u vezi abortusa, HITNO, iskustva, savjeti!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
draga miiira, nemojte osecati potrebu da se pravdate. naravno da svako ima pravo da bira i da uradi ono sto je za njega najbolje u datom momentu.
isto tako, ne mislim da je lako resiti da se uradi abortus: to moze da misli samo neko ko to nije doziveo. nekad je mozda sebicnije roditi po svaku cenu i osuditi dete na dom, ili na zivot bez oca, ili na zivot u losijim uslovima od onih koje bi mozda moglo da ima....
pozdrav i samo napred!
isto tako, ne mislim da je lako resiti da se uradi abortus: to moze da misli samo neko ko to nije doziveo. nekad je mozda sebicnije roditi po svaku cenu i osuditi dete na dom, ili na zivot bez oca, ili na zivot u losijim uslovima od onih koje bi mozda moglo da ima....
pozdrav i samo napred!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Sep 08, 2008 12:13 am
Miiira, isidora i ostali,
Pitanje abortusa je ozbiljno i preozbiljno pitanje. Oko njega se javlja mnogo različitih problema, kako kod samih žena koje zatrudne, tako i kod ljudi koji ih okružuju. To nikako nije samo i isključivo problem jedne osobe kako mnogi pogrešno pokušavaju da predstave.
U stvari, skoro kod svih ljudi koji opravdavaju ubistvo nerođene bebe prisutni su "razlozi" i opravdanja koji su u svojoj suštini projava krajnjeg egoizma, samoživosti i beskrupuloznosti.
(mlada sam, nisam završila fakultet, nisam proputovala, nauživala se, izgradila karijeru, nisam spremna da budem majka - još uvek bih da ja budem dete, nisam spremna da budem odgovorna i odrasla - a spremna sam da se igram odraslih pa da imam seksualne odnose sa muškarcima... Ovo sve isto važi i za muškarce. Nema apsolutno nikakve razlike!)
A, to su osobine (tj. egoizam, samoživost, beskrupuloznost, ...) iz kojih proističu sva zla ovog sveta.
Ne može se reći da je ubistvo nerođene bebe nečija privatna stvar i odluka. Jer, to se tiče mnogih ljudi, a ne samo trudnice. U prvom redu - same bebe!
Ne možemo se držati parole "svako ima pravo da radi šta hoće sa svojim životom" i time opravdavati ubistvo nerođene bebe, zato što ta beba jeste jedna druga ličnost i jedno drugo biće i jedan drugi život.
Mnogo smo već pisali o tome, slobodno iščitajte, nije praznoslovljenje i prazno prepucavanje na sve ove 34 stranice (ja sam se uključio tek negde na pola).
Lepo je i plemenito pružiti utehu i podršku nekome kome je teško. Ali, čekaj!
Jeste li se zapitali čemu zapravo pružate podršku kada kažete nekome ko se odlučio na ubistvo "OK, ako si tako odlučila, ne osvrći se više! Samo napred i uradi šta si naumila! Važno je da se ti dobro osećaš..."?!
Ko još normalan podržava nečije ubistvo i još opravdava to "razlozima", kako nije još uvek spreman da prihvati postojanje tog drugog čoveka???
Alo?! (I kakve to veze ima sa tim ko je u pravu?) Ja pristajem da nisam u pravu, ali zaboga, ne ubijajte i ne savetujte ubijanje ma koga!
Ta priča "svako ima pravo na sopstvene odluke" je skroz na mestu sama za sebe. Ali ovde, u kontekstu bebe koja je u stomaku i čeka da ugleda svetlost dana, njoj jednostavno nije mesto. Jer, prosto, tu ne donosiš odluke samo za sebe, nego i za još jedno biće željno života.
To je klasičan odbrambeni mehanizam kojim se guši savest i unapred ostavlja prostor da se "mirne duše" uradi bilo šta da bi se dospelo do nekog sebičnog cilja bez ikakve odgovornosti za druge, odnosno za svoje postupke. Zato vas, koji tražite podršku za ubistvo svoje bebe, "podržavaju" ovi koji vam govore da svako ima pravo na svoju odluku o svom životu i da niko nema pravo da mu to pravo dovede u pitanje.
Ali, ne podržavaju oni vas, nego sebi grade opravdanja. Licemerno vas podržavaju opravdavajući sebe i gušeći svoju savest.
