anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Tnx narode.

Pozdrav :D
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

I ja bih se složila sa Dankom, ''preskok'' je (bar kod mene, a potrefilo se da jesto ''to to'' jer sam svaki put rekla dok sam gledana na ultra zvuku kad osetim preskok) .Kao da te neko lupi u grudi i istera vazduh, ili kao da ti jače udari srce pa istera vazduh ili kao u diskoteci da su basovi jako pušteni pa ti udara u grudi..... :o :o :o , ja to tako doživljavam.
A to kod tebe Dakon mi baš ne liči da je aritmija, ali ko zna ,dr. Ivica je super objasnio na mojoj temi ''jedno pitanje o aritmijama''

Ajde drži se ,ma valjda nisu ote prokletinje...... :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Kako si ti to opisala Minja, to je to sigurno, jer kod mene je to sto posto, kao da ti neko izbije vazduh iz pluča, ebiga :(
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

minjab napisao:Kao da te neko lupi u grudi i istera vazduh, ili kao da ti jače udari srce pa istera vazduh ili kao u diskoteci da su basovi jako pušteni pa ti udara u grudi..... :o :o :o , ja to tako doživljavam.

:o :o :o :o Meni je potpuno poznat ovaj osecaj (najplasticnije si ga objasnila ovim basovima u diskoteci :lol: ) i samo mogu da kazem da se to isto desava i meni (ne cesto, ali se desava), ali ga ja ne dozivljavam kao nesto "strasno" i to me ne plasi, za razliku od tahikardije......... :(
Ali desava mi se, to je sigurno!

Kod nas nista novo, oni "npadi" skidanja sa terapije su prosli, jedino je nervoza i netrpeljivost na zavidnom nivou (sada je na vrhuncu jer sam ja u PMS-u :lol: ), ali vazno je da nema temperature i svega ostalog. :wink:

Dakon, drzi se!!

Jasna, drago mi je sto si pricala sa cerkom, bez obzira koliko mala bila, ako vec zeli nesto da zna (i svesna je toga), mislim da je bolje pricati o tome, nego cutati i prividno ignorisati, jer ako je vec svesna i ima strah, bolje je da o njemu i prica nego da se talozi u njoj. Ako gresim, neka me neko ispravi.

Pozz svima!! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

LJUDI!!!

samo da se KONACNO javim!

pre dve nedelje sam otisla sa muzem i cerkom u Nis kod svojih,da"cuvam" deku i sestricu dok su mi tetka i teca na putu...

i...

deka je prvo vece dobio pritisak 230 sa 120,aritmiju i td..

odmah smo bili u hitnoj,sve se sredi i sutradan odemo do njegovog kardiologa koji je po nekoj analizi krvi posumljao na infarkt!

deku smestimo u bolnicu,i svakog dana peripetije oko pritiska i toga da li je bio infarkt ili ne!

uglavnom deka je sada dobro,kuci je i sutra ide na neko bitno snimanje...

ONDA...

ja zakazem biopsiju ranice grlica materice i na kolposkopskom pregledu lekar me preplasi da "vidi neke promene" i da moramo da cekamo nalaz biopsije(od petka do ponedeljka :-? ).ja u medjuvremenu prokrvarim i ovi na GAK-u insistirali da me ostave u bolnici.ja nisam htela i potpisem da na svoju odgovornost idem kuci... :lol:

ali,rezultati u ponedeljak pokazu DA JE SVE U REDU i ja skacem od srece!!!

sledeceg meseca idem na lasersku intervenciju i necu to da odlazem kao prosli put,pa da se ovako tresem!

sve te dane deka u bolnici,ja ga lazem da je sve u redu i td...znate kako to ide...

uglavnom,preziveh ja i to,hrabro...

a,da...

deka me je naterao da radim holter i on je veooommaaa bolji nego pre skoro dve godine...:samo 34 "jednog" preskakanja(prosli put je bilo "tog istog283),10 "drugog"preskakanja(prosli put 208),i svi preskoci su pojedinacni,bez parova.blok koji je prosli put bio i prvog i drugog stepena sada je samo prvog i ja sam presrecna!!

a,minja,skacka i meni... :lol:

dosla sam kuci sinoc i msamo sam preletela preko vasih poruka...moram detallno da sve procitam...

jasna,samo da kazem:i ja sam citala u novinama za tu devojcicu i pitala mog kardiologa.on kaze da koksaki napada na cetiri nacina:prvi:bez ikakvih posledica;drugi:aritmije koje se vremenom smanjuju ili gube;treci:gde seve ide tiho pa mu na kraju posle par godina dodju pacijenti sa srcem "kao balon",i cetvrti:TAJ,koji ODMAH pokosi srce i deluje "momentalno".

nemojte paniciti jer mi je doktor veoma lepo objasnio da mi nismo bolesni i da se ponasamo normalno...

vodite cerku na redovne kontrole i ne brinite,nista ne moze da se ispusti!!

jao,udavih,ali sta cu kada nisam bila tu!!

pozdrav svima,pa se cujemo! :wink:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Svaka cast tarci, meni bi prsti otpali da ovoliko kucam. Sala...

Moja Vanja ima 15 godina, najgore doba, pubertet, preosetljiva... ali sada se smirila. Samo je juce za svaki slucaj pitala - kada treba da idemo na kontrolu u NS. Dogovorile smo se da cemo pre toga ipak izvaditi krv.

Njen zastitni znak je inace ona pesma iz reklame "Ja bolesti sirim..."

Nedavno joj je brat rekao - Boze, Vanja, ti samo skupljas bolesti, sto ne skupljas slicice kao sva druga deca...

