Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od rikikiki »

Vago, bravo za aspiraciju i držim fige za utorak i za potpuni uspjeh! :D
Kikice, ne se bojati iglice, gledaj to s te strane da je ta igla tvoja najbolja prijateljica jer pomoću nje ćeš dobiti ono što najviše želiš! Držim fige da sve bude u najboljem redu!
Mini, nadam se da ćeš donijeti odluku s kojom ćeš biti zadovoljna cijeli život :wink:
Puuuusa svima!
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Uh,uh...sta se sve zbilo za kratko vreme...
Vago,super,cestitam na jos jednom uspesno savladanom koraku!!!Prepisacu tvoj recept za sokice...
Kikice,cestitam,pocela si...Ja se ne bojim igle ali sam ipak angazovala med.sestru da me bocka...sto da se stresiram i centriram,bar to mogu da platim...
Mini,bas bez veze sto tm tako oseca...mozda prolazi kroz takvu fazu...ali morate sami odluciti...Drzim vam palceve!

Nabla,sta ti petljas?

Rikikiki,Sanjalice.Holly...kiss!
Sta li je sa Annom?Mozda je u Pragu?

Ja cekam danas rezultate E2 i LH pa sutra kod dr....mozda krenem sa stimulacijom...da me digne iz ovog hormonskog podruma...osecam se klimaktericno,skroz!

:P
vaga
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:13 am

Post od vaga »

Kikice, bas se radujem sto je krenulo :D :D .

Velika podrska za tebe, javljaj se. Bockanje nije bas najprijatnije, meni je ordinacija blizu, pa sam isla kod njih. Sad cu ipak Fragmin morati sama, al' sto kaze Rikikiki, mozemo mi to, sve za bebu.

Jeso, javljaj novosti. :)

Rikikiki :) .

Ja sam spremila filmove, knjige i tako to za izlezavanje.

Pozdrav svima.
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

Dobila sam rezultate nakon 14 dana Dipherelina(danas je bio 15.dan) i mislim da je supresija postignuta:
E2 je manji od 20
LH je 1,49

Sta vi mislite?
Mozda me sutra obraduju stimulacijom... :P
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od rikikiki »

Curke, kod nas je praznik u četvrtak pa sam si uzela i petak slobodno - imam produženi vikend.
Moj muž i ja razmišljali gdje ćemo taj vikend uživati i odluka je pala na Beograd!
Stižem u četvrtak i bit ću tamo do nedjelje, pa ako je netko zainteresiran za kakvu kavicu...javite!
Puuusa svima!
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
vaga
Aktivan član
Aktivan član

Post od vaga »

Jeso, super su ti nalazi :D , bas tako i treba: E <20, LH<2.

Sad si vidjena za stimulaciju. :)

Rikikiki, pa to je lepa vest, Beograd ce za vikend biti u najlepsem izdanju - Eurosong i sve oko toga. Zelim ti dobrodoslicu :D , ja cu ti biti u lezecem stavu, ali tu su ostale cure. Pozdrav.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Kikice, bravo za boc-boc :D . Ma znas sta, i meni je frka kad pomislim da cu mozda i ja sama sebe bockati- al valjda cu preziveti :D Hmmm, bila bi los narkoman (hahahahahha). Da li znas koji ti je protokol?
Sad sam u kombinaciju gde raditi IVF ukljucila i Gocu. Umesto da suzavam krug ja ga sirim :lol:

Jeso :D , super za nalaze, pa ti i Kiki cete u isto vreme skidati mrak :lol:

Vago, drzim fige za sutra. Kad je ET (da se mislima fokusiramo :D )?

Mini, drzim fige da se slozite u odluci :D !

