Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Nista mi jos nije jasno....
NO, no.... . Cekam petak da vidim levels....
Za vas koje radite sopstvena jajca - evo naidjoh na ovaj post pa cu ga paste ovde.... Reprofit ima dobre cene za iCSI sa sopstvenim jajima, too.
I have received a new price list from Dr Stepan Machac at Reprofit - I told him I was asking for a friend and he said you are very welcome to email him with any questions - his email address is [email protected]
Reprofit basic ICSI price is as follows (£ price at current exchange rate):
Drugs - 1300 - 1500 euros (£1030 - £1188) not sure if there are any extra charges for drugs if you require very high dose/are a poor responder... have emailed him to ask and will let you know what he says.
Assisted Hatching, blastocyst culture etc have extra individual prices.
So probably around £2218 if you require high dose stimulation (I notice from your profile you have high FSH like myself)
If you would like the full list please PM me with your email address and I'll send it on to you
For a comparison:
Jinemed ICSI price - £1500 (IVF including ICSI), no extra charge for Assisted Hatching or blastocyst culture.
Drugs £800 plus up to £500 extra if high dose required/you are a poor responder (this is the price given for if you are having the whole cycle over there/as a package with accommodation)
So probably around £2800 in total if you require high dose stimulation
Mini, rasplakala si me. Toliko mi srce od jutros tuce, tako sam jako zelela da bude pozitivan test zbog svega sto si pregurala poslednjih godinu dana.
Kad se cela "situacija" ucvrsti, mopras da dodjes vamo da zalijemo s necim- ti ces neki bezalkoholni sampanjac
Jesam bila dobra prorocica, lepo te ja sanjah trudnu i da ce se nakupiti nekoliko strana cestitki dok se ja logujem
Blago li se tebi Mini!!! Mnogo se radujem sto se ovakve divne stvari NAPOKON desavaju i to bas na nasem forumu i to bas nasoj Mini
Nadam se da ce jednom doci i mojih srecnih 3 min. kada ce se ukazati te DVE famozne linije ali znam da je sasvim moguce da se tako nesto ne desi i da uvek upadnem u losu statistiku.
Jeste da imam 38 godina ali ne nameravam da budem u ovoj prici vise od godinu – max dve dana, to mi je nekako psiho-fizicka granica izdrzljivosti, a posle se okrecem nekim drugim temama.
Mozda zvucim malo negativno, ali danas me opet hvataju napadi bola u desnom jajniku (juce popodne sam imala isto) – kao da je poludeo pa radi za 5 zena a ne samo za mene ..morala sam u podne da sednem na klupu jedno 10 min. i jedva se dovukla do posla, sva znojava i bleda… nekako me to nervira, pitam se zasto mora sve da bude ovako tesko i ovoliko da se mucim
Ivana - Stepan kaze da je 95 % siguran da u 3 pokusaja mora da ispadne pregnancy.
Nesto nisam sigurna da li ti imas bar jedan tube? Nije iskljuceno da se desi i prirodno jos uvek ako imas 1 functioning tube i 1 bar ovary. Jedna riba je isla na donor jaja na fertility friendsu i posle negativnog donor ciklusa ostala trudna sa svojim jajima... Mozes da proveris nick... Olive 67. Nema teorije da se ne desi u okviru vremena koji si sebi dala na jedan ili drugi nacin. Ako precesljas price i stats na Reprofitu, svi su oni ostali trudni na kraju.
Ja mislim da 'back into the saddle' strategija ce da urodi plodom vec sledeceg puta. Nego malo odmori, odspavaj... odi na holiday, chill out, pa nazad gde vec se osecas comfy...
Čekaj, ne pobijaj činjenice koje su na tvojoj strani: godine, mogućnost stvaranja endometrijuma, dobar spermogram TM, mogućnost da finansijski podneseš još jedan pokušaj...sigurno ima još koja objektivna prednost, a i ove pobrojane, IZ MOG UGLA, nikako nisu beznačajne!
Sve vi koje ste pokušavale ivf ili vto, gajile ste nadu, sa svakim novim pokušajem...u nadi su proticale predhodne godine...da nisu bile lake, sigurno nisu. Ne mogu da znam, a ni da predpostavljam, kako je sve trošilo i krunilo organizam, ne samo mentalno, već i u bukvalnom -fiziološkom smislu! Opet, sa druge strane, posledice mogu biti iste, da tavoriš, kao panj, i znaš da ti - JA, u najboljim, najlepšim godinama, kada moja generacija ni faks nije završila još, sudbina zapečaćena sa donacijom jajne celije! Svaki, svakcati dan živiš sa tim! A, ovde u Srbiji, ako ima iole prisnosti na poslu, veruj, malo koja kolegenica ti neće u toku meseca zatražiti ulošku! Ja, ko tele! Šta će meni to? Knedla u grlu, ali ona knjiška- medicinska! Normalno, ja UVEK IMAM U REZERVI ULOŠKE! ...jer ih ne trošim, a i tako "ne navlačim sumnju na sebe", fingiraš da si ISTI sa ostalima! A, ipak nisi, jer spadaš u onih 1-3%!
