Ivana,
zvučiš raspoloženo!Izgleda da si, ipak, uživala u Batmen-u
I ja sam se ogrešila o Fertimed! Izgleda da sam ih permutovala sa ko zna kojim sanatorijumom/ sada kinjim sebe da se setim sa kojim/. Učinilo mi se da su počeli sa radom tek pre 2-3god., a nije tako...
I meni izgleda njihov site interesantno...shematski prikaz terapije, pitanja - odgovori...Navode procenat uspešnosti od 40%, da li je to , ipak, realni pokazatelj uspešnosti ET? To pravdaju lošim endomet. i starosnom dobi pacijenata...Ostali daju cifre od 50-60%...
Ivana, da li si imala prilike da sretneš tog njihovog dr. Sobeka? Šta ti se nije dopalo kod njih/ osim što ne rade"učešće"/, zbog čega si još eliminisala Fertimed? Traže gotovinu, ali to je izgleda praksa kod većine...
Da li je moguće da je kod njih čekanje tako kratko? Oni godišnje rade "samo" 100-150 ET?I, stvarno, odakle im žene donori? Toliko klinika, a sve u jednoj regiji?! Možda uvoze jc, a idu sa pričom o sinhronizaciji donora sa primaocem...Ako uvoze, za očekivati je da budu skuplji, zar ne?
Da li bi mogla da daš dodatno pojašnjenje za program: dva dolaska?
Šta faktički to znači? Da li plaćam prilikom prvog dolaska 200e konsultaciju + 600e zamrzavanje spermatozioda, predlog sa terapijom za pripremu, a zatim, po zakazivanju termina/ navode za oko mesec dana/ + 2 500 samu intervenciju ET-a? Ili je onih 600e, avansni iznos u odnosu na cifru od 2500?
I smeštaj tamo je prilično povoljan... A, hoteli sa 3* su nešto malo skuplji?!
Izgleda da je i Zlin podigao cenu, čini mi se da su lekovi u iznosu od 6000kruna, za ženu-donora bili uključeni u konačni iznos, sada vidim da su promenili stranicu sa price-listom.
Bila sam na site AVA-ruske klinike. Oni navode uspešnost od čak 70%, skoro da garantuju! Ali, insistiraju na prvom konsultativnom dolasku...Meni oni nekako ulivaju poverenje, vrlo su sistematični, ali su skuuupiii!
Kada bi davali popust za parove iz Srbije?
Mini, čekamao