u vezi abortusa, HITNO, iskustva, savjeti!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Zaključana tema
amy_lee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 21, 2008 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od amy_lee »

mozhda i nije pravo mesto ali ae...zhelim da ispricham svoje iskustvo.
pre tachno 1o dana saznala sam da sam trudna.bila sam shokirana otkricem ali sam vec unapred znala da ukoliko mi se desi da u ovim godinama(imam 22) ostanem trudna bez razmishljanja idem na abortus.
partner tadashnji(hvala Bogu bivshi!!) je odradio svoj deo posla a meni rekao da ne brinem,da je pazio.mogu slobodno da kazhem da me je iskoristio.jer sam to veche bila pod prilichnim gasom(mislim na alkohol).znao je da ne zhelim decu a on je to silno zheleo(on ima 28 ) i eto nije hteo da mi kazhe shta se zaista desilo,popila bi postinor i mozhda ne bi ni doshlo do abortusa.da stvar bude gora.par dana nakod te vecheri me je ostavio.iz tog razloga shto zheli da nadje devojku sa kojom ce se smiriti.slozhila sam se,naravno.
meca mi je kasnila dve nedelje kada sam mu javila shta se deshava.imam neredovne menstruacije i nisam bila mnogo uzrujana jer mi je bilo normalno da mi kasni po 15stak dana ali mi je rekao da imam razloga za brigu.poludela sam!josh kada me je pitao shta planiram!!!ochekivao je da mu kazhem kako planiram da zadrzhim dete i da zhelim da me zheni???verovatno jeste.ali srecom pametna sam devojka pa sam uradila ispravnu stvar.
sinoc su mi uradili abortus.koshtao me je 250eura.radili su mi u opshtoj anesteziji.sve je proshlo u najboljem redu i sreca shto sam o+ krvna grupa.
naravno,on se ponudio kao pravi mushkarac da mi sve plati.dao mi je 150eura za ostalo sam se jedva sama snashla jer ne radim.nije zvao,ma ni poruku nije poslao da pita kako sam.kada sam mu danas poslala poruku tipa "hvala na pitanju,dobro sam" odgovorio mi je "hvala Bogu shto jesi i nadam se da te necu vishe sresti" zaista lepo me je nasmejala ta njegova poruka.
nisam sama proshla kroz to,on nije bio uz mene ali su bile moja majka i drugarice.nauchila sam veoma veliku lekciju i donekle sam mu zahvalna na tome.
da je moja finansijska situacija bolja mislim da bih isto uradila jer ja nisam nikada imala oca(zhiv je chovek) i ne bih sebi oprostila da moje dete dozhivi isto shto i ja.zhelim jedno dana da imam porodicu,to zhelim od kako znam za sebe i znam da cu je i imati.
ne znam zashto sam sve ovo napisala...mozhda neko i izvuche neku pouku iz svega ovoga.i oni shto nisu pristalice abortusa-treba da shvate da ne mogu nekoga da osudjuju ako ne znaju celu prichu,pa chak i ako ne znaju nemaju prava,dakle tishinchina.a sve one koje su proshle kroz to....pa drage moje,bice beba kad dodje vreme za njih. :)
ja samo chekam da prodje par dana,da dodjem sebi(fizichki,psihichki sam izuzetno dobro) i da nastavim svoj zhivot. :wink:
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Amy, kad cujem za tako neki slucaj kao tvoj, presrecna sam sto je kraj svih problema koje ima ova drzava, bar abortus legalan. A ti pamet u glavu sledeci put, ne oslanjaj se ni na koga do na samu sebe, uzimaj pilule, ili bar niposto ne upraznjavaj seks kada si pijana.

I spremi se na osudu ovde :wink:
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

iako sam protivnik abortusa(samo zbog toga sto se zene u srbiji ne oslanjaju na kontracepciju,vec na ono,po principu -ups,trudna sam ,odoh da abortiram),stvarno,protiv ovakvih razloga za abortus ne mogu!
amy_lee,sta da ti kazem,najbolje je da citiram donku "pamet u glavu sledeci put"!
a za sve one koje su se nasle u slicnoj situaciji-kontraceptivna sredstva su dostupna svima!zasto prolaziti kroz pakao abortusa?
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
zeljana70
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 28, 2008 8:38 pm

Post od zeljana70 »

niko nezna kakvije muka moze natjerat zenu da skloni pa je pametno ovom muskarcu sto se upetljo u zenske teme sutit bolje no lupetat al ovamo svima govorit da lupa
žilijen sorel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 08, 2008 4:19 pm

Post od žilijen sorel »

ejmi, samo hrabro.
ja sam uradila abortus pre 3 godine, jer se trudnoća desila apsolutno neočekivano, sa čovekom sa kojim još uvek živim, ali tada nismo bili spremni za dete (ni materijalno, ni psihički).
prvi dani su teški, dok se smire hormoni, a posle je sve ok. ja ni dan danas nemam osećaj griže savesti niti kajanja, za neke stvari ne postoje definitivni odgovori tipa "nikad".
8)
zeljana70
Novi član
Novi član

