u vezi abortusa, HITNO, iskustva, savjeti!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Zaključana tema
pezza
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 24, 2006 12:16 am

Post od pezza »

donka napisao:
1000 zasto? napisao: Zelim da rodim,ali se bojim da necu biti dobra majka ako budem sve sama morala raditi.
Vec sama cinjenica da brines zbog toga govori o tome koliko ces dobra i pazljiva majka biti! Niko nije savrsen, ali ono sto je detetu najpotrebnije je ljubav, ti vec sada volis svoje dete i ono ce kraj tebe imati to sto mu je bitno. Roditeljstvo se uci kao i sve drugo, ako si mogla da zavrsis fakultet u roku, naucices i da budes dobar roditelj. Ako je dete nezeljeno, onda je i za to dete i za majku bolje i postenije da se ne rodi, ali to u tvom slucaju mislim da ne vazi.
Potpisujem sve osim ovoga što je smanjeno!

To što je smanjeno predstavlja monstruozni komformizam i pretenziju da se raspolaže tuđim životima (pa i bebinim) kao kakvim đubretom. Kad je neki narod do te mere "pošteno" i "iskreno" nepoželjan na nekoj teritoriji, a drugi dozvoli sebi "pravo" da ga fizički istrebljuje, onda se to zove genocid...
Slika U Srbiji se svake godine ubije 150.000-200.000 nerođenih beba... To je pravi prenatalni genocid... Slika
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

DIRNULA ME JE OVA TEMA U ZIVAC!APSOLUTNO SAM PROTIV ABORTUSA(GOVORIM IZ UGLA GINEKOLOSKE SESTRE KOJA JE ASISTIRALA NEKOLIKO DESETINA PUTA PRI IZVODJENJU KIRETAZE) i iz ugla majke dvoje dece.malo sam se i pronasla u prici -1000 zasto- do te mere da sam bila u nedoumici roditi drugo dete ili ne ,razloga da ne rodim je bilo 10000,pocevsi od katastrofalne finansijske situacije,dugogodisnjeg podstanarskog staza,deteta od 14 meseci(toliko mi je imao sin kad sam po drugi put ostala u drugom stanju),nesredjenih porodicnih odnosa na relaciji svekar-svekrva-ja!!!suprug se radovao mojoj trudnoci ali posto je video da sam bila u haosu(valjda hormoni poludeli) ostavio me je da rascistim sama sa sobom,zelim li to dete ili ne!!!
znate li sta je presudilo?pogled na mog sina!!!secanje na dan kad sam prvi put osetila pokret u stomaku a zatim svakodnevno udaranje rucicama i nozicama,cisto da me podseti da je tu a zatim i secanje na trenutak kad su mi ga ,onako golisavog stavili na grudi...neopisiv osecaj...lupio me je posred cela!!!a onda i saznanje da ja to dete vec volim iako je tada bila tek nagovestaj bebe!!!
verujte mi,kada se rodila moja teodora ,ma kakvi kada se rodila ,onog trenutka kada sam osetila njen pokret u stomaku,znala sam da ce sve doci na svoje mesto!!!
-1000zasto-,tebi se obracam,nadam se da ce ovo moje iskustvo bar malo ti pomoci da izadjes iz tog haosa i doneses pravu odluku!!!a mislim da si je ti vec donela!glavu gore,beba je tu,ceka da joj se posvetis!!!
i jos nesto,ja vec razmisljam o trecoj bebi!!!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

pezza napisao:
donka napisao:
1000 zasto? napisao: Zelim da rodim,ali se bojim da necu biti dobra majka ako budem sve sama morala raditi.
Vec sama cinjenica da brines zbog toga govori o tome koliko ces dobra i pazljiva majka biti! Niko nije savrsen, ali ono sto je detetu najpotrebnije je ljubav, ti vec sada volis svoje dete i ono ce kraj tebe imati to sto mu je bitno. Roditeljstvo se uci kao i sve drugo, ako si mogla da zavrsis fakultet u roku, naucices i da budes dobar roditelj. Ako je dete nezeljeno, onda je i za to dete i za majku bolje i postenije da se ne rodi, ali to u tvom slucaju mislim da ne vazi.
Potpisujem sve osim ovoga što je smanjeno!

