anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

caos!

DR.IVICE,imam jedno pitanje za Vas(majjo,mislim da bi i tebe ovo moglo da interesuje):
Citala sam u jednim novinama o zdravlju da postoji 3 vrste migrene.druga po redu je ona gde osoba pre glavobolje ima "gubitak" jednog dela vidnog polja u vidu bljeskova,krugova i td.koji traje po nekoliko minuta ili duze,posle toga trnjenje ruke,noge,lica jedne strane tela,a da nakon toga pocinje glavobolja jedne polovine glave i ta glavobolja moze da traje ceo dan.

e sada,to kako su oni opisali,je kao da gledaju mene u onim mojim stanjima,pa Vas ja pitam da li ste culi za te migrene?

to sam procitala u ozbiljnom casopisu koji se bavi zdravljem i u tom broju je veoma dobro opiana migrena.

cak je u delu oderedjenom za "medicinski recnik" i simptome raznih bolesti,kod migrene veoma slicno(tj.isto)kao kod mene opisano da postoje te vidne halucinacije u "gubljenju" jednog dela vidnog polja od bljeskova u raznim oblicima do crnila pred ocima..

jel to postoji uopste ili da sve to shvatim kao jos jednu "novinarsku pricu"?

to bi mi veoma jasno objasniilo moje faze sa vidom i glavoboljama...

jel postoji neki pregled kojima se uopste dokazuju migrene?

opet udavih... :oops:

drustvo,kako ste/

ima li sta novo kod vas?

ja dobila,a moram ovih dana da jacam krvnu sliku zbog one intervencije...

majjo,sta je bese dobro za krvnu liku(samo molim te,bez spanaca i sl. :lol: )..

planiram da uzmem i revitu sa gvozdjem,pa da se ojacam sa svih strana.... :lol:

cujemo se! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Ej, ja kao i uvek kasnim,

Majjo, konačno, čestitam, pa bilo je i vreme, koliko ste truda uložili....sad u novi život :lol: :lol: :lol:

Tarci, hvala na podršci i objašnjenju upravu si za vitamin E , ma ja umem nekad da umislim i ......svaka čast ko me odvrati od mojih misli :lol: .
Što se tiče jačanja krvne slike ,moj MB je pio Revitu Fe i super mu je pomogla (pa sećaš se padao je u nesvest od ''dobre'' krvne slike).
Dobra ti je još i kopriva( imaš kapi u apoteci),....i čuvaj se do intervencije kod nas( u Beogradu) neke virusčine opet vladaju sa temperaturom.

Ja sam sad opet ok.(zanemarimo onaj mali broj preskoka u toku dana -navikla sam na njih) ,nego ja dodjoh do zaključka da ja mesečno imam p dva - tri napada kad ne mogu da se mrdnem jer, to je strašno i neizdrživo ,i zaista je tko i po holteru.........i nije mi jasno odakle ti napadi, sad sam počela da pišem i da vidim kad se u mesecu javljaju, pa ću valjda povezati za šta je skopčano(da li pred i posle ciklusa, da li je nešto drugo)

Eto tako ,dragi moji ,pa do sutra ,laku noć...... :wink:
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Taricka, dok ne dobijes odgovor od dr Ivice pogledaj ovaj zanimljiv link.
http://www.migraine-aura.org/EN/Symptoms.html
Ja sam tu nasla apsolutno tacnu sliku onoga sto se meni desava i sto sam zvala ispadi u vidnom polju. Ispada da je to migrenozna aura, s tim sto meni to traje skoro sat vramena, ali nemam glavobolju ni utrnulost, no mucninu i slabost i sledeceg dana.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Tarcika, sve opisano je potpuno tacno, postoje takve migrene, neki od vizuelnih dozivljaja jesu takozvana 'aura', a neki su cak i rezultat ozbooljnijih cerebrovaskularnih promena. Potrebno je diferencijalno-dijagnosticki odbaciti i postojanje takozvane histaminske glavobolje, a obavezno uraditi i pregled ocnog dna uz pregled ocnog pritiska.

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

DR.IVICE,"histaminske"?
jel to ima veze sa histaminom koji se javlja kod alergija?posto sam alergicna na sve i svasta i uvek kada radim te testove,kaaze histamin pozitivan.. :o

Mrs Parker,hvala na linku i savetima...pa i meni traje i duze od par minuta,a kada se vidno polje vrati,onda krene utrnulost ruke,trane lica i td...

hvala u svakom slucaju...

pozdrav! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

minja,na intervenciju idem u Nis i radicu je privatno jer mi je tako mnogo lakse.znam da cu da dobijem "normalan" tretman,bez cekanja,cimanja i td..

i sto je meni najbitnije radi se bez anestezije.ja mnogo lakse podnosim bol nego da spavam dok mi se nesto radi po telu.sam taj osecaj da necu da budem svesna dok mi nesto rade mi je strasan.a jos se plasim tih alergija na anesteziju,neverovatno...