Post od zeljana70 »

bas dobro zboris jel nikom niko nemoze sudit a sto je bolje radjat i ostavljat bebu il sklonit doli je vrijeme i nepraviti zlo
pezza
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 24, 2006 12:16 am

Post od pezza »

Šta je beba kriva? :o

Ako bi neko trebalo da bude kažnjen, onda je to u prvom redu on.
Slika U Srbiji se svake godine ubije 150.000-200.000 nerođenih beba... To je pravi prenatalni genocid... Slika
amy_lee
Novi član
Novi član

Post od amy_lee »

pamet u glavu naravno. ja sam svoje nauchila za sva vremena.samo sam htela eto da chujete i moju prichu i da mozhda chak i vi izvuchete neku pouku iz nje.
hvala vam na podrshci. :wink:
p.s. danas se vec osecam mnogo bolje.:)
amy_lee
Novi član
Novi član

Post od amy_lee »

pezza napisao:Šta je beba kriva? :o

nije nishta,naravno.a reci mi kako to njega treba kazniti???ti bi ostavio to dete da si na mom mestu samo zato shto eto srbiji treba dece ne mareci kakav ce zhivot to tvoje dete imati.ma daj mani me tih glupih pricha.svako ima pravo da odluchuje shta ce i kako ce sa svojim vlastitim zhivotom.
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Pre svega nije u pitanju nikakva beba vec embrion!

Prestani vise da lupetas, sto neko rece, podizi svoju decu, zivi svoj zivot i mani se moralno politickih predavanja! Ostavi devojku na miru, ne otezavaj joj situaciju!

I jos nesto, mozda bas ti treba da budes kaznjen zbog ovakvih postova!
zeljana70
Novi član
Novi član

Post od zeljana70 »

Ovaj je iz sekti tije pa naso nama da zbori da ubijamo djecu iz stomaka a taj bi prvi pobego od zenske da je u muci
pezza
Aktivan član
Aktivan član

Post od pezza »

amy_lee napisao:

nije nishta,naravno.a reci mi kako to njega treba kazniti???ti bi ostavio to dete da si na mom mestu samo zato shto eto srbiji treba dece ne mareci kakav ce zhivot to tvoje dete imati.ma daj mani me tih glupih pricha.svako ima pravo da odluchuje shta ce i kako ce sa svojim vlastitim zhivotom.
Pre svega, želim ti da se oporaviš od te nesreće koja te je zadesila što pre, da nađeš pravog čoveka za sebe, a onda i da ne ponavljaš iste greške u životu.
Možda će ti ovo prijati, dobro je ;) http://www.youtube.com/watch?v=gHhmir7uSic (tekst i muzika. spot je malo dark za moj ukus)

Drugo, ne sudi prebrzo o meni a da nisi čitala čitavu temu, odnosno poslednjih 20-ak strana, na kojima učestvujem, i ne podleži uticaju zluradih komentara na moj račun od par žena koje se ovde bore za pravo na ubistvo svog deteta (=abortus), pa su već stigle da me nepravedno zamrze, jer govorim protiv toga. Suština je u tome što misle da ja bezobrazno čeprkam po njihovoj savesti i ranama. Nije mi to namera. Zaista. Pametan čovek uči na greškama i ne savetuje druge da ih čine. To je moja poenta.

Ne osuđujem te zbog toga što si uradila, mlada si. Nemoj ni da očekuješ osudu od mene, iako se ne slažem sa više stvari o kojima se zaključuje iz tvoja 3 posta.
Ni druge nisam osuđivao (nema razloga da se stvara neprijateljstvo i zla krv), već sam više puta to napomenuo: osuđujem pojavu, nešto što je totalno pogrešno i nečovečno, ali ne i ljude. Nema nijednog čoveka da je savršen. Nisam ni ja, pa nemam prava ni da druge osuđujem.

Nisam mislio da stvarno tvoj momak treba da bude kažnjen. Ne treba niko! Stavio sam samo znak pitanja kod bebe. Ako neko treba, zašto ona? Ljuta si s pravom na njega, pa zato s njim i treba da raspraviš šta imaš. Ovako, ispada da je beba ni kriva ni dužna ispala žrtveni jarac, koji treba da ispašta za vaše promašaje. A njemu to i ide u prilog, jer te očigledno nije voleo, niti imao ozbiljne namere s tobom. Zato je i seks ozbiljna i odgovorna stvar.
A vas dvoje ste punoletni i odgovorni za svoje postupke, pa ako ste začeli bebu, onda valjda ona da bude na prvom mestu. Ona nije tražila da bude nastane, niti je ona kriva za vaš raskid, pa da bude tako surovo kažnjena. Na to sam mislio. Valjda je sada jasnije. :)

