nesto u tome.

A sto se tice jacanja krvne slike - za mene je kupinovo vino super. A jos je i ukusno :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Pozdrav, nesto sam umorna, pa hocu ranije da legnem :roll: :roll: :roll:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Tarci, za razliku od tebe, ja nemam taj problem da me boli polovina glave i sve ostalo sto ide uz opis migrene (smetanje svetlosti i sl), samo mi se desava da me ponekad boli "mali mozak" :lol: onaj deo u potiljacnom delu glave nakon tih mojih ispada vidnog polja.

Molim dr Ivicu da mi kaze kako se meri ocni pritisak!!??

Ocno dno mi je mali milion puta gledano kod neurologa (prilikom svake moje panicne posete, cak i za vreme trajanja samog "napada" i uvek je bilo sve ok, kao i citav neuroloski pregled (jer dok stignem do tamo, ja progledam ali mi utrnulost ostane).

Tarci drzim fige za intervenciju, a sto se tice krvne slike, udri po "zrnevlju (proso, heljda i te sitnurije :lol: ), kopriva, konjsko meso, med, mlec propolis, sve sto je zeleno, ajde necu da ti kazem spanac :lol: , jer se od njega i ovako stvaraju oksalati u mokraci, ali sve ostalo mozes, i najvaznije, za vreme "gvozdenog tretmana" povecaj unos vitamina C u organizam,jer se gvozdje tako bolje vezuje!! :wink:

MinjaB, moras da pocnes da vodis evidenciju, ja sam cak upisivala i sta jedem, i dosla sam do zakljucka da mi je uvek lose kad popijem nesto gazirano, bilo sta mlecno ili cokoladu!! :o

Pokusaj i ti. Nadam se da ces uspeti da pohvatas!!! :wink:
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Garfield napisao:P.s. To sa prolapsom mitralnog zalistka i gutanjem antibiotika je stvarno besmisleno u najmanju ruku, ne znam stvarno ko ti je to i gde rekao. Izvini sto se mesam...ne znam tvoju istoriju ali ako se radi samo o prolapsu mitralke, onda stvarno ...
Meni je zbog istog razloga svaki kardiolog isto rekao da antibiotike uzimam posle svake intervencije.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Cekaj bre, prvo sta znaci "svaka intervencija"? Jedno je kad ti rade na pr karijes (iako to jeste - itrevencija) a drugo je kad ti na primer vade umnjak ili rade apsces vilice. Nije svaka intervencija - z auzimanje antibiotika. To je jedna stvar. A druga stvar je - koje ces antibiotike uzimati: najlakse je reci coveku laiku da - uzima antibiotike. Pa ima valjda i neki drugi antibiotik od odma - hemomicina, pobogu? I sta onda vidjamo u praksi kod takvih ljudi (kojima je potrebna profilaksa antibioticima)? Pa vidjamo da usled preventivnog uzimanja najacih mogucih antibiotika dolazi do rezistencije. I onda se na primer ti (ja, neko sa mitralnim prolapsom) razboli od neceg ozbiljnog kao sto je na primer upala pluca, angina ili nesto sto moze zaista da ima reperkusije na srce. I sta ces da mu das?! LAdne vode i topao pogled, eto to, jer ti je covek rezistentan. O tome ja pricam. Da mora da se ZNA za KOJE intervencije se uzima antibiotska zastita, i koji antibiotik (ako se radi gangrena zuba ili absces svaki ce ti stomatolog reci d auzmes anaerobni antibiotik tipa Orvagila a ne na primer Hemomicin!). Itd itd itd. Da ne sirim pricu. Mislim, jludi moj, hemomicin se u Americi prepisuje iskljucivo pri bolnickom lecenju, a kod nas - kijavica, udri po hemomicinu. Nekriticnost u pisanju antibiotika i anksiolitika je nesto po cemu je srpska medicina nasiroko poznata u Evropi i svetu. Lekovi da - ali sa indikacijama, adekvatne doze i adekvatni lekovi!
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Garfield napisao:Mislim, jludi moj, hemomicin se u Americi prepisuje iskljucivo pri bolnickom lecenju, a kod nas - kijavica, udri po hemomicinu. Nekriticnost u pisanju antibiotika i anksiolitika je nesto po cemu je srpska medicina nasiroko poznata u Evropi i svetu. Lekovi da - ali sa indikacijama, adekvatne doze i adekvatni lekovi!
Apsolutno se slazem sa Vama. Pod "intervencijom" su mi objasnili da je to svaka intervencija sa, da tako kazem, otvorenom ranom, s tim da se i one razlikuju po riziku ne infekcije no sirenja infekcije. Ja sam to sasvim razumno shvatila. Znaci kada vadim zub ili usivam posekotinu, onda antibiotici, a kada radim inciziju pilonidalnog sinusa onda nema potrebe. Kada se i vrse takve intervencije ja doticnog doktora obavestim o tome i po njegovoj preporuci pijem antibiotik koji mi on prepise.
Hemomicin ostavljam za Lajamsku bolest ili nesto slicno... zlu ne trebalo.
kleica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 3:32 pm
Kontakt:

