NABLA, znam da je sve gubljenje vremena,ali nekako želiš znati , istraživati i nekad se bolje tako osjecam.Što se tice genetike te su sumnje otklonjene i u široj obiteji nije bilo slucajeva.
LILY -AN ja i ti smo onda genetski povezane,

POZDRAV
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Ne, Vujovicka nema bitno drugaciji stav od ostalih, ali kod zena kod kojih jos uvek nije prestao ciklus, a imaju povisen fsh, cikloproginova, npr, regulise odnos polnih hormona i desava se izbacivanje kvalitetne jc i stoga je i trudnoca moguca. Navela mi je slucaj zene s fsh od 90 koja je uspela da ostane trudna pod njenim vodjstvom. Ne znam detalje koji su vrlo bitni: koliko je imala godina, da li je jos uvek imala regularan ili bar koliko toliko "regularan" ciklus, na kojoj terapiji je bila..Lily-an napisao: da li si htela da kažeš da je Vuj. ima drugačije zaključke, u kontekstu njenog istraživanja???Malo mi je to čudno, ako mi baš svi listom kažu da tu nema povratka...
Ček, ček, Nabla,enciklopedijo naša,nabla napisao:U tu pricu oko delotvornosti i pozeljnost hormonske terapije idealno se uklapa i prica o Cokoladi s Rode. Imala je FSh preko 100, gubitak ciklusa, vec negde u 32 god, ako me secanje ne vara. Koristila je HRT i u 37. god. zatrudnela sasvim slucajno. Eto, ona je jedna u ....., al desava se
Apsolutno! Zato sam se i zacudila da nisi na terapiji. Ne znam kako ide s HRT-om kad krenes u pripremu za donaciju. Vidjah na fertiltyfriendsu da imaju slicne teme oko HRT-a. U svakom slucaju, HRT-om se "konzerviras"- smanjujes negativne uticaje menopauze na kosti, kardivaskularni sist., mentalno zdravlje...Lily-an napisao:Da li, eventulno, uvođenje tog HRT-a ne bi imalo nikakvog negativnog uticaja na planiranje donacije, a moglo bi da znači neku šansu...u međuvremenu?Konkretno, da li time mogu učiniti život-svakodnevnicu kvalitetnijim, podnošljivijom, a da ostaje makar i 1:100 šansa za trudnoću, uprkos ovakvoj mojoj dg.?