anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

# Majjo, pri naporu mi je puls bio 123, (tačnije usisavanje) ,ali mi nije smetao ,toliki broj otkucaja :o

# Danka ja nisam sigurna da Mg šteti žuči ,ali bolje se konsultuj da ne bude '' prepisivanje leka'' ko one babe -rekla mi komšinica da može ....a i ne mora. :lol:

# Dakon, lek mi je dao jer u tom trenutku (dok nije odrađen holter) je bio broj extrasistola ogroman, beležio ga je u minuti od 3- 6 udara ali i vezanih, pa je dao to, mada mi je rekao u startu da ne očekujem mnogo od njega dok ne vidimo holterr i šta je uzrok.
E bar da sam imala u nedelju kad je bio onaj kuršlus u mom organizmu, šta li bi bilo zabeleženo :o :o :o ,-černobil verovatno :lol:

# Tarci, Majo, čitam i crkoh od smeha ,zato sam i pitala Mjju ,za ehinaceu jer sam čula da može da iritira srce i još nešto , pa ni ne smem da probam , ma mi smo čudo, - ma čim nešto čujem (ili ne daj Bože pročitam ''opreznosti'' u leku) , ma pola ih već isčekujem :lol: :lol: :lol:

# Jasna , dal da probate (ti ili neko iz familije ko je blizak sa sestrom) da izvučete kroz razgovor , možda je neki problem koji nema hrabrosti ili ne zna kako da reši , pa kroz razgovor, čisto da probate da joj date do znanja da nije ''usamljena''( naravno da nije , ali ljudi koji upadnu u takvo stanje se često osećaju sami ,iako im se poklanja veća pažnja nego drugima) :cry:

Ostali pozdrav ......
P.S.
Sećate se ziiiiimmmuuuus kad sam trebala da nagovorim MB da ode na čuveni pregled kod kardiologa, e dok su mi skidali holter ,on sedi samnom i dr. i ja onako iz čista mira naglas izgovorim,''kad ti ono reče da ćeš da zakažeš kod dr'' :lol: :lol: :lol: (da je mogao da me proguta ,ma iz cuga bi to uradio),naravno dr.bez pogovora prvi slobodni termin (danas) ubaci njega :lol: i.............tako da nije imao kud inače ko zna da li bi uopšte ikad zakazala.

Mene kad nema -nema,al kad me ima, ko da pišem Rat i Mir- sve Vas pozdravljam :lol:
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

@jasna, i ja imam odavno veci rez na pred stomaka (od operacije) i hirurg me je prvo pregledao pa rekao da moze laparoskopski - ovo tek da znas. A tokom operacije moze se preci na klasicnu operaciju sto nije komplikacija vec procena hirurga, ali to je mali procenat.
Zato sam ja isla iz Bg u N.Sad jer sam tamo pronasla hirurga koji zna obe tehnike dobro i kostalo me je 650eu.

@minja, vidim da si se lepo opustila, konacno . :)
-------------------------------------

... volela bih da sam manje osetljiva na reci....
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Hvala vam svima na brzim odgovorima, ma znala sam ja da mogu racunati na vas :D :D :D

Ma znam ja Danka, ali covek se hvata za svasta da bi odlozio nesto. Mada mi je jedan doktor rekao da i ne zurim sa operacijom, ako nemam vecih problema.

Dakon, pregledala sam linkove, sad cu da idem kod nje da joj pricam i da je ubedjujem.

Stalno ja pokusavam da razgovaram s njom, ali ona kaze da joj je tesko cak i da prica.

Dok je mene "drmala" depresija, ja sam, naprotiv, uvek imala jaku potrebu da pricam, tako mi je bilo lakse. Jadan moj muz kaze da su mu od tada usi naglo porasle, satirala sam ga :-? :-? :-?

Preporucila sam joj i ovaj nas forum, ali kaze da sada ne moze, naravno boji se da ce procitati nesto sto ce je jos vise uzdrmati, mada sam joj rekla da to nije ovde slucaj. Mozda kad se malo oporavi.

Dok sam isla na terapije, psiholog mi je rekao da procitam jednu knjigu - Veronika je odlucila da umre - od P. Koelja. Ja sam je odmah kupila, ali dugo sam imala neki otpor da pocnem da je citam. Sinoc sam pocela i procitala sam polovinu u jednom dahu. Super je. :lol: :lol: :lol:

Odoh na posao, imam sednicu, pozdrav :P :P :P
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Jasna, kakva operacija??!! :o :o :o

Ja sam izgleda nesto debelo propustila ovde??!! :oops: :roll:

Izvini, idem da nadjem........ :wink:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jasna60 »

Majjo, nista strasno, samo kamencici u zuci :cry: :cry: :cry:

Malo sam rastrzana ovih dana, idem cesto kod sestre, kod lekara s njom, trckaram oko roditelja, da i njima obavim sve sto im treba, pa sam se malo zadihala.

Jutros me "drmnula" ona zestoka glavobolja, pa sam morala da popijem Indometacin, a bas ne volim da ga uzimam. A kad me tako boli, samo mi on pomaze. Sad je bolje.

Dosta kukanja, vreme je divno, bice i nama bolje... :P :P :P
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

Toliko toga mogu (u odnosu na ranije godine), ali ipak imam dosta ogranicenja.

Postoje dani kada jako zavidim onima koji slobodno idu gde zele, dani kada se osecam kao da sam u zatvoru, dani kada se osecam krajnje inferiorno u odnosu na ostale u familji...