To što je smanjeno predstavlja monstruozni komformizam i pretenziju da se raspolaže tuđim životima (pa i bebinim) kao kakvim đubretom. Kad je neki narod do te mere "pošteno" i "iskreno" nepoželjan na nekoj teritoriji, a drugi dozvoli sebi "pravo" da ga fizički istrebljuje, onda se to zove genocid...
Roditi nezeljeno dete => majka i dete postaju 2 nesrecne osobe => nesto sto treba izbegavati, roditi zeljeno dete => majka i dete postaju 2 srecne osobe => nesto cemu treba teziti.

1000 zasto je procitala i moje i tvoje stavove na ovu temu tako da nema potrebe sve to ponavljati.
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

sludjena mama napisao:DIRNULA ME JE OVA TEMA U ZIVAC!APSOLUTNO SAM PROTIV ABORTUSA(GOVORIM IZ UGLA GINEKOLOSKE SESTRE KOJA JE ASISTIRALA NEKOLIKO DESETINA PUTA PRI IZVODJENJU KIRETAZE) i iz ugla majke dvoje dece.malo sam se i pronasla u prici -1000 zasto- do te mere da sam bila u nedoumici roditi drugo dete ili ne ,razloga da ne rodim je bilo 10000,pocevsi od katastrofalne finansijske situacije,dugogodisnjeg podstanarskog staza,deteta od 14 meseci(toliko mi je imao sin kad sam po drugi put ostala u drugom stanju),nesredjenih porodicnih odnosa na relaciji svekar-svekrva-ja!!!suprug se radovao mojoj trudnoci ali posto je video da sam bila u haosu(valjda hormoni poludeli) ostavio me je da rascistim sama sa sobom,zelim li to dete ili ne!!!
znate li sta je presudilo?pogled na mog sina!!!secanje na dan kad sam prvi put osetila pokret u stomaku a zatim svakodnevno udaranje rucicama i nozicama,cisto da me podseti da je tu a zatim i secanje na trenutak kad su mi ga ,onako golisavog stavili na grudi...neopisiv osecaj...lupio me je posred cela!!!a onda i saznanje da ja to dete vec volim iako je tada bila tek nagovestaj bebe!!!
verujte mi,kada se rodila moja teodora ,ma kakvi kada se rodila ,onog trenutka kada sam osetila njen pokret u stomaku,znala sam da ce sve doci na svoje mesto!!!
-1000zasto-,tebi se obracam,nadam se da ce ovo moje iskustvo bar malo ti pomoci da izadjes iz tog haosa i doneses pravu odluku!!!a mislim da si je ti vec donela!glavu gore,beba je tu,ceka da joj se posvetis!!!
i jos nesto,ja vec razmisljam o trecoj bebi!!!
Ne volim ovakve postove! Pustite devojku neka razmisli sama! Vi imate svoje vidjenje i ono je ok, ali ne znaci da svi treba da razmisljamo isto! Svi smo mi razliciti, imamo razlicite prioritete i potrebe... Ispravno je i ono drugo!
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

mislim da nigde nisam napisala da ona mora da misli isto sto i ja ili isto sto i pezza ili isto sto i ti!i sta je lose ako iznesemo svoje vidjenje!razliciti prioriteti i potrebe i saveti ce upravo i pomoci -1000zasto- da donese odluku,izvagati za i protiv!uostalom,da joj ne trebaju razlicita misljenja i saveti i iskustva,valjda ne bi ni postavila pitanje ovde,zar ne?sama bi donela odluku,bez icijeg tudjeg misljenja!
pezza
Aktivan član
Aktivan član

Post od pezza »

donka napisao: Roditi nezeljeno dete => majka i dete postaju 2 nesrecne osobe => nesto sto treba izbegavati, roditi zeljeno dete => majka i dete postaju 2 srecne osobe => nesto cemu treba teziti.
Ovo je veoma površno razmišljanje.
Zašto?
Zato što sreća nije statična pojava, kao ni ljubav. I jedno i drugo je dinamične prirode i zavisi od toga kako se postavljaš u životu prema sebi i drugima, i kako gradiš odnose i koliko i kako ih neguješ i da li ih uopšte neguješ. Ako to ne radiš, ili ne radiš na pravi način, jednostavno će se ugasiti i ljubav i sreća...

Milioni i milioni primera su da su ljudi bili željeni, ali su ipak nesrećni, jer nisu imali adekvatno vaspitanje, jer nisu našli smisao u svom životu, jer nisu naučili da vole i da budu voljeni. I obrnuto, da nisu bili željeni, kao u slučaju moje cimerke iz studentskih dana, ali da je pogled na jedno malo i prelepo biće bio dovoljan da se tvrdoglavi egoizam pretvori požrtvovanu ljubav.

