anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

minjab napisao:

A znate što mi je još smešno od svih 10 dana koliko ispuštam dušu, danas sam imala najmanji broj aritmija , meni skoro bezznačajan , jer sam otupela na one jake.

E samo da znas koliko sam puta POBEGLA sa ove teme, samo da ti ne napisem upravo ovo :lol: , tacno sam znala da ce to da se desi!! :lol: :lol: :lol:

E ne mogu da verujem.......... :roll: :lol:

Tarci, hvala na pitanju, mnogo mi je bolje, opet me je izvukla moja cuvena ehinacea sa propolisom!! :lol: Jos malo me bolucka grlo, ali nista strasno!! :wink:

Probaj sa tim kapima, ja ih u caj stavljam, pijem 2 puta dnevno po 25 kapi, i za dan-dva mi bude bolje!! :wink:

Pozz svima, :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Minjab, ima li sta novo??!! Jel si skinula holter??!!

Hajde jaaaaaaaviiiiiiii seeeeeeee!! :D :D :D
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

minja,stvarno,kako je sve proslo?
jel si nosila holter 24 sata,jel tako?
javi se...

majjo,kako si ti?ja sam se aktivirala i radim pokuci i setam..ma,ne mogu vise da bolujem pa sta bude...

danka,imala sam velike probleme sa plucima kao klinka i ise puta sam bila po banjama po 21 dan.to su bili oni spazmaticni bronhitisi,ali su se posle puberteta nekako proredili,

a inace sam od svoje 17 godine pusac! :o :oops: :-?

ali,sada mi je vec dosta bolje i ne zamaram se onako pri radu kao pre dva,tri dana..

tako,ljudi,"doćiću" opet posle da vidim sta je sa minjom i sa ostalima,koji verovatno ne ulaze u kucu po ovom suncu..

caos! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ma Majjo tačno tako i bi :oops: , kad su mi u subotu skinuli holter ,- ja odmah naglasila da je taj dan najmanje se osetilo , (naravno do danas su skoro i uminule), i dr. je pogledao , nema onih opasnih ,što je najbitnije, tih 24h zabeleženo je samo 90 ekstrasistola, i najviši puls 123.
Tako da mi je ukinuo lek ponovo , vidim da svo vreme beži od toga da mi da bilo štra da se ne trujem .
Drago mi je jer se potpuno poklopilo mišljenje sa lekarom iz Uregentnog, i dijagnoze su im identične - oštećen perikard i dijagnoza , aritmija ventrikul. -posle ''preležanog '' mioperikarditisa- što znači (tako kažu dr. nema nekog značajnog poboljšanja, ceo život ću imati ovakve epizode samo treba da ih prihvatim , i kad me ''spopadnu -te jake da se umirim i odmaram-

A da, još mi je bilo to 2 ned. pred ciklus - kod nekih žena hoće takva reakcija pred , ali ipak je 2 ned. mnogo daleko da bi možda bilo i od toga.

Ma ljudi meni je sada skoro, ok. :lol: :lol: :lol: :lol: I ja sam presrećna, danas sam bila u zoo vrtu, među mojim '' najboljim drugarima'' životinjama. :lol: :o :lol: ( da me neki ne razumeju pogrešno- šta ću kad životinje obožavam)

Sve VAs puno ljubim , i znate , mnogo mi je značilo kad god sam pogledala ovde Vi ste brinuli, ipak lepo je znati da se neko ko te skoro upoznao, toliko interesuje - Hvala Vam svima , i čujemo se .

P.S.
A, ja zaboravih , pa gde ste se Vas dve ( Tarci i Maja) razbolele po ovako lepom vremenu? Jel ide nabolje?
Majjo, kako podnosiš ehinaceu, i kako ili gde si je uzela u kom stanju- kažu da hoće da ''uzbudi'' srce , zato te to pitam?

Još jedan pozdrav i javite se -
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Tako to obicno biva sa nama :lol: , al dobro, vazno je da ti je bolje sada!! :wink:

A kazi mi, ovih 123 otkucaja, jel pri naporu ili ne??!!

Ja sam ok, ehinacea je odradila svoje :wink: , i nije mi pravila probleme sa srcem, sto ne znaci da sledeci put nece, posto sada znam ovo!! :roll:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

hahaha,majjo,ovaj deo o tome da cim nesto cujes pa sledeci put razmisljas o tome(da li nece da bude,a nije ti bilo nista dok nisi saznala za to) me veoma podseca na mene...a verovatno i na sve ostale ovde,zar ne? :lol:

meni cim neko kaze za nesto sto je koristio i imao lose iskustvo sa istim,(a ja to isto pijem i super mi je),meni odmah proradi crv sumlje...valjda je i to propratni deo"naseg stanja".. :lol: :wink:

minja,imam jedan komentar za tebe:

TRESLE SE PLANINE-RODIO SE MIS!!! :D :wink:

a,da...imam i jos jedan(koji najvise mrzim kada mi neko od mojih kaze(muz ili majka)):

jel sam ti ja lepo rekla...jel vidis da sam bila u pravu da nije nista strasno..?

salim se,naravno,ja te najbolje razumem sto se tice tih preskakanja i znam i sama koliko je neprijatno... :evil:

ali,vidis,(kao sto sam ti rekla :lol: ),moramo da se navinemo na to i da ne pridajemo znacaj svakom preskoku.a ti ces da vidis da ces sada mnnooogggooo manje da primecujes sve te preskoke,kada znas da nista ne moze da se desi...meni je bar tako:treba mi potvrda nekog strucnog da smiri moju hipohondriju(mislim kada je ta ista hipohondrija vezana za stvaran problem)...

slobodno nastavi da pijes magnezijum jer je super za te stvari i setaj...i uzivaj naravno...

[/quote]
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

hahaha,majjo,ovaj deo o tome da cim nesto cujes pa sledeci put razmisljas o tome(da li nece da bude,a nije ti bilo nista dok nisi saznala za to) me veoma podseca na mene...a verovatno i na sve ostale ovde,zar ne? :lol:

meni cim neko kaze za nesto sto je koristio i imao lose iskustvo sa istim,(a ja to isto pijem i super mi je),meni odmah proradi crv sumlje...valjda je i to propratni deo"naseg stanja".. :lol: :wink:

minja,imam jedan komentar za tebe:

TRESLE SE PLANINE-RODIO SE MIS!!! :D :wink:

a,da...imam i jos jedan(koji najvise mrzim kada mi neko od mojih kaze(muz ili majka)):

jel sam ti ja lepo rekla...jel vidis da sam bila u pravu da nije nista strasno..?

salim se,naravno,ja te najbolje razumem sto se tice tih preskakanja i znam i sama koliko je neprijatno... :evil:

ali,vidis,(kao sto sam ti rekla :lol: ),moramo da se navinemo na to i da ne pridajemo znacaj svakom preskoku.a ti ces da vidis da ces sada mnnooogggooo manje da primecujes sve te preskoke,kada znas da nista ne moze da se desi...meni je bar tako:treba mi potvrda nekog strucnog da smiri moju hipohondriju(mislim kada je ta ista hipohondrija vezana za stvaran problem)...

slobodno nastavi da pijes magnezijum jer je super za te stvari i setaj...i uzivaj naravno...

danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Dobro da sad znas na cemu si.
Mada bi bilo dobro da ti je rekao sta da uzimas ako ti se opet nesto slicno javi.
SRce se prosto uznemiri i kanda mu treba vreme da se opet primiri.

Hormoni itekako mogu sve to da isprovociraju - ne mora to biti perido neposredno pred menzes, dovolno je da si usla u drugi deo ciklusa... takodje se moze (a i ne mora) da pojaca u vreme perimenopauze (iliti predmenopauze).

Majji prija ehinaceo sto je dobro - meni stvarno smeta njen ukus, te uzimam obican propolis.
A tek sada mi se ne pije kada saznah da moze da uznemiri srce, da se i ja (kao tarcika) iskreno nasmejem: hahaha - tu smo svi isti.
pozdrav svima

PS: vidim da Mg svima pomaze, a ja se plasim da to redovno uzimam jer sam operisala zucnu kesu, znaci sklona sam tom kamenju, daleko bilo.
Pa, mada nigde ne pise da je Mg stetan za mene, ja sam ipak resila da Mg uzimam uglavnom preko mineralne vode-mivele, a samo povremeno da uzimam tablete.
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Magnezijum nema veze majkemi ja sam nekada davno imao napad žući i to kad sam bio opasno šlang :D jer nikad nisam nabacivao ovoliko kila na sebe, sve do ovoga valjda se hormoni poremetiliSlika
A sad uzmem magnezijum vrlo česo, nekako mi godi.

Minja pa štoti opet ukinu terapiju, nije normalan valjda neshvata kako to djeluje na nas kad nas uhvati golem user, jer stvarno samo se mi međusobom možemo međusobno razumjeti. Jer ko nedoživi...nemože ni shvatiti.
Imate mahanje od dakona pa se kuckamo :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

A što se tiće napora, nema veze meni nekad iz čista mira nabije otkucaje i to kad se nekrećem, naprimjer idem uz stepenice samo jedan sprat a ono počne da lupa kao kanta, nemogu do daha da dođem. I to nedavno, valjda psiha, neznam a jest psiha garant i to ona naša najgora podsvjesna, ona slomi :D
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Da zaboravih reći valjda se nećeš naljutiti danka.
Pij slobodno magnezijum garant nećeš dobiti kamen u žući :D

Mala šala nemojse naljutiti, šalim se i ja jer ja ih imam ali nekoliko godina nemam problema sa kesom, a to je čista genetika jer moja majka se pati eevo trideset godina sa tim i još nije operisala žuć, boji se nenormalno :o
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Dakon, ti imas kamen u zucnoj kesi!?
Steta!
Ja sam se operisala mada nisam imala nikakve tegobe. A plasila sam se nevidjeno, najvise anestezije... ali me je plasilo sta mi je hirurg rekao da moze biti... i ta neizvesnost i mogucnost su me prosto ubijali, te sam s eoperisala - isla sam u N. Sad u privanu kliniku i zadovoljna sam kako je bilo (laparoskopski, 4 rezica se skoro i ne vide, posle 1,5 god).
Ali, moram da pazim sta jedem i posle operacije jer mi jednostavno ne prija ako jedem masno ili velike obroke...

Kazes da ti i majka ima probleme sa z. kesom...c, c, c.... vidis sta ti je genetika!

I ja mislim da Mg smem da uzimam, ja sam sama umislila da MG moz eda steti, (jer znam da ne valja uzimati mnogo vestackog kalcijuma , zbog zucne kese, za Mg nigde nisam nasla nesto slicno, a i to kamenje u z.kesi se sastoji ili od holesterola ili od kalcijuma, ili mesovito, a magnezijum niko ne pominje, ja sam to prosto umislila, izem ti strasljivost. Pi!
:)

pozdrav
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dakon napisao:A što se tiće napora, nema veze meni nekad iz čista mira nabije otkucaje i to kad se nekrećem, naprimjer idem uz stepenice samo jedan sprat a ono počne da lupa kao kanta, nemogu do daha da dođem. I to nedavno, valjda psiha, neznam a jest psiha garant i to ona naša najgora podsvjesna, ona slomi :D

Ovo isto se i meni desava!! :roll:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Kako smo svi isti!!! Citam i smejem se :D :D :D

Minja, eto vidis da je sve OK, tako mi je drago. Ali moras poslusato ono sto kazu - nauci da zivis s tim. Nije lako, ali moras misliti - nije strasno, nece mi nista biti, proci ce... :lol: :lol: :lol:

Ja isto imam kamenje u zuci, al' se bojim operacije. Kazu da nekad i kad rade laparoskopiju, moraju da zavrse klasicnom operacijom, zbog priraslica i sl., a ja posle 2 carska reza, ubedjena sam da ih imam. Eto :-? :-? :-?

Sad sam pocela da uzimam mamin narodni lek - samelje limun, pa kuva sa secerom i ruzmarinom. Nije da mi bas treba, nesto sam se ugojila u poslednje vreme :-? :-? :-? , a ona ga je pravila za sestru, a ona ga ne moza, navodno joj je los za stomak, a ja ga volim :wink: :wink: :wink:

A imam problem sa sestrom, u velikoj je depresiji, naravno i panici, pocela je da pije SEROXAT, ali kaze da joj jako lupa srce od njega.
Znam da ga je neko spominjao, ali ne mogu da se setim ko, ako neko nesto zna, podsetite me molim vas. :) :) :)
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Odgovori