Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

Mini, Mini :D :D :D :D
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Ivana - bas sam sad citala na ff da jedna riba koja je regular poster imala donaciju u July - donor nije imao jaja, pa je treatment xled. Sad vec u Augustu ide na novu donaciju sa novim donorom. Znaci ne moras da imas pauzu. Inace je Imala tretman u Spaniji... To je ovde preferred destinacija, ali kost od 9000 evra is off-putting za mnoge...

Je si li razmisljala o sledecim koracima... Da li je ta riba u Repromedi proven donor - mislim da je to najvaznija mozda info.... Repromeda je trenutno on the roll kako vidim, evo svi koji su otisli tamo u July - August su ostali trudni... Isto tako donori prave do 15 jaja a Reprofit duplo manje. Oni jesu skuplji ali mislim da daju malo vise stimulacije.

Meni Frtimed zvuci interesantno... Jedna riba na forumu je postirala negativno iskusktvo sto se tice tretmana, ali je ostala trudna... Dr zahtevao kesovinu i nije hteo da uradi transfer bez toga. A ljudi iz US, nikad ni culi da neko trazi kesh lovu za usluge, pa se istraumirali.... hA HA... :lol: :lol: :lol:

Mislim da cu da testiram sutra ujutru... Mozda :oops: :roll: . Kupila digitalac testove, tako da ne moram da se razmisljam o debljinii linija... U mom zomby stanju svasta mogu da vidim, tako da pregnant/non-pregnant bice malo jasnije.... :-? :-? :roll: :roll:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Ti ces izvaditi prosek u Reprofitu za avgust :wink: cekamo svi ++ pa da slavimo :D :D :D
Hvala za ove informacije ali ja ipak necu poceti ovog meseca sa contracept. pilulama, nego za mesec ili dva (jos cu da proverim sa doktorkom)
Inace, moja donatorka ima 1 svoje dete ali ne znam da li je i pre davala celije... nesto mi to nije merilo jer i ja sam pre super "proizvodila" pa je to odjednom prestalo... ne znam sta da mislim, sve je to neka kocka a i mrzi me da opet menjam.. :-? :roll: :roll:

Ova nezadovoljna zbog tretmana je stvarno teski kreten, tacno znam koji je to profil uvredjenog zapadnog konzumatora.. a covek joj omogucio ono stoje najvise zelela :-?

Odosmo mi sada u bioskop da gledamo Batmana. I nije bas da mi se to gleda ali pravim se kako mi je super jer mm to puno znaci :lol:
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Gde ste sve nestale, alooooo?
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Mini, evo nacrtale smo se da navijamo :D :D :D :D
Hajde, molim te Boze, daj "pregnant" :D
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Ja sam u redovnoj kontroli i čekam Mini,nadam se da je smogla snagu da napravi test.

IVANA
Ono što si spominjala o usvojenju želim reci da se i kod mene to uvijek javi i ja bih to istinski željela ali mm nekako to ne želi, misli ako je BOG tako odredio neka bude.Imam jednu pozn. koja se isto tako dobro drži kao i moj mm i ona kaže i to tako samouvjereno "to nije do nas ,ne može se protiv toga , to je određeno i treba se pomiriti"dok ja ludim na te izjave.MOŽDA SU U PRAVU.Mi smo u konstantnoj borbi s svime i mogu reci da mi se polako nakupilo ako uskoro ne promijenim stav moglo bi me pokositi psihicki,ali i ja sam lav u hor. i znam da je trenutno dok ne nakupim nove energije.

NABLA
Molim te reci mi larginin ne smeta uzimati s cikloprog.?
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Ivana,
zvučiš raspoloženo!Izgleda da si, ipak, uživala u Batmen-u :wink:

I ja sam se ogrešila o Fertimed! Izgleda da sam ih permutovala sa ko zna kojim sanatorijumom/ sada kinjim sebe da se setim sa kojim/. Učinilo mi se da su počeli sa radom tek pre 2-3god., a nije tako...

I meni izgleda njihov site interesantno...shematski prikaz terapije, pitanja - odgovori...Navode procenat uspešnosti od 40%, da li je to , ipak, realni pokazatelj uspešnosti ET? To pravdaju lošim endomet. i starosnom dobi pacijenata...Ostali daju cifre od 50-60%...

Ivana, da li si imala prilike da sretneš tog njihovog dr. Sobeka? Šta ti se nije dopalo kod njih/ osim što ne rade"učešće"/, zbog čega si još eliminisala Fertimed? Traže gotovinu, ali to je izgleda praksa kod većine...