Jeste, svako ima pravo na sopstvene odluke, ali ne o tuđem životu, i ne da oduzme život!
Postoji jedan izraz koji sasvim jasno opisuje ovo:
"do cilja gaženjem preko mrtvih".
To je obično metafora kojom se opisuju situacije kada neko na nepošten i nemoralan način dolazi do svog cilja, najčešće uništavajući svu konkurenciju, prepreke i smetnje krajnje beskrupulozno i lukavo i po svaku cenu, mada u ovom slučaju je i bukvalna!!
Ubijaju se bebe kako ne bi bile smetnja "komfornom" životu.
Već sam zamolio, i opet ću. Niti ja niti neki drugi ovde, koliko sam shvatio, nemaju cilj da morališu. Niti da nekome nešto nameću i sole pamet. Niti, Miiiira, ja imam problem sa sujetom pa da se ovde nadmećem sa nekim ko će da bude u pravu. Ja sam krajnje nebitan u čitavoj priči. Prema tome, ostavi se svođenja diskusije na lični nivo, jer ga s moje strane prosto nema.
Radi se tome da
niko nema pravo da ubije zarad svoje udobnosti ili hira ili svojih neispunjenih planova o životu!
I da ne može neko da kaže da je to u redu ako se tako osećaš (da ti je beba smetnja) pa je slobodno ubij, i zatim glavu gore i samo napred i ne stidi se!
Naravno da ne treba da se padne u očajanje posle takvog jednog strašnog čina, ali
pre svega shvatite da je ooooogromna odgovornost na onome ko ohrabruje i podstiče drugoga na ubistvo.
Pitanje abortusa je ozbiljno i preozbiljno pitanje. Oko njega se javlja mnogo različitih problema, kako kod samih žena koje zatrudne, tako i kod ljudi koji ih okružuju. To nikako nije samo i isključivo problem jedne osobe kako mnogi pogrešno pokušavaju da predstave.
U stvari, skoro kod svih ljudi koji opravdavaju ubistvo nerođene bebe prisutni su "razlozi" i opravdanja koji su u svojoj suštini projava krajnjeg egoizma, samoživosti i beskrupuloznosti.
(mlada sam, nisam završila fakultet, nisam proputovala, nauživala se, izgradila karijeru, nisam spremna da budem majka - još uvek bih da ja budem dete, nisam spremna da budem odgovorna i odrasla - a spremna sam da se igram odraslih pa da imam seksualne odnose sa muškarcima... Ovo sve isto važi i za muškarce. Nema apsolutno nikakve razlike!)
A, to su osobine (tj. egoizam, samoživost, beskrupuloznost, ...) iz kojih proističu sva zla ovog sveta.
Ne može se reći da je ubistvo nerođene bebe nečija privatna stvar i odluka. Jer, to se tiče mnogih ljudi, a ne samo trudnice. U prvom redu - same bebe!
Ne možemo se držati parole "svako ima pravo da radi šta hoće sa svojim životom" i time opravdavati ubistvo nerođene bebe, zato što ta beba jeste jedna druga ličnost i jedno drugo biće i jedan drugi život.
Mnogo smo već pisali o tome, slobodno iščitajte, nije praznoslovljenje i prazno prepucavanje na sve ove 34 stranice (ja sam se uključio tek negde na pola).
Lepo je i plemenito pružiti utehu i podršku nekome kome je teško. Ali, čekaj!
Jeste li se zapitali čemu zapravo pružate podršku kada kažete nekome ko se odlučio na ubistvo "OK, ako si tako odlučila, ne osvrći se više! Samo napred i uradi šta si naumila! Važno je da se ti dobro osećaš..."?!
Ko još normalan podržava nečije ubistvo i još opravdava to "razlozima", kako nije još uvek spreman da prihvati postojanje tog drugog čoveka???
Alo?! (I kakve to veze ima sa tim ko je u pravu?) Ja pristajem da nisam u pravu, ali zaboga, ne ubijajte i ne savetujte ubijanje ma koga!
Ta priča "svako ima pravo na sopstvene odluke" je skroz na mestu sama za sebe. Ali ovde, u kontekstu bebe koja je u stomaku i čeka da ugleda svetlost dana, njoj jednostavno nije mesto. Jer, prosto, tu ne donosiš odluke samo za sebe, nego i za još jedno biće željno života.