Da li je jeres ako "PRIZNAM" koliko puta sam nabrajala ko u mom okruženju nema potomstvo, pa ko od javnih faca nema, koliko ima mlađih ljudi, a koliko njih je odavno zašlo u pozne godine! I, evo ih žive 100%, punim kapacitetom, i ministruju po Srbijici...i stariji i mlađi!
Inicijalnu priču o donaciji i Češkoj čula sam od žene sa 44 god., lepog, atraktivnog izgleda, po zanimanju - psihijatar!Radi na tzv. psihozama( to su pacijenti koji izgledaju normalno, ali nisu)! Koliko puta sam svojoj drugarici, koja je njena kolegenica poslala sms, sa pitanjem, navodno u shali: ima li koji slobodan krevet? Jer, osećam sebe da ni sama nisam svoja, a drži me tobož neka ambicija, ili gomila nekih banalnosti i trivijalnosti...ALI, NEĆU DA SE PREDAM!
Elem, ta dr. je imala ovakav stav prema donaciji:
- sve kolege i med. sestre znali su za njene eventualne planove,
- lično mi je rekla da je odlučila da odustane, jer je shvatila da u 44.god. ne želi , ipak, da pokušava sa donacijom,
- da je imala 4 inseminacije, da joj se život pretvorio od - do
- da želi da ostatak života proživi, u komforu koji je imala/ stambeno situirana, plata, itd./
Nije zvučala kao osoba koja se zbog toga kaje, naprotiv, kao da je osetila olakšanje! Kada sam je poslednji put videla, žena je bila u planovima oko puta za kongres u Barseloni... Raspoložena, puna humora, šala na svoj račun!
Kako ja da planiram donaciju, A JA ĆU TO DA IZGURAM, nemam sem muža nikakvu podršku?Imam zilion problema, sećaš šta si navela u zagradi, pre neki dan, dok si nabrajala pozitivan kontekst tvoje strane priče... Međutim, meni je postalo skroz normalno da vodim nemilosredne bitke na svim frontovima, o , koliko ih je... Što te ne ubi- ojača te...život je borba...Srećna sam što smo još, fala bogu, nas dvoje kako- tako zdravi, da imam dovoljno PRIJATELJA,/ nisam rekla rođaka/ da ih mogu pozvati bilo kada, i uvek mi je toplo oko srca kada treba da se vidim sa nekim od njih, kada mi drugarica kupi sitnicu, da me obraduje, jer" zna da sam imala težak period"... a, kada nisam? To ti je, draga moja, tako! Svodi se na: čuvaj svoje zdravlje, pa zatim svog muža, rekle bi naše babe!
Molim vas da mi ne zamerite što sam ovako udarila, na kraju ću da se raspekmezim!
Stvarno, ko kaže da internet ne spaja ljude?!? Da se otuđuju? U meni toliko topline, pomešanih nežnosti danas dok buljim u ovu mašinu...Šta sam sve napisala, ne želim ni da čitam....a i ja sam u realnom kontaku defektna po pitanju izražavanja emocija- niti umem da se radujem, niti da tugujem....a da se to vidi, kao drugima....
Možda ti je ovo neko iskušavanje? Poslušaj svoj instikt, to će biti pravilna odluka!
MINI, samo ti ostani tako cool i guraj dalje ka ultrazvuku, a mi cemo da saljemo pozitivne vibracije Hocemo sampanjac
Ja sam po nagovoru lekara uklonila tubes, tako su mi savetovali da uradim pre vto tretmana (zbog je... hidrosalpinxa). Dobra ti je ova Stepanova za 95%, dize moral
LILY-AN, bas me je dirnulo tvoje pismo i sve ovo sto si rekla i na koji nacin! Prosto sam mogla sve to da zamislim i osetim, kao da sam opet u Bgd i kao da te odavno poznajem. Hvala!
