u vezi abortusa, HITNO, iskustva, savjeti!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Zaključana tema
1000 zasto?
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 17, 2008 10:38 pm

Post od 1000 zasto? »

Prvo da odgovorim na postavljeno glorijino pitanje. Ja jesam njega pitala,sta ako ja ne budem mogla imati dece i jel tebe nije briga za moje zdravlje itd. On je rekao da 100% ne moram da brinem jer je stupio u kontakt sa najboljim doktorom,provereno,sve ok,garantuje da nece biti nikakvih posledica. Sve bi uradio samo da pokaze koliko nije spreman.I niste me,niko od vas utusili,jer sam i postavila ovde pitanje jer nisam znala vise sta da radim ni kako da razmisljam. S roditeljima i svojim i njegovim,a i sa njim sam razgovarala,satima ,danima,rasplacem se ponovo sve se smiri i tako ukrug,sve smo sagledali,tj.sve su oni sagledali,ako je kreten idi od njega i uradi kako ti mislis.Ali to i jest najteze. Njegova majka je rekla da zovem kad god sta treba...Svi kazu,kako god ti odlucis. I sad,zato sam sve i pitala vas,da cujem jos misljenja.
I da,ponedjeljak nije kratak termin jer sam na ovo izgubila vec 15 i vise dana.I sad sam samu sebe ogranicila,jer ako mislim na abortus,to se mora desiti sledece sedmice.
Sa svima se vama slazem,protiv genocida sam,protiv greha,veliki sam vernik inace,a protiv sam toga da dete placa i da radjam ako ce me i dete i bioloski otac mrziti. Bukvalno sam 50-50. I svi ste mi pomogli na neki nacin.Jer i dalje se molim Bogu i trazim od njega samo da njega urazumi da shvati da ima 33god i da nema puno vremena za cekanje.
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

1000 zasto? napisao:protiv sam toga da dete placa i da radjam ako ce me i dete i bioloski otac mrziti
Ovde gresis, nece te i ne moze dete mrzeti, jedino mozda kada dodje u pubertet, jer tad svi neko vreme mrze roditelje :)

A doticni gospodin moze da mrzi jedino samog sebe, jer ako sa svoje 33 godine nije toliko odgovoran da spreci da do trudnoce uopste i dodje, ako je vec toliko paranoican da ne moze da smisli dete ni po koju cenu, niko drugi mu nije kriv do on sam!
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

I ja mislim da tu gresis. Dete te nikada nece mrzeti zbog toga,a sto se tvog partnera tice on moze da se sa tim ne slaze, ali mislim da je mrznja prejaka rec.
Inace imam malo iskustva sa tim tvojim stanjem, jer i moj dragi je imao u pocetku hiljadu izgovora zasto nam nije dobar tajming ( a oboje smo dosta stariji od vas dvoje), ali ja sam od pocetka znala da zelim tu bebu i da za mene postoji samo jedan put. Zato sam mu rekla da ako on nece da bude uz mene ja to mogu i sama, a on se ipak odlucio da nam se prikloni ( i to na vreme, jer ga posle verovatno ne bih ni prihvatila).
A sada je nase dete njegova cera mezimica.
No, ko sta sam ti rekla ako odlucis da krenes u tu pricu racunaj samo na sebe i bice ti lakse. Pa ako se on predomisli i ti mislis da je dostojan toga da bude deo vase porodice ok, a ako se i ne predomisli pre ili kasnije sigurna sam da ces naci drugog partnera, kome tvoje dete sigurno nece smetati.
pezza
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 24, 2006 12:16 am

Post od pezza »

Ksenija72 napisao:pezzo, ne mogu umesto Vas da čitam niti da Vam tumačim tekst koji, očigledno, niste dobro razumeli. No, interesantno je kako ne umete da se kontrolišete kada Vam nešto nije po volji i kako olako baratate prostačkim rečima i uvredama. Mislim, s obzirom da radite kao prosvetni radnik i pri tome ste teolog bilo bi dobro da se pozabavite kontrolom svog besa i ostrašćenosti jer to osećanje nije dobro da nosite u sebi.
Sve najbolje Vam želim
Ksenija
Hvala na kritici, ali ja zaista tražim i ne vidim gde sam to i koje prostačke reči i uvrede koristio (to čak odavno i ne postoji u mom vokabularu, pa ni na nivou pomisli), kao i da sam ostrašćen i besan :o

Lično sam protiv strasti i ostrašćenosti (reč "strast" je iz crkvenoslovenskog i znači: stradanje od greha, gubitak slobode i ropstvo grehu), i u tome sam veoma osvešćen i angažovan, ali sam i protiv licemernog diplomatisanja u rukavicama kad su važne stvari u pitanju (a ima li ičeg važnijeg od života, pa bio on i bebin???), kao i nezainteresovanosti i distanciranosti od životnih problema, otuđenosti i mlakosti. To je zapravo lenjost i praznina u sopstvenoj samodovoljnosti.

Možda si u mojim rečima osetila vatrenost, ali vatren i treba biti (ne i ostrašćen!, što bi bilo preterivanje i gubljenje kontrole u tome i predavanje sebe toj vatri). Biti mlak i bled, i zato bljutav, je upravo nešto što i sam Hristos osuđuje (ako već govoriš o meni kao teologu). Neupečatljiva i bleda ličnost ne ostavlja nikakvog traga u drugima i ne izdvaja se iz bezlične mase, i zato gubi identitet poništavajući sebe kao ličnost u smislu da je nekome jedinstvena i neponovljiva, da je nekome posebna...