...Danas je jedan dakav dan....
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Jao Danka,kad uhvate ''ti'' periodi ,kad se osećamo kao da nam nije ni do čeg stalo i tako prazno.Pa ja mislim da ja tad sebe kad bih mogla da zgazim,ili da prespavam taj period, pa sam uhvatila sebe da se preslišam i kažem- tako ti je bilo i prošli put pa je došao divan dan već sutra - i znam da će mi raspoloženje biti bolje, samo kad nema zdravstvenih smetnjii-e ,onda teško da možemo da utičemo na bilo šta, :wink:

Pozdrav...........
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

Mogu vam reci da je kupoina (shoping) odlicna terapija za dusu i telo. I neka skromna novokupljena krpica cudesno podize raspolozenje. :wink:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jasna60 »

Ma shoping je zakon, samo... :-? :-? :-?

Sad sam "maznula" pola bensedina :-? :-?

Bila sam sa sinom kod mojih, pa je on menjao sijalicu u kuhinji. Nije proslo ni 5 minuta, kad je nesto pocelo da zuji, krcka, zapalilo se i na kraju je sijalica eksplodirala.To je bilo strasno - ugljenisano staklo popadalo po stolu, progorelo stolnjak, luster sav pocrnio, kuhinja puna dima...

Ma sve mi to nije strasno, nego sto je on to cackao, sta da se desilo tada? Jos sam u soku :cry: :cry: :cry: :cry:

Izmamilo vas vreme napolje, setate - nema vas. Samo uzivajte :P :P :P :P
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Huh, mene nije izmamilo vreme, ja sam dva dana vec slogirana :o , preksinoc me u 3 ujutru takva vrtoglavica uhvatila, da sam jedva zaspala 2 sata nakon toga (i dalje je trajala)........... Probudila se sa uzasnom glavoboljom, tako da sam juce ceo dan prelezala :cry: .

Danas je vec malo bolje, ne vrti mi se vise, ali imam utisak kao da se gubim na momente??!! :o

Nisam bas nesto "svoja"!! :-?

@Jasna, pusti misli sta bi bilo kad bi bilo..........dobro je da nije bilo!! :wink:

Pozz svima, majja :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Ma samo proljeće, i ja sam nekako grogi Slika
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

A sijalice, ma mala privreda iako izgleda užasavajuće kad puknu, nije strašno koliko izgleda, zato nebrini Jasna i da je nedaj bože puklo u ruci nebi mu ništa bilo, osim male traume.

Ja to zovem sijalice za jednokratnu upotrebu, mjesečno ih mijenjam sigurno prosjek jedno pet šest i nevjerovatno svaka ali baš svaka rikne u milion komada :-?

A proljeće, vrijeme super treba se samo malo više kretati Slika i probati ignorisati negativne misli.........
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jasna60 »

Ma ne mogu se ja resiti negativnih misli i problema u poslednje vreme. Jos neki dan sam se najezila kad sam procitala za onu devojcicu koja je umrla posle fizickog od koksakija.
Sto je jos gore, to je procitala i moja cerka.

Sad nema sanse da radi fizicko, iako su doktori u NS rekli da moze. Kaze - nikada vise. I sad me stalno zapitkuje - jesam li ja sigurna da je to njoj proslo, da li moze da se vrati...

Sad nisam pametna - smatram da treba da ima dozu opreznosti, pogotovo kad ide u grad, u kafice (zbog cigara i alkohola), a opet ne bih volela da stalno zivi u strahu. Jer primecujem da se ina sad bas boji.

Vec mi je palo na pamet da odemo da proverimo titar, mada je doktorica u NS rekla da nema potrebe. Sta vi kazete, da li vi to proveravate.

Bas davim, ali moram...

Pozdravi

:P :P :P
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

Jasna, uradices kako ti zelis, ne pisem zbog toga.... pisem zbog tvoje cerke - pred njom nikako ne pokazuj strah!!!
Ja sam kao dete bila vrlo bolesna i jedva sam ostala ziva i zato ti i pisem da prosto ne smes da pred detetom pokazujes strah!

Mozda da odes i konsultujes se sa dr kome verujes, ali da mala ne zna!
puno pozdrava tebi i svima ostalima,
danka
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Jasna ,ja bih se složila sa Dankom, to je najpametnije.

Ja sam ove nedelje u haosu (nisam htela da vam pišem ,ali ne mogu , ,čini mi se lakše mi je kad nije u meni,a i treba mi Vaš savet - šta je pametno da uradim- od moje školske drugarice poginuo je sinčić 4 godine-jedinac , na njene oči,17 dana bio u komi i .. ......ma u šoku sam ) povratile su mi se aritmije......
Sutra je sahrana , suprug mi ne da da idem,a ja opet mislim da nema smisla, on mi samo govori da nema nameru i mene da ''ostavi'' tamo i da će on ići sa mojim roditeljima, ......ja sam sva sluđena ,znam da nema smisla ali ja se i ovako već dva dana jedva pomeram od ovih mučnih aritmija(pa me i to valjda još više potreslo).
Da li da presečem i odem - pa šta mi Bog da, ili ne? :cry:

Oni me iovako neće primetiti jer su pod ogromnim dozama sedativa, mama je bila kod njih i ne znaju ni ko im prođe kroz kuću ni šta se događa......

Neću više da Vas davim ...........ajde me iskreno posavetujte ,lupam glavu i ne bih volela da napravim grešku....
Hvala Vam drugari
Odgovori