#tarci i ja sam proslo leto radila i kolposkopiju i uzimali su mi isecak, isto je bilo sve u redu. Pocela je doktorica da mi tusira ranicu, ali tada se desilo to sa Vanjom, pa sam prekinula.

Reci ces mi kako ce biti to sa laserom, cisto da znam. Mada moram i ja sad da odem na kontrolu.

Nadam se da ste lepo proveli ovaj dan, ja se nisam mrdnula iz kuce, prosto mi se nije dalo...

Veliki pozdravi :P :P :P :P
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

caos!

konacno sve iscitah..

majjo,kakve to rezultate trebas da dobijes:svoje ili...?
jel to stiglo?

minja,kako te tvoje aritmije?jel si pokusala sa sumecim magnezijumom?ja imam utisak da mi veoma pomaze...

dakone,ni ti nisi ovih dana u "punoj snazi"?sta je bre to?

danka,kako je kod Vas?

jasna,nadam se da ste se svi malo primirili od straha od sugavog koksakija..

pozdrav svima pa se cujemo... :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Caos evo i :D mene

Ma ludilo Tarci valjda sam i ja napokon "skontao" da imam nekih problema pored ovog panicnog :o

Ma sad sam siguran(valjda nije ufuravanje) da meni isto pomalo preskace, ma ne baš pomalo ali kad uvati nepušta po sat dva svaki minut.

Ali ko ga ebe, od toga se neumire :D :D

Šumeći magnezijum je zakon ja ga nisam pio jedno mjesec dana i vjerujte mi da sad kako ga opet pijem(jedna ujutro, ali je jedva progutam :o što li prave tolike neznam)da su se senzivacije prorijedile(Minja ih je opisala ko da me gleda)

Tako narode to je to inače malo vrijeme me slomi jer kod nas na planinčini ujutro je minus pet šest a po danu plus 25 :roll:

A za gutanje magnezijuma šalim se, ali je bilo slučajeva da ga nerazmute u čaši vode Slika
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Evo me ljudi da Vam se javim , vidim da je stanje ''redovno'. :lol:

Meni su malo utihnule ,sinoc sam cak i izlazila na neku veceru na splav, lupalo,preskakalo, malo me bi strah , pa onda rekoh sebi''vidi bre ,doterana,sredjena pa i neka lupa bar ces da crknes u provodu'' naravno na sta se MB samo nasmejao.
Izgleda da ja imam napade jakih i celodnevnih aritmija,pocela sam da zapisujem kad se javljaju narocito te jake ,pa cu za mesec,dva tri imati uvid sta i zbog cega.....

#Dakon, dobro dosao u klub ''preskakaca'' :lol: , ma ja htedoh da te pitam ,pa posle vidim da se salis za Mg, kako ga gutas :o , kad se on rastvara jer je sumeci.......

Ja pijem vec drugu turu i ne znam ,ne primecujem ni bolje ni losije, pijem ujutru i uvece, mada mi je lekar rekao da sa tim pocnem i vitamin E da pijem, (al moja boljka citanje uputstva :o :oops: :o ) i na kraju sam shvatila ''a sta ako dodje do nezeljenih efekata'' i naravno toliko o tome, bas sam poverljiva , jel da? :lol: Pocela sam i lekarima da ne verujem, uzas! :lol:

Pozdrav i cujemo se kasnije......... :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

minja,zasto se plasis vitamina E?

ja pijem oligogal sa selenom vec dve godine(po jednu ujutru),jer mi je kardiolog tako rekao.vitamin E usporava i sprecava starenje celija,koliko ja znam.a to je mnogo bitno kod naseg srcanog misica..

slobodno bre uzimaj vit.E,nece da ti smeta sigurno...pa i na febricetu imas nezeljene efekte,a piju ga tek rodjene bebe.

nemoj tako da sa strahom gledas na sve te preparate,nema potrebe..mnogo vise mogu da ti pomognu,nego da odmognu...naravno nije to antibiotik pa da deluje za deset dana,ali redovnim uzimanjem duze vreme,sigurno ce da znaci...ja nisam pila nista od lekova ove dve godine sem raznoraznih vitamina i stanje se veoma poboljsalo(bar je moj kardiolog prezadovoljan :lol: )..

dakone,nista se ne brini za povremenapreskakanja,jer sto ih manje primecujes bice veoma bolje za tebe.neprijatno jeste,ali ne i strasno...i samo "gutaj" magnezijum i opusteno... :wink:

ja danas vadila krv za proveru krvne slike posle ovih krvarenja,i nisam tako losa:hemoglobin 115,eritrociti 4,5,leukociti 4,5!

sada me ceka ona intervencija za desetak dana,pa ce i tu da bude "kosovski boj",ali sta da radim,moram to da sredim sada da se ne bih brinula stalno...

pozdrav! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Izvinjavam se svima na miniranju nase drage nam teme :lol: , ali moram svima da Vam javim i da Vas obavestim da je konacno gotov testi da je........

NEGATIVAN!!!!

:D :D :D :D :D :D :D

P.S. Posle cu da se vratim da citam sta ima novo kod Vas, sada moram da javim svima ostalima koji su bili uz mene od januara prosle godine kada smo saznali za C!!

Sve Vas puno ljubim, i hvala Vam na svim recima podrske!! :D :D :D :D

majja :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

majjo,SVAKA CAST!!!

SAMO GURAJ I POSVETI SE SEBI I DRAGIM TI LJUDIMA!!! :D :D :D
majja
Stalni član
Stalni član