Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Rikikiki, hvala ti za info. Stezem obruc, pa valjda cu da izrodim neku odluku :D

Fige se podrazumevaju :D

Ja sam danas snimila jednog tatu s dvojkama- odmah mi je palo na pamet- ovo su IVF bebe (hahahahah)-sta ti je deformacija neplodnosti- odmah sve sagledavas kroz drugaciju prizmu.

Vago, ja se ne razumem u hormone nakon supresije- sta kaze Goca? I kako ti s injekcijama heparina?

Sanjalice, nemoj na precac da donosis neke odluke. Pricajte o raznim opcijama ali dozvoli mu da ima drugacije misljenje. Nekome je potrebno malo vise vremena da se suoci s raznim izazovima u zivotu. Polako, verujem da cete pricom doci do resenja. :D A, isto tako, ne bih tako lako odustala od svojih celija.

Mini, i tebi treba mali predah od maratona. Mi navijamo da uskoro smiris dusu sta god da odlucis :D
vaga
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:13 am

Post od vaga »

Rikikiki i ja navijam za tebe :D .

Nabla, mislim da su mi nalazi OK, malo progesteron da se spusti ispod 0,3, ali ja sam danas primila svoje prve tri doze Fostimona.
Posle supresije hormoni treba da budu:
LH<2
E2<20
Prog<0,3.

Stezi obruc i iskoristi prolece. :wink:

Pozdrav svima.
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Ohoho, pa mi slavimo beturinu krajem maja :D . Bravo za "pocetak kraja" :D
Drago mi je da sve ide kako treba :P
sanjalica38
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2008 11:27 am

Post od sanjalica38 »

Nabla bravo za stezanje obruca. Odluka ce da padne. A nadam se i beta.
Vago, bravo za dobre nalaze.
Rikikiki, navijam za pozitivnu betu i da ovaj 10 jubilarni bude i zadnji, naravno sa pozitivnim ishodom.
Mini malo odmori, pusti neka se sve malo slegne.
(gle ko ti to kaze).
Svim curama velika pusa i naravno da treba da se iskoriste cari proljeca. Kazu da je u proljece plodnost povecana.
Ja malo u prirodnjake, mozda donese rezultata. :lol:
Sto se tice tih bebica i dvojki, ja svugdje oko sebe viidm srecne mamice ili tatice. A tek trudnicu kad vidim svaki put me zaziga srce i onda kazem: Boze oprosti mi.
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Drage devojke,vratih se sa odmora,bas sam se 'oprala' i spremno zapocela svoj postupak-danas sam primila prvi Dipherelin,donela kuci paketic za naredne 2 nedelje...

Mnogo mi je zao sto nije uspelo,Holly...
Nabla,i ja sam cila sve najbolje o tom dr. u Madjarskoj...
Rikikiki,Sanjalice,drzim fig za prirodnjake...
Mini,bas cesto mislim na tebe...
Vago,ti si bas lepo odmakla...pratim te,polako...
Kikice,gde si ti?

Jesam li nekoga preskocila? :roll:

Svima kiss!
vaga
Aktivan član
Aktivan član

Post od vaga »

Jeso, bas si se odmetnula :wink: .
Jesi li na dugom protokolu, gde ti radis ivf, u N. Sadu? Javljaj se.

Hvala na podrsci, pozdrav svima. :D
sanjalica38
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2008 11:27 am

Post od sanjalica38 »

Jeso bas fino sto si se odmoril i napunila baterije. :D
Sretno sa postupkom. Hajde otvori sezonu!!!!! :P
Pa da i mi ostale slijedimo tvoj primjer.
Vago ti si prikraju protokola (ako se ne varam). Mogla bi i ti da nas obradujes sa dobrim vijestima.
Rikikiki, Mini, Nablo, Kikice :wink:
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