A sa ljudima koji su u stanju da rode dete i da ga mrze što su ga rodili, nije bezbedno živeti u istom gradu, jer očigledno nisu uračunljivi. To nisu odrasli i zreli i normalni ljudi, nego sebični i razmaženi i nevaspitani klinci, koji su u stanju i na ulici u sred belog dana da te upucaju jer im nisi simpatičan ili su prosto loše volje...
Slika U Srbiji se svake godine ubije 150.000-200.000 nerođenih beba... To je pravi prenatalni genocid... Slika
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Kao što sam ti napisala, 1000 zašto? najbolje je da se posavetuješ sa stručnim licem iz Centra za planiranje porodice koji te neće dodatno zbuniti svojom ostrašćenom demagogijom, ličnom ili tuđom životnom pričom i jedino što ne shvatam je rok koji si sebi dala...čini mi se do ponedeljka. To je suviše kratko vreme za donošenje tako ozbiljne životne odluke.
Slušaj dušo, svako od nas će te posavetovati u skladu sa svojim vaspitanjem, životnim iskustvom ili tamo nekom predstavom šta bi bilo dobro kad bi....ali niko od nas neće biti u tvojoj koži i takođe niko ne sme da sa svom sigurnošću kaže, ma, ne brini, biće sve dobro, dovoljno je da ti želiš da rodiš bebu...To je krajnje neozbiljno i lakonski tapšanje po ramenu u situaciji kad za razliku od tebe ne snose nikakvu odgovornost niti donose odluku koja se tiče tvog života. Koliko znam, niti ću ja, niti bilo ko sa foruma biti trudan i porađati se umesto tebe, niti će umesto tebe gajiti, ljubiti, maziti tvoju bebu, niti ćemo se preznojavati i objašnjavati zbunjenom detetu zašto otac ne živi sa njim odnosno vama....Na stranu sa pričom o grešnosti abortusa, dajte molim vas, abortus ne spada pod kategoriju moralno opravdanog čina ili ne...abortus je zakonski regulisana medicinska intervencija prekida neželjene trudnoće i kraj priče i veoma sam zadovoljna što živim u državi u kojoj se crkva ne meša u polje medicine.
Dakle, ponedeljak je radni dan, ustani i kreni u Studentsku polikliniku ili u bilo koje savetovalište za mlade i porazgovaraj o svojim dilemama sa psihologom, pedagogom bilo kojom osobom koja zna priču sa obe strane ogledala.
Sve najbolje
Ksenija
pezza
Aktivan član
Aktivan član

Post od pezza »

Opet i opet, planiranje porodice (ili života) putem ubijanja i likvidacije drugih ličnosti koje nam smetaju da ispunimo sve svoje sadašnje i buduće planove, nije nešto što dobronameran čovek može drugome da savetuje. Već smo pisali o tome. (Štaviše, licemerno je osuđivati drugoga koji savetuje da se ne čini ubistvo za savetovanje, a pritom i u isto vreme savetovati abortus kao kontraceptivnu metodu... Pretpostavljam da ćeš ti biti tu za nju kad bude neutešno plakala za svojim detetom na koje je sama digla ruku, jeli? :x I otkud tebi pravo da sugerišeš nekome da mu neće sve izaći na dobro i mračiš ga?)

Planiranje porodice je nešto o čemu se misli i nešto što se radi pre nego što do začeća dođe, pa se koriste razni vidovi kontracepcije, ali kad je situacija takva da je novi čovek začet, onda je planiranje porodice u smislu odluke kada roditi završena stvar. Onda se prelazi na drugi nivo planiranja. Onda se razmišlja o tome kako izneti trudnoću na najbolji mogući način i pripremiti se za "posao" majke :)

Žao mi je što, Ksenija, ne razumeš niti pojam krivičnog zakona i smisao kazni za prekršaje istog na jednoj, niti Crkvu i pojam greha, na drugoj strani, pa zato i lupaš tako. Iz tvojih reči proizilazi da u sebi imaš mržnje prema svemu što ima veze sa Crkvom, životom, ljubavlju, decom, porodicom. Ne znam samo zašto? Ko ti je šta skrivio?

