Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
sanjalica38
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2008 11:27 am

Post od sanjalica38 »

jeso, upravu si. MM se pre neki dan "izvukao iz pecine" , prisao mi tako iznebuha zagrlio me i kaze da je u pon. uzeo slobodan dan pa da onda mozemo zajedno zvati sve bolnice i tako sakupiti potrebne podatke i dogovoriti se onda u koju kliniku :lol:
jao sto ga bre volem. Bila sam jedno vrijeme malo u depri, a ko ne bi, pa sam se i na njega ljutila, ali stvarno cure nij sto je moj ali imam predivnog muza.
Mini, pusti ga malo i vidjeces sam ce doci do odluke.
Rikikiki supe za folikul. Cista 10 :D
Nablo ni ja ti ne razumijem puno tvoje nalaze. :oops: Jesu li dobri?
Vago :D
vaga
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:13 am

Post od vaga »

Sanjalice bravo za tm! :D

Pozdrav svima.
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Sanjalice,

Super za tm. Kad budes radila research postiraj ovde moze biti nekom korisno. Gde si ti bazirana? Nesto mislim da sam procitala ranije da si u HOlandiji? Al' mozda sam totalno off the wall...

Pozdrav Svima...

\Ja se nateravam da pisem aplikacije za posao, al mi se bas ne da...
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Drage moje devuske, nedostajale ste mi!!!!
Drago mi je da vidim da ima akcije, bice tu i reakcije - jedva cekam da se ova tema "zatrese" od skandiranja i radovanja!!!
Srecan pocetak svima koji su krenuli, vidim ja, bockate se vec od 5. maja negde jel? To mu dodje nekih nedelju dana - vecinom, jel da? Lepo, neka je srecno i PLODNO!

Ja se odmorila, naspavala, juce popila (madam se poslednji) Mikroginon, kako je lepo pocelo - 10 dana bez ikakvih simptoma - tako je lose zavrsilo - ostatak - mucnine, povracanje po nekad, nervoza i suze (bez razloga?!)... A sve vreme pri tom - od 9.dc braon iscedak u smenjivanju sa blagim krvarenjem - sve do danas - sad cekam da dobijem, pa kod Goce - sve se mislim produzice mi pilule zbog tog krvarenja - mozda je to pokazatelj da ne reagujem dobro na njih i da mi nisu delovale kako treba...?!
Kako god bilo, Goca ce presuditi... Eto, jutros je jos jedna njena pacijentkinja dobila DVE CRTICE!!!! Bogu hvala!!!

Brisevi su mi ok, imam samo neki laktobacil, ali cim me dr nije zvala da mi da terapiju, znaci da to ne smeta, novina je da je mm "spao" na 6 miliona... Nikad gore...Najmanje do sad je imao 12, a eto, sad pola i od toga najgoreg do sad... Mislila sam da su pogresili u pisanju. :(
Pokretljivost je malo bolja, pa se za to "drzimo"... :-?

Eto, to bi bio moj izvestaj, za sad...
Mislim na sve vas, bez prestanka!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
sanjalica38
Novi član
Novi član

Post od sanjalica38 »

Mini jeste ja zivim u Holandiji i najvjerovatnije da cemo u neku kliniku u susjedne nam zemlje. Nismo jos odlucili u koju. sve cu vam javljati. Prvo moramo oko osiguranja da vidimo kako to ide itd.
Javljam detalje.
Kikice dobrodosla. Bas si nam nedostajala.
A sta nam je sa Anom.
Pusa svima.
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od rikikiki »

Evo da vam javim ... ponovno ništa ... ono je bila cista!
Sljedeći ciklus pijem klomifen 2x2 3-7 dc i nakon toga 1 menopur dnevno! Dobila sam i neke pretrage za trombofiliju napraviti, upravo sam podigla uputnicu i idemo dalje u akciju!
Pusa svima!
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
vaga
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:13 am

Post od vaga »

Kikice, lepo je da si se odmorila. :P
Laktobacili su pozeljne, tj. dobre bakterije koje stite sredinu od losih bakterija i to je dobro sto ih imas.
Nadam se da nalaz tm nece omesti vase planove. Srecno na kontroli.

Meni prosla druga kontrola, E porastao na 167 (bas i nije nesto), stomak mi se naduvao, jajnici bole. Dr kaze bas je sve lepo, nista ne pitam, na monitoru spazila nekoliko 'loptica', valjda ce biti folikula. Nadam se da necu imati hiper stimulaciju, stomak mi je k'o da sam u 5. mesecu.

Fragmin bockam u stomak od juce, iglice su tupe, a moj stomak naduven, koza debela, pa, nekako se snalazim. :-?
Kontrola u sredu i mislim poslednja boca.

Rikikiki, uh, bas mi je zao draga.
Mozda klomifen bude bolji, kod moje drugarice zadnjih tri puta stimulacije klomifenom, bude po 4-5 j.c.
Sta radis od pretraga? I ja sam radila neke na naslednu trombofiliju, a i za imunologiju.

POzdrav svima. :D
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od rikikiki »

Dobila sam: LAC, aCL IgG i IgM, antitrombin III, protein C i S, PAI 1 i 2, Faktor V i MTHFR.
Ja sam u zadnjoj stimulaciji klomifenima (2x1) dobila 3 jajne stanice, pa se toplo nadam da će u ovoj pojačanoj dozi (2x2) biti barem ista reakcija.
Vago, držim fige da bude jajnih stanica :)
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Evo i mene :D , malo smo proteklih dana krstarili Bosnom i glumili turiste hihihihi.