Najgore je biti ravnodušan i indiferentan prema životu. Takav ne živi život, nego čeka da umre. U stvari, već je mrtav u svojoj pasivnosti.

I Tebi svako dobro i radost od Gospoda,
pezza
Slika U Srbiji se svake godine ubije 150.000-200.000 nerođenih beba... To je pravi prenatalni genocid... Slika
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Bas vam hvala na ovom predavanju, opet demagogija! Vatren i ostrascen, he, he, he, pa neverovatni ste stvarno i, svakako, neponovljivi!
pezza
Aktivan član
Aktivan član

Post od pezza »

1000 zašto?,

Koliko ja vidim, svi su zaista uz tebe izuzev tvog momka, koji ne razume baš jasno šta radi time što te tera da je ubijete, tako da, hvala Bogu, nisi sama u svemu tome. :D

Često nije tako. Često je žena ostavljena sama da se snalazi, na žalost...
Slika U Srbiji se svake godine ubije 150.000-200.000 nerođenih beba... To je pravi prenatalni genocid... Slika
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

pezza napisao:
Ksenija72 napisao:pezzo, ne mogu umesto Vas da čitam niti da Vam tumačim tekst koji, očigledno, niste dobro razumeli. No, interesantno je kako ne umete da se kontrolišete kada Vam nešto nije po volji i kako olako baratate prostačkim rečima i uvredama. Mislim, s obzirom da radite kao prosvetni radnik i pri tome ste teolog bilo bi dobro da se pozabavite kontrolom svog besa i ostrašćenosti jer to osećanje nije dobro da nosite u sebi.
Sve najbolje Vam želim
Ksenija
Hvala na kritici, ali ja zaista tražim i ne vidim gde sam to i koje prostačke reči i uvrede koristio (to čak odavno i ne postoji u mom vokabularu, pa ni na nivou pomisli), kao i da sam ostrašćen i besan :o

Lično sam protiv strasti i ostrašćenosti (reč "strast" je iz crkvenoslovenskog i znači: stradanje od greha, gubitak slobode i ropstvo grehu), i u tome sam veoma osvešćen i angažovan, ali sam i protiv licemernog diplomatisanja u rukavicama kad su važne stvari u pitanju (a ima li ičeg važnijeg od života, pa bio on i bebin???), kao i nezainteresovanosti i distanciranosti od životnih problema, otuđenosti i mlakosti. To je zapravo lenjost i praznina u sopstvenoj samodovoljnosti.

Možda si u mojim rečima osetila vatrenost, ali vatren i treba biti (ne i ostrašćen!, što bi bilo preterivanje i gubljenje kontrole u tome i predavanje sebe toj vatri). Biti mlak i bled, i zato bljutav, je upravo nešto što i sam Hristos osuđuje (ako već govoriš o meni kao teologu). Neupečatljiva i bleda ličnost ne ostavlja nikakvog traga u drugima i ne izdvaja se iz bezlične mase, i zato gubi identitet poništavajući sebe kao ličnost u smislu da je nekome jedinstvena i neponovljiva, da je nekome posebna...

Najgore je biti ravnodušan i indiferentan prema životu. Takav ne živi život, nego čeka da umre. U stvari, već je mrtav u svojoj pasivnosti.

I Tebi svako dobro i radost od Gospoda,
pezza
Žao mi je što ne primećujete da u Vašem vokabularu kao i na nivou pomisli ipak postoji potreba za vređanjem i prostačkim rečima.To samo znači da niste svesni šta pišete i izgleda da Vam promiče poenta teksta koji čitate što dovodi do pogrešnog izvođenja zaključka.
No, to zaista nije moj problem niti mislim da mogu da Vam pomognem.
Ksenija
pezza
Aktivan član
Aktivan član

Post od pezza »

Nema razloga da me vređaš. Možda sam ja za tebe prostak, ali to i nije bitno.
Ovde su bitne nerođene bebe, koje jedva čekaju da ugledaju svetlost dana, i njihove majke, a ne ti i ja 8)
1000 zasto?
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 17, 2008 10:38 pm

Post od 1000 zasto? »

Ajoj,ljudi,nemojte se svadjati. Samo da kazem da sam odlucila roditi pa gotovo,kako god on odlucio.Eto,pukao me grom u glavu odjednom sinoc i necu drugacije.
Hvala vam za drustvo,utjesne rijeci i savjete.Ne mogu reci da mi niste olaksali teske sate. A javicu vam ako se doticni tata predomisli. Nista ne znam i nista ne mogu pretpostaviti,prepusticu to Bogu,ja sam ucinila sve sto sam mogla.
Pozdrav
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Sve čestitke budućoj mami :D
Ksenija
pezza
Aktivan član
Aktivan član

Post od pezza »

Svaka čast! Biće od tebe super mama :D
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Divno, bitno je da je to ono sto ti zelis, jer ce ti to dati snage da savladas sve prepreke!
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Bravo, čestitam,donela si najbolju odluku u svom životu.Sada uživaj i bez sekiracije,vitamini,čist vazduh i mazi stomačić.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

CESTITKE I OD MENE!!!!PAZI SEBE I BEBU!!!SVE NAJBOLJE!!! :D :D :D
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Ludjakinja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm

Post od Ludjakinja »

I ja od srca cestitam.
Sve ce to doci na svoje vremenom.
Cuvaj se,bez nerviranja...mazi stomacic. :D
Slika
Zaključana tema