Riki, super za odluku :D , saljem ti na PP tel.
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

Vratih se...Za njih je prihvatljiv LH manji od 1,5,najbolje da bude 1,3(moj je bio 1,49) a i imam folikul na desnom jajniku od 18mm(kazu to se desava u 9-11% slucajeva kod upotrebe Dipherelina) koji mora nestati-dakle nastavljam Dipherelin do sledeceg ponedeljka kada ponovo radim UZ...
Danas mi je 7dc,dakle kapiram da folikul perzistira od proslog ciklusa,ali kontraceptive smo morali da izbacimo...i takooo...
Vago,posadi muza za komp da nam javi kako je bilo na ET-u!!! :wink:
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Caos! Javljam se posle prve svoje samostalno date inekcije.. I preziveh! kako su mi juce u DZ dali - zakljucila sam da je bolje da to odradim sama -ako mi vec to ne daje sestra kod Goce... Nije bilo mnogo strasno, malo se ruka tresla, ali ubod se i ne oseca - ali bukvalno - ne znam kojim iglama vi dajete svoje supresive i stimulacije, ali ja ovom iglom za isnulin - i i ubod ne osetis, samo malo bolucka dok se ubrizga... Kad sam JA to samoj sebi uradila, mislim da se stvarno to moze izvesti, mada, priznajem, jedva cekam sutra jer idem na kontrolu pa ce mi tamo kod Goce dati sutrasnju.

Nabla, kad me pitas za protokol - evo sta ja znam: Kratki protokol, 5 menopura dnevno, Goca je predvidela da ce trebati 40 ukupno, sa zadrskom da dodamo ili smanjimo u zavisnosti od toga kako cu reagovati. 3 poslednja dana stimulacije uz menopur primam i cetrodide i onda pregnil i Boze pomozi - aspiracija... Jos nemam datume, sutra idem na prvu kontrolu da proverim E2 pa na UZ, i tako jos 2-3 puta, pa cemo valjda znati i datume ...

Nabla,ako se razmiljas o Goci, ona jeste moja preporuka, trebalo mi je samo malo vremena da se naviknem na njen nacin komunikacije... Sad sam se navikla i suvise, izgleda...Na zadnjem pregledu, nakon kontrole FSH i E2 ciji su rezultati stigli pravo kod nje, i ja ih nisam znala, nisam ni pitala kakvi su mi hormoni... Sva suvisna pitanja izostavljam, htela sam da odem kasnije do Konzilijuma i da ih podignem... Medjutim, sama mi je rekla da su ok, FSH je oko 5...
Zene ne pitaju cak ni za broj jc, ili za broj vracenih embriona... Blonde sa Kolevke je i pitala, ali odgovor je dobila na otpusnoj listi - 3... Jednostavno, mozda cudno, ali naviknes se i na to...
A mnogo trudnih seta Srbijom, i mnogo beba made in Goca's hospital...To mi je vise nego dovoljno.

Ljubac za sve vas!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
vaga
Aktivan član
Aktivan član

Post od vaga »

Drage moje, evo me lezim i pisem. :P

ET je prosao valjda dobro, malo mi besika nije bila puna kako treba, pa je trajalo 'ciljanje' ali nije bolelo, srecom. Vratila mi dr 4 embriona, kaze da su savrseni, doduse cetvorocelijski. Po njenom misljenju ne moze bolje da bidne, srecna sam zbog toga, ali ipak se trudim da zadrzim realan pristup, znate kako posle mnogo boli.

Sve u svemu, drzite mi palcove. :wink:

Jeso, nadam se da ce ti taj folikul isceznuti u vidu magle, uh, i da nece omesti postupak.

Kikice, samo napred, javljaj se sa kontrole.

Nabla, i ja navijam za Gocu, mislim da bi se i tebi dopala. Goca je posten covek, a to je nekako prvo. Znam da zelis da delis info sa svojim dr i da ti je to neka prepreka za Gocu, ali volela bih da je upoznas. Ako je pogledas sa prave strane i dobijes osecaj poverenja, to i nije tako lose, opusteniji si.

Pozdrav svima. :)
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Vago, jeeeee, 4 komada :D :D :D :D . Sta ti to znaci "doduse cetvorocelijski"- pa to je idealno za 2. dan! E sad si trudna i mozes da izvoljevas! hihihihihihi
Necu da raspirujem nadu, cutacu- evo ujela sam se za jezik da ne bih rekla kakve su mi prognoze :D , al samo da znas drzim pregoooooleme fige :D :D :D
Cure, mi mozemo interno da otvorimo kladionicu da Vaga ne zna :lol: !
Ljubim te i te tvoje cetvorke :D

Kikice, uraaaa za bocu- svaka ti cast- jel ta injekcija izgleda kao klasicna injekcija ili kao ona olovka (posto spominjes iglu za insulin). Sto se tice protokola meni to izgleda slicno kao i kod Tamaris (ako se secam i ona je uzimala merional i onda cetrotide, a mozda mi je mozak pobrljavio :lol: )
FSH 5 :o . Piletino jedna! :lol:

Jeso, ti si super woman- i pored supresije imas dominantan folikul :o . Sta ti je zena- prvo navijamo da se pojavi folikul, a evo sad moramo da navijamo da nestane. Nikad nam po volji :D Dakle, moramo da smislimo neku "dodolu" za nestajanje folikula

Moj plan je sledeci- idem kod Vuje pocetkom juna da vidim sta ce da kaze. Ako i dalje bude status quo , idem do Radoncica. Ako tamo ne upali, od jeseni se selim kod Goce.

Mini :D , nadam se da ce oblaci da se razidju.
kikica
Aktivan član
Aktivan član

Post od kikica »

Vago, supeeeeeeeeeeeeer!!!!!! Uh, bas lepa vest.. 4 komada , 4 bebice... Divota, daj Boze da se bar dve prime, i da posle setas gradom sa onim duplim kolicima u kojima sede dva andjela kojima se se SVI smese... Daj Boze!!!!!!

Nabla, da, protokol mi je - bar za pocetak (Menopur 5 dnevno i cetrotide na kraju), isti kao kod Tamaris, nadam se da ce i beta ( oko 300!) biti isti kao kod nje! :D :D :D
Inekcija - je ona obicna, samo je iglica mala, tj, tanka i kratka, ima nekih 12-13mm onog dela koji ulazi pod kozu...Ubod se stvarno ne oseti...Kad mi je sestra kod Goce pokazivala sve to, i kad je videla moj strah, rekla je: Jel hoces da se ja ubodem da vidis da nista ne boli? Divna je, ali i iskrena...Nemoj nabla da se plasis, nakon one inekcije u DZ i one juce koju sam sama sebi dala - biram da ja budem majstor... Komplikacije su bre to...
Danas sam proveravala E2, pa oko 1 idem kod Goce na bocku i na UZ, da vidimo rade li ista moji jajnici pod pritiskom...
PS. I da, danas sam podigla one rezultate FSH i E2 sa kojima je Goca resila da idemo u stimulaciju: FSH 5.28, i E 22.1... Danasnji E2 javljam posle pregleda...
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od rikikiki »

Vago, vijest je predivna!!!! Nek Bog čuva tvoja 4 embrijića i podari im dug život (makar jednom ili dva).
Kikice, dobar je to protokol, i ja razmišljam o jednom takvom! Vibram svim srcem da rezultati budu dobri!
Nablo, ~~~~~~~~~~~~~ za jun!
Jeso, ima li šta novo?
Lijepo mi je vidjeti akciju na ovom podforumu!
Pusa svima :D
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
vaga
Aktivan član
Aktivan član

Post od vaga »

Cure drage, hvala na podrsci, i ja mislim na vas sve i ljubim vas. :)
kikica
Aktivan član
Aktivan član

Post od kikica »

Caos, evo mene ponovo danas...
Izvestaj sa prve kontrole glasi da mi je Estradiol 51.4, sto je manje nego sto je Goca ocekivala, i povecana mi je doza menopura na sa 5 na 6 ampula dnevno. UZ pregled - uh, tu ne znam sta da kazem, dr nije rekla koliko folikula je krenulo, ali mi je rekla da mogu da ocekujem 3 komada, sto je ona i ocekivala od mene, tj od mojih jajnika...
Kaze, nikako kvantitet, vise voli i samo jednu dobru jc, nego 10 - nikakvih, sto naravno, jako dobro znamo...E sad treba docekati aspiraciju i transfer kad ce se to znati...Naravno, i betu, to se podrazumeva....
Dokupila sam jos 25 Menopura, ako sve ide po planu nece trebati vise, i jos 3 cetrotid inekcije... U subotu opet kontrolisem E2, i na pregled nosim menopur i cetrotide, ne zna se kad cemo s njim krenuti - subota ili nedelja, ali to cemo saznati u subotu...

Ps. Stalno se poredim sa Tamaris, jer je ona imala istu terapiju kao ja, isto joj je sa 5 povecano na 6 menopura dnevno, pa se nadam da ce i beta biti ista!
Ljubac za sve, narocito za cekalicu lezalicu Vagu!
Odgovori