I ovo što kažeš za Srbiju i decu nije moj stav. Ne mislim da treba rađati decu državi, pa čak ni sebi, jer nam deca nisu igračke, nego bi ona po mom ličnom mišljenju trebalo da budu plod ljubavi dvoje ljudi.
Već je nekoliko nas pričalo o tome da život deteta bez oca ne mora ni u kom slučaju da bude grozan, jer ponajviše zavisi od majke, pa ako se ona brine o njemu kako treba, ono će imati sve uslove da izraste u srećnog, zadovoljnog i kvalitetnog čoveka. A ima i puno divnih ljudi koji se ožene i samohranom majkom i nemaju nikakav problem s tim što ona već ima dete...
Dakle, potpuno je neosnovana predrasuda da ako nisu sve kockice složene u momentu kad zatrudniš, da je to dete osuđeno na propast ukoliko ga rodiš. Od majke zavisi pre svega. Ako je ona zdrava u glavi, sve ide mnogo lakše i beba je srećna :wink:

Pozdrav
Slika U Srbiji se svake godine ubije 150.000-200.000 nerođenih beba... To je pravi prenatalni genocid... Slika
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

pezza napisao: Ni druge nisam osuđivao (nema razloga da se stvara neprijateljstvo i zla krv), već sam više puta to napomenuo: osuđujem pojavu, nešto što je totalno pogrešno i nečovečno, ali ne i ljude. Nema nijednog čoveka da je savršen. Nisam ni ja, pa nemam prava ni da druge osuđujem.
Pezzo, mislim da taj tvoj tolerantni stav nije ubedljiv. Dao si nam svima do znanja da mislis da je abortus ubistvo najgore vrste, ubistvo neduznog deteta. Dakle, po tebi je isto da li je zena abortirala ili zaklala svoje trogodisnje dete na spavanju. A ako bi stvarno i u tom drugom slucaju tvoja reakcija bila "pa dobro, niko nije savrsen, nije u redu sto je to uradila ali idemo dalje bez osude" onda ne znam sta da ti kazem. Ako bi pak tvoje reakcije na cedomorstvo i abortus bile razlicite, onda ocito smatras da je abortus manji greh?
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Ljudi moji, pogledajte samo pesmu i spot koji on preporucuje devojci da pogleda!!! Krajnje zlurado! Trebalo bi ga banovati zbog takvih stvari. Stvarno, izgleda kao da je pripadnik neke sekte u pitanju. Hriscanin ovo nikada ne bi radio.
pezza
Aktivan član
Aktivan član

Post od pezza »

O, Bože...

@Donka,

ti vrlo dobro znaš moje stavove, ali me ipak provociraš i nastavljaš kao i ranije da podmećeš i izvrćeš moje reči.

@sunny_n,

Ne znam čime sam zaslužio takvu mržnju i klevete sa tvoje strane. Nisam nikakav sektaš, daleko bilo, nego pravoslavni teolog Srpske Pravoslavne Crkve. Sve si to mogla da saznaš na prethodnim stranama da si čitala. Na osnovu čega sudiš da hrišćanin ne bi radio ono što ja radim? Jesi li ti u Crkvi? Da li si sigurna da razumeš ono što ja radim?

A, pre bih rekao da je zlurado to što me toliko iz čista mira mrziš da želiš da me banuju. Zbog čega? Šta ti ja smetam? Nisam ti se obratio nijednom do sada, a ti me napadaš već 2,3 puta.

Zbog toga što ne znaš ko je Amy Lee, ili grupa Evanescence, ili što nisi razumela ni moj postupak, niti njihovu pesmu "Field Of Innocence" koju sam uputio nekome ko će je razumeti i kome će prijati?
Evo, iskopiraću ti tekst pesme ovde i malo protumačiti, kako se ne bi blamirala i pozivala na linč iz neznanja.

"Field Of Innocence"

I still remember the world
From the eyes of a child
Slowly those feelings
Were clouded by what I know now

Where has my heart gone?
An uneven trade for the real world
Oh I, I want to go back to
Believing in everything and knowing nothing at all

I still remember the sun
Always warm on my back
Somehow,it seems colder now

Where has my heart gone?
Trapped in the eyes of a stranger
Believing in everything

[Latin hymn:]
Iesu, Rex admirabilis
et triumphator nobilis,
dulcedo ineffabilis,
totus desiderabilis.

[Translation:]
O Jesus, King most wonderful
the conqueror renowned
the sweetness most ineffable,
entirely desirable.

[Man:]
"As the years pass by
Before my face,
As wars rage before me,
Finding myself
In these last days of existence,
This parasite inside me,
I forced it out.
In the darkness of the storm
Lies an evil,
But it's me."

Where has my heart gone?
An uneven trade for the real world
Believing in everything

Oh where, where has my heart gone
Trapped in the eyes of a stranger
Believing in everything

I still remember.

Dakle, ukratko, u ovoj pesmi Amy Lee (pevačica ove grupe) uviđa kako je okrutna stvarnost života ohladila njeno srce kojim je bila u stanju da vidi lepotu i toplinu oko sebe, i žali za bezazlenošću koju je imala kao mala i kada je mogla da veruje u sve bez straha. Priseća se kako je svet bio lep u njenim očima dok kao mala nije znala sve ono što zna sada. Takođe, jedna strofa je molitva Isusu Hristu.

Ko ne zna, Amy Lee je veliki borac protiv diskriminacije epileptičara i ljudskih predrasuda prema onima kojima pate od ovoga. Njen brat je jedan od njih...

P.S. Ja ne želim da tebe banuju. Zašto bih to želeo?
Zaključana tema