ovako malo pretrpim,ali znam i cujem sve sta se radi.mada je to veoma laka intervencija i odmah se ide kuci,ja obavezno pijem antibiotik jer mi je kardiolog rekao d zbog nekog prolasa mitralnog zaliska i za vadjenje zuba moram da pijem antibiotik! :o i kada sam radila biopsiju isto sam ga pila,p mi je bilo lakse,bar da ne brinem oko infekcija... :lol:
ma,i porodjaj sam prezivela bez ikakve anestezije,i reviziju materice i secenja razna,tako da je ovo sitnica za mene sada... :wink:

slobodno uzimaj vitamine ine plasi se.ja isto imam nepoverljivost prema svakoj nekoj tabletici koju moram da pijem(ja prvenstveno zbog alergija),ali kada preguras jednu-ostale idu lakse... :wink:

pozdrav svima... :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

sada se setih..
DR.IVICE,jel hemomicin sme da se pije u malom vremenskom razmaku?popila sam dve kutije(od10.4 do 22.4) i planiram da popijem jednu kutiju(Boze zdravlja) sledece nedelje...inace ga pijem vrlo retko..
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

A zasto pijes hemomicin i ko tri ga je prepisao? Hemomicin kao i svaki antibiotik ima smisla samo ako se pije u KONTINUITETU (nezavisno koliko kutija pijes - a to ce odrediti lekar koji po odredjenim indikacijama prepisuje antibiotik). Uzimanje antibiotika na svoju ruku je kolko nesvrsishodno toliko i kontraproduktivno. POzdrav
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

P.s. To sa prolapsom mitralnog zalistka i gutanjem antibiotika je stvarno besmisleno u najmanju ruku, ne znam stvarno ko ti je to i gde rekao. Izvini sto se mesam...ne znam tvoju istoriju ali ako se radi samo o prolapsu mitralke, onda stvarno ...
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

Garfield,to zza antibiotike su mi rekli kardiolozi(moj kardiolog i iz Nisa),a i ginekolog kada sam mu to spomenula.sem tog "takvog" zaliska imala sam i koksaki virus,mada ne znam koliko to ima veze jedno sa drugim...

dve kutije sam popila jer sam imala bronhitis,a to se poklopilo sa tom biopsijom koju sam radila skoro.
sada,za tu sitnu intervenciju,planiram da ga pijem zbog infekcija(mogucih),posto su mi rekli da to ima veze sa tim zaliskom,a i imam veoma prokrvljen grlic materice,pa ginekolog ocekuje malovece krvarenje nego obicno posle takvih intervencija..

pozrdav!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Moze hemomicin i tako, nije opasan.

Ono "histamin pozitivan" na alergotestovima je normalna stvar, to znaci da niste tada bilipod dejstvom steroida - inace ko nije histamin pozitivan na testu, test se smatra "nevazecim". Histaminske glavobolje se lece antihistaminicima, imaju osobinu da zahvataju polovinu glave, oko koje je na toj strani je crveno, suzi, cesto je zapusena i nozdrva sa iste strane...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Pa moze i atomskom bombom da se baca na vinsku musicu na ivici case, a moze i muholovkom, zar ne?! :shock:

Mislim, ako razvije rezistenciju na hemomicin od nekriticnog i bespotrebnog stalnog uzimanja, sta je sledeca linija odbrane??

:-?
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

P.s. Moj ti je savet da ne pijes hemomicin. NIti bilo sta drugo za tu 'malu intervenciju'. Niti zbog prolapsa mitralnog zalistka (boze, kakva budalastina).
Moja sestra ima prolaps mitralke. Ja imam mitralni prolaps. Moja majka ima prolaps mitralke najtezeg stepena, sa prolapsom trikuspidnog usca takodje. Nikome od nas NIKADA ni jedan beogradski lekar nije rekao da gutamo antibiotike kad god krenemo kod zubara ili na neku 'manju intervenciju' zbog infekcije (svasta). Niko nikada nije doziveo nikakvu infekciju uprkos brojnim odlascima kod zubara, i drugim intervencijama (koronarografija moje majke, dva porodjaja moje sestre, moj tezak lom ruke i intervencija u tom smsilu). Majka mi ima 76 godina, ja 38, sestra mi 45.Svi smo jos uvek zivi i zivahni i vrlo zdravi.
Nekriticno davanje antibiotika od strane nasih lekara me dovodi do ludila!

P.p.s. I da - jesam lekar, ako se neko slucajno pita.
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

DR.IVICE,moje glavobolje,kada ih imam i bez tog cudnog vidnog polja,su upravo takve:samo jedna polovina glave,nozdrva sa te strane je maltene uvek zapusena,a za oci nisam nesto primetila...i da,uvek imam utisak da glavobolja ide iz jedne tacke na vratu(mada je kicma u tom delu ok,ali mi je drzanje tela lose,zbog visine-opravdanje od detinjstva :lol: ) i kada masiram taj deo vrata mene i manje boli cela glava...kiseonik i boravak na svezem vazduhu mi uvek pomazu i dok sam napolju mene manje ili uopste ne boli glava,ali cim udjem u kucu... :-?

u svakom slucaju HVALA na savetima i izvinite ako sam bila dosadna...po ko zna koji put... :lol:

drustvo,kako ste vi?jel ima nesto novo kod vas?
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

a,da!
Garfield,ja hemomicin(ili bilo koji drugi antibiotik)pijem veooommaaa retko.tek kada prigusti,ali bas...hemomicin sam zadnjih godina pila ili jednom godisnje i to po jednu kutiju,ili nijednom...

ovo sada je "vanredna" situacija...
Odgovori