Greh nije isto što i prekršaj nekog zakona, bilo moralnog, bilo nekog drugog. Greh je promašaj, pogrešan način života. Mržnja i destrukcija. Ubijanje i želja za ubijanjem. Odsustvo želje i volje da se drugi čovek (pa bio on i još uvek samo beba) prizna, prihvati, učini srećnim, i odsustvo želje da i drugi postoji i uživa u postojanju. Egoizam i individualizam. To je greh. Definicija greha iz prve ruke, od jednog teologa.
I Bog nije sudija i policajac koji jedva čeka da te kazni, nego čovek sam sebi kroji sudbinu sopstvenom slobodom, kako sam hoće. Sam čini korake koji imaju dobru ili lošu posledicu. A Bog je samo garant tvoje slobode, da će tvoja želja biti sprovedena u delo i da ćeš sigurno okusiti plod svoje volje.

I ovo za Crkvu i mešanje u medicinu si tek lupila i ostala živa.
Crkvu čine kršteni ljudi. Kako onda da bude razdvojena od medicine? (mada nije sasvim jasno šta podrazumevaš pod medicinom, nauku ili?)
Da ne pominjem koliko samo sveštenika ima koji su doktori medicine, ili da pri skoro svakom KBCu imaš hram i sveštenika koji tu svakodnevno služi i moli se za sve kojima je pomoć Božija potrebna... Verovatno nisi ni čula da je Sveti Sava osnovao prve bolnice u Srbiji, doveo lekare, pisao recepte za spravljanje lekova i propisao kako da se tretiraju bolesnici... Da je Crkva kroz svu srpsku istoriju brinula o tome da ima lekara, lekova i bolnica. Naravno da ti nije poznato...

Po tebi je sve što nije kažnjivo zakonom u redu? Fenomenalna ti je logika! :lol:
Mogu ti navesti bar 100 primera kojih nema u kaznenom pravu, ali zbog kojih bi ti bila spremna da surovo kazniš osobu koja ti ih uradi. Ili bi možda ostala dosledna svojim rečima i dozvolila sve te zakonom nekažnjive stvari da ti se urade?
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

pezzo, ne mogu umesto Vas da čitam niti da Vam tumačim tekst koji, očigledno, niste dobro razumeli. No, interesantno je kako ne umete da se kontrolišete kada Vam nešto nije po volji i kako olako baratate prostačkim rečima i uvredama. Mislim, s obzirom da radite kao prosvetni radnik i pri tome ste teolog bilo bi dobro da se pozabavite kontrolom svog besa i ostrašćenosti jer to osećanje nije dobro da nosite u sebi.
Sve najbolje Vam želim
Ksenija
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član

Post od sunny_n »

sludjena mama napisao:mislim da nigde nisam napisala da ona mora da misli isto sto i ja ili isto sto i pezza ili isto sto i ti!i sta je lose ako iznesemo svoje vidjenje!razliciti prioriteti i potrebe i saveti ce upravo i pomoci -1000zasto- da donese odluku,izvagati za i protiv!uostalom,da joj ne trebaju razlicita misljenja i saveti i iskustva,valjda ne bi ni postavila pitanje ovde,zar ne?sama bi donela odluku,bez icijeg tudjeg misljenja!
Napisali ste u prethodnom postu da ste ubedjeni da je donela "pravu odluku" i onda ste naveli sta je "prava odluka"-grozim se, a verujem i mnogi drugi, takvih stvari i smatram da je ciniti tako nesto nemoralno. Devojka treba da donese svoju odluku, samo svoju odluku, a to zavisi od mnogo, mnogo faktora. Trebalo bi sama da proceni svoje snage i mogucnosti, konacno, sama ce gajiti i podiizati dete a to nije nimalo lako.
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član

Post od sunny_n »

pezza napisao:Opet i opet, planiranje porodice (ili života) putem ubijanja i likvidacije drugih ličnosti koje nam smetaju da ispunimo sve svoje sadašnje i buduće planove, nije nešto što dobronameran čovek može drugome da savetuje. Već smo pisali o tome. (Štaviše, licemerno je osuđivati drugoga koji savetuje da se ne čini ubistvo za savetovanje, a pritom i u isto vreme savetovati abortus kao kontraceptivnu metodu... Pretpostavljam da ćeš ti biti tu za nju kad bude neutešno plakala za svojim detetom na koje je sama digla ruku, jeli? :x I otkud tebi pravo da sugerišeš nekome da mu neće sve izaći na dobro i mračiš ga?)