To je klasičan odbrambeni mehanizam kojim se guši savest i unapred ostavlja prostor da se "mirne duše" uradi bilo šta da bi se dospelo do nekog sebičnog cilja bez ikakve odgovornosti za druge, odnosno za svoje postupke. Zato vas, koji tražite podršku za ubistvo svoje bebe, "podržavaju" ovi koji vam govore da svako ima pravo na svoju odluku o svom životu i da niko nema pravo da mu to pravo dovede u pitanje.
Ali, ne podržavaju oni vas, nego sebi grade opravdanja. Licemerno vas podržavaju opravdavajući sebe i gušeći svoju savest.
Jeste, svako ima pravo na sopstvene odluke, ali ne o tuđem životu, i ne da oduzme život!
Postoji jedan izraz koji sasvim jasno opisuje ovo:
"do cilja gaženjem preko mrtvih".
To je obično metafora kojom se opisuju situacije kada neko na nepošten i nemoralan način dolazi do svog cilja, najčešće uništavajući svu konkurenciju, prepreke i smetnje krajnje beskrupulozno i lukavo i po svaku cenu, mada u ovom slučaju je i bukvalna!!
Ubijaju se bebe kako ne bi bile smetnja "komfornom" životu.
Već sam zamolio, i opet ću. Niti ja niti neki drugi ovde, koliko sam shvatio, nemaju cilj da morališu. Niti da nekome nešto nameću i sole pamet. Niti, Miiiira, ja imam problem sa sujetom pa da se ovde nadmećem sa nekim ko će da bude u pravu. Ja sam krajnje nebitan u čitavoj priči. Prema tome, ostavi se svođenja diskusije na lični nivo, jer ga s moje strane prosto nema.
Radi se tome da
niko nema pravo da ubije zarad svoje udobnosti ili hira ili svojih neispunjenih planova o životu!
I da ne može neko da kaže da je to u redu ako se tako osećaš (da ti je beba smetnja) pa je slobodno ubij, i zatim glavu gore i samo napred i ne stidi se!
Naravno da ne treba da se padne u očajanje posle takvog jednog strašnog čina, ali
pre svega shvatite da je ooooogromna odgovornost na onome ko ohrabruje i podstiče drugoga na ubistvo.

- rikikiki
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Potpisujem svaku tvoju riječ, a posebno ističem:
pezza napisao:Ne može se reći da je ubistvo nerođene bebe nečija privatna stvar i odluka. Jer, to se tiče mnogih ljudi, a ne samo trudnice. U prvom redu - same bebe!
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
miiira napisao:Sama, cestitam ti, od srca, zaista, divno je to sto ti se desava, i sto si sretna zbog toga:)
Vidite, svaki covjek ima svoje razloge, svoj, drugaciji zivot... i da ne nabrajam vise! Lijepo je sto ljudi podrzavaju tvoju odluku, i treba tako, ali sa druge strane, bilo je jako lose osudjivati mene.....
Bas sam citala jedan pezzin post i primjetila jako zanimljivu stvar - nisam sigurna kome, ali jednoj djevojci je u nekoliko stavki naveo njene " pogreske " ili sta vec. Izmedju ostalog, rekao je tu da je ona forumase UBJEDJIVALA u ispravnost svoga misljenja i odobravanje abortusa!
U svemu tome, nije primjetio da se cijelo vrijeme, kroz cijelu temu, skoro u svakom postu, preplice njegovo UBJEDJIVANJE u stav suprotan pomenutome, protiv abortusa!miiira, nemas potrebe da se pravdas nikome, nikada!!!
sve sto radis, radis sebi, sto smatras da je najbolje u tom trenutku.
ja sam i rekla u svom prvom postu nemam pravo nikoga da osudjujem, niti sam koga osudjivala, samo mi nisu jasna ta osjecanja o tom momentu.
nazalost, ja sam prekuce imala spontani, i izgubila sam bebu. nista nisam mogla protiv toga, ali eto tu su ljudi koji mi daju snagu za dalje, i naravno kad dodje vrijeme za to nasmijace se i meni jedan mali bebach))
Jedna stvar, a pomenula sam to ne znam koliko puta ovdje - svako ima pravo na svoje misljenje i stav, prema tome, prestanite osudjivati. Sa necim se slozite ili ne, iznesete svoj stav i to je to, ali ne ubjedjujete ljude u ispravnmost svoga misljenja!!!
