anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Strasno!!!!

Minja, nemoj ici na sahranu.
Ako mozes, idi do kapele i tu izjavi saucesce, pa kada povorka krene, ti budi zadnja i ne ides ka groblju vec polako odes kuci. Naravno, ne ides sama vec sa nekim i motorizovana.
Ja tako radim cesto, jer se ne vidi u povorci ko ode.
Na mozes ici preko svojih snaga....

I u kapelu idi samo ako smatras da se bas moras pojaviti!
DRuga je solucija da se pojavis kasnije, da odes u kucu, kada prodje ta prva nedelja, a pre 40 dana.
Proceni sama sta je tebi lakse, ali me idi preko svojih snaga!

... stvarno mi se smuci sve kada cujem nesto tako tragicno....
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Ma Danka u tome i jeste problem ,ja da imam snage da se suočim sa celom situacijom u ovakvom stanju ,ne bi bilo problema ,otišla ja do kapele ili do nje kući isto mi je , prepuklo bi mi srce.
po ovome do sada ići će samo suprug ,jer i otac kad je video da me ponovo muče aritmije bio je izričit da ostanem(dobro , on je malo ne objektivan jer sam mu ja ceo svet :oops: ,ali obzirom da je lekar gleda to i sa te strane),

Ma sad razgovaram sa suprugom, i on je protiv bilo kog stresa po mene , bar dok mi se ova čuda ne primire...

Sve u svemu cela situacija je nenormalna (nije po redu, što kažu, i strašno je stresno,a ja nisam neko ko može da se nakljuka bensendinom i da sve zaboravi, doći ću kući ,prestaće dejstvo, a utisci su tu , u glavi.............ma užas....
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Minja, idite.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Joj minja, bas mi je zao, verujem da ti sve to tesko pada!! :cry:

Ne znam sta da ti kazem??! :o :cry: Ni jedna sahrana nije "lepa" ni "laka", ali ova ce da bude preteska!! :cry: Da se radi o tvom strahu, pa da pokusas da prebrodis, ali ovako..........sa aritmijama....ne znam :cry: .

Ja ne bih!!

A evo, citam sta ti je dr Ivica napisao, pa se i ja "kolebam"............

Tesko, bas tesko......... :cry: :cry: :cry:

Vidi kako ces se osecati sutra, mislim, ako imas aritmije, ne mozes da ides ni u setnju u grad, a kamoli na sahranu............

Da li uzimas nesto za smirenje??! Bez obzira da li ces ici ili ne, uzmi nesto. Ne da zaboravis, nego da se smiris, da lakse sve podneses, isla ili ne na sahranu, cela prica je jeziva!! :cry: :cry: :cry:

@Jasna, ja bih svakako uradila analize, ne volim zivot u neznanju, a sa cerkom mislim da treba puno da se prica, ali posto i ti panicis (sto je i normalno), mozda ne bi bilo lose da zajedno odete kod nekog psihologa, jer nije dobro za nju da zivi u strahu, ali mislim da je jos gore da sve to radis ti krisom, da pred njom ne pricas nista, samim tim joj ne dajes sansu da se i ona otvori i kaze sta je muci, a potisnuti problem/strah moze da napravi veliko zlo. Mozda ne sada, ali kasnije svakako!

Mislim da treba sto pre da poradis na tome, ne da pricas "prazne price" kako bi je utesila, a i sama se plasis, nego sve odraditi i otici na razgovor kod strucnog lica!!

Ja sam se danas nesto provrednila :lol: , danima sam nikakva, pa sam iskoristila priliku da malo "poradim" po kuci, jer mi je danas malo bolje, mada i dalje ne skroz ok.