Post od kleica »

Htjela bih da pitam nesto u vezi koksakija al se inace slabo snalazim na ovom racunaru. jel ima nekog ko mi moze odgovoriti
kleica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 3:32 pm
Kontakt:

Post od kleica »

Zapravo meni je u testu krvi na viruse pronadjena citava kolekcija... :lol: ovako ADENOVIRUS - negativan a antitijela POZITIVAN CITOMEGALOVIRUIS -negativan a antitijela U gr. vrijednosti i KOKSAKI - u granicnoj vrijednosti a antitijela - NEGATIVAN. Ne znam tacno za koksaki sta mu ovo znaci. Jel ga imam u nekoj kolicini aj nazovimo to prag tolerancije. Zaista sam se bila uplasila. Jel moze neko malo detaljnije da mi objasni ovaj nalaz. Jer titar ne rade u Podgorici za to bih morala u BG pa dok to ne sredim samo mi je potrebna bilo kakava informacija.
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

Garfield,ja idem na intervenciju uklanjanja ranice na grlicu materice(radicu laserom).Kada sam radila biopsiju,lekar mi je dosta tesko zaustavio krvarenje,a i prokrvarila sam posle toga pa su hteli da me zadrze na GAK-u.Sada mi je doktor rekao da kod mene ocekuje vece krvarenje nego obicno jer imam veoma prokrvljen grlic materice.Igrom slucaja(ili sudbine :lol: )deka mi je imao infarkt i majka je iskoristila i pitala mog(i njegovog :lol: )kardiologa tj.rekla mu da pijem hemomicin i on joj je rekao da je to sasvim ok i da sam pokrivena terapijom zbog tog cuvenog prolapsa.

moram da se ponovim da ne bi bilo zabune:izbegavam antibiotike i bilo koje lekove u sirokom luku jer sam alergicna na penicilin pa mi je spektar lekova suzen.nisam nikakav tabletoman,naprotiv.... :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ćao staro društvance, Tarci, Majjo, Jasna, Danka,Dakon i naravno DR.Ivice.......

Evo da i ja otkuckam nešto.

# Majjo, jel mi veruješ da vodim evidenciju svega i kad god nemam aritmije (imam ali je to do 10-tak dnevno ,pa ih i ne računam- živi se :lol: ) jedem kao strvinar, ma ništa u kući ne ostaje posle mene, i ......odem ti ja tako nepoverljiva (sami znate kakvo mi je poverenje u sve i svašta, pa da se ne začudite otkud sam se odlučila ja za tako nešto) , na test netolerancije na hranu, ma ne vredi ja toga ne mogu da se pridržavam, ne smem jagode ,trešnje, šećer :o :o :o , spanać, itd.itd......a samem , mesišta (koja ne podnosim da jedem) i takve gluposti, pa eto :lol: .

# Tarci ,nemoj mnogo da se oslanjaš na ''savete'' sa neta, radi kako ti je tvoj lekar rekao, ja sam veliki protivniok i vitamina ,a kamo li antibiotika (koji se kod nas sve više zloupotrebljavaju,definitivno) ali radi po svojoj intuiciji i savetu lekara (ako si već stekla poverenje u njega)

# Jasna ništa čudno za dremanje , pa kako i ne bi , vidi vreme :lol:

Pozdrav našem malom društvancetu.....pišemo se

P.S.
Tarci obavezno se javiljaj , da nas izveštavaš :wink:
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

@minja, bas je pametno sto ces vodis evidenciju.
Neka to bude nesto kao dnevnik - da znas sta jedes i pijes (i vit i lekovi i sokovi i sl), pa ces mozda nesto i povezati sa pojavom aritmija.
svima pozdrav
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

@minja, bas je pametno sto ces vodis evidenciju.
Neka to bude nesto kao dnevnik - da znas sta jedes i pijes (i vit i lekovi i sokovi i sl), pa ces mozda nesto i povezati sa pojavom aritmija , obavestavaj nas!
svima pozdrav
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Ćaos samo da se javnem pratim ja šta pišete ali ebiga nisam imao šta reći jer sam bio malo u silaznoj putanji ako me shvatate pa nisam htjeo da kukam....

Vozdrica pa se kuckamo :wink: :wink: :wink: :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav svima i samo da vam javim da i ja danas osetih nekoliko ekstrasistola, uz malo gusenje - eto, i "leceni panicari" imaju povremeno epizode :) Krivo je prolece i ova nasa skusptina ( ja gledao do kraja!)

Cujemo se!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav svima i samo da vam javim da i ja danas osetih nekoliko ekstrasistola, uz malo gusenje - eto, i "leceni panicari" imaju povremeno epizode :) Krivo je prolece i ova nasa skupstina ( ja gledao do kraja!)

Cujemo se!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Ja nisam gledala skupstinu, ali sam u par navrata imala puls 105 i 110! :evil:

Nisam panicila, ali bese neprijatno-opet iz cista mira!! :evil: :evil:

MinjaB, a kada si radila te testove?
Odgovori