I jedna mala sugestija, ja nisam uradila prekid trudnoce zbog faksa, vec zbog nesredjenog mog i deckovog zivota, pocevsi od faksa, posla, stana.... Uostalom, ne osjecam potrebu pravdati sem, saqmo nije lijepo kad neko napise da sam ja to uradila zbog faksa!
Inace, diplomirala sam u julu, sad trazim posao, moj zivot ide dalje, zadovoljna sam i nisam se pokajala za svoj postupak.
Ali ja nisam neko ko ce podrzati abortus, iako sam to uradila... Ali isto tako, nikada ne bih forsirala nekoga da zadrzi dijete.
Svako je covjek za sebe, i ima svoj razum i moc rasudjivanja. Da nije tako, ne bismo se zvali ljudi, nego zivotinje, vodili bi ljubav bilo gdje i radjali mlade, ne misleci o posljedicama i o tome kako cemo i da li cemo moci da ih nahranimo, obucemo, da li ce imati uslove za NORMALAN zivot. Radili bi sve instinktivno. E pa ja samo kazem da sam presretna sto sam covjek i sto imam razum, a ne instinkt!!!
miiiro, nemoj osjecati potrebu da se pravdas ni meni ni nikome, nikada!!!
ja te nisam stvarno osudjivala, na to nemam pravo, to je tvoj izbor, samo kazem svako ko to odluci je mnogo jak, i mnogo stabilniji od mene.
ja sam nazalost imala prije 2 dana spontani, izgubila sam bebu, ali eto, uz podrsku ljudi oko mene preci cu nekako preko toga, i cekati pravo vrijeme da mi se desi ta najljepsa stvar na svijetu, da postanem majka.
pozzz
ja te nisam stvarno osudjivala, na to nemam pravo, to je tvoj izbor, samo kazem svako ko to odluci je mnogo jak, i mnogo stabilniji od mene.
ja sam nazalost imala prije 2 dana spontani, izgubila sam bebu, ali eto, uz podrsku ljudi oko mene preci cu nekako preko toga, i cekati pravo vrijeme da mi se desi ta najljepsa stvar na svijetu, da postanem majka.
pozzz
Zao mi je zbog toga, vidim da si se radovala trudnoci.sama1985 napisao:miiiro, nemoj osjecati potrebu da se pravdas ni meni ni nikome, nikada!!!
pozzz
Medjutim, razumem i Miru sto se osetila prozvanom, ovde ima dosta tema o trudnoci a ti si svoju vest saopstila bas na Mirinoj temi o njenom abortusu.
Mnogo mi je žao zbog spontanog
Ako uopšte možemo da merimo i upoređujemo nesreće poput ovih (spontani i namerni pobačaj), ipak je manje zlo ovo prvo, jer nisi namerno poželela nečiju smrt...
Daće Bog da se to desi u pravo vreme. Važno je da si ti čovek na mestu i da ćeš zato biti dobra mama
Jedna lepa priča o tome kako su čudesni putevi Gospodnji:
Moji dobri prijatelji su mnogo želeli da rode bebu, i pokušavali nekih 13-ak godina na sve moguće i nemoguće načine, ali uzalud. Pobožni, dobri, zreli ljudi, spremni u svakom pogledu za bebu. Ni vantelesna nije uspevala iz neobjašnjivih razloga.
Spremni da se smire pred takvim životnim okolnostima, skoro su odlučili da usvoje jedno dete. Devojčicu koju je rodila devojka od 16 godina. Čim su potpisali papire za usvajanje, ona je zatrudnela prirodnim putem i to nosi dvojke sada!
Očigledno je da je Bog želeo da ova ljubav prema deci nađe svoj put do onih kojima je ona najpotrebnija.

Ako uopšte možemo da merimo i upoređujemo nesreće poput ovih (spontani i namerni pobačaj), ipak je manje zlo ovo prvo, jer nisi namerno poželela nečiju smrt...
Daće Bog da se to desi u pravo vreme. Važno je da si ti čovek na mestu i da ćeš zato biti dobra mama

Jedna lepa priča o tome kako su čudesni putevi Gospodnji:
Moji dobri prijatelji su mnogo želeli da rode bebu, i pokušavali nekih 13-ak godina na sve moguće i nemoguće načine, ali uzalud. Pobožni, dobri, zreli ljudi, spremni u svakom pogledu za bebu. Ni vantelesna nije uspevala iz neobjašnjivih razloga.