Planiranje porodice je nešto o čemu se misli i nešto što se radi pre nego što do začeća dođe, pa se koriste razni vidovi kontracepcije, ali kad je situacija takva da je novi čovek začet, onda je planiranje porodice u smislu odluke kada roditi završena stvar. Onda se prelazi na drugi nivo planiranja. Onda se razmišlja o tome kako izneti trudnoću na najbolji mogući način i pripremiti se za "posao" majke :)

Žao mi je što, Ksenija, ne razumeš niti pojam krivičnog zakona i smisao kazni za prekršaje istog na jednoj, niti Crkvu i pojam greha, na drugoj strani, pa zato i lupaš tako. Iz tvojih reči proizilazi da u sebi imaš mržnje prema svemu što ima veze sa Crkvom, životom, ljubavlju, decom, porodicom. Ne znam samo zašto? Ko ti je šta skrivio?

Greh nije isto što i prekršaj nekog zakona, bilo moralnog, bilo nekog drugog. Greh je promašaj, pogrešan način života. Mržnja i destrukcija. Ubijanje i želja za ubijanjem. Odsustvo želje i volje da se drugi čovek (pa bio on i još uvek samo beba) prizna, prihvati, učini srećnim, i odsustvo želje da i drugi postoji i uživa u postojanju. Egoizam i individualizam. To je greh. Definicija greha iz prve ruke, od jednog teologa.
I Bog nije sudija i policajac koji jedva čeka da te kazni, nego čovek sam sebi kroji sudbinu sopstvenom slobodom, kako sam hoće. Sam čini korake koji imaju dobru ili lošu posledicu. A Bog je samo garant tvoje slobode, da će tvoja želja biti sprovedena u delo i da ćeš sigurno okusiti plod svoje volje.

I ovo za Crkvu i mešanje u medicinu si tek lupila i ostala živa.
Crkvu čine kršteni ljudi. Kako onda da bude razdvojena od medicine? (mada nije sasvim jasno šta podrazumevaš pod medicinom, nauku ili?)
Da ne pominjem koliko samo sveštenika ima koji su doktori medicine, ili da pri skoro svakom KBCu imaš hram i sveštenika koji tu svakodnevno služi i moli se za sve kojima je pomoć Božija potrebna... Verovatno nisi ni čula da je Sveti Sava osnovao prve bolnice u Srbiji, doveo lekare, pisao recepte za spravljanje lekova i propisao kako da se tretiraju bolesnici... Da je Crkva kroz svu srpsku istoriju brinula o tome da ima lekara, lekova i bolnica. Naravno da ti nije poznato...

Po tebi je sve što nije kažnjivo zakonom u redu? Fenomenalna ti je logika! :lol:
Mogu ti navesti bar 100 primera kojih nema u kaznenom pravu, ali zbog kojih bi ti bila spremna da surovo kazniš osobu koja ti ih uradi. Ili bi možda ostala dosledna svojim rečima i dozvolila sve te zakonom nekažnjive stvari da ti se urade?
Veoma je nemoralno ovo sto pisete! Sluzite se demagogijom, zelite i da sudite!!! Svake ostrascenosti se treba kloniti!
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