NABLA, LISY nadam se da ce nekome pomoci ove informacije o HRT i tim terapijama o kojima mnogi nasi lekari ne govore (cesto ni ne znaju )
Ja sam pre 2 godine pisala o NK celijama te su me mnogi pitali o cemu govorim jer se to kod nas valjda ni ne uzima u obzir. Verovatno se sada saznalo... Ali evo ni Francuzi ni Svajcarci ne vode racuna o tome, kaze mi doktorka da su ti testovi krvi skupi pa osiguranja prave probleme oko placanja...sve se nekako vrti oko love
Umal da zaboravim, imam dobru komunikaciju sa jednim dr (neki dr mr ) iz Unice, redovno mi odgovara na pitnja, tamo nema wl i deluje mi ok, pa ako vas zanima mogu da vam dam detalje.
Sto se tice Fertimeda, meni taj dr Sobek zvuci odlicno i vidim po forumima da je dosta cenjen u ovoj oblasti. Ja bih mozda zavrsila i kod njega ali nisam imala vremena da jos obilazim iOlomuc.
Inace moja prva poseta klinikama u Ceskoj je bila cisto informativna, da steknem utisak o svemu tome, da vidim kako izgleda, popricam sa ljudima, te iskoristimo da mm zamrzne s tamo gde nam se svidi. Ta etapa nije obavezna i suvise je skupo ici iz Srbije. Nama je uletela neka jeftina kombinacija sa easyjet-om.
LILI-AN
Čitam tvoj post već drugi put i ne mogu da vjerujem da to nisam pisala JA da to piše neko drugi , svaka misao identična.... a opet se bojim bio je pun mjesec možda sam se prošetala do kompa ....šalu na stranu, ali..Kako kod tebe sad stvari stoje,ne uzimaš ništa od 2001,nemaš menzese ako sam dobro shvatila i jednoj i drugoj nisu inzistirali na HRT,e sad mi ovo malo pravi zbrku da se trebamo pripremati na donaciju kako bi reagirali da kažeš menz. izostao od 2001.????Zato sam ja započela s cikloprog. bar tri mjeseca i onda ću na aldacton.Nakon ovih saznanja, mislim da je to potrebno i ja sam pogriješila što odmah iza onog prirod. menz. u aprilu nisam krenula s tim ,ali pošto se tako odigralo da je uslijedio mjesec dana nakon laparoskop. ponadala sam se i sve sam simptome imala,nakon toga...ništa , sve kao prije. Svo vrijeme sam uzimala raznorazne stvari i to pominješ ali sad je vrijeme za hormone.
IVANA
Za NK čelije što pominješ, koliko sam sam shvatila to je imunološka pretraga i ona se može dobiti ukoliko se daruje krv ili određuje krvna grupa npr. trudnica. IgA ili misliš na nešto drugo???
MINI UŽIVAJ SADA I MALO SE KLONI KLINIKA , POSTUPAKA I IZNOSA
TI ČEŠ NAMA I KASNIJE BITI OD POMOČI,PUSA
Jujuju....da Nabla ne postavi link na SCafe-u ne bih ni znala da se ovde druzite.Dobro da nisam docekala 100-tu stranu pa da vam se pridruzim.
Ja sam na cekanju u Pronatalu,rekose 6 meseci ,4 je vec proslo.Oktobar
je ,nadamo se,nas mesec.
Za Pronatal smo se odlucili zbog lakse komunikacije i viza.
malo sam izašla u skitnju, upravo se vratila
baš mi je bilo potrebno, i baš mi je prijalo...
Danas radila EKG, u sklopu velikog "pospremanja" mog tela...a završila sa drugaricom na večeri
Noć je prelepa, grad živi...festival piva, tutnji Kalemegdan, muzika dopire do svih krajeva grada, čini mi se.
Mini, kako si?
Ivana, koja je cena u Unici? Nisam baš detaljisala, ali ne vidoh nigde price l? Rade godišnje 500-600 ET?Dosta.
Lisy, niko nije ispitivao FSH i LH, koji su odgovorni za prog. i estrogen, uzimanje cikloprogynove samo ti može biti od koristi...fatalna greška kod mene je bio prekid, prelazak na neke injekcije...na kraći rok.
Donacija će biti idealna prilika da uzmem hormone, mnogo sam se preispitivala ovih dana...Suočila sam se sa posustajanjem organizma na mnogim poljima...ali, nije ta priča za ove sitne sate...
Nabla, molim te, reci puno ime dr.Vujović, gde beše radi? Front ili Višegradska?Da li se do nje dolazi regularno-uput ,kada ima ambulantu?
Danas zakazala kod mog gin.u DZ za iduću nedelju, pa bih uzela šta mi već treba od uputa...hvala.