Spremni da se smire pred takvim životnim okolnostima, skoro su odlučili da usvoje jedno dete. Devojčicu koju je rodila devojka od 16 godina. Čim su potpisali papire za usvajanje, ona je zatrudnela prirodnim putem i to nosi dvojke sada!
Očigledno je da je Bog želeo da ova ljubav prema deci nađe svoj put do onih kojima je ona najpotrebnija.

Jao, Sama, mnogo mi je zao, ali budi jaka sad, zao mi je, jer bas se vidjelo da si sretna....!
A ti pezzo, mislim ja stvarno ne vidim gdje vode ove price o ubistvu, samozivosti, konkurenciji, " gazenju preko mrtvih "!! Izvini, ali moram reci da je krajnje bezosjecajno i cak malo i bolesno pisati na nacin na koji ti to radis!
Kao sto rekoh, znamo tvoje misljenje i stavove, i mogao bi nas postediti izjava koje ne prilice ovoj temi, nisu ovo Dosijei X niti Ubistva u Miamiu, diskutuje se o necemu gdje je normalno da ljudi imaju razlicita misljenja i stavove. Svako ima svoj dozivljaj toga, a ti, posto nisi direktno vezan za sve to, smatram da bi bilo lijepo da DOBRO iscitas i tudje postove, i pokusas prihvatiti da ljudi imaju pravo na svoje misljenje!
I da, par puta sam navela u svom postu da nije potrebno nagadjati i banalizovati moje razloge, prema tome, jos jednom te molim da to vise ne radis. Stvari koje se tebi, kao posmatracu cine takvima, sasvim su drugacije u stvarnosti, kad se licno tebi dogode. I jos jedna jako bitna stvar, ponavljam se - nikada ne daji sebi za pravo da sudis jer ne znas kakav je zivot osobe koja to prozivljava, mislim, bilo o cemu da se radi.
Zaista, krajnje je uvredljivo ovo sto ti pises.
Ja sam samo jedna od onih koja ne zeli radjati sirotinju i djecu koja ce se muciti u zivotu, zbog mene, jer ja nisam bila u situaciji da im pruzim.
Mozda je mene zivot tako naucio....
Toliko mogu da odlucujem i utoliko je to MOJ ZIVOT i MOJA INTIMNA stvar!
Ne svodim na licni nivo, bas naprotiv, mislim da ti to radis, procitaj svoje postove, pa izvedi zakljucak!
Ni ja nikada ne bih diskutovala na temama nekih bolesti ili bilo cega sto nije direktno vezano za mene, kroz sta nisam prosla...... Eventualno, iznijela bih svoje misljenje, ali sve ostalo preslo bi granice dobrog ukusa, prema ljudima koji su to prosli, jer bi to gledali iz potpuno razlicitih perspektiva....
Tako!
A ti pezzo, mislim ja stvarno ne vidim gdje vode ove price o ubistvu, samozivosti, konkurenciji, " gazenju preko mrtvih "!! Izvini, ali moram reci da je krajnje bezosjecajno i cak malo i bolesno pisati na nacin na koji ti to radis!
Kao sto rekoh, znamo tvoje misljenje i stavove, i mogao bi nas postediti izjava koje ne prilice ovoj temi, nisu ovo Dosijei X niti Ubistva u Miamiu, diskutuje se o necemu gdje je normalno da ljudi imaju razlicita misljenja i stavove. Svako ima svoj dozivljaj toga, a ti, posto nisi direktno vezan za sve to, smatram da bi bilo lijepo da DOBRO iscitas i tudje postove, i pokusas prihvatiti da ljudi imaju pravo na svoje misljenje!
I da, par puta sam navela u svom postu da nije potrebno nagadjati i banalizovati moje razloge, prema tome, jos jednom te molim da to vise ne radis. Stvari koje se tebi, kao posmatracu cine takvima, sasvim su drugacije u stvarnosti, kad se licno tebi dogode. I jos jedna jako bitna stvar, ponavljam se - nikada ne daji sebi za pravo da sudis jer ne znas kakav je zivot osobe koja to prozivljava, mislim, bilo o cemu da se radi.
Zaista, krajnje je uvredljivo ovo sto ti pises.