1000 zašto,želm ti da izdržiš,i da budeš jaka.Idi u neko savetovalište,da vidiš šta će ti reći,ali sigurno će te savetovati da rodiš.Zato,što,kao što si i sama rekla,želiš,ali se plašiš da li ćeš sama uspeti.Već to pokazuje da si odgovorna,i da već brineš za dete,a to je glavna odlika dobre majke.Drugo,ti ne znaš da li ćeš biti sama,možda ćeš se pomiriti sa ocem deteta,možda ćeš sresti nekog drugog ko će biti bolji otac tvom detetu nego biološki.U životu ništa nije zagarantovano,niti se sve dešava po planu.Vama se to desilo neplanirano,ali to je blagoslov,veruj mi da se nikad nećeš pokajati ako rodiš dete.Imam jednog prijatelja,koji nema nikoga od bliže rodbine.On je imao porodicu,oca,majku i brata,i dok je bio još beba,sa 13 meseci imali su saobraćajnu nesreću ,i otac i brat su poginuli,a on i majka su preživeli.Sad pre dve godine mu je umrla i majka.On je divan čovek bez obzira što je rastao bez oca.Hoću da kažem da je život nepredvidljiv,i da se niko ne nada nekoj tragediji,ali se to dešava.Ovo što se tebi desilo nije nikakva tragedija,već nešto najlepše.Pa toliko imaš žena koje žele očajnički dete,a ne mogu da imaju.
Mislim,nemaš ti 18 godina,pa sad da se dvoumiš,sama kažeš da završavaš fakultet,i u godinama si idealnim za radjanje po svim kriterijumima.
Rekla si da je njegova majka svima razglasila,što znači da ona zna kakav je on,pa jedva čeka.Jasno mu stavi do znanja da je to tvoja odluka,i da nema veze sa tim da li ćeš biti sa njim ili bez njega,i da nije on glavni faktor u svemu.Sem toga ,abortus može da ima posledice koje će posle toga samo tebe da zahvate.Ti njega lepo pitaj šta će biti ako ti sad abortiraš,pa posle zbog toga ne budeš mogla da imaš decu,onda kada to njemu bude odgovaralo,da li on tebi garantuje da će biti sa tobom iako nemate decu.Šta ako posle njemu dune da te ostavi jer nemate dece.Nemoj misliti da hoću da ti izbaksuziram,ali ako temeljno razmišljaš,onda moraš i tu opciju razmotriti.Ima takvih primera dosta na ovom forumu,pročešljaj malo.
Želim ti sve najbolje,izvini ako sam udavila .
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

sunny_n :predajem se,ne vredi se raspravljati s vama !
gloria2:podrzavam sve sto ste rekli!
pezza:samo napred!puno je onih koji misle kao i vi!
1000zasto:svako od nas ima svoje misljenje i iskustvo.trazila si da cujes razlicita misljenja i savete i sada je,naravno,na tebi da odlucis!sama ili uz pomoc savetovalista za planiranje porodice!
koliko god neko mislio drugacije,ja ti zelim sve najbolje i puno srece!i naravno,javi nam sta si odlucila!
Little monster
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 8:35 pm

Post od Little monster »

1000zasto? Jako mi je zao zato sto ti se sve to dogadja u trenutku kada bi svi trebali da te maze i paze i da ti ugadjaju i kad bi trebalo da se osecas najbitnijom na svetu...i jako sam pobnesnela kada sam procitala tvoj prvi post (naravno pobesnela na neodgovornog tatu). Kazes kasnije da bi on hteo sve po redu fakultet, posao brak, deca....pa u zivotu ne ide sve kako mi planiramo. To je u vecini slucajeva prosto nemoguce!!!! A meni to izgleda kao da se izvlaci, kao e ajde sve ovo prvo a posle beba, ko garantuje da ce njemu ikad biti pravi trenutak. Sad govori sve i svasta samo da bi te nagovorio na ono sto njemu odgovara...Ta osoba ce i kada jednog dana bude imala decu verovatno prvo misliti na sebe. Jer se covek u zrelim godinama tesko menja. Mozda i ne bi trebala da pisem ovako o nekome, mozda se vi dogovorite i sve ispadne kako treba, ali jako sam besna!!!! I jedan primer posto muskarac ne moze da ostane u drugom stanju ne mogu da smislim bolju situaciju nego sledecu: sta da je on sa neko drugom zenom napravio dete a ti njega primoravas da napusti to dete ili da ga primoravas da natera tu drugu zenu da abortira NJEGOVO dete kao sto on to trazi od tebe? Kao sto i ostalimisle i ja sam za to da se posavetujes sa nekim strucnim licem, i sa psihologom, i sa roditeljima, odnosno sa ljudima kojima je zaista stalo do tebe i koji ce ti se naci i pomoci ti da doneses pravu odluku. To ne moze niko ovde samo ti i tvoji najblizi oni koji ce ziveti sa tom odlukom koja god da bude. A JA TI ZELIM SVU SRECU NA SVETU!
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Slazem se u svemu sa Glorijom, znaci za dete se uopste ne brini, imace razumnu, odgovornu majku koja ga voli, babu i dedu koji ce da pomognu, istina je da ima napacene dece ali to nema veze sa tim rastu li sa oba roditelja ili samo sa jednim, vec sa tim kakvi su ti roditelji ili roditelj sa kojim ono zivi.

Brini za sebe, i tu je Ksenija u pravu, detetu ce biti dobro ali sada moras da procenis kako ce u svemu tome biti tebi, a to samo ti znas.
Zaključana tema