Joj,jesam pobegla iz grada i bas mi je proletelo vreme,najbolji nacin da konacno docekam da se maknem s mrtve tacke...mada cu se nacekati kako god okrenes...Da,Vago,na dugom sam protokolu,ocekujemo da ce stimulacija poceti 23.5...dotle samo supresija.
Inace,danas sam bila kod Majre.Kaze da sam 99.8 ispunila,fali jos 0.2...necega...pojma nemam kako ona to meri...Vazno,potvrdila mi je da mogu da krenem,da ce do juna sve biti kako treba.Interesantno je da je 'snimila' da imam neki poremecaj progesterona od marta do maja,a nisam joj rekla da sam popila kutiju Primoluta koji je sintetski progestagen jaci od progesterona...
Sanjalice,iz tvojih usta u Bozje usi...
Vago,kad da navijam?
Pozdrav svima :lol: :lol: :lol:
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Jeso, to ti je "videla" cistu- zbog nje je bio manjak progesterona. Ja sam ispala malo neodgovorna- uzela sam mumiju pre par nedelja al je jos nisam smuckala- bas sam upala u neki malodusni vrtlog. Od sutra cu....

Stigli mi nalazi inhibina B (68,5) i AMH (0,154)- uglavnom nije se nista promenilo u poslednjih godinu dana.
[/code]
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Sa srecom drage moje... Citam vas al' nemam bas sta mnogo da postiram...

MM jos uvek ne zna za donor jaja... Cas kaze ovako, cas onako... I uglavnom cuti ko da mu je maca odgrizla jezik...
vaga
Aktivan član
Aktivan član

Post od vaga »

Drage moje, da se javnem sa kontrole, posle 3 dana stimulacije E2 - 35, kaze dr moglo bi malo zivlje i pojaca dozu na 4. Kontrola u nedelju. :P

Jeso, bice i tih 0,2% :lol: .

Nabla, sta znace tvoji nalazi? Jesi li stegla obruc, kakvi su planovi?

Mini :lol: .

Pozdrav svima.
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

Vago,drzim fige za budjenje,bice,samo opusteno...
Mini,muzic se sakrio u pecinu...oni koji se malo bolje razumeju u razlike izmedju polova kazu da je to tako kada imaju neki problem...Ja mislim da on 'preziva' situaciju,da je svega svestan i da ce uskoro progovoriti u korist buducnosti...Kako god,drzim i vama palceve!

Sta je sa Kikicom???Nedostaje mi...

Pozdrav svima! :P
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm

Post od rikikiki »

Vago, držim fige :wink:
Jeso, pusti mužića neka "preziva" situaciju koliko god mu treba, pa da donese ispravnu odluku!
Ja sam danas bila na UZV i imam folikul od 15 mm. Obzirom da mi je danas tek 6. dan ciklusa idem još i sutra ujutro na kontrolu, pa ako bude sve OK primit ću štopericu, pa u ponedjeljak punkcija (opet).
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
vaga
Aktivan član
Aktivan član

Post od vaga »

Rikikiki, pa to je super velicina, tako brzo. Navijam za tebe, javi sta je bilo. :D

Jeso :D. Kako da ja mm smestim u pecinu, bas bi mi to trebalo, mnogo je nervozan. K'o da je on na stimulaciji, uh. :evil:

Evo anegdote od moje dr Goce, kaze ona: sta sve zene preture tokom postupka, te stimulaciju, pa uticaj tol'kih hormona, te aspiraciju, te transfer, a jedan od muzeva izjavljuje - a ja sto sam dao materijal na zivo. :o

Pozdrav svima.
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

Mini napisao:
MM jos uvek ne zna za donor jaja... Cas kaze ovako, cas onako... I uglavnom cuti ko da mu je maca odgrizla jezik...
Ma ja sam se samo nadovezala na Mini...ovaj moj nikad ne cuti,kad ucuti znaci da je nesto mnooogo gadno,a to je retko...tako da ja nemam neko iskustvo sa tim.Kod mene je sve odmah i sada,sve na videlo,nemam ja tu 'mudrost'...a zazalim nekad zbog otga...zato kazem da je bolje pustiti ih...malo!
Rikikiki,super za folikul,vec moze u prvi razred...
Vago,kako je?
Svima kissic!
Odgovori