Ja sam samo jedna od onih koja ne zeli radjati sirotinju i djecu koja ce se muciti u zivotu, zbog mene, jer ja nisam bila u situaciji da im pruzim.
Toliko mogu da odlucujem i utoliko je to MOJ ZIVOT i MOJA INTIMNA stvar!
Ne svodim na licni nivo, bas naprotiv, mislim da ti to radis, procitaj svoje postove, pa izvedi zakljucak!
Ni ja nikada ne bih diskutovala na temama nekih bolesti ili bilo cega sto nije direktno vezano za mene, kroz sta nisam prosla...... Eventualno, iznijela bih svoje misljenje, ali sve ostalo preslo bi granice dobrog ukusa, prema ljudima koji su to prosli, jer bi to gledali iz potpuno razlicitih perspektiva....
Tako!
Krajnje je bezosećajno i bolesno ubijati male bespomoćne bebe u stomaku jer ti remete planove u životu!miiira napisao: A ti pezzo, mislim ja stvarno ne vidim gdje vode ove price o ubistvu, samozivosti, konkurenciji, " gazenju preko mrtvih "!! Izvini, ali moram reci da je krajnje bezosjecajno i cak malo i bolesno pisati na nacin na koji ti to radis!
Ništa ti ne razumeš i ne želiš da razumeš. Samo teraš svoje bez želje za konstruktivnim razgovorom i otvorenosti za nova saznanja. I to nisu moji stavovi nego opšte civilizacijske vrednosti: UBISTVO JE NEŠTO NEDOPUSTIVO.Kao sto rekoh, znamo tvoje misljenje i stavove,
Probaj malo ti da se udubiš u tu "moju" argumentaciju i probaj da pretpostaviš makar da eventualno nisi u pravu što smatraš da je ubistvo legitimno pravo svake "majke" za planiranje života, porodice.
A, kojoj temi priliče??? I zašto bi ti određivala ko će da učestvuje u nekoj diskusiji? Uostalom, ne umišljaj da je ova tema tvoje vlasništvo i da imaš autorsko pravo nad njom. Ti si samo pokrenula diskusiju na nju, a pročitaj kako ona glasi, pa ćeš videti da ne skrećem sa teme...i mogao bi nas postediti izjava koje ne prilice ovoj temi, nisu ovo Dosijei X niti Ubistva u Miamiu, diskutuje se o necemu gdje je normalno da ljudi imaju razlicita misljenja i stavove. Svako ima svoj dozivljaj toga,
Nije normalno da se kao "drugačiji stav" propagira ubistvo! I još se neko ljuti kad mu drugi kaže istinu - da je ubistvo greh. To je 100x gore od tih serija koje pominješ.
Vidim da ste uglavnom mlade ovde, mlađe od mene 10-ak, 15 godina, i da je tek život pred vama i da još mnoge stavove u životu tek treba da izgradite, kao i da stihijski i zbunjeno reagujete na neke probleme koji se prirodno javljaju u svoje vreme.
Ja samo želim da ukažem na neke stvari dok ne bude kasno. I da se ne osećate toliko užasno kao starije dame kad se pomene abortus, pošto ih imaju više komada iza leđa.
Takođe, da ukažem na činjenicu da je sistem vrednosti je žestoko poljuljan u celom društvu, što se vidi jasno po tome što većina nema uopšte svest o tome da postoji i neko drugi sa svojim potrebama i osnovnim pravima na život makar.
Na posletku, da ustanem protiv davanja saveta da se ubije dete i tako rešavaju problemi "intimne prirode"
Odakle tebi ideja da ja nisam direktno vezan za dotičnu problematiku i odakle tebi ideja da tebi neko ukida pravo na svoje mišljenje? To si potpuno pogrešno shvatila...a ti, posto nisi direktno vezan za sve to, smatram da bi bilo lijepo da DOBRO iscitas i tudje postove, i pokusas prihvatiti da ljudi imaju pravo na svoje misljenje!
Imaš pravo na svoje mišljenje, ali nemaš pravo na tuđi život, shvati, jednostavno je!
Nemaš pravo da ubijaš i nemaš pravo da navodiš druge na ubistvo i učiš ih da je to tvoje pravo! To je monstruozno, a ne bolesno. Ne kažem da si ti monstrum, nego da se takav sistem vrednosti usvaja bez ikakve kritike i razmišljanja, i ja upravo podsećam da to treba raditi - kritički i samokritički misliti svojom glavom i ujedno želeti i drugome isto što i sebi. Pa, ako ne želiš da tebe neko ubije, nemoj ni ti drugoga.