Rikiki, pa kako cista :o
Otkud sad to da te salju na imuno i trombofilne pretrage? Docova predostroznost ili tvoja?

Kikice, ne se sekirati za spermice- ionako ides na IVF- sad vise nije ni vazno! Jedva cekam da krenes u akcijanje :D

Vago, ni ti se ne opterecuj, pogotovo ne hiperstimulacijom jer ti je E2 OK- to sto si se nadula ne znaci i da ce biti OHSS. Problem koji bi ukazivao na potencijalni OHSS jeste da ti je E2 enormno visok.

Meni danas 12 dc, a endo 13 mm :o i na desnom jajniku 3 folikula od 13 mm. Doca pitala jel sam uzimala neku stimulaciju ovaj ili prosli mesec :-? . No, pretpostavka je da ce jedan od njih nastaviti dalje da raste, a ostala dva ce stagnirati. Videcemo dal ce uopste biti ovulacije, nesto mi sporo ovaj ciklus raste folikul!

Jedno pitanjce!
Ja sam do proslog leta imala uvek vidljive plodne sluzi- bilo da je vodenkasta ili da je egg white rastezljiva. Posle ona dva klomifenska ciklusa, skoro da i ne primetim sluz- gacice su mi obicno suve, mada je danas doca ne pregledu rekla da unutra ima egg white.
Kako to izgleda kod vas- ima li ili nema?

Sve vas ljubim :P
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od rikikiki »

Nablo ... bravo ... počela si proizvoditi jaja :) Ajde da barem jedan nastavi rasti!
Dobila sam pretrage od doca na nagovor biologice. Ja sam si njene razloge ovako protumačila: teško dobijemo stanicu, jednom je bila biokemijska i ona ne želi riskirati da se desi nešto loše (na pr. trudnoća pa pobačaj), a da nismo uradili makar pretrage za one "bolesti ili stanja" koje je lako dijagnosticirati a i imaju jednostavnu terapiju.
Imam jednu nedoumicu! Od kad pijem DHEA (2 tabletice dnevno) nisam na punkciji dobila jajnu stanicu...možda se to slučajno poklopilo ali nekako se bojim da nisam to s tim DHEA-om sama skrivila...Cure, pomagajte, što mislite da li to može imati ikakve veze??
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Riki, ne znam, al ne bi trebalo. Prosli put sam pitala Vujovicku za to- ona je rekla da je DHEA toliko "lekovit" da ga ima u svakoj prodavnici. Prema toj izjavi niti pomaze niti odmaze. Slicno mi je i Radoncic rekao. S obzirom da ga mozes kod nas kupiti u svakoj apoteci bez recepta pretpostavljam da je tretiran samo kao suplement i da nema nezeljenih dejstava ako ga uzimas- da ima, islo bi na recept.
Jesi li probala da koristis neke druge preparate (rible ulje, maticna mlec i sl.)?
Ako si vec krenula u eksperimentisanje, a posto kazu da ne moze da skodi izdrzi jos dva ciklusa da ga koristis jer u onoj studiji su napomenuli da pozitivni efekti krecu tek posle 4 meseca uzimanja DHEA.
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od rikikiki »

nabla napisao:Riki, ne znam, al ne bi trebalo. Prosli put sam pitala Vujovicku za to- ona je rekla da je DHEA toliko "lekovit" da ga ima u svakoj prodavnici. Prema toj izjavi niti pomaze niti odmaze. Slicno mi je i Radoncic rekao. S obzirom da ga mozes kod nas kupiti u svakoj apoteci bez recepta pretpostavljam da je tretiran samo kao suplement i da nema nezeljenih dejstava ako ga uzimas- da ima, islo bi na recept.
Jesi li probala da koristis neke druge preparate (rible ulje, maticna mlec i sl.)?
Ako si vec krenula u eksperimentisanje, a posto kazu da ne moze da skodi izdrzi jos dva ciklusa da ga koristis jer u onoj studiji su napomenuli da pozitivni efekti krecu tek posle 4 meseca uzimanja DHEA.
Pa izdržat ću ... jedino se nisam ipak usudila uzimati 3 tablete dnevno kako je to tamo navedeno nego ja uzimam samo dvije dnevno...ali ako djeluje, valjda će i dvije tabletice nešto značiti!
Pijem i matičnu mlječ i omega 3 (dvije kapsule dnevno)! Što ti koristiš?
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

1 kutiju cigara, kad ih ponestane uzmem jedan kubanski cigarilos i od skoro pocela sam da konzumiram kafu! :lol:

Od Nove Godine batalila sam sve saplemente. Smucilo mi se. Skupljam ponovo snagu i svakog Bozjeg dana kanim se da pocnem ponovo!
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od rikikiki »

nabla napisao:1 kutiju cigara, kad ih ponestane uzmem jedan kubanski cigarilos i od skoro pocela sam da konzumiram kafu! :lol:

Od Nove Godine batalila sam sve saplemente. Smucilo mi se. Skupljam ponovo snagu i svakog Bozjeg dana kanim se da pocnem ponovo!
A ja prestala pušiti (dok sam pušila bila barem biokemijska, a od kad sam prestala ništa)! :lol:
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
sanjalica38
Novi član
Novi član

Post od sanjalica38 »

nabla ::
1 kutiju cigara, kad ih ponestane uzmem jedan kubanski cigarilos i od skoro pocela sam da konzumiram kafu!

E Nablo bas si me nasmijala. :) Suze mi krenule. Evo jos se smijem. Gleda me MM cudno. Ko zna sta misli, a ja mu ne mogu od smjeha nista objasniti :lol:
Odgovori