MM je jako lose, bas ima uzasne momente zbog "skidanja" sa terapije, t 39, bolove u bubrezima, misicima, depresivan je, trazi paznju kao malo dete, sav je povredljiv...............ali kazu-tako mora da bude, desava se!!! :roll:

Uradio je analize krvi, KS je i dalje jako losa Le 2.9, Trombociti 126 i TSH mu je neznatno povisen 4.05, a sve ostalo je u najboljem redu (sve analize vezane za jetru su sjajne :D ) kao i mokraca, e sad, jedino cekamo jos glavni rezultat PCR test, koji bi trebalo sutra da bude gotov.

Sutra cemo znati, da li je vredelo truda i svega ostalog kroz sta smo prosli, on na prvom mestu, ali, boga mi i ja :( , tako da drzite fige.........

Pozz svima, majja :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Na žalost ja nisam otišla - ma ne zbog straha od groblja, sahrane ili već ne znam čega -nemam ja taj problem.Ja sam samo poslednje tri dana raspadnuta od aritmija, pa ja stvarno neću moći ovako ceo život, ali zaista.Deset dana ok. pa deset dana ne mogu iz kreveta ili iz kuće.
Ali nisam otišla jer sam se uplašila da mi se aritmije još više ne pojačaju ili ''iskomplikuju'' i šta onda.Bio mi je suprug sa mojima(mama mi je tresnula u nesvest od uzbuđenja) ,pa šta li bi bilo samnom jer sam ja hipersenzibilna.

# Majjo, javi rezultate, pa valjda je gotovo, valjda je vredelo i tvog i njegovog iskrenog truda.Stvarno se nadam da ćeš nam se sutra javiti sa lepim vestima.

Majjo ,baš si me podsetila na mene i prošlu nedelju (kad sam se dobro osećala) oribala celu kuću ,prozore ( a vidi vreme :evil: , sve mi je uprskano ponovo) i cela kuća mi je blistala, e kratko sam imala tu energiju ( a tako mi nedostaje ,imam takvu želju da idem ,da radim da živim) a zamaram se, i ostajem bez daha svaki put kad mi preskoči ,a tako mi često ''skače'' pa užas jedan.

# Jasna ,šta si uradila ti sa ćerkom i nalazima.Bez panike, evo ja sam isto imala povišen titar (čak sumnjaju da je možda i to uzrok ovog sada mog stanja-koliko je dobro praćeno :o ), i baš mi nije bilo sve jedno kad sam videla šta se dogodilo toj devojčici, a kamo li tvojoj ćerkici koja je dete i ko zna kako njoj to zvuči.

#Danka, šta ima novo, Tarci gde si ti?

Eto mene već sutra ,ako me opet ne sroljaju u krevet (ko da mi tamo pa manje preskače,ali pošto sam malaksala,onda mi lakše da dremam)

Čujemo se društvance.... :wink:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Nema rezultata, rekli su: "Javite se krajem iduce nedelje"!! :evil:

Ovo iscekivanje ubija! :o

Nisi isla na sahranu? Ok, ti najbolje znas kako se osecas!!! :wink:

Zao mi je zbog tvoje mame :cry: , svaka sahrana je teska, ali mislim da ne postoji teza od one kad roditelji sahranjuju svoje dete!! :cry: :cry: :cry:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Kako, pa tek sledeće nedelje?i to krajem , e ako nešto mrzim to je iščekivanje......

Ma nisam išla , ne vredi ne treba mi još takav stres, a bio bi , ne zbog groblja, nemam ja strh ili fobiju , nego , bi me potreslo da vidim tamo sete, pa bilo čije......ma neću ni da mislim više o tome , to je strašno.

E Majjo, sad nećeš imati mira do kraja nedelje, ali bez obzira javljaj se pa kad se priključim zanima me kako je MM, ajde gurajte....
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

Ma sta se tol`ko pravdas, minja!
Nisi isla i - gotovo (po meni je to pametno). I nema sta da se pravdas, jer ti imas prava na sopstvenu odluku!