Nema tu, draga moja, ni "b" od banalizacije. Uopšte se ni ne radi o tome, nego da ništa pod nebeskom kapom ne može biti dovoljno dobar razlog za ubistvo (osim samoodbrane, i to i u takvom slučaju da ne postoji mržnja i želja da se oduzme život)I da, par puta sam navela u svom postu da nije potrebno nagadjati i banalizovati moje razloge, prema tome, jos jednom te molim da to vise ne radis.
Opet, ne znaš šta ja u svom životu proživljavam ili sam proživeo. Sve što pišem ovde, plod je dubokog iskustva.Stvari koje se tebi, kao posmatracu cine takvima, sasvim su drugacije u stvarnosti, kad se licno tebi dogode. I jos jedna jako bitna stvar, ponavljam se - nikada ne daji sebi za pravo da sudis jer ne znas kakav je zivot osobe koja to prozivljava, mislim, bilo o cemu da se radi.
Kažeš da ja ne čitam pažljivo šta drugi pišu, a ti nisi pročitala kad sam ja objašnjavao da nikoga ne osuđujem lično, i da nemam pravo na to, već da govorim protiv ubijanja beba kao kontracepcijskog sredstva.
Moja deviza je: "Mrzi greh, a ne grešnika!"
Prema tome, nema razloga da se osećaš osuđenom s moje strane, ali da nisi u pravu kada opravdavaš ubijanje nerođenih beba, pošteno nisi...
Šta i kome? Da je ubistvo greh i da to ne treba da činimo?Zaista, krajnje je uvredljivo ovo sto ti pises.
To je patetičan i neiskren i nepošten izgovor.Ja sam samo jedna od onih koja ne zeli radjati sirotinju i djecu koja ce se muciti u zivotu, zbog mene, jer ja nisam bila u situaciji da im pruzim.
Deci treba ljubav pre svega, a ne novac. Ljubav se ne kupuje novcem. Trebaju im roditelji, a ne luksuz. Ima bezbroj siromašnih, ali živih, hvala Bogu. I ima bezbroj bogatih, ali bez ljubavi roditeljske, i zato krajnje nesrećnih i često sa ogromnim psihičkim problemima.
U stvari, deca imaju samo one probleme koje im roditelji nametnu, svesno ili nesvesno, iz sopstvenog neznanja. Kad su roditelji zadovoljni i pozitivni, sa zdravim pogledima na život i svet, i deca su, i ne znaju da li su bogata ili ne, ali znaju da li su srećna...
A, i ako nisi odgovorna osoba i spremna na to da ostaneš u drugom stanju, onda budi poštena pa nemoj ni da spavaš sa muškarcima.
Kada nekoga ubiješ to nije intimna stvar.Toliko mogu da odlucujem i utoliko je to MOJ ZIVOT i MOJA INTIMNA stvar!
Ne mogu ja da dođem i ubijem tebe i kažem da je to moje intimno pravo i stvar, i da niko ne može reč da mi kaže protiv toga.

ma ko govori o ubistvu? zasto VI ne probate da pomislite da mozda niste u pravu, saslusate i drugu stranu... samo vrtite jedno te isto: ubistvo, samoljublje, samozivost!pezza napisao:]Krajnje je bezoseæajno i bolesno ubijati male bespomoæne bebe u stomaku jer ti remete planove u životu![/b]
Ništa ti ne razumeš i ne želiš da razumeš. Samo teraš svoje bez želje za konstruktivnim razgovorom i otvorenosti za nova saznanja. I to nisu moji stavovi nego opšte civilizacijske vrednosti: UBISTVO JE NEŠTO NEDOPUSTIVO.
Probaj malo ti da se udubiš u tu "moju" argumentaciju i probaj da pretpostaviš makar da eventualno nisi u pravu što smatraš da je ubistvo legitimno pravo svake "majke" za planiranje života, porodice.
morate da shvatite da svi mi volimo decu i bebe, da nije tako ne bismo ucestvovali na ovom forumu, ali da ima trenutaka i perioda u zivotu kad trudnoca, jednostavno, nije blagoslov. uprkos tome sto to niko ne zeli i ne raduje se tome!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm