Opet i opet,
planiranje porodice (ili života) putem ubijanja i likvidacije drugih ličnosti koje nam smetaju da ispunimo sve svoje sadašnje i buduće planove, nije nešto što dobronameran čovek može drugome da savetuje. Već smo pisali o tome. (Štaviše, licemerno je osuđivati drugoga koji savetuje da se ne čini ubistvo za savetovanje, a pritom i u isto vreme savetovati abortus kao kontraceptivnu metodu...
Pretpostavljam da ćeš ti biti tu za nju kad bude neutešno plakala za svojim detetom na koje je sama digla ruku, jeli? 
I otkud tebi pravo da sugerišeš nekome da mu neće sve izaći na dobro i mračiš ga?)
Planiranje porodice je nešto o čemu se misli i nešto što se radi pre nego što do začeća dođe, pa se koriste razni vidovi kontracepcije, ali kad je situacija takva da je novi čovek začet, onda je planiranje porodice u smislu odluke kada roditi završena stvar. Onda se prelazi na drugi nivo planiranja. Onda se razmišlja o tome kako izneti trudnoću na najbolji mogući način i pripremiti se za "posao" majke
Žao mi je što, Ksenija, ne razumeš niti pojam krivičnog zakona i smisao kazni za prekršaje istog na jednoj, niti Crkvu i pojam greha, na drugoj strani, pa zato i lupaš tako. Iz tvojih reči proizilazi da u sebi imaš mržnje prema svemu što ima veze sa Crkvom, životom, ljubavlju, decom, porodicom. Ne znam samo zašto? Ko ti je šta skrivio?
Greh nije isto što i prekršaj nekog zakona, bilo moralnog, bilo nekog drugog. Greh je promašaj, pogrešan način života. Mržnja i destrukcija. Ubijanje i želja za ubijanjem. Odsustvo želje i volje da se drugi čovek (pa bio on i još uvek samo beba) prizna, prihvati, učini srećnim, i odsustvo želje da i drugi postoji i uživa u postojanju. Egoizam i individualizam. To je greh. Definicija greha iz prve ruke, od jednog teologa.
I Bog nije sudija i policajac koji jedva čeka da te kazni, nego čovek sam sebi kroji sudbinu sopstvenom slobodom, kako sam hoće. Sam čini korake koji imaju dobru ili lošu posledicu. A Bog je samo garant tvoje slobode, da će tvoja želja biti sprovedena u delo i da ćeš sigurno okusiti plod svoje volje.
I ovo za Crkvu i mešanje u medicinu si tek lupila i ostala živa.
Crkvu čine kršteni ljudi. Kako onda da bude razdvojena od medicine? (mada nije sasvim jasno šta podrazumevaš pod medicinom, nauku ili?)
Da ne pominjem koliko samo sveštenika ima koji su doktori medicine, ili da pri skoro svakom KBCu imaš hram i sveštenika koji tu svakodnevno služi i moli se za sve kojima je pomoć Božija potrebna... Verovatno nisi ni čula da je Sveti Sava osnovao prve bolnice u Srbiji, doveo lekare, pisao recepte za spravljanje lekova i propisao kako da se tretiraju bolesnici... Da je Crkva kroz svu srpsku istoriju brinula o tome da ima lekara, lekova i bolnica. Naravno da ti nije poznato...
Po tebi je sve što nije kažnjivo zakonom u redu? Fenomenalna ti je logika!

Mogu ti navesti bar 100 primera kojih nema u kaznenom pravu, ali zbog kojih bi ti bila spremna da surovo kazniš osobu koja ti ih uradi. Ili bi možda ostala dosledna svojim rečima i dozvolila sve te zakonom nekažnjive stvari da ti se urade?