Ja imam ovih dana obaveze koje inace nemam (cela kuca je sad na meni: i kupovina i ovo i ono... tako da sam prosto u vanrednoj situaciji...)
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Pozdrav Danka :lol: , ma ne pravdam se,ja uvek volim da objasnim ....pa stvarno deluje kao pravdanje.
Što odjednom, toliko obaveza????
Mene i danas muče,pa ako ja ovako budem morala ceo život ......ma nema šanse ,pa nemoguće je živeti ovako ''sputano'' da ja višeod pola dana skvrčena ležim(ukupno),a ostali mali deo dana je ni za šta , a što mi je najžalije suprugaa koji samnom proživljava svaki tren,i toliko mi ga je žao ali ne mogu da prikrijem da mi nije dobro kad se vučem ko prebijen mačak :cry:

Ma nego šta je sa Tarcikom, nema je odavno .....
Pozdrav svima
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

Minja, moja dr (kardiolog) je uve govorila da terapija uvek treba takva da se moze normalno ziveti.
E, pa meni s ecini da tebi nije takva terapija!

Mozda je vreme da malko razmislis o promeni lekara ili bar da se konsultujes jos sa nekim dr (ne mora to znati tvoj prvi dr)...
pozdrav
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Zdravo društvo :D

Hoću da kažem da je Danka upravu, treba vidjeti i mišljenje ostalih ljekara.

A sahrane, ma pusti sahrane ija ih negledam na televiziji a kamoli da odem na neku :cry:
Jednostavno nemogu i to ne sad nego sam uvjek izbjegavao koliko god sam mogao takve nazovimo sastanke.
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

I ja sam se nesto ulenila, lepo mi sad napolju, pa menje sedim za masinom :D :D :D

Cerka mi se malo smirila, pricala sam joj i o vama, malo smo citale zajedno, ali odlucila sam da cemo svakako kontrolisati titar. To mozemo uraditi i privatno, bez uputa.

Sestra mi je malo bolje, valjda je taj lek poceo da deluje, ali su moji nesto prehladjeni, pa moram da ih obilazim, ali stigne se.

I treba mi malo trke, bas sam se nesto ugojila, a apetit sto imam...

Stalno sam gladna :-? :-? :-? :-?
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Društvo imam onaj moj poznati problem to jest nekakvo udaranje( jedino tako to mogu objasniti)a najviše to osjetim u grlu. Nije želudac garant jer nemam ni onu herniju ništa. Doktori spominju neki živac neznam više ni kako se zove :cry:

Mislio sam da je prošlo ali juće :o užas svaki minut jedno sat vremena ma neopisivo užasno.Morao sam maznuti jedan apaurin od pet i onda kao malo se smirilo ali opet poslije jedno tri sata opet

Radio sam sve nalaze ono standard EKG milion puta i jedno dva tri puta UZ srca i ništa.

Već 4 godine me to slomi, svjestan sam da sam paničar :D ali...

Jeli moguće da mi srčka preskaće :o ja sam u to ubjeđen tek od juće ono pravo jer dolazi iz čista mira :roll:

Plees help, ako vam nije teško objasnite mi kakve vi imate simptome i kako to izgleda, kakav osječaj imate kad preskoći. I kako to znate da je preskok :evil:
Kojom diagnostikom to da utvrdim za vjek vjekov da vidim brate jeli to što ja mislim.
Vozdrica :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Dakon,

Sad sam bas napisao odgovor Minji na drugom podforumu, a odnosi se na palpitacije.

Pozdrav svima.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

Dakon, dr Ivica je to bas lepo objasnio strucno minji (malo dole), a ja da ti kazem da subjktivni osecaj preskoka koji osoba oseca, nije "udaranje u grlu" kako ti kazes - taj opis vise odgovara jacem kucanju srca kod nekog uzbudjena ili treme, a preskog se oseti kao da srce stane na tren, pa onda jace zakuca - tj bas se oseti da je preskocilo!
pozdrav
Odgovori