Da li je moguće da je kod njih čekanje tako kratko? Oni godišnje rade "samo" 100-150 ET?I, stvarno, odakle im žene donori? Toliko klinika, a sve u jednoj regiji?! Možda uvoze jc, a idu sa pričom o sinhronizaciji donora sa primaocem...Ako uvoze, za očekivati je da budu skuplji, zar ne?

Da li bi mogla da daš dodatno pojašnjenje za program: dva dolaska?
Šta faktički to znači? Da li plaćam prilikom prvog dolaska 200e konsultaciju + 600e zamrzavanje spermatozioda, predlog sa terapijom za pripremu, a zatim, po zakazivanju termina/ navode za oko mesec dana/ + 2 500 samu intervenciju ET-a? Ili je onih 600e, avansni iznos u odnosu na cifru od 2500?

I smeštaj tamo je prilično povoljan... A, hoteli sa 3* su nešto malo skuplji?!

Izgleda da je i Zlin podigao cenu, čini mi se da su lekovi u iznosu od 6000kruna, za ženu-donora bili uključeni u konačni iznos, sada vidim da su promenili stranicu sa price-listom.

Bila sam na site AVA-ruske klinike. Oni navode uspešnost od čak 70%, skoro da garantuju! Ali, insistiraju na prvom konsultativnom dolasku...Meni oni nekako ulivaju poverenje, vrlo su sistematični, ali su skuuupiii!
Kada bi davali popust za parove iz Srbije? :wink:

Mini, čekamao :D :D
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Pozitivan test jutros. 8) 8) SAd sam se totalno usokirala... :o :o :o :o :o :o

Danas je dan 12. Ici cu da izvadim krv u petak methinks... a u medjuvremenu cu da zabijem glavu ko' noj u pesak... Ko zainat auto crko' i ceka popravku...

Lellleeeeeee.... Ne znam sta da mislim.... Sakrila sam se pod jorgan jutros dok je mm cekao rezultate.... Rezultat se pojavio odmah... ON je sav u soku ....poceo da traumira koliko ih ima unutra...

Moram priznati da sam vec kovala planove za sta dalje... a svaki najmanji simptomcic - mislila lekovi... Razmisljala kako da ostavim mm ako bude pravio opet istu dramu ....

UtrtaLA SAM moram priznati... :oops: :oops: :oops:
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

AVA uopšte nema listu čekanja!

Zbog čega kod nas ne bi bila refundirana cena za ovakvu vrstu intervencije, obzirom da se ne radi u Srbiji?! Verovatno gđa Vukajlović smatra da ne postoji garant uspešnosti ishoda? Šta ako bih kontaktirala
taj naš jadni republički zavod? Baš me zanima šta bi mi rekli? Da li bi me otkačili odmah, ili bih išla na komisijsko većanje?!

NABLA, da li ti nešto znaš o ovome? Da li u Hrvatskoj refundiraju cenu koštanja povodom donacije? Mislim da ovo niko nije pominjao...a nisu hteli čoveku da plate presađivanje koštane srži u Švajcarskoj, sa stavom da su "ONI" procenili da bi bio ishod negativan?! A, šta ako je mučeniku uspelo? Pitala je novinar, ova reče: "mora se poštovati rešenje komisije"!

Oj, zemljo Srbijo!
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Mini, naježila sam se!!!
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od rikikiki »

joooj joooj joooj ...ne znam što da kažem....ma ovo je PREEEEDIIIIVNOOOO!
:P :P :P :P :P :P :P :P :P
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

ČESTITAM MINI KRALJICE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MORALO SE DESITI,NAPOKON SLAVIMO DOBILI SMO ZLATO U NAJTEŽOJ DISCIPLINI NA NAŠIM OL. IGRAMA
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lily-an »

Meni tuče srce ko blesavo!

Toliko sam uzbuđena, idem da zovem MM!

Mini, ČUVAJ SE U SVAKOM SMISLU, PUSTI SAD TM!
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ivana70 »

Bravo Mini :P :P :P :P :P uspelo jeeeee!!!!!!!
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Boze,pa ovo je nesto predivno,sinoc je bilo preobrazenje,sto znaci da si se preobrazila u trudnicu!!!Toliko se radujem,a ni ne poznajemo se,ali internet je cudo,ko kaze da ne zblizava ljude.odavno se nisam ovako obradovala!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odgovori